Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Elválasztás-elv álasztódás

Torolt_felhasznalo_763975
Torolt_felhasznalo_763975
Létrehozva: 2004. szeptember 8. 12:56
Sziasztok!

Végigolvastam a korábbi "elválasztás" témájú levelezéseket, és maradt bennem pár kérdés a saját példánkra vonatkozóan:
Kisfiam 14 hónapos, most is, mint mindig igény szerint szopik (azaz amikor kéri), és ez napi 5-10 alkalom is lehet. Mellette napirendszerűen eszik más ételeket, betartjuk a közös étkezések menetét. Bár nincs szándékomban megfosztani őt a szopizás élményétől, mégis felmerült bennem, hogyan fog így "leszokni" a mellemről? Többnyire egész nap együtt vagyunk, így mindig kéznél vagyok neki, ráadásul elaludni is csak szopizva szokott (erről bővebben írtam az "anya éjjel-nappal" topikban). Szóval, mi a tapasztalatotok? Ha többet járnánk közösségbe, esetleg néha másra bíznám, stb., megkönnyítené az elválást? Hangsúlyozom, mindez nem zavar, csak hamarosan testvért is szeretnénk mellé, és nem tudom, hogyan lehetne összehangolni kettejüket? Vagy ez nem is probléma?

A válaszokat előre is köszönöm.
Maja
  1. Torolt_felhasznalo_268979
    Torolt_felhasznalo_268979
    2004. szeptember 8. 14:456.
    Szia!
    Én úgy gondoltam, hogy majd előbb-utóbb magától leszokik a kicsifiam a ciciről, de nem tette (vagyis nem volt türelmem kivárni ezt).
    A terhességem alatt végig szopizott, majd mikor megszületett a kistestvére, akkor még három hónapig osztoztak. Az első hetekben ez nagyon jól jött, nem kellett fejni. De amikor óvodába ment, akkor megbeszéltük, hogy az ovisok már nem ciciznek, ezt elfogadta és azóta sincs ebből gond.
    előzmény:
    melinda7 (1)
     
  2. Torolt_felhasznalo_353573
    Torolt_felhasznalo_353573
    2004. szeptember 8. 14:165.
    De jó nektek! Az én lányom 6 hónaposan egyik napról a másikra leszokott a ciciről! Iszonyatos rossz érzés volt. Persze fejtem még 3 hónapig, pohárból megitta!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2004. szeptember 8. 14:134.
    Akkor van remény nekünk is:-)))
    Kislányom két éves múlt, de imádja a cicit, remeg érte. El sem tudom képzelni, hogy fog lemondani róla. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_817731 (3)
     
  4. Torolt_felhasznalo_817731
    Torolt_felhasznalo_817731
    2004. szeptember 8. 13:213.
    Szia! Ha nincs szándékodban leszoktatni, mint írtad, akkor ne foglalkozz ezzel. Hidd el, egyszer csak le fog szokni. Az én fiam is igény szerint szopizott mindig, úgy is aludt el sokáig. Aztán ritkultak a szopizások, de nem maradtak abba, jött a kistesó is, erre se hagyta abba, még napi 1-2 akkor is volt, azt hittem szülés után is marad. Végül a tesója születése előtt két hónappal hagyta abba a szopizást, magától. Ekkor volt 29 hónapos.
    Szóval a válaszom: nem, ez nem probléma:))))
    előzmény:
    melinda7 (1)
     
  5. 2004. szeptember 8. 13:052.
    Barátnőm kislánya most 15 hónapos, eddig ő is igény szerint szopott, az utóbbi időben főleg éjjel, kb. 2-3 alkalommal. Két hete barátnőm kórházba került egy hétre, édesanyja vigyázott a kicsire, és mivel nem volt lefagyasztva tej, így nem kapott éjjel csak teát, ha felébredt. Barátnőm anyukája mondta, hogy az első éjjel borzalmas volt, szinte csak a sírásban való kifáradástól aludt el a kislány, másnap éjjel már könnyebb volt, kétszer ébredt fel, ivott teát, harmadik éjjel pedig már fel sem ébredt . . . . mire a barátnőm hazament a kórházból már nem is akart szopni éjjel a lánya, pedig neki még nem apadt el a teje, mert a kórházban folyamatosan fejt . . . . de mivel így neki is kényelmesebb, meg már a lányának sem létfontosságú, hogy szopjon, főleg éjjel, így most elapasztja a tejét, és vége a szopizásnak . . . .
    előzmény:
    melinda7 (1)
     

Címlap

top