Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Te vigyázol rám ? Mért ?

Demencia
Létrehozva: 2021. december 3. 14:56

Egy 96 éves nénit ápolok az otthonában, középsulyos demenciája van. Tudjuk  nagyon nehéz egy ilyen beteggel az élet, ezért fogadott fel a család, mert napi 24 órában felügyeletre szorul és a családja ezt már nem birta. Két naponta váltjuk egymást egy másik ápolóval. Én elég jól elvagyok a nénivel  , sokat beszélgetünk, néha  pár percig itt van velem, vannak világos pillanatai, máskor messze jár...  Itt a mindennapjainkat irom le, úgy ahogy megtörténtek.

  1. 2021. december 3. 15:102.

    2021.12.04


    Ma reggel 9 ótakor érkeztem a nénihez, mikor meglátott kitörő örömmel fogadott, azthittem megismert, de Évikémnek szólított és rá jöttem a mennyének hisz.Semmi baj, ráhagytam. Elment a másik ápoló ketten maradtunk. Mondtam a néninek most kimegyünk a teraszra sétálni, á nem tudok én menni , mondta a néni  közben felállt és a terasz felé indult ! Kértem huzzuk fel a kabátot, mert kint hideg van, erre ő - hideg ? Hiszen rajtad sincs kabát ! Mert levetettem. Akkor  huzd fel te. Előbb   Zita néni  veszi fel a kabátját , majd utána én . Aķkor hozzad már a kabátot, rád mindig várni kell !   


    Séta közben : Hol az én anyukám , mért nem jön és az édesapám? Zita néni , ők már rég meghaltak, hiszen maga is már 96 éves!  A szülei már az angyalkáknál vannak.. Meghaltak ? És nekem nem szólt senki !? 


     

Címlap

top