Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

FELHÍVÁS-gyermekrajzok

Liza2001
Létrehozva: 2022. március 17. 19:34

Sziasztok!


Előre is elnézést, hogy nem kérdéssel, hanem inkább kéréssel fordulok hozzátok, de nagyon hálás lennék, ha páran reagálnának majd a következő úgymond felhívásomra:


Liza vagyok, óvodapedagógus hallgató a Pécsi Tudományegyetemen és a segítségeteket szeretném kérni. Most írom a szakdolgozatomat, amelynek témája a gyermekrajzok.


A gyermekrajzokat rengetegféleképpen lehet elemezni, ugyanis minden gyermek más és másképpen is alkot. Az én gyermekrajz elemzésemnek is ez az alapja, hogy megállapítsam és leírjam miben más például egy introvertált vagy egy extrovertált beállítottságú gyermek.


Ez az elemzés sokkal inkább az ábrázolásmódról szól, mintsem a családi háttér feltárásáról, szóval nem kell aggódni, nem pszichológiai vizsgálat alá vetném a rajzokat! :) Illetve, az egész anonim módon történik, senkinek a személyes jogait nem sérti! Szimplán a szakdolgozatomba lesznek mellékelve ezek a rajzok, bármilyen adat nélkül. De mit is szeretnék kérni pontosan?


 


Ha van ÓVODÁSKORÚ (3-6 éves) gyermeked, akkor fotózd le egy bármilyen témájú rajzát (pl. legyen az egy rajz a télapóról, a kedvenc állatáról stb.), valamint még egy rajzát a családjáról és küldd el nekem a következő email címre: gyermekrajzokpte@gmail.com


 


Milyen rajzokat várnék?


Az előbb külön azért írtam a családrajzot, mert a gyermekrajz vizsgálat során arra is kíváncsi vagyok, hogy egy egyke vagy egy több testvérrel rendelkező gyermek hogyan ábrázol. De összefoglalva, röviden az alábbi gyermekrajzokat várnám:


-ahol a gyermek vagy EGYKE vagy NAGY CSALÁDBAN ÉL


-vagy ELSŐSZÜLÖTT vagy KÖZÉPSŐ vagy a LEGKISEBB A CSALÁDBAN


-lehet róla tudni, hogy ő EXTROVERTÁLT (társaságkedvelő) vagy INTROVERTÁLT SZEMÉLYISÉGŰ (inkább befelé forduló)


 


Összegzés (röviden):


Az emailben a 2 RAJZ (egy szabadrajz és egy családrajz) fotójának mellékelése mellett, írjátok meg kérlek, hogy még mi a beceneve a gyermeketeknek, hány éves és, hogy az előbb felsorolt 3 fő jellemző közül mik jellemzők rá. Pl. "Marci, 4 éves, nagy családban él, elsőszülött és extrovertált." Valamint egy rövid jellemzést,egy ,,háttértörténetet" hogy ti milyen gyermeknek látjátok őt, miket szeret, miket nem stb. :)


Elég bonyolultan és hosszasan fogalmaztam meg a kérésemet, de egyébként nem olyan vészes, mint, amilyennek tűnik! :) Ha van időtök, akkor mindenképpen megköszönném a segítségeteket!


Itt az email címem még egyszer: gyermekrajzokpte@gmail.com


Előre is hálásan köszönöm, aki részt vesz ebben az úgynevezett háttéranyag gyűjtésben és, hogy előre segítsen abban, hogy óvónéni legyek! :)

Címlap

top