Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bromocriptin

zümcsi1
Létrehozva: 2005. július 4. 15:11
Sziasztok! Férjemmel babát szeretnénk, de kiderült, hogy magas a prolaktin hormon szintem, ami ugyebár a peteérést gátolja. Most Bromocriptint kaptam rá. Kiváncsi vagyok a véleményetekre a gyógyszerrel kapcsolatosan és főleg azt éredekelne, hogy kinél milyen sikeres volt. Mikor, mennyi ideig történő szedés után sikerült teherbe esni?
  1. 2019. Április 13. 15:5614.

    Sziasztok!


     


    Én a magas prolaktin szintem (2.170) miatt kezdtem el szedni a Bromot 3 hónapja.2,5 mg-ból napi felet.Így ment 1 hónapig,majd néztünk labort és semmi sem változott.Aztán azt tanácsolta az orvosom,h hetente kezdjük emelni az adagot fél szemenként.Így eljutottam mostanra a napi 3 szemhez,amit egyszerre vettem be este lefekvés előtt,vacsora után.Korábba semmi mellékhatást nem tapasztaltam,viszont ez a 3szem rebgeteget előhozott;hányinger,hányár,fejfájás,szédülés,izomgyengesék, hasmenés,fárdékonyság,aluszékonyság.Konkrétan 2 napja nem bírok felkelni az ágyból,úgy szédülök és még a vizeg is kihányom.Az orvosomhoz legalább 2 hét várólistával lehet bekerülni....nektek voltak ilyesmi tapasztalásotok?

  2. Torolt_felhasznalo_859512
    Torolt_felhasznalo_859512
    2005. augusztus 2. 15:1113.
    Sziasztok!
    Nekem már van egy két éves kisfiam, de mielőtt terhes lettem, nagyon magas volt a prolaktinértékem. Egy hónapig szedtem Bromot, amitől még magasabb lett, ezért inkább abbahagytam. Mondjuk azért mertem elhagyni, mert a magas prolaktin ellenére az összes hormonvizsgálat mutatott peteérést, bár a sárgatesthormon alacsony volt. Rá egy évre bejelentkeztünk egy meddőségi klinikára, ahol az újabb kivizsgálások megint magas prolaktinértéket mutattak, újból elkezdtem szedni a Bromokriptint, pár nappal a várt menstruáció előtt. Mint kiderült, akkor már terhes voltam, spontán sikerült :)))) A kisfiam makkegészséges, semmi baj nem lett, hogy szedtem a Bromokriptint, sőt az orvosom szerint, lehet, hogy csak azért maradt meg a baba, mert a prolaktinszint csökkenése a sárgatesthormon növekedésével jár. A biztonság kedvéért az első három hónapban sárgatesthormon pótlást kaptam. Most a második gyerekkel próbálkozunk, immár 7. hónapja. Közben voltam újabb hormonvizsgálaton, most sokkal jobbak az eredményeim, mint Marci előtt voltak, a prolaktin most is magas volt, de még a határértéken belül. Ennek ellenére felírta az orvos a bromokriptint, baba még sehol, a következő hónapban megyek kontrollra. Egyébként a prolaktin stresszhormon, tehát a sok idegeskedéstől is magas lehet az érték. Úgyhogy a stresszoldás már önmagában is sokat segíthet a magas prolaktin csökkentésében.
    előzmény:
    zümcsi1 (1)
     
  3. 2005. július 5. 07:5012.
    Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a hozzászólást. Athene drukkolok, hogy babás legyél. Egyébként én napi 1-et szedek és mivel szedek mellé Magne B6-ot nincs mellékhatása. Első nap voltam egy kicsit rosszul, de azóta semmi (szerencsére). Mégegyszer köszi a hozzászólásokat majd még jelentkezem, most megyek dolgozni. Szép napot mindenkinek.
    előzmény:
    Athene77 (11)
     
  4. 2005. július 4. 17:1611.
    Nekem semmi bajom nem volt tőle. Reggel és este egy-egy felet kellett bevennem. Én már lassan egy éve nem szedem, de nem ment vissza az egekig, pedig elég magas volt elötte.

    A.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_986944
    Torolt_felhasznalo_986944
    2005. július 4. 17:0710.
    Szia!
    Tényleg eléggé rosszul tud tőle lenni az ember, mikor elkezdi szedni. Ezért érdemes kis adaggal kezdeni, és fokozatosan emelni, szoktatni magad hozzá. Ha teheted, este vedd be! Én is hánytam 2 napig, mert az orvos elfelejtette ezt közölni. Persze egyéni, ki mennyire érzékeny. . .
    előzmény:
    zümcsi1 (1)
     
  6. Torolt_felhasznalo_943762
    Torolt_felhasznalo_943762
    2005. július 4. 17:069.
    Én már egy éve szedem folyamatosan. Elötte is szedtem már. A peteérésem addig is tökéletes volt, amíg nem szedtem. A várt gyermekáldás azóta sem érkezett meg.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2005. július 4. 16:498.
    Nem tudom, embereknél milyen mellékhatása van, de állatorvos szokta felírni kutyáknak álvemhességre és akkor hányinger elleni gyógyszerrel együtt kell szedni, de úgy is nagyon hánynak tőle a kutyák.
    előzmény:
    fonyi (5)
     
  8. 2005. július 4. 16:487.
    szerintem nem lehet a gyógyszertől, mert a meddőségi központokban evvel együtt is csinálnak inszemet meg lombikot annak akinek megas a prolaktinszintje különben.
    Szerintem csak úgy nem lehet beállítani, én egy hónapra abbahagytam és utána az egekig szökött. Most meg, hogy rendszeresen szedem beállt. Az elején én is rosszul voltam, a lényeg, hogy este vedd be és akkor ha szerencséd van átalszod. Nekem hőhullámjaim szoktak lenni éjszakánként, de kibírható, főleg úgy, hogy tudom, hogy enélkül nem lehet gyerekem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2005. július 4. 16:426.
    én szedtem másfél hónapig. Azért kellett abbahagynom, mert terhes lettem. De a méhlepény beteg lett, igy a babát nem tudta táplálni. A betegségem elvileg genetikai volt és egyáltalán nembiztos, hogy a gyógyszerrel összefüggöt, de nincs kizárva.
    Igy szerintem ha babát akartok állítsátok be a megfelelő szintre és utána hagyd abba és csak utána várjatok a pocaklakóra.

    Most rendben van a prolaktinszintem, pedig azóta eltelt majdnem 1 év. Remélem pocaklakó is lesz hamarosan (Szerdán kiderül)

    Athene
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2005. július 4. 16:415.
    Szia!! Én csak két hetet szedtem amikor 3 hónapig nem jött meg a vérzésem de nagyon rosszul voltam tőle és amikor meghozta a vérzést akkor nem állt el.
    Ami durva volt hogy a doki "elfelejtett" figyelmeztetni hogy bizony ennek a gyógyszernek lehetnek igen kemény mellékhatásai. Én is utánaolvastam a neten, de sajnos csak akkor amikor már szedtem. Itt a nők lapján a fórumkeresőbe is ha beírod hogy bromocriptin találsz róla fórumot, érdemes elolvasni. . . . persze mindenkire másképpen hat de azért készülj fel !! lehet nem árt pár nap szabi amikor elkezded szedni . . . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_326810
    Torolt_felhasznalo_326810
    2005. július 4. 16:394.
    a fogamzásgátló kihagyása után jelentkezett a magasabb prolaktin színt. Kb. 3 hónpaig szedtem a Bromokriptint, kis adaggal kezdte (1/4 tb/nap), semmilyen mellékhatása nem volt és fokozatosan emelte a doki az adagot. 3 hónap után normalizálódott a prolaktin szintem. Babát nem tervezünk, de állítólag nem lehet teherbe esni.
    előzmény:
    zümcsi1 (1)
     
  12. 2005. július 4. 16:173.
    szia
    nekem is ugyanez a problémám. Én mostmár lassan 10 hónapja szedem, hol többet, hol kevesebbet, de kb 7 hónapja beállt a rendes szintre. Ugyan terhes még nem vagyok, de reménykedem hogyhamarosan az leszek.
    előzmény:
    zümcsi1 (1)
     
  13. 2005. július 4. 16:022.
    Ugyanez volt a problémám, és felírtak valamilyen gyógyszert, amit következő vérzés x-edik napjától kellett volna szednem. De csak nem jött el a következő vérzés. . . Amikor rákérdeztem, nem lehetek-e terhes, azt mondták, kizárt dolog, ilyen prolaktin érték mellett. Aztán persze hogy mégiscsak terhes voltam. A gyermek azóta 15 éves. Szóval gyógyszer nélkül is sikerült. Ezzel nem akarok semmit sugallni, csak érdekességként írtam, meg talán vigaszként. Sok sikert!
    előzmény:
    zümcsi1 (1)
     

Címlap

top