Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

3 év utáni vizsg PedagSzak

alka003001
Létrehozva: 2021. december 30. 12:40

Sziasztok!


Akiknek Budapesten volt Pedagógiai Szakszolgálatos vizsgálata oviból, azoknak a másodiknál is ugyanazt mondták vagy már semmi porblémát nem találtak?


Tehát,ha bekerült a "rendszerbe"  a gyerek van onnan esély kikerülni?


Érdemben semmit sem segítettek, 1 db foglalkozást nem kapott a gyerek. :(

  1. Torolt_felhasznalo_605445
    Torolt_felhasznalo_605445
    2021. december 30. 18:252.

    Szia! Szerintem ez nagy mértékben függ attól, hogy mit mondtak a gyerekről az első alkalommal. A gyerekek ebben az életkorban nagyon sokat változnak, nagyon sokat tudnak fejlődni spontán módon is, csak azzal, hogy másokat megfigyelnek és leutánozzák. Szóval ha nem volt nagyobb probléma, akkor nem feltétlenül kell fejlesztésre járni, hanem eltelik mondjuk fél év, és addigra "beérik" a gyerek, és már képes lesz arra, amire azelőtt nem pl. ilyen lehet az, hogy nyugton ül mondjuk húsz percig és megpróbálja megoldani a (játékos) feladatot, amit a pedagógus ad neki - nem feltétlenül kell megoldania, a koncentrálás és a feladat-helyzet elfogadása is számít! Ha ilyen kisebb probléma volt a gyerkőccel, akkor könnyen lehet, hogy ma már nem áll fenn ez a probléma, és szabad az út a suli felé. A gond a mostani gyerekeknél még az lehet, hogy a  Covid járvány miatt kevesebbet jártak esetleg közösségbe, és emiatt megállhatott a fejlődés. De szerintem ne aggódj, a szakember majd elmondja, hogy mit lát, te meg merj bátran kérdezni, hogyha szükséges, mert amit leírsz, abból úgy tűnik, hogy komoly gond nincs, max. egy kicsit később mentek suliba, ami a mostani helyzetben talán nem is akkora gond - de semmiképpen nem a gyereke hibája, és nem a tiéd!

Címlap

top