Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Repülőút babábal?!

baraa
Létrehozva: 2004. szeptember 6. 15:17
Sziasztok!
Szeretnék bármilyen tapasztalatot meghallgatni a témával kapcsolatban. 15 hónapos kisfiammal 3-4 órás repülőút előtt állunk. Segítsetek. Volt már valaki babával repülni? Annyit tudok, hogy itatni kell a füldugulás miatt. Reménykedünk, hogy nem lesz rosszul, nem lesz semmi gond?! Írjatok!!! Előre is köszönöm!
  1. 2004. szeptember 7. 10:5511.
    sziasztok,
    én is csak nyugtatni tudok mindenkit. Mi is most repültünkelőször a babánkkal (akkor még6 és fél hónapos volt). Halálra izgultam magamat (előre) és semmi sem történt. A dokinő mondta, hogy ielőtt felszállunk tisztítsam kia pici orrát, mert ha van benne valami, akkor a felszállásnál az hátraszorul és feszíti a füljáratokat. Én is itattam felszállásnál és rendben volt minden. Mi mondjuk autóshordozóban utaztattuk, mert Máté nem szeret órákon át kézben lenni és így felszállás után a monoton zajtól aludt. Amúgy a személyzet kedves volt, a babakocsit felvihettük a gép ajtajáig.
    Sok sikert az utazáshoz
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_817731 (10)
     
  2. Torolt_felhasznalo_817731
    Torolt_felhasznalo_817731
    2004. szeptember 7. 10:2910.
    Hú én is hogy tartottam a fel- és leszállástól, aztán semmi de semmi nem volt:)) Júliusban repültünk a 3 éves és a 3 hónapos kisfiammal. A nagyobbnak vittünk innivalót, nem kérte, semmit nem érzett. Megkérdezte: már fenn vagyunk? A picit meg próbáltam végig szoptatni, de mikor elég volt neki abbahagyta, pedig még bőven tartott az emelkedés vagy a süllyedés, de semmi nyűgösködés nem volt, csak vigyorgott. Ő nem aludta végig a két órás utat, mint ha autóban lennénk, kicsit sétálgatni is kellett vele, de semmi gond nem volt. Viszont én is azt javaslom, hogy hiába mondják, hogy elsőként szálljatok fel, érdemes a végén felszállni, mert az én fiaim pont azt bírták a legkevésbé, hogy sokat kellett várni az indulásig mire mindenki beszállt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2004. szeptember 6. 17:259.
    Szia!

    Ugyan én magam nem vagyok szülő, de viszonylag sokszor ültem már repülőn. Mindig voltak kisgyerekek és babák is a fedélzeten, és mondhatom, szinte ők voltak a legkevésbé problémásak. . . Még nem láttam komoly gondokat egyetlen babánál sem, és az ismerősi körömben sem riogatott még soha senki ilyesmivel, pedig a családos ismerősein közül is majd mindenki repült már. :-) Szerintem nem kell többre számítanod, mint amennyit mondjuk a babád amúgy is sír vagy ficánkol ennyi idő alatt. . . Persze ha kapsz valami jó tanácsot, azt tartsd be!:-)
    Kellemes utazást!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2004. szeptember 6. 16:328.
    Ja, es a MALEV-on nagyon segitokeszek a legiutaskiserok. Nekem legutobb egy felajanlotta hogy jatszik addig a fiammal amig en megeszem a reggelit. Alig akarta utana visszaadni a vigyorgo fiamat! :0)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2004. szeptember 6. 16:237.
    Mi is repultunk mar sokszor a fiammal. (Az elso alkalommal 5 hetes volt, es azthiszem az volt a legkonyebb utunk; vegigaludta az utat. )
    En azt javasolnam, hogy a beszallaskor, igaz hogy a gyerekkel utazokat elore invitaljak, csak a legvegen vegen szalljatok be a repulobe.
    A helyetek ugyis megvan, es legalabb a babaddal nem kell majd a repulo szuk szekeben ulnod es kivarnod hogy az osszes utas elfoglalja a helyet.
    előzmény:
    baraa (1)
     
  6. 2004. szeptember 6. 16:136.
    Ausztraliabol sokan kelnek utra Londonba, kisgyerekekkel. Nem 3-4 oras hanem 30 valahany oras utra. Semmi bajuk a kicsiknek. Esznek, isznak, alszanak. Neha bognek, akkor az utazokozonseg nem alszik :-)). Ilyen picit meg szorakoztatni sem kell konyvek es babak kiloival.
    Semmi baj nem lesz :-)))
    előzmény:
    baraa (1)
     
  7. Torolt_felhasznalo_454526
    Torolt_felhasznalo_454526
    2004. szeptember 6. 16:035.
    Szia baraa!
    először 4 hónaposan repülőztünk, most 16 hónaposan fogunkismét repülőzni a deddel :)
    a felszállás akkor nem volt neki gond, észre sem vette szinte, Leszálláskor oda-vissza volt sirás, próbáltam szoptatni, de ő kb 5 percig szopott, nem lehetett elhúzni, így túl hamar végeztünk, nem tudtam a teljes süllyedés idejére elhúzni. . .
    most remélem ezzel már nem lesz gond. . .
    Ferihegyen felengedték az összecsukható babakocsit, a gyerebarát svédek becsekkoláskor elkobozták, lehetett félkézzel babát, félkézzel fedélzeti csomagot cipelni hosszú százmétereken át. . . ja, igen kis beülős fémkocsi lett volna kölcsönbe, amiből egy négyhónapos burulna is ki mint a rongyoszsák. . . szóval ez reptérfüggő, hogy hol engedik fel a babakocsit és hol nem. . . .
    fedélzeten repülés közben semmi de semmi gond nem volt, nézegetett, aludt :) bazsalygott az utasokra. . .
    előzmény:
    baraa (4)
     
  8. 2004. szeptember 6. 15:514.
    Sziasztok!
    Nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat és a kedvességeteket. Remélem nálunk is teljesen zökkenőmetnes lesz a fel és leszállás. Babakocsit én is mindenképpen szertnék vinni, nekünk is az a könnyen összecsukható van, remélem felvihetjük. Már beszereztem egy pár meglepetést, újdonságot, ami biztosan lekötni majd a figyelmét. Az utazástól nem tartok, szerinetm ő is aludni fog, autóban is sokszor elalszik a monotonitás miatt, inkább a fel és leszállástól tartok nagyon, nehogy bepánikoljon a hirtelen ismeretlen érzéstől. Remélem minden ok lesz!!! :-)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_435694
    Torolt_felhasznalo_435694
    2004. szeptember 6. 15:333.
    Szia !
    Nekem 16 hónapos volt a kislányom amikor repülővel mentünk Olaszországba , szerencsére jól viselte az utat . Felszállásnál elkezdtem itatni és pár percig még utána így nem zavarta meg a nyomás különbség . Az ölembe ült , még kicsit el is aludt , bár mi kora reggel indultunk és szerintem fáradt is volt , de egyébként a kocsiba is elaludt még kicsi volt , így a monoton zaj miatt is elmyomta az álom a repülön is . Ja a babakocsi nagyon fontos mi vittük , mert ebbe is jól elvolt még várakozni kellett . Ez egy könnyű kis összecsukhatós babakocsi volt amit még a gépre is fellehetett vinni . Én már többször utaztam repcsivel a másik 2 fiammal is amikor kicsik voltak és sosem volt semmi gond és a stewardesek is segítettek ha melegíteni kellet pl. a cumiüveget és tisztába is tudod ott rakni a picit . Ja és az elsők között szálltunk mindig a gépre . Szóval semmi gond nem lesz és még egy fontos mindennképpen a kedvenc dolgát vidd neki fel a gépre ha esteleg nyügösködik legyen neki valami megnyugtatására . De sétálni is lehet a gépen ha nem marad egyhelyben , de nem fel- ill. leszállásnál értem . Sok sikrt és jó utazás kívánok ! :))))
    előzmény:
    baraa (1)
     
  10. 2004. szeptember 6. 15:312.
    Szia, az én ismerősöm 2 hónapos babával repült, 3 órás útra - a kicsi végig aludta az utat és nem sírt. Az aggodalmadat teljesen normálisnak tartom és én is a noklapja. hu-n szoktam megvitatni a problémás kérdéseket. De remélem, írnak még mások is Neked és együtt majd megnyugtatunk, hogy ne aggódjál!!!
    előzmény:
    baraa (1)
     

Címlap

top