Quartet (négyes teszt)/ am

Jzs
Jzs
Létrehozva: 2018. február 15. 09:25

Sziasztok! Nincs kérdés, de úgy érzem meg kéne osztanom a történetemet kismamákkal vagy lehendő kismamákkal! Én is sajnos minden nap ezeken az oldalakon lógtam és kerestem!


28 éves nő vagyok normális terhességgel, jó uh eredményekkel, de nőgyogyász váltás miatt elkövettem valamit.


A quartet tesztet ( úgy mond rám erőltette a doki mert nem tetszet neki, hogy 11+4 napossan voltunk genetikai uh-n én nem igazán szerettem volna, de párom megijedt és úgy jutottunk ide)


Befizettük a 16000 Ft-ot. Egy sima vérvétel következet én a 17. héten voltam. Közölték 10 nap és eredmény. Hát másnap jött a szörnyű eredmény:


Ms-Afp:35,72 iu/ ml 0,964MoM


uE3: 1,81 nmol/L  0,357 MoM


Total hCG: 43764 lu/L 1,772 MoM


Inhibin-A: 163,9 Pg/ml 1,392 MoM


Magas kockázat:


Down-kór: 1:79


Edwards és Patau-kór: 1:207


Mikor megláttam egy világ omlott össze bennem. Jöttek a lépések nőgyogyász semmi nyugtatot nem mondot, csak, hogy protokolból genetikai tanács adó.


Hát elmentünk ott rendessek és megnyugtatóak voltak sőt a tanács adó közölte ez az eredmény lehetetlen a 2 betegség üti egymást . Egyiknél a 2 markernek fent a másiknál lent kéne lenni az eredménynek, de az enyém meg pont jó. Ő se érti. Uh-ra átmentünk ott is rendben találtak mindent, de persze így is jöhetet a magzatvízvétel (ingyenes volt nekünk mivel orvosi javaslatra ment .)


Rettegtem 5 napmúlva már a korházba (nem a barátom a tű), de aki ide jut ne féljen nem fáj 1másidpercre van egy rossz érzés, de túl élhető 2 percig tart. Vissza a szobába fél napra majd itthon szigorú pihenés 1-2 nap utánna 2 hétig semmi megeröltetés és 2-3'hét az eredményig. Hát meg is jött az eredmény és egészséges babát várunk 21. hétnél tartunk.


Aki nagyon fél, hogy babájával nincs e baj fizzesse ki az amniócentézist (50000 Ft-tól ) 2hét aggodalom.


De a quartettesztel nekünk 1 és fél hónap rettegés volt sok sírással!


KIcsit hosszú lett és a helyesírási hibákért elnézést! 😅


 

3 hozzászólás
 1. Jzs
  Jzs
  2018. február 19. 23:343.

  A mondani való annyi, hogy több embernél olvstam ez a teszt semmit nem ér meg pénz lehúzás (nekem úgy adtak magas kockázatot, hogy jók az eredményeim még a tanács adó is azt mondta esély van rá elütöttek valamit)


  És ha valaki ezt időbe elolvassa nem ezt a tesztet választja talán


  Későn (16. Héten voltam mikor rábeszélt a doki), de megtudtam vannak ennél pontossabbak is csak azt koraibb szakaszban lehet elvégezni


   


  Az is meg van, hogy kockázat becslés, de nálam  olyan eredmény jött ki ami lehetetlen 


  meg az én babámnál még a hetet se pontossan számította a gép mert a nagysága egy héttel nagyobb és ezt adta meg nem a korát(közbe elvileg pontossan kéne a hetet megadni )


   

  előzmény:
  Babyface83 (2)
  2018-02-15  21:26
 2. 2018. február 15. 21:262.

  Nem igazán értem a mondanivalód. A teszt, amit csináltak nem tud egyértelmű eredményt adni, csak egy kockázatbecslés. Ha az jön ki, hogy magas a kockázat, akkor szokták ajánlani az amniocentézist, ami már közel biztos eredményt ad. De nem véletlenül ebben a sorrendben mennek a dolgok, ugyanis az amniocentézis nem egy veszélytelen vizsgálat, csak indokolt esetben érdemes elvégezni (nálad ugye indokolt volt a magas kockázat miatt). 

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek