Hortobágyi húsos palacsint

Napsugár42
Létrehozva: 2006. december 16. 18:50
Sajnos nem tudom elkészíteni ezt az ételt, anyukám sem csinált ilyet soha. Mivel még nem kóstoltam, nem is tudom hogyan kell kinéznie. Kislányom kedvéért szeretném elkészíteni. Köszi a segítséget.
19 hozzászólás
  1. 2019. március 9. 22:3419.

    Kedvet kaptam, hogy elolvastam a receptet, a Hortobágyi palacsinta elkészítéséhez. Most csináltam először, pedig már nem vagyok fiatal. Nem bántam meg, pedig elég sok macera van vele. Finom lett!

  2. 2019. március 7. 08:5718.

    Ebből lesz a háj!

  3. 2006. december 16. 21:3017.
    Nagyon fincsi ez a hortobágyi palacsintaaaaaaaaa, és igen az elhangzottak szerint kell elkészíteni, bár mindegyikban van egy kis eltérés.. de hát istenem.. és nagyon laktató is  nyammmmiii
    előzmény:
    Napsugár42 (1)
    2006-12-16  18:50
  4. 2006. december 16. 21:2516.
    Érdekes, mi sosem daráljuk le a húst... Csak csirkepörköltet csinálunk, vagy pulykát, és mehet bele gomba is... De mi rusztikusan szeretjük, h meglegyenek a küllön darabok. Mármint nem öklömnyiek, persze, hanem olyan kis pörikockák. De a tejfölös szaft szintén megy a tetejére, aztan zsupsz a sütőbe, h kicsit ropogjanak az oldalsó palacsinták. Már csurog is a nyálam
  5. 2006. december 16. 20:3815.

    igen,igen,nálunk is sülögetnek egy cseréptálban a sütőben,a szósszal nyakonöntve!jaj,ez itthon a karácsonyi menü része,már alig várom!

    még valami:a rántott verziót is nagyon szeretjük,tartármártással és franciasalival például.

    előzmény:
    szedermag (13)
    2006-12-16  20:31
  6. 2006. december 16. 20:3614.
    nyaaaammm!!!!anyukám is pont így csinálja,ő még gombát is dinsztel és azt is beledarálja a töltelékbe.isteni!!!!!csak egyvalamit cáfolnék:én simán bepakolok belőle 3-4-et egyszerre,egy évben kb kétszer szoktunk csinálni,mert nagyon melós,de akkor legalább ötvenet!!lehet,h a többiek már unják,de én képes vagyok napokig csak ezt enni.... 
    előzmény:
    Anda39 (9)
    2006-12-16  19:12
  7. 2006. december 16. 20:3113.
    még annyit tennék hozzá, hogy a mi családunkban az elkészült töltött paller (négybehajtva) egymásra téve bekerül egy jénai tálba, egymás tetejére, majd a pöri szósszal leönjük és tejföllel a tetején még sütkérezik 15-20 percet a sütőben! Hmmmmmmmmm....nyami!

    Még egy info: Sokan nem tudják hogy sajnos nagyon sok étteremben azért szerepel a hortobágyi pali az étlapon, hogy a sok maradék húsfélét abba beledarálhassák és eladhassák azt is. Úgyhogy én étteremben inkább nem eszem hortobágyit.
    előzmény:
    Anda39 (9)
    2006-12-16  19:12
  8. 2006. december 16. 19:5012.

    Szisztok!

    A hortobágyi húsospalacsinta tényleg pörköltel készül és nincsen panírozva...., De valóban nagyon finom az a változat is amikor bepanírozzuk és olajban kisütjük.... majonézzel a tetején, én ebbe a változatba nem mindig pörköltöt rakok, hanem darált húst valamilyen szósszal, pl. bolognai, sajt, pasta carbonara, stb... megfőzök és ezt töltök bele.... isteni finom,

    Egyszerre 20-25 palacsintát megcsinálok és folpakba csomagolva mehet a fagyóba, majd amikor ennénk csak kisütöm és friss ropogós, jó vendégváró!

    Érdemes így is kipróbálni...

  9. Torolt_felhasznalo_645377
    Torolt_felhasznalo_645377
    2006. december 16. 19:3111.

    Igen, ez az igazi, így kell csinálni.

    Ezt sztem nem szokták panírozni, mert akkor már nem az.

    előzmény:
    Anda39 (9)
    2006-12-16  19:12
  10. 2006. december 16. 19:2310.

    Én is igy tudom, panirozva és kisütve, hirtelen, hopgy szine legyen. És majonézet tehet mindenki rá.  És a palacsintába a tölteléket középen egy  csikba tedd, kb ojyan 12 cm-esbe és a két szélét hajtsad tá, majd tekerjed fel.   Aztán panirozzad, süssed . fagyazstóba is elteheted és ha kell mikróba felmelegited . Ugy is finom !

     

    előzmény:
    ptk56 (4)
    2006-12-16  19:04
  11. 2006. december 16. 19:129.

    Én is idebiggyesztem a saját változatomat, ami természetesen nagyon finom! 

    Megcsinálom a pörköltet, ahogy szoktam - jó hosszú lére eresztem, mert arra szükség lesz. Ha kész, a húst kiszedem belőle, ledarálom. A levet behabarom tejföllel, és összeturmixolom. Ebből a léből keverek a darált húshoz, hogy ne legyen száraz. Sós palacsintákat sütök, egybe kb. egy evőkanálnyi tölteléket teszek, négyszög alakúra hajtom, szépen elrendezem egy tálon. Tálaláskor mindenki kap egyet-kettőt (nagyon laktató, felnőtt sem bír ennél többet enni a családunkban), és rámerem a szósz sűrűségű levet. Tejföllel lehet díszíteni.

    előzmény:
    Napsugár42 (1)
    2006-12-16  18:50
  12. 2006. december 16. 19:108.
    Nálunk ez úgy működik, hogy ha csinálok marhapörköltet, félreteszek belőle egy adagot. Ha húsos palacsintát akarok, előveszem a félretett pörköltet, kihorgászom belőle a husikat, robotgépben aprítom, a szaftba néhány kanál tejfölt és egy kis lisztet keverek. A palacsintákba betöltöm a pépesített húst, összehajtom, beteszem tepsibe. Meglocsolom a tejfölös szafttal, és átmelegítem a sütőben. Lehet egy kis reszelt sajttal, tejföllel tálalni. Nagyon laktató, kiadós étel.
    előzmény:
    Napsugár42 (1)
    2006-12-16  18:50
  13. 2006. december 16. 19:097.
    így néz ki!
    előzmény:
    Napsugár42 (1)
    2006-12-16  18:50
  14. 2006. december 16. 19:066.
    Sütőben sütöd át? Tejföl a kész pörkölt-darálthús is kell és a pörköltszafthoz is? Liszttel habarod be?
    előzmény:
    AnnieBuda (3)
    2006-12-16  19:00
  15. 2006. december 16. 19:045.

    Szia pedig nagyon finom! Kedvencem!

    Csirkepörköltet megfözöd rendesen, inkább csak comb és mellből esetleg még csikemájból!

    Mikor megfőtt kiszed a szaftból és apróra felvágod a kicsontozott húsdarabokat, majd egy kevés szafttal összekevered.

    A megsütött sós palacsintákat ezzel a hússal megtöltöd, felgöngyölöd, és a két végét aláhajtod.

    A visszamaradt szaftot, tejföllel v. tejszínnel besűríted és ezzel tálalod a kész palacsintákat.

    előzmény:
    Napsugár42 (1)
    2006-12-16  18:50
  16. 2006. december 16. 19:044.

    Hello Napsugár!

    Sós palacsintát kell kisütni, ammenyit szeretnétek, általában fejenként 2 db-ot.
    Ezt követően egyszerű mezei sertéspörköltet (lehet más húsból is) kell készíteni, teljesen készre, zsírjára sütni. Kicsit hagyni hűlni, ledarálni, ha szükséges, még fűszerezni.
    Ezeket a palacsintába kell tölteni, úgy mint a töltött káposztát. Én ezt követően bepanírozom, mint a rántott húst, dés úgy sütöm ki, de szokták úgy is, hogy berakják tűzálló tálba és úgy átsütik egy kicsit a sütőben.
    Ha valami nem világos, csak szólj, szívesen segítek.
    Üdv. Kati.
    előzmény:
    Napsugár42 (1)
    2006-12-16  18:50
  17. Torolt_felhasznalo_823381
    Torolt_felhasznalo_823381
    2006. december 16. 19:003.

    Szakácskönyv szerint pörköltet kell ledarálni, de én már eleve darálthúsból csinálok pörköltet, jó szaftosan, majd leszűröd, felfogod a szaftot, ebből lesz a mártás. A húshoz telfölt keverni, majd ezzel megtölteni egyenként a palacsinákat. A szaftot pedig behabarni, s máris kész.

     

    előzmény:
    Napsugár42 (1)
    2006-12-16  18:50
  18. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. december 16. 18:592.
    Szia!

    Én nem az eredetit szoktam csinálni.

    Darált húst csinálok "pörköltnek",de úgy hogy legyen szaftja.
    Enyhén sós palacsintába töltöm(a szaftot leszűröm róla),beleteszem egy tűzálló tálba,a maradék szafthoz tejfölt keverek, és a palacsintára öntöm.
    Be a sütőbe.
    Hogy mennyi ideig?Percet nem tudok,be szoktam nézni,ha látom hogy kevesebb a szaft és "bugyborékol"(nem tudok jobb szót rá ,Akkor jó.

    Egyébként eredetileg csirkepörköltet darálnak le.
    előzmény:
    Napsugár42 (1)
    2006-12-16  18:50

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek