Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Terhesseg vagy abortusz

Mnr
Mnr
Létrehozva: 2017. december 31. 16:31

Sziasztok! 


A segitsegeteket szeretnem kerni, mert teljesen tanacstalan vagyok. Okt. 23an volt az utolso menstruaciom elso napja. Nov. 24en teszteltem (clear blue digitalis teszt). Pozitiv lett es 1-2 hetet mutatot ki. Dec. 22en mentem eloszor nogyogyaszhoz. Akkor 8 hetes terhesseget szamolt ki az orvosom, de huvelyi ultrahang utan azt mondta hogy a terhesseg kb. 5 hetesnek felel meg ugyhogy valoszinuleg elhalt. Nagyon kiboritott az egesz helyzet foleg mikor kozolte velem hogy o jan.8ig nem dolgozik es ha addig nem indul be a spontan veteles akkor menjek vissza 8an es vizsgalat utan masnapra kiir abortuszra.


Borzasztoan telt a karacsonyunk a ferjemmel. Nem tudtam tehetetlenul otthon ulni es varni 2 hetig igy dec. 27en bementem a surgosegire. Ott ujbol megvizsgaltak, ultrahang es ver vizsgalat. Azt mondtak hogy 9 hetes tersessegnek nem felelnek meg a meretek, de hetnek igen, de a legaggasztobb szamomra az hogy nem volt szivhang. Haromnapra ra visszahivtak ujboli vervizsgalatra es uh-ra. A hcg szintem szepen novekedet, sot meg az embrio is de szivhang sehol. Igy ez az orvos is azt tanacsolta hogy jan. 5en menjek vissza egy ujboli kivizsgalasra es ha a helyzet valtozatlan akkor hetvegen elvegzik a beavatkozast. 


Nem ertem ezt az ido huzzast hiszen eddig 3 orvosal konzultaltam az elmult tiz napba es kb 5-10% eselyt mondtak hogy talan meg sincs nagy baj es csak kesobb fogant a pici. Meg ha igy is van de az hogy 7 hetesen nincs szivhang az szamomra nagyon agaszto es nem ertem hogy mibe remenykedjek. Elmondom azt is hogy ez a 3ik terhessegem az elmult 4 evben. Elso az gyogyszeres beavatkozasal szakitottuk meg, mert 9 hetesen nem volt szivhang es a masodik az nagyon az elejen kb. 5 hetesen spontan megszakadt.


A kerdesem az lenne hogy volt-e valaki hasonlo helyzetben? Azzal mar nem alltatom magam  hogy ebol a terhessegbol eletkepes es egeszseges babo lesz, probalom elfogadni a nyers tenyeket. 


A masik kerdesem pedig az hogyha abortuszra kerul a sor melyiket valaszam? A mutetol tartok, mert felek az esetleges komplikacioktol. A gyogyszerest mar ismerem hogy milyen fajdalommal jar es bar eleg borzaszto de lehet ujbol azt valasztanam ha lesz  ra lehetosegem.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Címlap

top