Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szeptemberi babák és mamák

Estyy
Létrehozva: 2003. február 12. 18:01
Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy ilyen sok kismama tud internet közelbe jutni, így több információcserére van lehetőség, ami nagyon nagy segítség lehet. Én az első babámat várom, "még csak" a nyolcadik hétben járok. Sajnos már most úgy érzem magam, mint egy bálna. 63kg-ról indulok, mert a karácsonyi felesleget nem tudtam leadni. :((( Úgy érzem magam néha, mint egy bálna, pedig tényleg odafigyelek, hogy mit eszek. Szeretnék csak minimális súlyfelesleget felszeni, persze magamat ismerve ez elég nehéz lesz. Talán az segít majd, hogy jön a tavasz, nyár és akkor rengeteg gyümölcs lesz megfizethető áron! Már most látom lelki szemeim előtt ahogy állok a cseresznyefa alatt és a többiek meg izzadva másznak fel rá és dobálják nekem a finomságokat! :)))) (fogadjunk, hogy nem így lesz) Egyébként még tanulok, egyetemista vagyok. Ezt a félévet befejezem, aztán egy év halasztás és utána levelezőn szeretném befejezni. Nem bánom, mert imádom, hogy lesz egy kisbabám, akit már most nagyon szeretek.
Szeretnék más kismamákkal is beszélgetni itt, ha van rá mód, ezért is írtam. Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett ez a levél, de szerettem volna kicsit bemutatkozni. Várom a beszélgető leendő anyukákat!
Legyetek jók, vigyázzatok magatokra!

  1. 2012. január 19. 13:0718698.

    Sziasztok!

    Hú nagyon kihalt a topikunk. Én se jártam itt az utolsó beírásom óta. Örülök, hogy Nusi idetalált, nem ér, hogy én hozom róluk a híreket.

     

    Szellikééket én szinte nap mint nap látom. Nagylányaink egy suliba járnak. Fanni gyönyörű, szemmel láthatóan élvezi a sulit. Szellike dolgozik.... nyáron egyszer összefutottunk a Duna parton. Érdekes dolgokat mesélt, de nem pletykálok, egyszer hátha benéz és mesél ő maga.

     

    Jó kérdés a 4 gyerek koordinálása. Most épp betegek. Csilla, a legkisebb, itt piheg mellettem, egy tállal a feje fölött. Lesem minden rezdülését és izgulok, hogy vajon hány vagy nem, elkapom-e vagy nem. Julcsi már jobban van, Tomi (utolsó éve az oviban) ma nem ment, mert neki is fáj a hasa. Mi lesz itt megint éjjel? 

    Jövőre Julcsi is ovis lesz (kötelező lesz 5 évesen, hogy felvegyék), Csillával még szeretnék maradni 1 évet, remélem sikerül. Aztán majd meglátjuk. Már letettem az ötödik gyermek utáni vágyamról. Tényleg nem könnyűek a napjaink.  

     

    Pár hónapja rámköszönt PUmika az Auchanba. Nagyon meglepődtem, hihetetlen, hogy ennyi év után megismert.

     

    Suzy, szörnyen hangzik ez a motoros baleset. Örülök, hogy megúsztátok "csak" ennyivel.

    Tomink szeptemberben kezdi a sulit, én meg nála reménykedek, hogy vele nem kell vért izzadnom. Pannim továbbra is nehezen tanul, de ha gyakorolok vele és minden mást háttérbe szorítok, akkor képes 5-ösre írni a matekot, környezetet, szövegértést. De szabályosan vért izzadok. Ne tudjátok meg, nagyon durva. Figyelmetlen, könnyen elterelődik, (és még a három kis tesó), és elég gyenge a memóriája......

     

    Barackmano, Tomi jól van? Suli?

     

    ÍRjatok! Valamit, bármit.........

    Kata 

     

     

    előzmény:
    Suzy27 (18697)
    2011-11-23  21:35
  2. 2011. november 23. 21:3518697.

    Sziasztok!

    Hátha még fellendül a fórum!! Nusi de jó hogy jöttél gratula  akicsi lányhoz! de hogy már Ő is ekkora!!! Fényképek? Nlunk szerencsére a suli nagyon jól megy Daninak de azthiszem Levivel majd megtudjuk hogy milyen is igazából iskolás gyerek szüleinek lenni!! Mintha nem lenne közük egymáshoz olyan különbözőek:))) MOst már kezdenek jól eljátszani (Levi 2.5 éves). Kata te hogy bírod a 4 gyereket összeszervezni? ZSadi? Melinda ti a hármat?Nadinka is benézhetne meg a többiek akik nagyon nagyon régen nem jártak errefelé...Vajon mi lehet Szellikéékkel... Nálunk még annyi történt, hogy októberben Péternek volt egy motorbalesete de szerencsére megúszta  egy bokaficammal, meg jobb alkar töréssel 4 hylen amit 2 lemez és 16 csavar tart egybe (és még 3 műtét várható az elkövetkező 2 évben) de a lényeg hogy él és 100 %-os felépülés várható csak türelmesnek kell lenni...Mindegy most itthon van táppénzen 3 hónapig úgyhogy élvezzük az együtt töltött időt:))

    Egyelőre ennyi, jelentkezzen aki tud!!:))

    Üdv:Suzy

     

    előzmény:
    nusileo7 (18696)
    2011-11-21  02:46
  3. 2011. november 21. 02:4618696.

    Sziasztok!!!:)

    Én lennék, Nusi, nusileo, csak nekem, Katával ellentétben nem igazán sikerült a régi adataimmal belépnem sajna, azért a 7es szám a nevemnél...

    Hátha még valaki olvassa a fórumot, gondoltam, bejelentkezek most már, mert szégyenszemre nem is tudom, mióta nem írtam. Mondjuk nem sok időm van, amint olvashattátok Katától (köszi!) a híreket, született egy kicsi lányunk még, aki már nagylány, lassan 14 hós lesz, nagyon kis aranyos, jó ennyi idő után még babázni egyet. Most élvezem igazán a dolgot, most már tapasztaltabb, idősebb vagyok én is, egész jól mennek a dolgok a 3 gyerekkel, pedig eléggé én csinálok mindent körülöttük. A 2 nagy már sulis, Abi 2.osztályos, Beni elsős, mindkettejüknek megyeget a suli, Abi tavaly kitűnő lett (mondjuk azért figyelembe kell venni a suli színvonalát is...), Beni meg szerintem kb. rögtön mehetett volna másodikba, vele egyáltalán semmi gond nincs, toronymagasan ő a legjobb az osztályában, de talán az egész évfolyamán is (4 osztálynyi gyerek). Abival azért van, hogy veszekedni kell, hogy csinálja már a leckét, stb. Mindketten járnak úszni suli után (suli épületében van), sakkozni a napközi ideje alatt, Abi pedig heti 1 kézműves szakkörre. Ennyi különprogram bőven elég is nekik, elfáradnak. Timike úgy néz ki, a keverékük, de talán inkább benis fajta, csak lányban:)  

    Most bejelentkezésképp ennyi, remélem, még valaki visszanéz ide olvasgatni, írogatni...

     

    előzmény:
    Suzy27 (18690)
    2011-07-21  09:59
  4. 2011. október 11. 12:0418695.
    adfaf
    előzmény:
    Estyy (1)
    2003-02-12  18:01
  5. 2011. augusztus 8. 22:5618694.

    A webshop elérhetősége:

    http://www.webareal.hu/babaruhaturi 

    előzmény:
    Estyy (1)
    2003-02-12  18:01
  6. 2011. augusztus 8. 22:5418693.

    Sziasztok!Szeretnék nektek ajánlani egy Olcsó  Használt Babaruha Webshopot!megtalálható márkákElsősorban Angol, Amerikai és Német márkákat forgalmazunk, termékeinket gondosan Egyesével válogatottak, nem bálás,ömlesztett áru. Előforduló márkák : Next , George , Cherokee , Marks&Spencer , Adams , CQ ,   stb. 0 éves kortól egészen 9-10 éves korig találhatok nálunk ruhák.Kedvezményes postai díjak 0-1500 Ft -420 Ft1501-5.000 Ft -890 FtXIV.XVII,X,IX kerületekbe személyes válogatási lehetőséget is meg tudunk oldani telefonos vagy itt priviben egyeztetés után! Hírlevélrefeliratkozok és a Webshopba regisztráltaknak az első rendelésük árából 15%-os kedvezményt kapnak !  Felsők 350Ft-tólNadrágok 750.-Ft-tól 
    előzmény:
    Estyy (1)
    2003-02-12  18:01
  7. 2011. augusztus 8. 08:1618692.

    Julcsi szerintem már hozzászokott, ezt látom mindig, aki már ebbe születik bele, annak ez a normális. Talán az lehet amit írsz Kata, nincs túl sok időd a külön tanulásra.

    Én nem is tudom hogy csinálnám, ha még lenne pár, már kettővel is gondban lennék. Így van időm minden nap leülni vele külön gyakorolni.

     

    Tomi csak matekból lett kiemelve, a többiből "csupán" a jobbak között van, de nekem ennyi elég is.  Mellette tornázik meg úszik, ezekben is ugyanaz, nem kiemelkedő, de elég jó. Most meg meg majd felsőba (itt middle school), azt hiszem épp elég lesz, előre félek. Töri, földrajz, francia, meg matek minden nap...jaj.

     

    Most viszont itthon vagyunk, tegnap átvittem a Gyenesi Kalandpark-ba, idénre lett kész, nagyon jó!!!! Tomi totál kidőlt tőle.  Nagyon örültem, mert elég nehéz lefárasztani, de ennek sikerült 1.5 óra alatt. 

     

     

     

     

     

    előzmény:
    kata55 (18691)
    2011-08-07  19:12
  8. 2011. augusztus 7. 19:1218691.

    Suzy, szerintem Pannimnál nem erről van szó. Ő már 3szor átélte a kistesó projektet. Pontosan tudja, hogy a legkisebbre többet kell figyelni. (egyébként nálunk a harmadik Julcsi kapja a legkevesebb figyelmet, időt stb....) De nem követelőzik, nagyon jól elfogadja, hogy sok mindenben várnia kell. Viszont nagyon figyelek rá, hogy ne felejtsem el, hogy mit is ígértem neki. Nagyon nehéz nekem időt teremteni a tanulásra, sokszor vasalás közben diktálok, meg levélírás közben olvas nekem. Ez nagyon durva, nagyon nehezen tudom elfogadni én magam is, hogy ennyire be van osztva a napunk. Még szerencse, hogy nyáron azért lazíthatunk. Elég sok helyre eljutottunk eddig és még 3 hét van a nyárból. Fárasztó a pakolás, mosás............. meg a többi ami ezzel jár. DE ha nyaralunk, akkor többi idő jut egymásra, a családra.

     

    Na megyek, mert nélkülem nem indul a vacsi.

    Kata

    előzmény:
    Suzy27 (18690)
    2011-07-21  09:59
  9. 2011. július 21. 09:5918690.

    Sziasztok!

    Én is rég jártam errefelé, meg hát más is:((( Ne aggódj Kata majd csak megérik Panni az iskolára! Amúgy nem lehet hogy kifejezetten élvezi, hogy most ő van középpontban? Nálunk ugyan csak két gyerek van de Dani sokszor próbálja felhívni magára a figyelmet és nem mindig okos módon, hanem szemtelen, idétlenkedik, aztán ha öcsit parkolópályára tesszük és kicsit vele vagyunk visszamegy normálisba:))Mondjuk neki 6 év egykeségét kell feldolgoznia és saját bevallása szerint sem mindig könnyű....Szövege a régi:)) Neki Hál' Istennek nagyon jól ment a suli mindenből osztályelső lett, de pl mindig utolsó ha át kell öltözni vagy oda kell érni valahová...Levikénk betöltötte a kettőt nagy kópé, d enem érzi szükségét hogy beszéljen.1-2 számára fontos szót mondogat egyébként meg egész nap Activityzik:)) ,de azt naaaagyon jól csinálja! Most mennem kell teszek fel képet ha tudok! Eltűntek gyertek gyakrabban!! Melinda! Zsadi! Szelli mi van veletek??? és még sokan mások...

    Üdv:Suzy

    ui: nem tudok képet feltenni, túl nagyok és most ninc sidőm kicsinyíteni:(((

    előzmény:
    kata55 (18689)
    2011-06-30  14:39
  10. 2011. június 30. 14:3918689.

    Sziasztok!

     

    Olyan hihetetlen, februárban jártam itt utoljára. Lassan fél éve.

     

    Természetesen sok minden történt azóta. 

    Panni befejezte első suli évét. Hát. Majd talán jövőre jobban fog menni neki. Olyan érdekes, mert az oviban az óvónénik őt ítélték a legiskolaérettebbnek, anno. Most meg küzdök-küzdünk. Figyelmetlen, szétszórt.Tanítónéni orra előtt ül és noszogatja folyamatosan dolgozatírásnál, hogy csinálja, mert egyébként elábrándozná az egészet. Felmérte a fejlesztőpedagógus, a vizuális memóriája gyenge. Kaptunk egy halom feladatot, de mivel egyáltalán nincs gáz, ezért itthon gyakoroljuk. Hát nemsokra haladtunk. De egyébként az olvasása már sokkal jobb, azóta mióta nem vesznek folyamatosan új betűket, sokkal jobban megy neki. Helyesírása pocsék, jó lenne, ha ráérezne, mert jövőre nagyon sokat fog szenvedni vele. Matekkal nincs gond. Gyakorolnunk kell nyáron, amennyit csak lehet, mert könnyen elfelejti a dolgokat sajna.

     

    Tomi ovis lesz jövőre, Julcsit nem vették fel. Még mindig helyhiánnyal küzd Dunakeszi. Csilla 1,5 éves lett. Fantasztikus nőszemély. Julcsával együtt annyira aranyosak, annyira élvezem. Tomi pedig élvezi a sok-sok nő társaságát. Pannimmal van a legtöbb teendőm jelenleg. Nehéz természet lett, meg nagy és nem találja legtöbbször a helyét a világban. Még jó, hogy mostmár nem kell annyit tanulni, mint évközben vele.

     

    Szombaton elmegyünk a hegyekbe. Remélem jobb idő lesz, mint most.

     Veletek mi van? Bár ki tudja megint mikor tévedek erre, hogy elolvassam a válaszokat. Na de hátha hamarabb.

    Képet is jó lenne felrakni, de sajnos az a másik gépen van, de ott szunyokál a Csilla.

     

    És sajnos nem, nem lesz kis tesó. Gondolom ezt akartátok meg kérdezni. Őszinte leszek. Én szeretném, ha lehetne még gyermekünk. DE annyira elegem van a pocakos időszakból, egyre nehezebb volt, egyre több probléma volt. Szülni bármikor szülnék, meg a többivel sincs gondom. Élvezem a nagycsaládot. Persze, rengeteg lemondással, áldozattal jár. DE én már évek óta gyakorlom, így már észre se veszem az újabb áldozatot. 

     

    Na mennem kell, mert uzsit szeretne a csapat.

    Kata

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. 2011. Április 20. 15:1218688.
    Szia, én megpróbáltam, már kaptam 2 emailt is, a 2. már azt hittem az lesz de a topik még nem enged be. Ahhoz kell még egy külön?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
    2011-04-18  16:29
  12. 2011. március 20. 21:3518687.

    De rég írt ide valaki, még otthon voltam. Húsvétra megint megyünk, most mind a hárman.

     

    Hallom otthon hol tavasz van hol megint tél. Remélhetőleg hamarosan az előbbi győz.

    Itt sincs még teljesen tavasz, azaz vannak verőfényes és meleg napok, de a felhősebbeken sem nagyon megy le 10 fok alá.

     

    Itt csak annyi van új hogy szombatonként kijárunk az atlétikapályára futni, semmi komoly, 2 kör aztán megyünk haza. Persze csak Tomi fut mert kettőnknek egy vagyon lenne. Szeretném ha majd futna, de persze még kicsi hozzá.

     

    A másik új hogy most már fogalmazást kaptak házinak, elvileg azért hogy szokják az írást. Tomi eddig sem szerette, de most már utálja. Az első oldalt kitéptem mert nagyon ronda lett meg szamárfüles. Aztán totál elfogyott a türelmem, szerencsére Hari megmentett és átvette.

     

    Jaj de jó hogy nekik nincs minden nap házi.

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  13. 2011. február 22. 14:5318686.

    Köszönöm!

     Sajnos ez az élet rendje ahogy a dédik mondják/mondták aki születik az meg is hal, illetve fiatal meghalhat idősnek halni kell, nincs mit keseregni ezen!(ez az apai nagypapám volt)-hát azért nem ilyen egyszerű..Dani meglepően éretten áll a halálhoz...elég erős a hite hogy ne tekintse végleges elválásnak. Olyan édes!

     

    Egyelőre még nincs másik jelölt Melinda, Panni meg nem tudom még hova fokozza de egyre szebb!! Oviban Dani sem volt szerelmes 3 évesen volt az akkor 6 éves szomszéd kislényba de mivel azt már reménytelennek titulálta(3 év után) így annak vége:) Az oviba egy csomó lány őbelé volt szerelmes(ennek én csak azért örültem mert a szeme miatt izgultam, hogy esetleg majd cikizik)

     

    Most az egyik osztálytársába szerelmes de hát a lányka igen kerge:))) Azért lehet hogy össze kellene hozni valami talit:))-ez nem csak Melindáékra vonatkozik!!!

    Dani csak heti 2x jár úszni meg 2x szolfézs meg 1x hittan ennyi a tanórán kívüli foglalkozás, majd még kitalálok valamit....bár ha jön a jóidő biztosan be sem lehet őket hozni aztán a zsebkendőnyi kertünket telepakoltam mindenfélével, hinta mászóka, csúszda, medence , trambulin, göri, bicikli, sárkányeregetés a kínálat:)))

    Na megyek mert nagyon megkívántam vm sütit úgyhogy sütök:))

    Suzy

    előzmény:
    barackmano (18685)
    2011-02-22  07:50
  14. 2011. február 22. 07:5018685.
    Bocs azt nem írtam hogy 1 hét szünet van (nekik több van év közben, de csak 6 hét vakáció) és angolból az olvasáson és íráson kívül van még szövegértés meg nyelvtan.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  15. 2011. február 21. 22:0518684.

    Nem semmi 2 órás táncóra. Az azért jól megmozhatja őket. Az úszás is nagyon jó.

     

    Igen, nem kevés csaj büszkélkedhet a matektudásával és kicsit kibővül nekik a dolog később ezzel.

     

    Eleinte ők is meséket olvastak, de most már inkább ilyen tudományos-ismeretterjesztő könyveket kap, mint Természeti Katasztrófák meg Rómaiak. Ők máshogy tanulnak, az iskolában nem nagyon olvasnak, haza hoznak könyveket, és ha velem elolvasta (én hallottam és aláírom)kapja a másikat. Így elég eltérő szinten állnak egy osztályban is.

     

    De Tomi azt mondta a magyar sokkal bulibb mert akkor ő most már mindent el tud. És nagyon élvezi. Azért az még korántsem megy neki folyékonyan, de alakul. A Kisvakond és autója már megy.

     

    Hú, 130, az sem "csak". A lányok gyorsabban nőnek nem? Legalábbis Tomi korosztályában a lányok átlaga tuti magasabb.

     

    Képzeljétek ma a Keménykalap és krumpliorr néztünk dvd-n, Apukám vette meg Tominak, de félt hogy érdekli e. Olyannyira érdekelte hogy egyben megnéztük a 4 részt. Nekem is akkora nosztalgia volt, de Apukámnak is. Anno nem értettem mindent, de szerintem Tomi sem, úgy magyaráztam neki. Ti láttátok?

     

    Szerintem haza is viszem és kölcsönadom majd a többi magyaroknak, nagyon jó nyelvlecke a gyerekeknek.

     

     

     

     

    előzmény:
    szbmelinda (18683)
    2011-02-21  21:18
  16. 2011. február 21. 21:1818683.

    Sajnálom, Suzy. Őszinte részvétem.

     

    Panni még csak 130 cm, de jó is, nem előzheti le a vőlegényét... :))))))

    Hacsak nincs más jelölt azóta. Az én Pannikám nem nagyon kacsingat még a fiúk felé, pont mondtam neki, h eltelt úgy az ovi, h nem is volt szerelmes... :(

     

    Barack, szerintem is klassz, ha egy lány (vagy akárki) ért a matekhoz, mert akkor belőle bármi lehet, közgazdásztól az informatikuson át a bankigazgatóig, minden. Nálam már eleve kizárt volt, h a reáltárgyak felé nem indulhattam. Nem mintha most bánnám, de azért jó tudni, h nem csak tanár lehet a gyerekem... vagy könyvtáros, v mittudoménmi.

     

    Tomiék angolból mit tanulnak? Meséket olvasnak ugyanúgy, mint a mieink? Meg helyesírást gyakorolnak? AMúgy nálatok síszünet van, vagy hogyhogy itthon?

     

    Ja, Panni kedden-szerdán 2-2 órát táncol, csütörtökön egyet. Decemberben plusz 2 volt még hétfőn. Jövő héttől ehelyett úszni jár.

     

     

     

     

    előzmény:
    Suzy27 (18681)
    2011-02-21  16:03
  17. 2011. február 21. 19:1318682.

    Aranyos vagy Suzy, persze nem úgy értettem, csak mikor a képeket nézem akkor érzem úgy. Mondjuk az már feltűnt hogy a magyar gyerekek jóval magasabbak, kinn ő pont átlagos, itt meg kicsinek számít. De legalább lehazudhatom 6 alattinak a MÁV-nál még egy darabigMajd csinálok róla valami képet a nagy magyar zimában.

     

    Szerintem az hogy egy fiú ász matekból nem olyan meglepő mint mikor egy lány. Bár alsóban még nekem is nagyon ment.

     

    Jaj de sajnálom a dédiket, nálunk októberben halt meg az utolsó, olyan rémes.

     

     

    előzmény:
    Suzy27 (18681)
    2011-02-21  16:03
  18. 2011. február 21. 16:0318681.

    Sziasztok!

    Melinda nagyon kedves vagy, de sajnos nem vagyok olyan csini csak előnyös hogy nem sok látszik belőlem:)) Figyu te nemrég szültél nem lehetsz még topmodell majd mikor már Marci is 2-3 éves lesz akkor majd te is csini- bini leszel addig meg ne izgasson, különben is fogadjunk hogy férjednek úgy tetszel ahogy vagy és nem érti mit elégedetlenkedsz:)) Dani is elég maximalista majdnem mindig 100 %-ot ír matekból, magyarból, németből, néha ugyan 98 mert benéz egy egy számot, betűt(figyelmetlen)

    A szépírással a tanító néni egyáltalán nem én meg megpróbálom nem stresszelni(merthogy az nincs macskakaparás az egész, de legalább olvasható):))

    Itt is nagyon hideg van és pénteken megint temetésre megyünk:(((akkor lenne a farsangi bál is de hát ugye ezt most mi kihagyjuk 2 hónap alatt 2. temetés:(( 2 dédit vesztettünk már csak 1 dédimama van:()

    Ja Nagyon helyes indián Panni, Dani nagyon sármos, Marci meg egyszerűen cuki!!!!

    Kata nagyon várom ám a 4 gyönyörű csemetétekről a képeket!!

    Barack te is hozhatnál képeket Tomiról olyan helyes és szeretem nézegetni:)) Olyat meg ne is mondj hogy nyomi! Max nem olyan magas de hát te sem vagy óriás meg az apukája sem...

    Dani amúgy 132 cm.

    Mennem kellene valamit csinálni de semmi kedvem....

    Suzy

    előzmény:
    barackmano (18680)
    2011-02-21  14:36
  19. 2011. február 21. 14:3618680.

    Nahát 100% matek, nem semmi. Csinos is, okos is, húha.

     

    Hányszor jár táncolni hogy 5 óra? Az már komoly.

     

    Tomi tornázni jár (azt már 3.5 éve), úszni, ami új a science club, ez az iskolában van. Neki főtantárgynak matek, angol, természettudomány meg hittan van. És matekból még csak idén kezdtek el szöveges feladatokat csinálni, ezért képedtem el.

    Jövőre már felsős lesz, jön még a töri,a  földrajz meg a francia pluszban.

     

    Ma már nagyon hideg volt, én még elviseltem, de ő nagyon fázott, aztán vettem neki a kínaiban egy "belül szőrös" kabátot.

     

    Én sem dícsértem külön a képeket, olyan szép itt minden gyerkőc (kicsi, nagy) és elképesztő mekkorák már ezek a 7 évesek, csak Tomi ilyen kis nyomi? Ők hány centi magasak?

     

     

     

     

     

    előzmény:
    szbmelinda (18677)
    2011-02-20  23:18
  20. 2011. február 21. 09:4818679.

    Suzy, este elfelejtettem megdícsérni a képeteket. Pedig még a férjemnek is megmutattam, h más szeptemberi mama milyen csini.... Engem nagyon bánt, h nem tudok fogyni, hiába tornázom, m a lehetőségekhez képest diétázom.

     

    előzmény:
    Suzy27 (18674)
    2011-02-17  16:03
  21. 2011. február 20. 23:2518678.

    Kata, sajnálom a nehézségeket. Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog mondani a szakember. Panni barátnője is hasonló gondokkal küzd.

    Tomi már ovis? Hogy tetszik neki? Julcsi is készül? Ő mikortól mehet?

     

    Barack, Tomiék mit tanulnak mostanság?

     

    Suzy, én meg azt hittem, h Danit azért viszi Enikő néni, h tovább fejlessze, h ne unatkozzon az iskolába. Fura. Akkor is lenne tennivalója, de ez biztos kényelmesebb... :)))))))

    előzmény:
    kata55 (18673)
    2011-02-16  14:49
  22. 2011. február 20. 23:1818677.

    Sziasztok!

    Hát akkor boldog új évet!

     

    Köszi, mi is jól vagyunk, és ugyanolyan nehézségekkel küzdök, mint Kata: eljutni az iskolába pl. az alvó két és féléves alvásidejében....

    A különórák szerencsére az iskola után és ott helyben vannak, tehát az nem külön program. Csak néptáncra és hittanra jár, ez nekünk épp elég. Mondjuk, a tánc heti 5 óra, és ennek nagyon örülök, m szépen formálja az alakját. Nyáron már el voltam keseredve, h az én alakomat örökölte.

    A tieitek milyen különórára járnak?

     

    Panni kitűnő lett, neki különösen a matek megy (ilyenek ezek a Pannik... :). Bár már az oviban jelezték, h matektehetség, most mégis meglepődtünk, m az utolsó matekfelmérő már csak neki lett 100%-os.  Olvasni is nagyon szeret, már Daninak olvassa esténként a Boribont, meg elkezdte magának a Labdarózsát. Nálunk a probléma a szépírással van, lusta szépen formálni a betűket odafigyelni. Mondjuk, rajztehetség sem volt sosem...

     

    ELéggé maximalista, mindig görcsöl, h de ő jó tanuló akar lenni... ezt mondjuk nem tőlem örökölte, én sosem akartam kítűnő lenni, megelégedtem azzal, ha a jók között voltam. Igaz, a matektehetség sem tőlem származik. :)

     

    Danusom miatt izgulok most, ő úgy menne oviba, de tutira nem veszik fel, mert 2xeres a túljelentkezés. Akkor nem egy kismama kisfiát fogják felvenni, sajna. AMúgy Danikám nagyon édes, igazi szőke lovag, mindjárt teszek fel képet, ő is volt az iskolai farsangon. Rengeteg dalt, verset tud kívülről, örökké szaval vagy énekel, mindig talál vmi alkalmas mikrofont...

     

    Marcinkám pedig már 3 hós, rengetget "csacsog" és mosolyog, és ezt főleg este 9 után műveli, amikor a testvérei már alszanak... ebből kifolyólag mi igen ritkán műveljük ezt a tevékenységet. De azért kárpótol, mert tényleg nagyon cuki.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  23. 2011. február 20. 20:3218676.
    Katának= Panninak természetesen, csak már hulla vagyok, ma 4-kor keltem.
    előzmény:
    barackmano (18675)
    2011-02-20  20:28
  24. 2011. február 20. 20:2818675.

    Örülök hogy azért idén is beindult itt az élet!!!

     

     

    Kata nem lehet hogy a szöveges részével van baja Katának? Talán nem tudja vagy nehezen lefordítani mateknyelvre. Ezzel Tominak is gondjai voltak az elején, ezt külön meg kell tanulni szerintem. Sokat kell csinálni és akkor menni fog.

     

    Azért elképesztő hogy ezek a gyerekek még csak szeptemberben kezdtek de már szövegeseznek.

     

    Most épp itthon vagyunk mert 1 hét szünet van. Várom a hideget amit beharangoztak erre a hétre, ugyanakkor kicsit reménykedek hogy mégsem lesz belőle semmi. Én most már a tavaszt szeretném.

    előzmény:
    kata55 (18673)
    2011-02-16  14:49

Címlap

top