Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ugrasztható pótnagyi-Svájc

hangvillanegyed
Létrehozva: 2018. október 31. 16:27

Hol találhatnék "ugrasztható" segítséget kisgyerekeinkhez Svájcba?


Svájcban élünk, én dolgozom, feleségem a 2 és 5 éves gyerekekkel van otthon főállású anyaként, mivel itt az intézményrendszer részleges hiánya (Mo-val ellentétben) nem teszi lehetővé, hogy (2+ gyerek esetén) az anya dolgozzon. Viszont bekövetkezett az, amire nem gondoltunk: feleségem 2 hónapra kórházba került és így azonnal pótolnom kellett, és mivel nincs ugrasztható rokon, nagyszülő, így hirdetéssel vadásztam gyakorlatilag az első épkézláb vadidegent, akire a a gyerekeket és a háztartást rábíztam (ez egy külön sztori kik jelentkeztek...).


A jövőre nézve szeretném magunkat (és több más Svájcban élő magyar kisgyermekes családot, akinek nincs ugrasztható rokona SOS helyzetre) bebiztosítani, egy listával, amire olyan személyeket írnék fel, akik SOS pár napon belül kiutaztathatók lennének. Ideálisan olyan hölgy, aki óvónő, tanítónő végzettségű, és beszél kicsit németül vagy angolul és bármikor ki tud venni 1-2 hónap fizetetlen szabadságot (vagy olyan helyzete van, pl. rég háztartásbeli, fiatal nyugdíjas, szabadúszó, stb. hogy ezt meg tudja oldani).


Kérdésem, hogy hol, hogyan lenne érdemes keresnem ezt a személyt Mo-n belül? (Jó lenne mondjuk a származási városunk (megyeszékhely, vagy BP) közelében találni, hogy időnként tudjunk vele találkozni akkor is, ha nincs SOS helyzet)

  1. 2018. november 1. 18:295.

    Rohadt drága! A sógoromék kint élnek Irországban, olcsóbb neki akár két hétre is megvenni a repjegyet a páromnak ha vigyázni kell a gyerekre.

    előzmény:
    asztanaviszta (4)
    2018-11-01  18:18
  2. 2018. november 1. 18:184.

    Miért nem ott keresel, ahol élsz? Az túl drága?

  3. Torolt_felhasznalo_784592
    Torolt_felhasznalo_784592
    2018. november 1. 11:403.

    Pl. https://www.gyermeksziget.hu/babysitterkeres_kulfold.ph p


    Vagy van mindenféle ügynökség (beírod a keresőbe, hogy "külföldi babysitter"), azokat valószínűleg könnyebb "ugrasztani", de ilyenek nyilván nálatok is vannak...

  4. 2018. november 1. 09:392.

    Itt szerintem,  itt rengeteg nő megfordul.....Én is vállalkoznék, ha legalább 20évvel fiatalabb lennék....,de már 70vagyok...

Címlap

top