Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bajcsy kórházról tapasztalatok

Torolt_felhasznalo_225279
Torolt_felhasznalo_225279
Létrehozva: 2003. március 13. 15:12
Kedves Kismamák és Mamák!
Olyan anyukák tapasztalataira vagyok kíváncsi, akik a Bajcsy kórházban nemrég szültek/vagy hamarosan szülnek. Már más topicokban is próbálkoztam, de ilyen választ még nem kaptam. . .
Én június elejére várom a babámat és Dr. Kálmán Sándorhoz járok. Eddig a szülészetröl (elsö benyomás) és a dokiról is jó véleménnyel vagyok, és mostantól fogok szülésfelkészítö tanfolyamra is járni (lehet, elég késön kezdem).
Sziasztok!
  1. 2006. január 3. 11:27278.

    szia!!

     

    Mikorra vagy kiírva?

    Én febr 9  ha gondolod  leirom majd a tapasztalataimat. most a 2. babát fogom a Bajcsyban szülni de a szülésznőm nem ugyanaz lesz szoval nem tudok még nyilatkozni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_889202 (277)
    2006-01-03  11:25
  2. Torolt_felhasznalo_889202
    Torolt_felhasznalo_889202
    2006. január 3. 11:25277.

    Szia Beuska,

    Nagyon jókat irtál a Bajcsyról, az orvosokról és a szüléznőkről. Én éppen most szeretnék váltani,  hetes vagyok, de a dokim vagy beteg, vagy szabin van van , szóval nem túl lelkes. Arról nem beszélve, hogy nagyon messze van az a kórház, a Bajcsz pedig itt van a szomzédomban.

    Az a kérdésem , ki volt a szülésznőd?

    Köszi a válaszod.

    adri

     

    előzmény:
    Delilácska (272)
    2005-12-08  18:10
  3. 2005. december 17. 22:10276.

    Sziasztok!

    Érdekelne,mi a véleményetek Mosonyi doktorról.Nála szültem 2éve,de az akkori kedvessége picit lankad.Nem értem mi az oka.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2005. december 15. 16:37275.
    Igen, azért változtak már a dolgok. Legalábbis a nővérek nagyon rendesek voltak velem. Este 10-kor volt a császár, de másnap én már felkeltem délután, a nővérke segített zuhanyozni, kivakart a vérből, segített öltöztetni. Aztán lehet, csak kifogtam egy jó szériát...
    A csecsemősök is benéztek néha, ha éppen nem volt senki látogató, akkor pelenkáztak helyettem vagy legalábbis odacígölték a 4,1 kilós magzatkámat a pelenkázóhoz  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394940 (274)
    2005-12-13  22:30
  5. Torolt_felhasznalo_394940
    Torolt_felhasznalo_394940
    2005. december 13. 22:30274.

    Szia!

    Nézelődtem a neten és véletlenük kavarodtam ide. Én a Bajcsy kórházban szültem egy kisfiút a nővérem két kislányt. Az orvosunk egy nagyon rendes, kedves, figyelmes ember neve: Dr.Gyopár Ernő. Ő aneszteziológus is így ha kéred megtudod vele beszélni az érzéstelenítést. A férjem kezdetektől a szülésig ott volt nem okozott senkinek semmi problémát. A szülésznők is rendesek voltak pedig nem fogadtam fel senkit és hajnal 4-kor mentünk be így még váltás is volt. A dokit éjjel hívtam első csöngésre felvette a telefont, megnyugtatott elmondta mit tegyek és, hogy mikor ér be reggel a kórházba. Az aznapi rendelését lemondta és végig a kórházban volt gyakran megnézett, megvizsgált. A kisfiamat segített kinyomni 12,30-kor született meg. Addig azért elvoltam a vajúdással foglalva. Szerencsére minden simán ment gátmetszést kellett alkalmazni de gyönyörűen összevart semmi problémám nem volt később. A nővérem első kislányát császármetszéssel szülte nála, semmi probléma nem volt. Amikor a kisfiam megszületett odaadták, majd míg pihentem elvitték, másnap ugyan etetni még nem tudtam de odaadták, hogy velem legyen nekem ez jó volt és csak éjjszakára vitték el. Ez is jó volt mert az alvás kell. A csecsemős nővérek kedvesek voltak, de csak a babák érkezése és elvitelénél láttam Őket. Napközben soha csak ha szükséged volt valamire és eltudtál már menni a folyosó túlsó végébe akkor tudtál velük beszélni. Az ágyamat magamnak kellett áthúzni ha nem akartam a vérben feküdni napokig. Ezzel a részével nem voltam megelégedve, szerintem figyelmesebbek is lehetnének a nővérek. Mivel lassan 4,5éve szültem lehet, hogy már változott de kétlem. Kaptunk pelust kezdetektől pelenkázhattunk. Hát összességében amit utólag írtam a többi jó volt. Remélem tapasztalataim nyújtanak némi segítséget! Üdv

    előzmény:
    Beuska81 (271)
    2005-12-08  16:38
  6. 2005. december 8. 18:21273.
    Most néztem rá  Bajcsy honlapjára, már főorvos és 29 éve van ott.
    előzmény:
    Delilácska (272)
    2005-12-08  18:10
  7. 2005. december 8. 18:10272.
    Szia!

    Nagyon sajnálom, ami veled történt, a csúcs kórházban...     Sajnos ott nagyon is a természetesség a menő. Mondjuk van akinek ez jó, ezt akarja.

    Én a Bajcsyban szültem és meg voltam elégedve mindennel. Az orvosom Polgár Zoltán, aki adjunktus és több mint 25 éve dolgozik ott. Magánrendelése is van a kórházzal szemben és a egyáltalán nincs elszállva semmilyen téren. Engem rögtön kiírt betegszabira, amint kértem.
    http://www.drpolgar.hu/

    Az epidurál itt úgy van, hogy előre fel kell fogadnod egy aneszteziológust és akkor ő is ott lesz, amikor jöna bébi. Tehát nem akkor amikor akarod, hanem előre meg kell beszélni. a férjem végig velem volt, sőt az anyukám is bejöhetett volna, a akarom. Újszülött osztály szerintem jó, a csecsemősök is normálisak, nálad is lehet a baba, be is tolhatod, ott lehetsz a fürdetésnél, nekem mindenben segítettek.

    Nekem úgy zajlott a szülés, hogy 1 héttel túlhordtam, már pénteken be akart fektetni, de megbeszéltük végül, hogy csak hétfőn, mert a hétvégén úgysem csinálnak velem semmit. Hétfőn behívott 8-ra, 9-kor már csináltuk az oxytocin próbát. Ettől 12-re tágultam ki annyira, hogy egyáltalán meg tudta nézni a magzatvizet, hogy tiszta-e. Nem volt tiszta, így burkot repesztett és megkezdődött a vajúdás, este 6-kor már mindenki tűkön ült, hogy mi lesz, de nem nagyon tágultam. Kb. óránként, másfél óránként vizsgált meg (örülök, hoy nem gyakrabban...) 6-9-ig brutál fájásaim voltak, de semmi tágulás. Akkor azt mondta, hogy hagyhat még szenvedni, de jobb lenne, ha megműtenének, mert nem sok reményt lát, és esetleg a végén életmentő műtét lenne.
    Nekem már mindegy volt, csak legyen vége, így este 10-kor megszületett a lányom és úgy volt odaszorulva a kzs., hogy tuti műtét lett volna a vége, mert nem kapott levegőt, amikor lefelé akart haladni. Gyorsan összeszedték a műtős csapatot, a műtét alatt végig jókedv volt, az anesztes orvos egy tünemény volt és a mobilján lévő képekkel szórakoztatott.
    Nekem ez így jó volt, mert vajúdtam is eleget, hamar meg is jött a tejci és lett egy gyönyörű lányom.

    Én csak ajánlani tudom neked a dokim. Nézd meg, esetleg menj el hozzá, aztán eldöntöd, szimpi-e. Szülésznőmet szintén, 3 gyerekes és profi nagyon.

    Még visszanézek, de priviben is megkereshetsz.

    Minden jót kívánok!
    előzmény:
    Beuska81 (271)
    2005-12-08  16:38
  8. 2005. december 8. 16:38271.
    Sziasztok!

    2. hónapja szültem a Szent Imrében. Sajnos nem voltam megelégedve sem az orvosommal, sem a kórházzal. Szülésem egy rémálom volt, nem kívánom senkinek sem. Vajúdás elején elöntött a vér, nyugtatgattak, hogy csak a méhszájam vérzik, aztán mikor megszültem a lepényt kiderült, hogy levált egy darab belőle. Szóval csak a szerencsén múlt az életünk. 34 óráig hagytak szenvedni, semmit nem kaptam. Mikor szerettem volna epidurális érzéstelenítést kérni (mert ügye ez jár mindenkinek), azt mondta a szülésnő, hogy nincs aki beadja... A végén annyira elfáradtam, hogy legyengültek a fájások és a gyereket úgy passzírozták ki belőlem, majd élesztették újra. A gátam a végbelemig repedt, amit most is kezelnek, mert nem akar meggyógyulni. A volt dokim szerint peches vagyok, én nem így érzem, szerintem ők hibáztak.

    Szóval szeretnék információt kérni erről a kórházról. A kérdéseim a következők lennének:
    - epidurális érzéstelenítést bármikor adnak? Vagy itt is csak néhány orvos tudja beadni és ha nincsenek bent, akkor nem kapok?
    - Vajúdni lehet a párunkkal? Vagy itt is csak 2 ujjnyitól engedik be?
    - újszülött osztály milyen? Mert a Szent Imrében csak kitolták a gyereket és csókolom.
    Szóval, ti hogy voltatok megelégedve a kórházzal? Nem szeretnék ismét ilyen szülést.

    JA! A dokikat nem ismerem, de szeretnék egy nagyon profi dokit, aki még emberileg is jó. LEhetőleg főorvos legyen. Légyszi ajánljatok valakit!
    A volt dokim szülés előtt egy héttel nem ismert meg, pedig 2 évig jártam a magánrendelésére.

    Elnézést, hogy hosszú lettem.

    Beus
    előzmény:
    agik@2 (270)
    2005-11-05  15:54
  9. 2005. november 5. 15:54270.

    Bocsi!

    Ez priviben akart menni 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2005. november 5. 15:53269.

    Szia!

    Nem tudom, hogy emlékszel e rám, még nagyon régen priviztünk sokat. A Bajcsyban szültünk, és neked is Urbancsek volt a dokid. Most jól látom, hogy megint babát vársz? Úgy néz ki, hogy én is. Jövő héten megyek a dokihoz, aki megerősít ebben, és ha igaz, akkor 2 év lesz a két kicsi között.

    Nálatok mi van? Mekkora már a pici?

    Ha ráérsz írj!

    agik@

    előzmény:
    nikosajt (258)
    2004-03-19  13:48
  11. 2005. január 7. 09:11268.
    Egy „érdekes” történet…
    Tavaly kedvesemmel úgy éreztük, hogy elérkezett a gyermekvállalás ideje. Mivel nekem egy nagyon ritka izombetegségem van, nőgyógyászom genetikus segítségét ajánlotta, hogy az öröklődés kockázatát kiderítsük. Nagyon jó kezekbe kerültem, genetikust, neurológust is sikerült olyat találnunk, aki mindent megtett azért, hogy a kisbabánk egészségesen szülessen meg. Keresik azt a gént, ami felelős a betegségemért, jelenleg 5-10 % az öröklődés kockázata.
    Idén februárban nagy örömünkre várandós lettem. A neurológus szerint ki tudom hordani a babát minden gond nélkül, a hüvelyi szülésnek viszont nagy a kockázata (a betegség következménye beszűkült légzésfunkció, ami az izomgyengeségem mellett még további kockázatot jelentene) így szakvéleményt írt a nőgyógyászomnak – aki már a teherbe esésem előtt tudott a betegségemről – melyben neurológiai szempontból indokoltnak látja a császármetszést.
    Nőgyógyászomtól, dr. P. Z. -tól a 38. hétig maximális támogatást kaptam, beszéltünk a gyerekorvossal (ha a baba mégis örökölné a betegségemet, születése után légzési nehézségei lehetnek) és az aneszteziológussal is, császármetszésre készültünk a Bajcsy kórházban. Éppen betöltöttem a 38. hetet, amikor egy ctg vizsgálat után az orvosom félrehívott és közölte, hogy változott a helyzet. Az osztályvezető főorvos nem engedélyezi a császármetszést, mivel ő úgy gondolja, hogy én ezt a babát hüvelyi úton simán meg tudom szülni. (azt azért beismerte az orvosom, hogy ez a betegség olyan ritka, hogy a tankönyvekben is csak apró betűvel szedték) Hivatkoztam a neurológusi szakvéleményre, mire megígérte, hogy „összehoz” az osztályvezető főorvossal, de miután elvitte hozzá a leleteimet, kb. 5 perc múlva egyedül jött vissza, mondván erre sem változott az álláspont, szüljünk simán és majd ha komplikáció lesz (!!!) akkor megcsászároznak. Szakvélemény ide vagy oda, hiába a sok utánajárás, a sok vizsgálat, hiába tettünk meg mindent kisbabánk egészsége érdekében, ott álltunk kedvesemmel kétségbeesve és hatalmas bizonytalanságban. Bíztam az orvosomban, és most mi lesz velünk?!
    Annál is inkább kétségbe ejtő volt a helyzetünk, mivel a 39. héten új orvost találni szinte lehetetlennek tűnt (eldöntöttük hogy a Bajcsyban semmiképpen nem fogok szülni) főleg hogyha nem egy teljesen szokványos terhességről és normál szülésről van szó. Végül a neurológusom segítségével találtunk egy másik intézményben egy orvost, aki nem bírálta felül a neurológiai szakvéleményt és világra segítette – császármetszéssel- kislányunkat, aki szerencsére teljesen egészséges, nagyon nyugodt kisbaba, imádja a pociját és szépen fejlődik.
    Nagyon hálásak vagyunk érte ennek az orvosnak, aki minden követ megmozgatott és maximális biztonságban éreztem mellette magunkat Dóra lányunkkal együtt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_261977
    Torolt_felhasznalo_261977
    2005. január 3. 20:03267.
    Sziasztok!
    Bár látom nem annyira aktív ez a fórum, de azért próbálkozom. Van valakinek infója Dán Pál dr úrról? Minden érdekel! :)
    Köszi előre is!
    k_rea
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2004. június 12. 21:25266.
    Hát ez az, mindenki eltűnik, még én is néha. jól vagyunk, csak a leány nem eszik majd visszük dokihoz! Meg állandóan vele kell lennem, még pisilni is lopva megyek ki, mert sír!! nem hisztis egyébként csak szereti ha foglalkoznak vele.

    Írjatok már!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_384790 (265)
     
  14. Torolt_felhasznalo_384790
    Torolt_felhasznalo_384790
    2004. május 7. 20:04265.
    Sziasztok

    merre vagytok.

    mindenki jól eltünt.

    Réka szépen növöget. jövő pénteken kapja az első oltást.
    Az éjszakát már egy jó párszor végig aludta.

    s jön a foga is. alul és felül kettő, a szemfoga.

    Sziasztok

    Gabi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2004. Április 5. 19:04264.
    Gabi!! Úgy néz ki tényleg eltűnt mindenki, hát sajnálom!!

    Babáznak vagy mit csinálnak??

    Cicamice, igen ez a kórház van Kőbányán.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_384790 (262)
     
  16. 2004. Április 5. 12:49263.
    Sziasztok lányok!

    Gratulálok minden friss babához!

    Ugye ez az a Bajcsy kórház, ami KQbányán van? az egyik barátnQm ott fog szülni, ezért figyeltem fel a témára. . .

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_384790
    Torolt_felhasznalo_384790
    2004. Április 5. 09:06262.
    Sziasztok!

    Jól eltünt mindenki. Hogy vagytok? mi újság veletek?

    Mi jól vagyunk, Réka szépen növekszik, 3770 g-al hoztuk ki a korházból, és pénteken 4300 g volt.
    Tejcsi van rendesen.

    Nagyobbak sajnos elég hisztisek, és most jön kirajtuk a féltékenység is, főleg a Norbin. :(
    Majdcsak túl leszünk ezen is.

    Megyek is

    Sziasztok

    Gabi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2004. március 26. 19:00261.
    hahó!! Merre van mindeki??

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_866446
    Torolt_felhasznalo_866446
    2004. március 20. 00:21260.
    Nagy-nagy gratula!!!

    Nagyon sok boldogságot kívánok neked és a picikédnek! :-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_384790 (254)
     
  20. 2004. március 19. 13:50259.
    Gabi!
    gratula a picihez! és a rövid szüléshez!
    nem vagy semmi! még jó hogy beértetek!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_384790 (254)
     
  21. 2004. március 19. 13:48258.
    JA!!

    angolpólyába csomagolják a piciket!

    aki nem elég gyakorlott, mint pl én, annak javaslom hogy vigyetek a picinek rugit, mert én pelenkázás után nem tudtam visszacsomagolni az angolpólyába , ráadásul az picim 2850g, 50 cmrel született és teljesen elveszett az angolpólyában ha 2x felemeltem.

    üdv
    nikosajt
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2004. március 19. 13:43257.
    bevásároltam előre a teát, és a férjem lefőzve hozta be. naponta 1, 5l kellene meginni.

    hogy mennyit eszik a pici, majd a védőnő elmagyarázza, úgyis kimegy ahogy hazamentek.

    (súly kgban x 150g) a képlet!

    merrefele laktok? mikorra vagy kiírva?
    neked van fogadott orvosod?
    nikosajt
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2004. március 19. 13:37256.
    Oké, de akkor főzessen le itthon a teát és hozzák be nekem? vagy van bent lehetőség?

    Ezeket hogy mennyit szopik a baba hány grammot én még nem tudom. , hogy mi a sok mi a kevés, ezt majd ott elmondják? vagy honnan fogom tudni??

    Szoktam lesegetni a kisfiadat, olyan édes!!
    előzmény:
    nikosajt (255)
     
  24. 2004. március 19. 13:32255.
    tejserkentő teát nem adnak, azt én javaslom, hogy első naptól igyatok!

    mivel nekem a a szülésznőm is fogadott volt így a Magdika várt már a szülőszoba előtt.

    tena bugyit nem adnak, de tényleg az a legjobb ez első néhány napra.
    Van tejem rendesen. legalábbis eszik a picim 60-100g között 3-5 óránként.
    éjjel 5 óréánként, nappal 3 óránként.
    azt vettem észre, ha felkeltem akkor lusta szopizni.

    üdv
    nikosat + Barna-baba
    előzmény:
    judson (253)
     

Címlap

top