Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

CEPTRA-köldökvé r

valteri
Létrehozva: 2004. szeptember 1. 16:47
sziasztok!
szeretnénk levetetni a kislányunk köldökzsinor vérét amikor megszületik és ez a hely tűnt a legkedvezőbbnek. Hallottatok már róluk, vagy esetleg valaki kötött is velük szerződést?
  1. 2004. szeptember 4. 22:2314.
    Szia! Mi velük kötöttünk szerződést. Bennem is bennem van a kisördög, hogy nem láttam a saját szememmel, hogy az ÉN LÁNYOM vérét eltárolják, de ezzel nem tudsz mit csinálni szerintem és ez minden cégnél így van, ők viszont fele annyiba kerülnek. Egyébként együttműködőek, rendesek voltak. Sok boldogságot a babához!
    előzmény:
    valteri (13)
     
  2. 2004. szeptember 3. 07:3413.
    igen 40 kg-ig tárolják használható fel. elég részletes a tájékoztatójuk, de mi ki szeretnénk menni megnézni a labort (már ha lehet) én is az átveréstől félek a legjobban. abban azonban biztos vagyok, hogy 10 év is elég nagy idő ahhoz, hogy más betegségekhez, esetleg hozzátartozónak is felhasználhassák az őssejteket, valamint, hogy ez a most meghatározott 40 kg is változni fog!
    előzmény:
    Vándor777 (11)
     
  3. Torolt_felhasznalo_153651
    Torolt_felhasznalo_153651
    2004. szeptember 2. 14:2912.
    Nekün azt mondták, hogy lehet szaporitani és igy akár tőbb embernek is megfelelő lehet(1-2 felnőtt). Mi 20 évre fizettük ki a tárolást a sejtbanknak, akkor 20 évig (gondolom én) csak megőrizhető a levett össejt.
    előzmény:
    Vándor777 (11)
     
  4. 2004. szeptember 2. 13:5311.
    nem vagyok elutasító, sőt. . .
    Pont azért kérdem, mert ha megéri, én sem sajnálnám rá a pézt.
    Kételyeim: azt hallottam, hogy csak bizonyos sulyig lehet felhasználni a köldökvért, azaz mondjuk a gyerek kisiskolás koráig
    Ami ilyen nagyon sok időre szól- több 10 évre az mindig veszélyes. Utánamszóló is megfogalmazta, mi lesz ha tönkremegy a cég, stb.
    Biztosan lesznek visszaélések is, hiosz mindenhol vannak :-(

    Attól félek én is, hogy ez egyenlőre csak egy ujabb pénztárca üritő szolgáltatás.
    előzmény:
    valteri (7)
     
  5. Torolt_felhasznalo_992648
    Torolt_felhasznalo_992648
    2004. szeptember 1. 21:1210.
    Sziasztok,
    Angolul tudoknak erdemes megnezni ezt a honlapot:http://www. cellsforlife. com/ tudom hogy nem ad valaszokat a magyarorszagi szituaciora viszont kicsivel tobbet mond az egesz tarolasrol, magarol a procedurarol stb.
    A google keresobe ha beirjatok a stem-cell storage kifejezeseket, sok egyeb web oldal van ami ezzel foglalkozik.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2004. szeptember 1. 20:499.
    sziasztok! Én beszéltem errol egy neonatologussal és ha jol tudja , ezek a vérbankok csak 10 évig garantálják a megőrzést. . szoval a gyereketeknek nem 60 éves koráig!!!!!!!! 10 éves korig meg valljuk be őszintén, nem sok kisgyerek lesz leukémiás, , , persze, van, akinek a családjában előfordult, annak én is ajánlanám. . .
    A másik, hogy eddig még nagyon behatárolt betegséget tudnak ezzel gyogyitani, és ezek szinte csak vérképzőszervi daganatos betegségek, szoval ha a gyerek a tengerbe ugorva lebénul deréktol lefelé, azt nem tudják gyogyitani, egy egyszerubb betegségre meg ki sem adják a vért. . . Azt is jo lenne tudni, h a magyar vagy a szlovák vérbank vajon 10 év mulva meglesz -e még? Vagy vajon akkor mennyit kérnek ha tényleg kellene a vér?
    Biztos, h kiadják minden zokszó nélkül?
    Én a helyedben mindenképpen részletes tájékoztatést kérnék, h milyen betegségeket gyogyitanak meg, hogyan tárolják 10 évig, és mi a biztositék, h 10 év mulva is mukodni fog?????
    Elnézést, én is várandos vagyok, és én is gondolkodtam a kérdésen, és még mindig szkeptikus vagyok ezek miatt a kérdések miatt.
    A férjem szerint ez nem egyéb, mint egy hatalmas nagy átverés.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_562354
    Torolt_felhasznalo_562354
    2004. szeptember 1. 19:498.
    Sziasztok!
    Én úgy tudom, Magyarországon egyelőre csak a Krio-nak van engedélye a kzsv fagyasztására. . .
    Egyébként én is úgy gondolom, hogy ez egy esély, amit megadhatunk a (leendő) gyermekünknek. Most még csak néhány betegség gyógyítható így, de amilyen tempóban fejlődik az orvostudomány, szerintem mire felnő, és eljut a betegeskedő korba, addigra a legtöbb betegség gyógyítható lesz. Még azok is, amikről ma még nem is gondolnánk. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2004. szeptember 1. 19:427.
    csatlakozom:)
    én is csak a honlapokat tudnám ajánlani, ott tájékozódhatsz, ha még csak szkeptikus vagy és nem elutasító. iszonyú gyorsan fejlődik az orvostudomány is. ezt az esélyt nem fogom elvenni a gyermekeimtől!
    két havi netto fizetésem, de sztem megéri!
    www. sejtbank. hu, www. krio. hu, www. ceptra. com/hu
    előzmény:
    veda (6)
     
  9. 2004. szeptember 1. 19:066.
    azrt ollóztam ide ezt az anyagot, h osszlassam a kételyeidet. . .
    egyébként, mi az oka, h szkeptikus vagy?
    én úgy gondolom, h ha van arra lehetőség, h az eddig gyógyíthatatlannak tartott betegségekre megoldás lehet a saját őssejt. . . akkor ezért én mindent meg fogok tenni a gyermekem érdekében. . .
    előzmény:
    Vándor777 (4)
     
  10. 2004. szeptember 1. 19:025.
    Leggyakoribb kérdések - A köldökvér felhasználása

    Nem ismerek senkit, aki lefagyasztatta volna gyermeke köldökvérét. Ki készíttet autotranszplantátumot gyermeke számára.

    Tapasztalataink szerint szinte mindenki, aki leukémiában vagy más, transzplantációval gyógyítható betegségben vesztette el gyermekét. Továbbá olyan családok, akiknél előfordult rosszindulatú daganatos megbetegedés. Műveltségi szintjük szerint elsősorban orvosok, egészségügyi dolgozók, természettudósok és pedagógusok. Őket követik a más egyetemi végzettséggel rendelkezők.

    Ajándékozható a köldökvér?

    Az ajándékozott köldökvér feldolgozásával non-profit szervezetek, ún. köldökvér-regiszterek foglalkoznak. Az ilyen transzplantátumok a nemzetközi információs hálózaton keresztül jutnak el a rászoruló páciensekhez. Ezek a szervezetek grantokból, állami támogatásból és a szponzorok támogatásából tartják fenn magukat. A véradással ellentétben a köldökvér-regiszterek tevékenységének nem az adományozók száma, hanem az anyagiak szabnak határt. A köldökvér-regiszterek mindössze a szülések 1%-ából származó köldökvér feldolgozására képesek. Amennyiben adományozni szeretné köldökvérét, kérjük, forduljon az országukban működő köldökvér-regiszterhez. Sajnos nem kizárt azonban, hogy anyagi okokból kénytelenek lesznek Önt visszautasítani. Cégünk az Eurocord non-profit szervezet támogatói közé tartozik, amely ajándékozott köldökvérből készít transzplantátumokat, melyek bárhol a világon rendelkezésére állnak a kompatibilis páciensnek. Amennyiben a szülők kimondottan kérik, képesek vagyunk biztosítani a transzplantátum besorolását a nemzetközi regiszterbe.

    Mekkora a valószínűsége, hogy gyermekemnek szüksége lesz a transzplantátumra?

    Mivel az orvostudomány egy új ágával állunk szemben, nem léteznek még statisztikai adatok, amelyekre támaszkodhatnánk. A specialisták becslései szerint -amelyek az eddigi gyakorlatból indulnak ki- annak valószínűsége, hogy a gyermeknek 20 éves kora előtt szüksége lesz a transzplantátumra 1:1200-hoz. 60-éves korában ez az arány már 1:100-hoz. Annak valószínűsége, hogy az ember életében olyan betegséget kap, amely gyógyításánál használatos a vérképzősejtek transzplantációja, több mint 15%. Mivel az eddigi kutatások arra engednek következtetni, hogy a köldökvér felhasználási lehetőségei sokkal szélesebbek lesznek, ez az arány valószínűleg még nőni fog.

    Ha a család más tagja betegszik meg, felhasználható-e gyógyítására gyermekem transzplantátuma?

    A transzplantáció legfőbb kritériuma a kompatibilitás. Testvéreknél a kompatibilitás valószínűsége 25%-os. A szülőkkel való teljes kompatibilitás esélye nagyon kicsi. Abban az esetben, ha a rászoruló szülőnek nem sikerülne donort találni, bizonyos inkompatibilitás esetén is felhasználhatná gyermeke transzplantátumát. Az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis a köldökvér-transzplantátum kisebb ellenreakciót vált ki a recipiens szervezetében, mint a csontvelő-transzplantátum.
    előzmény:
    Vándor777 (4)
     
  11. 2004. szeptember 1. 17:254.
    Szia!
    Szeretném megkérdezni, hogy milyen gondolatok vezettek oda, hogy erre áldoztok?

    Az az igazság, hogy bennem nagyon sok a kétely. Ha tudnám, hogy hasznos, nem sajnálnám rá a pénzt, de szkeptikus vagyok. . .
    előzmény:
    valteri (3)
     
  12. 2004. szeptember 1. 17:133.
    igen, fele annyiba kerül, mint az itthoni sejtbank, vagy a szintén hazai Krio Rt, jó tudni, hogy valaki már felvette velük a kapcsolatot, nem szeretnék 160ezret kifizetni egy szélhámosnak úgy, hogy még a köldökvért is elvesztem. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_296817 (2)
     
  13. Torolt_felhasznalo_296817
    Torolt_felhasznalo_296817
    2004. szeptember 1. 17:052.
    a kollégám valahol szlovákokkal szerződött, neki most született a kisfia. nem tudom ez e az amit kérdezel. . . . . . a lényeg, hogy mindent elintéztek helyette, még a szetet is előre kiküldték. gyakorlatilag olcsóbb is volt mint idehaza.
    előzmény:
    valteri (1)
     

Címlap

top