2018. júniusi babák

Pumukli99
Létrehozva: 2018. január 23. 09:58

Szeretettel várok ide minden kismamát, aki 2018 júniusára várja a babáját.


Osszuk meg tapasztalatainkat!


Pumukli

25 hozzászólás
 1. 2018. március 15. 14:5025.

  Kiságy az egyedüli, amink van, a Párom készítette a nagyfianak (10eves, Svédországban el az anyukajával és van feltestvere, potapukaja). :-) De az én Apukám által faragott kisbolcsom is megvan, amiben én aludtam. :-)


  Babakocsit, autosulest már kinéztem. A többivel meg áron a nyarat és a felújítást: mire lesz időnk, pénzünk... :-)


  Mert bármeddig is jut a felújítás, nem stresszelek, ahol ketten elferunk, ott Ő is el fog. :-)


  Vasárnap lehet, hogy el mondom a tesóméknak, mert már nem fér el bennem a titok. :-)


  Édesanyám nyáron lesz nyugdíjas, ő az én jolly jokerem. Tesómék messze laknak, de remélem sűrűn jonnek/járkálunk majd. (nagyon sokat utazunk most is. Van két autónk, úgyhogy remélem közeli kapcsolata lesz a nagybacsijaval és a nagynénje el :-))


  Az eddigi sok fekvés miatt Párom úgy döntött, a házimunkahoz keresünk segítséget. Hetente 3 órára jön egy tündéri csaj, és segít nekem. :-) Ő jól fog jönni felújítás után és szülés után is. :-)


  Ha meglesz a 4Ds kép hétfőn (4re megyünk), e-mailben elkuldom Neked Murphyt. :-)


  És nekiallunk nevekben gondolkodni...

  előzmény:
  Pumukli99 (23)
  2018-03-15  08:15
 2. 2018. március 15. 14:3124.

  A mi házunkban meg csak 1 szoba +1nappali van. Elkezdtuk tavaly a bővítést: a padlasfeljaro és a műhely hozza"bontasaval" lesz egy gardróbun k meg egy babaszobank.


  Mondjuk tavaly még nem tudtuk, hogy sietni kell vele. :-D


  Meg évek óta halogatjuk a teljes villanyvezetekelest, de ezer éves a ház, úgyhogy most ezen is át kell esni. Emiatt teljes festés is lesz... Úgyhogy.... Fuuu... Izgi lesz :-P


  Szorítok Nektek is, mert az is jó nagy munkának ígérkezik. És Te nehogy emelj! Vagy megértésed magad!!! 

  előzmény:
  Pumukli99 (21)
  2018-03-14  10:02
 3. 2018. március 15. 08:1523.

  Szia!


  Na most sikerül folytatni.


  A cuccok beszerzésével épp olyan sehogy nem állunk, ahogy a felújítással, főként azért, mert nem lenne egyelőre hová rakni a beszerzett cuccokat.  De a felajánlásokat már irogatjuk össze. Sok mindent kapunk, sok dolgot nem kell beszerezni.  Rájöttem, babaágy mániás vagyok, nekem úgy gondolom jól jönne 3-4.  Egy komolyabb, ami a szobájában lesz, egy egyszerűbb, ami a konyhában, mert ott sokat leszünk, egy utazóágy kintre, ha kint szeretném altatni, és egy utazóágy az utazásokhoz. (Ez a két utóbbi lehet, hogy egy lesz.) Úgyhogy azért ágyat valószínűleg veszünk majd neki.


  Azon én is sokat gondolkoztam, hogy együtt (egy szobában, de külön ágyban), vagy külön szobában aludjunk. Ha kész leszünk, mire érkezik Sámuel, akkor szerintem elsőként a különalvós verziót próbáljuk meg, aztán meglátjuk. Ha nem leszünk kész, akkor egyszobában alvás lesz.


   


  A vitaminokról már én is hallottam minden félét, ki tudja mi az igazság... :/ Legutóbb pl. azt hallottam, hogy nincs összefüggés a baba mérete, és a vitaminszedés között. Én szedek vitamint. Legalább úgy érzem, hogy ami tőlem telik, azt megkapja. Szerettem volna még omega 3-at is szedni, sokan ajánlották, de az orvos azt mondta, hogy hülyeség. És mivel mindenről értesíteni kell a dokit, hogy mit szedek, így nem szedem, csak igyekszem hetente-kéthetente olajos halat enni, mert abban van, csak az sem teljesen egészséges, mert a tengerben lévő higanyszennyezést szépen összegyűjtik a halak és az egyéb tengeri herkentyűk.


  Eddig állami dokihoz jártam, majd most szeretnék bejelentkezni magándokihoz. Szülni Tatabányán fogok, és sajnos nem túl jó hírű a kórház. Tavaly májusban volt is tapasztalatom a nőgyógyászati osztályról, hát nekem sem valami pozitív. Állítólag soron végzik ott a császármetszést, és én nagyon nem szeretnék császárral szülni, ha nem muszáj, így olyan orvost választottam, aki csak szükség esetén császároz.


  Nálunk mindenki nagyon örült Sámuelnek, a család és barátok egyaránt. Már mindenki régóta várta őt. 


   


  Van egy kedves, aranyos védőnénink, és pluszban még van egy saját, különbejáratú, szükség esetén telefonos segítséget nyújtó védőnénink komaasszonyom személyében. Segítségünk hála Istennek lesz, de azért minél önálóbban szeretnénk megküzdeni a feladattal.


   


  Szép hosszúhétvégét nektek! Jó babavárást! És várom a hétfői beszámolót, hogy mit láttatok! 


  előzmény:
  semese83 (18)
  2018-03-13  18:35
 4. 2018. március 14. 10:1122.

  Igyekszem folytatni, csak lefáradtam, pihennem kell egy kicsit, aztán meg bolt, majd főzök, és tervezek még kismamatornára is menni.


  Addig is szép napot!

  előzmény:
  semese83 (18)
  2018-03-13  18:35
 5. 2018. március 14. 10:0221.

  Hát akkor kezdjük elölről... Csapó 2 indul...


  Nekünk már lánynevünk megvolt, mielőtt Sámuel megfogant volna, de fiúnévben nem tudtunk kiegyezni. Aztán mikor megtudtuk, hogy babát várunk, egy héten belül meglett a Sámuel név, de rájöttünk, hogy a kitalált lánynevünk viszont nem jó , annak keresése több időt vett igénybe. 


   A 18. héten voltam ultrahangon, akkor mondta a doki, hogy lehet, hogy fiú. De ugyanúgy mondhatta volna azt is, hogy lehet, hogy lány, hiszen ugyanannyi az esélye.  De az volt a jó, hogy az UH-n minden rendben volt, csak a szív kiáramlási pályáit nem tudta biztonsággal megítélni, ezért inkább elküldött Pestre magzati szívultrahangra. Nem izgultam rajta, hiszen láttuk a szép szimmetrikus 4 üregű szívecskéjét, ami megfelelő tempóban vert, ráadásul a mérete is nagyobb volt egy héttel a koránál. Így inkább vártam a vizsgálatot, hogy megkérdezhessem valójában ki lakik a pocakomban.  Aztán mikor megérkeztem a vizsgálatra, aláírattak velem egy papírt, hogy itt csak és kizárólag magzati szívultrahang vizsgálat folyik. Meg még a váró is tele volt, így letettem arról, hogy megtudom, hogy fiú vagy lány. Annyit kértem a doktornőtől, ha véletlen lát valamit, akkor mondja meg, de nem látott. :( Viszont rendes volt, és megnézte direkt, akkor mondta, hogy fiú.  Ez a 20. héten volt.


  Mi húzzuk-halasztjuk a 4D UH-t, mert a pofiját szeretnénk látni, és azt minél később nézzük, annál jobban hasonlít születéskori önmagára, így most tervek szerint a 30-32. héten megyünk.


  Férjem is ikreket szeretett volna, hát meg is kapta, Sámuel "ikrek" lesz. 


  Szerencsére nem sokan fogdossák a pocakomat.  Múlt héten a táborban a Down-kóros barátunk érintette meg. 17 éves a srác, nagy áldás mind a családja, mind a környezete számára. Nagyon tud szeretni, és sok mosolyt csal az arcunkra. Nagyon szeretjük őt és a családját. Tudom, nehéz vele, de ő az, aki megerősít abban a döntésemben, hogy bármi baja is legyen a babának, marad. Meg egyébként sem tudnám elvetetni, hiszen akármilyen is, nekem személyre szabott ajándékom ő. 


  Jajj, ne is mondd a felújítást! Mi is benne vagyunk 1000-rel. 10 éve vettük a házunkat, akkor amennyi pénzt csak tudtunk, belevertünk a felújításba, de maradtak hiányosságok. Sajnos vizesednek a falaink. Azt mondják, hogy az alap nincs jól leszigetelve, onnan szívja magába a vizet, ezért a 2 szobában fel kell szedni az alapot, leszigetelni, újrabetonozni. Ha már így szét lesz verve minden, a 2 szobán ajtót is cserélünk, + festés, +hőszigetelés a talajra + úszópadlózás. Remélem jövő héten már elkezdik végre a szakik a munkát, mert kezdem úgy érezni, hogy nem leszünk kész, mire Sámuel érkezik.

  előzmény:
  semese83 (17)
  2018-03-13  18:20
 6. 2018. március 14. 09:4020.

  Szia! :-)


  Fogalmam sincs, hogyan kell privit irni. :-D


  De az emailcimem semese83@gmail.com. :-)


   

  előzmény:
  Pumukli99 (19)
  2018-03-14  08:36
 7. 2018. március 14. 08:3619.

  Fantasztikus!


  Én is úgy jártam mint Te. :(


  Teleírtam egy hozzászólást, aztán mikor meg akartam nézni az előnézetet eltűnt. 


  Egyébként privit hogy tudok írni, mert ide nem szeretnék képet berakni, de neked szívesen küldenék.

  előzmény:
  semese83 (17)
  2018-03-13  18:20
 8. 2018. március 13. 18:3518.

  Az jó, ha ilyen "lélektöltődős" programokra tudsz menni, mert időd és lehetőséged engedi.


  Én tervezem, hogy ha az orvos is engedi úszni fogok járni és táncolni (ez utóbbi nagy szerelem, viszont elég kaotikus napi/heti/havi beosztásunk volt a Párommal, igy nem tudtunk ennek hódolni, de most "csak" az Ő munkájához igazodunk, úgyhogy talán belefér :-))


  Sokat szeretnék a "Fiúkkal" sétálni (van két óriás snauzerünk), és idén végre tényleg el kéne mennünk nyaralni :-P. (utolsó lehetőség kettesben... najó, kettő és felesben :-P)


  Képzeld, a fogorvos (fiatal hölgy) megkérdezte, szoktam-e hányni (naná, majd pont ezt ne csinálnám :-P) és szedek-e terhesvitamint, majd hümmögött. Azt mondta, hogy a terhesvitamin csak pénzlehuzás, és hogy általában az okozza a rosszulléteket, meg hogy csak annyit ér el vele az ember, hogy nagyon súllyal születik a babája (4-5kg, kimutatták az összefüggést), amit a 3.hónapra a 3kg körüliek utolérnek. Viszont nehezebb és veszélyesebb szüléseket/születéseket okoz.... na, most legyen okos az ember......


  Mikor tudtad meg, hogy fiacskád lesz? Hány kg/cm plusznál tartasz? Ti hogy tervezitek, veletek alszik Sámuel vagy lesz saját szobája? Hogy álltok a mindenfélék beszerzésével? A Ti családjaitok hogy fogadták a hirt? Téged is mindenki meg akar tapizni? (az alkalmazottaknak muszáj volt elmondani, a feladatokat rájuk "sózni". Na ők, már most "fogdoznak":-/) Te is kapsz "jóindulatú" tanácot/véleményt olyanoktól, akiknek igazából "közük sincs" Sámuelhez? Hogy kezeled? 


   


  Te hol szülsz? Mi alapján választottad? Milyen a védőnénid? Lesz segitséges, ha már hárman lesztek?


  Várom a válaszod és tök örülök, hogy ilyen sokat irtál! :-) Puszi Sámuelnek, vigyázzatok Magatokra :-)

  előzmény:
  Pumukli99 (11)
  2018-03-12  11:23
 9. 2018. március 13. 18:2017.

  Hétfőn meglesznek a véreredményeim, meg megyünk 12.heti (tarkóredős) UHra. És mivel a Párom be van sózva, mert nem látja a kórházi "hangyafocis" UHn Muprhyt, megyünk 4D UH-ra is (mondtam Neki, hogy a 16.héttől ajánlják, de... :-D)


  Utána beugrunk Párom szüleinek és a testvéreimnek elmondani. A kényszerfekvésem hetei alatt gondolkoztam és rájöttem, hogy utálom - mindig is igy volt - ha én vagyok a középpontban. Emiatt - és  mert  sajnos egyikünk családjával sincs túl őszinte kapcsolatunk - kivéve pár embert, ugyhogy csak simán bejelentjük. Igy is tartok a sok "jóindulatú" beszólástól :már ideje volt, meg ilyesmik - Párom édesanyja már évek óta úgy fogad, hogy nem hiztam? tuti nem vagyok terhes? Ő kislányt szeretne. - pedig azt mondtuk, nem szeretnénk (páromnak van már egy 10 éves fia) és amúgy se lenne sok "köze" a babához (ahogy a sajátjanak se volt sose igazi anyja, de kellett neki 4 gyerek, hogy elmondhassa, van neki. A mai napig "érdekes" a kapcsolatuk, én meg haragszok rá, mert nem ismeri a Párom, aki... nem tudom, hogy irjam le... nem tökéletes, mint ahogy senki se, de Mi együtt azok vagyunk.. mi egymásnak azok vagyunk.... pedig sose hittem/kerestem a Nagy Őt vagy ilyenek, de hiszem, hogy Mi egymásért vagyunk ....)


  A testvéreim és édesanyám viszont a kivételes emberek, akik véleménye számit, mert velük nagyon erős a kapcsolatom, holott nagyon-nagyon különbözőek vagyunk, de szeretjük, értékeljük, elfogadjuk egymást és mindig számithatunk egymásra. (hogy honnan érdemeltem ki őket???:-)) Ugyhogy azt izgatottan várom :-)


  Nincsenek még nevek, mert szinte babonásan várjuk a 12.hét végét (bár tudom, hogy még a 16. hét végéig is kockázatos). És titokban mindketten ikrekben bizunk. (Napról napra "pocakosodok", pedig 48kg vagyok az eleje óta. Nem is puffadok. Igaz, alacsony is vagyok, de már nincs horható nacim se :-D)


   


  Mi átbeszéltük a dolgot, és nem szeretnénk "beteg" babát. A családomban 26éve született egy Down-os, szivbeteg kisfiú (ma már jól van, köszöni). Akkoriban a "különlegességet" nagyon nem tudták kezelni - pláne a mi családunk, és ez életeket tett tönkre. (nem, nem a baba, a hozzáállás, tudom, viszont ez ugyanaz a család, ahova Muprhy is érkezik majd).


   


  Voltam ma fogorvosnál, szuperjók a fogaim  (mindig is azok voltak :-)). :-) Mázli :-)


   


  Most még jobban tetszik Sámuel neve :-) Olyan kedves névadás ez igy! :-)


  Én már konkrétan nem dolgozok (boltunk van, alkalmazottakkal), de ügyet intézni még visszaállok a "csatarendbe" (számlák könyvelőhöz vinni, nyomtatót javittatni, beszállitókkal tárgyalni), de csak amig nem megterhelő. Igy is izgi lesz, mert idénre terveztük a ház felujitását, amit muszáj lesz időben befejezni, mert nincs gyerekszoba. És egy darab szekrényünk se. :-P


   

  előzmény:
  Pumukli99 (11)
  2018-03-12  11:23
 10. 2018. március 13. 17:5216.

  Képzeld, hétvégén elvisz a Párom Pestre shoppingolni!!!! :-D Veszünk nacit meg pólót (már bennem marad az oldalsó varrása a pólóimnak... :-D), meg szoknyát is. Épp nézem a neten, hol irják, hogy van a H&Mnek kismamarészlege. Vagy a Hádának. Mert netről rendelni nem merek (sose passzol).


  Ha látok midi farmer kertésszokyát, megirom, jó? :-D

  előzmény:
  Pumukli99 (13)
  2018-03-12  18:09
 11. 2018. március 13. 17:4715.

  Eltünt a fele levelem. :-( Most morcos vagyok.


   

  előzmény:
  Pumukli99 (12)
  2018-03-12  11:27
 12. 2018. március 13. 17:4514.

  Szia!


  Holnap kezdődik a 12.hetem, de komolyan, már most jobban vagyok. :-) Párom meg be van sózva, mert az eddigi UH-ok csak "hangyafocit" láttunk, úgyhogy megyünk hétfőn 4D UHra. Mondtam neki, hogy a 16ik héttől javasolják, de Ő már látni akarja Murphyt. (Meséltem már, miért Murphy? Mert másfél évig szedtem a babatervező vitamint, mire meguntam, abbahagytam, majd rá nemsokára lettem terhes. :-P Amúgy nagyon nem tipikus "gyerek": én esténként hányok, mig mások reggelente. Nem szorulásom, hanem hasmenésem van. Azokon a napokon volt legtünetmentesebb a terhességem, amikor 1. kávét ittam  (pont olvastam egy könyvet, és úgy megkivántam, amúgy sose iszok kávét. Most meg terhesen pláne nem ajánlott.), illetve 2. amikor kólát ittam. Mondtam is a Páromnak, holnap vörösbor, utána kipróbáljuk a cigit :-P :-P :-P (egyáltalán nem iszok alkoholt, cigizést soha életemben nem próbáltuk egyikünk se :-D), de ha Murphynek ez kell... :-D :-D (nemám, csak viccelek :-D)


  6, és hetedik héten is voltunk UHn  a vérzések miatt. Először közölte flegmán az orvos, hogy nincs semmi, nem vagyok terhes, ezt irja nővérke, majd... ja, még jó hogy elforditottam a gépet, szóval 6 hetes,.... ha szemmel ölni lehetne, egyel kevesebb nőgyógyász lenne fehérváron. :-P 7.héten se dobogott még a szive. 8.vagy 9.héten megkérdeztem, bejöhet-e a Párom is (válasz: ha csendben tud maradni... ) És csendben sirtunk ketten (én fekve, Párom csendben a sarokban), mert dobogott a szive.

  előzmény:
  Pumukli99 (11)
  2018-03-12  11:23
 13. 2018. március 12. 18:0913.

  A kismamanaciról elfelejtettem írni. A 12. héten vettem egy egy számmal nagyobb gumis farmernadrágot. Hát nem igazán jött be, mert csúszkál lefelé a gömbölyödö pocakomról. Szóval az ilyet nem igazán ajánlom. Aztán pedig barátainktól kaptam igazi  kismama farmer nadrágokat. Na az már kényelmes! Ök a H&M-ben vették. Én is nézem ott, olyan 8000 Ft körül vannak. Láttam már nálunk a kínaiban is, ott 5000 Ft körül. Még lehet veszek egy olyat. Meg néha, ha jól tudom a Lidl-ben is elöfordul. Meg én majd szeretnék még egy kismama midi farmer kertészszoknyát tavaszra, ha találok a neten. 

  előzmény:
  semese83 (10)
  2018-03-11  14:19
 14. 2018. március 12. 11:2712.

  Te mikor mész 12. heti uh-ra?


  Tudjátok már hogy fogjátok hívni a picúrt, ha fiú, ha lány? 


  Vigyázz magatokra! Írj, hogy mi volt! 

  előzmény:
  semese83 (10)
  2018-03-11  14:19
 15. 2018. március 12. 11:2311.

  Szia! 


  Azt mondják a 12. hét után jelentösen javul a helyzet. Nekem úgy volt az álmossággal, mert akkor hagytam abba a gyógyszert. :D


  Nekem a 9. heti Uh volt nagy élmény, mert akkor már nem csak el hittem az orvosnak, hogy az ott egy baba, hanem akkor már felismerhetö volt. Megvolt a feje, teste,  keze, lába. Nagyon cuki volt. Mikor onnan kijöttem, vagy 20 centivel a föld fölött jártam.   Valaki rám is köszönt akkor az utcán, de csak fél percent múlva esett le, hogy kinek köszöntem vissza. 


  A 12. heti uh-t olyan orvos végezte, aki nem engedte meg, hogy férjem bejöjjön. :( És végül még nekem sem mutatta meg a babát. Ha ezt elöre tudom, úgy gondoltam volna, hogy ezen tökre kiakadok, de nem akartam ki. Addig volt bennem egy kis félelem, amíg a szívhangot meg nem hallottam. Onnan meg már nem érdekelt semmi. :) Az nem volt kérdés, hogy bármi problémát kimutatnak, megtartjuk a babát, de plusz ajándékként éltem meg, hogy minden rendben.


  Mi karácsonykor terveztük elmondani a hírt, de nem bírtuk ki addig, 2 hét tel elötte elmondtuk. Szüleimnek úgy, hogy becsomagoltuk nekik a védönötöl kapott Nagyszülöfüzetet, és mondtuk nekik, hogy ez elökarácsonyi ajándék, mert már nem bírtuk ki, hogy ne adjuk át. :) 


  Unokatesómnak meg úgy mondtam el, hogy készíttettünk magunknak bababejelentö pólót. A férjem pólójának szerkesztésében kértem töle egy kis segítséget. Már vagy fél órája szerkesztgettünk, mikor kérdezte, hogy kinek lesz.   Nem számított a válaszomra. 🤣 


  Egy barátunk meg kérdezte, hogy mi újság nálam melóban. Mondtam neki, hogy 1,5 hónapja semmit nem rontottam el (1,5 hónapja voltam otthon veszélyeztetett terhesen. :D). Kérdezte, hogy akkor elöléptetnek? Mi leszek? Én meg mondtam, hogy anyuka. 


  Ti hogy tervezek bejelenteni? 


  Annyi idös várandósan, mint te, nekem is 3 cm-t nött a hasam. De ez egyébként valószínű leg még nem a baba, hanem a puffadás, amit a hormonok okoznak. Én eléggé puffadtam. 


  Most kaptam meg a cukorterhelés eredményét, jó lett. 


  Felvidéki gyerekekkel voltam tavaszi református hittanos táborban (nekik most volt tavaszi születük), mint segítö. Nem vagyok pedagógus, bár dolgoztam 3 évet gyerekotthonban, de most biológusként dolgoztam laborban, vegyszerek között, ezért amint megtudtuk a babát, abba is kellett hagyni a munkát, csak 1 hónapra mentem vissza átadni a munkámat, meg kicsit papírozni.


  Te fogsz még dolgozni? 


  Sámuel pedig onnan kapta nevét, hogy öszintén sosem tudtunk imádkozni gyermekért 11 év házasság alatt, mert úgy hittük, hogy nem lehet gyerekünk, nekem voltak is hormonproblémáim, és féltünk a csalódástól. De egyszer sikerült imádkozni érte, és azonnal megfogant. A Sámuel jelentése pedig: meghallgatta kérésemet az Úr. 


  Folyt. köv.

  előzmény:
  semese83 (10)
  2018-03-11  14:19
 16. 2018. március 11. 14:1910.

  Szia! :-)


   


  Picit irigyellek, hogy ilyen jól voltál az elején. :-P Bár Murphy (mert másfél év után akkor estem teherbe, mikor nem szedtem babatervező vitamint :-P) mintha kissé lazitana a gyeplőn. :-)


  Az UHn minden rendben volt, remélem a tengernyi vérből (amit levettek pénteken a laborban... éhgyomorral irtó soknak tünt :-D) is csak jó erednmények születnek. Várom a 12.heti UHt, hogy aztán robbanthassuk a husvétkor a bombát. :-)


  Reakcióktól kicsit félek, mert a testvéremnek fél éve derült ki, hogy valószinüleg nem lehet babája... :-(


  A 7kgos növés teljesen rendjénvalónak tünik. :-) Van tipped hol lehet jó kis kismamanacikat venni? (34es a méretem, pici vagyok, úgyhogy a ruhavásárlás amúgy is elég nyüg. Az én pocakom már most 3cmrel nagyobb. Röhej. Mi lesz itt a  végére. :-P :-D)


  Fuh, megnyugtattál a cukorterheléssel :-) Kösz :-) 


  De szép nevet választottatok! :-) 


  Milyen táborban voltatok? Tanár vagy?


  Örülök, hogy irtál. Üdvözlöm Sámuelt is :-)


  Vigyázzatok Magatokra! 

  előzmény:
  Pumukli99 (9)
  2018-03-09  21:21
 17. 2018. március 9. 21:219.

  Szia!


  Örülök, hogy a babátok rendben van.


  A cukorterhelés ahhoz képest simán ment, amire számítottam. Semmi cukrot nem szoktam tenni sem kávéba, sem teába. És édességet is csak módjával eszem, mert nem szeretem. 2,5 dl vízben oldották föl a majd 4 evőkanál cukrot. Jó hideg vízben oldották, a fogam meg is érezte... De nem érdekelt, egy húzóra lehúztam. Aztán még a maradékra, ami nem oldódott fel, tették egy kis vizet, de az előzőhöz képest nem is volt íze már. És bennem maradt! Eredményt jövőhéten tudom meg, mert a héten nem voltam otthon, de szerintem jó lesz, mert 45 perc után már rettentő éhes voltam.


  A munkahelyen én is titkoltam a 12. hétig, csak a főnökömnek voltam muszáj elmondani hamarabb. A család meg szintén a 12. hét után tudta meg. Már 11 éve várunk a lurkóra, nehezen viselték volna, ha bejelentjük, hogy lesz, aztán mégse lesz, ezért vártunk. Úgyhogy szerintem természetes, hogy nem kürtölitek szét még az örömhírt.


  Hála Istennek nekem hányingerem nem volt az elején, meg hangulati ingadozásom sem. Egyszerűen csak öröm volt a szívemben. :) A gyógyszert is bírtam addig, amíg nem emelték az adagot, utána viszont egész nap aludtam a 12. hétig, mert addig kellett szednem.


  Holnap töltjük be a 26. hetet, és már meg vagyok elégedve a pocakmérettel. Eddig 7 kilót híztam. A pocakom olyan 15.-17. hét között kezdett el látványosan nőni.


  Most a héten pedig gyerektáborban vagyok, és Sámuel is nagyon élvezi, többet mozog, mint eddig. 


   


  Remélem továbbra is jól vagytok, minden rendben, és már a vizsgálataid is haladnak előre!


  Szép hétvégét, és örömteli babavárást! 

  előzmény:
  semese83 (8)
  2018-03-05  12:12
 18. 2018. március 5. 12:128.

  Szia!


  Örülök, hogy jól vagytok. :-) A cukorterhelesre épp tegnap mondtam a páromnak, tuti sugárban fogom kihanyni. ;-)


  Nálunk a párom figyelte/tartotta szamon/mondta, hogy szerinte most sikerült,terhes vagyok. ;-) 


  De Murphy igazi testrablo.(tudtam, hogy egy gyerek ezzel jár, azért nem akartam sokáig, hát most megkaptad :-) kíváncsi vagyok mikor leszek újra önmagam. 


  Gyógyszernek és 4 hete fekvésének hala, vérzések elmaradtak. (meg a szexmentes élettől - ez is totál kiakaszt)  


  Amúgy ki vagyok borulva a hormonoktol, se enni, se aludni nem tudok, viszont hányok és rosszul vagyok. :-/ Minimális a kapcsolatom a "külvilággal" és mivel még Murphy csak a 10.het végén jár, hazudozok mindenkinek, miért nem dolgozok. :-( (még nem tud róla a család se)


  Na, látod, pont erről beszéltem! ;-) hisztizek :-D


  És aggódok, mert még 3 UHon kívül semmi vizsgálatot nem csináltak velünk.


  De szerdán megyek újabb UHra, remélem kapok beutalokat mindenféle vizsgálatra.


  A párom egy tündér és az egy órás  bogesi rohamaimat, meg a mosas-fozes-takaritast mosolyogva kezeli. :-)


  Te hogy állsz pocaknovessel? Mikortól látszott? Hány kg plusznal tartasz? Pocaknovesztes mellett dolgozol? Hányadik hetven vagytok? És írsz majd a cukorvizsgalatrol is, ugye? :-)


  Vigyázz Magatokra! :-) 

  előzmény:
  Pumukli99 (7)
  2018-03-01  12:42
 19. 2018. március 1. 12:427.

  Szia! 


  Szorítok Neked! Remélem minden rendben!


  Nekem is volt egy kis vérezgetésem. Tiszta véletlen, hogy észrevettem, hogy babát várok. Rendesen megjött a mensim... Aztán rögtön veszéveszélyezt terhes lettem. Gyógyszer a 12. hétig, de hála Istennek Azóta minden rendben.


  Kicsit kezd terhes lenni az állapot, mert fájnak az izületeim. Már elég hamar. De akkor is csodálatos!  


  Holnap megyek cukorterhelésre, nem igazán várom. ;)


  Te hogy haladsz? Remélem jobban vagy! 

  előzmény:
  semese83 (6)
  2018-02-14  10:01
 20. 2018. február 14. 10:016.

  Szia! :-)


  Igen, első. :-)


  Te hogy vagy? Tünetek? Egészséged? Vizsgálatokkal hogy állsz?


  Védőnőnél még nem voltam, de UHon már igen (7.héten vérezgettem :-(). 


  Jövő hét hétfőn megyek kontrollra, addig szigorú fekvés. :-/


   

  előzmény:
  Pumukli99 (4)
  2018-02-12  14:52
 21. 2018. február 12. 16:495.

  Gondolom nem rég tudtátok meg, hogy gyarapodik a család. 


  Hol tartotok? Védönönél már jártatok?

 22. 2018. február 12. 14:524.

  Persze,  hogy lehet csatlakozni. Elvégre is egymagamban uncsi fórumozni! :) 


  Nektek is elsö baba lesz?

  előzmény:
  semese83 (3)
  2018-02-10  10:44
 23. 2018. február 10. 10:443.

  Szia!


  Muprhy-t október elejére várjuk. Azért még ér csatlakozni??? 


   

  előzmény:
  Pumukli99 (2)
  2018-01-26  15:56
 24. 2018. január 26. 15:562.

  "Csak én szedek itt Béres-cseppet?" Az az csak nekem születik majd júniusban babám? 

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek