Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kazincbarcikai szülészet

d.zsuzsika
Létrehozva: 2004. július 4. 21:16
Sziasztok.
Szeretnék egy jó szülészt keresni a kazincbarcikai kórházban. Igazából nincsenek nagy igényeim, csak szeretnék háborítatlanul (alternatívan) szülni. Tehát, hogy olyan testhelyzetben szülhessek, ami nekem jó stb. Ebbe beleértendő az is, hogy nem szeretném, ha elvinnék a gyermekem, ha rögtön nyákot szívnának stb.
Szóval olyan anyák véleményét kérem, akik itt szültek és így vagy hasonlóan, ahogy én szeretnék. Előre is köszönöm.
  1. 2017. december 20. 17:2612.

    Helló ! 


    Érdekkörnél hogy kazincbarcikán a családi szoba mennyibe kerül !  

  2. 2004. december 4. 16:0011.
    Szia Zsuzsika!
    Bocsi, csak most vettem észre hogy írtál, a topicba :-(
    Szeptember 22-én megszületett Rebekám 3600 grammal és 52 centivel, hát igen már több mint 2 hónaposak vagyunk :-)
    A szülésem maga volt az álom, nem gondoltam volna hogy ilyen gyorsan és jókedvűen fogok vajúdni. (7 éve a fiammal szörnyű volt, több mint 13 óráig tartott).
    Aznap már délutántól voltak fájásaim, de nem volt vészes, este 9 után mondtam a férjemnek, hogy menjünk be, legfeljebb hazaküldenek majd. . . Mire beértünk már 3 ujjnyira voltam kitágulva, én lepődtem meg a legjobban, mondta a doki hogy itt éjfélre baba lesz. Én a képébe röhögtem, hogy nem létezik, hogy ilyen gyorsan menjen. :-) Pedig még túl is becsülte a dolgokat, 23. 10-kor született meg a lánykám :-)
    Szabó dokival maximálisan meg voltam egyébként elégedve én csak ajánlani tudom neked is! Nem sürgetett, nem kiabált velem, nem gyorsította meg a folyamatot, megnyugtatólag hatott akkor, hogy így áll a dolgokhoz. Úgy érzem mindent megtett értünk.
    Még rengeteget tudnék írni, de azt hiszem nem fárasztalak tovább :-)

    Igen, van egy 7 éves fiam és nem szeretnénk több babát azt hiszem, habár elég jól bírom az éjszakázást :-)

    Mennyi idős vagy egyébként? Csak azért kérdem, hogy már ilyen intenzíven és tudatosan készülődsz a gyerekvállalásra :-)

    Írjál majd ha lesz időd és nézd meg a bemoldalam, tele van képekkel :-)

    előzmény:
    d.zsuzsika (10)
     
  3. 2004. szeptember 29. 20:4210.
    Szia Napsugi!
    Gratulálhatok? Amilyen ritkán sikerül interneteznem, azóta már biztos egy gyönyörű kisbabád van! Szóval én még nem vagyok terhes, egyelőre főiskolára járok és ha végeztem majd csak akkor szeretnék kisbabát! Most gondolom el vagy havazva, de ha tudsz majd írsz arról, hogy milyen volt a szülés, meg utána? Nagyon kiváncsi lennék. Egyébként én Jósvafőn lakom. Közben próbáltam még tájékozodni, van egy ismerősöm a kórházban, bár nem a szülészeten, aki azt mondta, hogy inkább a főorvoshoz menjek! Hát teljesen tanácstalan vagyok! Én csak azt szeretném, ha a babának és nekem a legjobb élmény lenne a szülés-születés.
    Van már egyébként gyermeked? Szeretnél még? Most fiú lett vagy lány?
    előzmény:
    napsugi (8)
     
  4. 2004. augusztus 10. 07:309.
    Az 5-9 hét, az 5-6 hét akart lenni, csak még korán van :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2004. augusztus 10. 07:298.
    Szia d. zsuzsika!
    Én is Szabó doktornál készülök szülni, kb. 5-9 hét múlva. Eddig én tökéletesen meg vagyok vele elégedve, aztán meg majd kiderül hogy szülés közben-után hogy viselkedik, hogyan viszonyul a dolgokhoz.
    Nekem is lenne pár kérdésem még hozzá, a jövő héten fel is keresem, mert a tanácsadáson nem igazán lehet nyugodtan beszélgetni. Egyik ilyen, hogyha gátmetszést kell végezni, akkor felszívódó varratokat szeretnék. (A születéskalauz szerint ez mindenkinek jár, de azt hallottam fizetni kell érte :-/ ) . Van még egy jó pár dolog amire kiváncsi lennék. . .
    Te mikor fogsz szülni? Barcikán laksz?
    Írjál majd :-))
    előzmény:
    d.zsuzsika (7)
     
  6. 2004. augusztus 9. 19:237.
    Szia Napsugi!
    Bocs, hogy csak most írok, de a számítógépem elromlott, a munkahelyemen meg nincs gép. Szóval nincs még orvosom, csak ajánlották Szabó doktort. Állítólag nála lehet alternatívan szülni. Nemsokára elmegyek majd hozzá és kikérdezem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_510772 (2)
     
  7. 2004. július 5. 10:596.
    Folyt:
    Két éven belüli változtatási szándék: „Minden vajúdó külön szülőszobát kapjon. ”

    3700. Kazincbarcika, Május út 1.

    Telefon: 06-48-514-828
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2004. július 5. 10:595.
    Ezt találtam a a kazincbarcikai kórházról a
    szülés. lap. hu-n:

    EzekA MÉRCE Egyesület Születéskalauz 2 című kiadványa a következőket írja a kórházról:

    Az osztályvezető főorvostól kapott információk alapján:

    A 2000. évi születésszám 696, ebből a császármetszések aránya 123. Az osztály nem rendelkezik Bababarát címmel. Szülésre felkészítő tanfolyamot szerveznek. Az osztályon 2 szülőszoba 1-3 ággyal működik, „teljesen izolált külön szülőszoba együttszülés céljából. ” Családi szoba használata lehetséges. A szülészeten állítható szülőágy, szülőszék, labda, bordásfal vehető igénybe. A gyermekágyas szobák száma 6, ezek 1-2-3-5 ágyasak. Rooming-in rendszer 24 órás, császármetszés esetén „spinál után azonnal, altatás után 3-4 órával” igénybe lehet venni. Az intézményben van diabétesz szakellátás.

    Az apa és a kísérő személy a vajúdás, szülés vagy császármetszés ideje alatt jelen lehet, ennek nincs feltétele. Szülés után a jelenlevők „2 órát”, császármetszés esetén „rövid ideig” lehetnek együtt. Orvostanhallgatók képzése nincs az osztályon. Szabad szülésznőválasztás lehetséges. Beöntés és borotválás nem kötelező. A szülő nő a vajúdás és szülés során használhatja a saját ruháját. A vajúdás során sétálhat, zuhanyozhat, ihat, ehet a szülő nő. Komplikációmentes vajúdás alatt a belső vizsgálatot „szakmailag indokolt esetben mindig”, CTG-t folyamatosan végeznek. Szülésindítás 9 százalékban történik, gyorsítást, fájáserősítést burokrepesztéssel 33 százalékban alkalmaznak. A szülést nem gyorsítják gyógyszerrel, a méhszáj ujjal való tágításával vagy hasra gyakorolt nyomással. Az anyák fekve, oldalt fekve, félig ülő helyzetben, ülve, guggolva, térdelve szülhetnek. A fájdalmat kéjgáz-belélegeztetéssel vagy epidurális érzéstelenítéssel csillapítják, ezek közül az asszonyok választhatnak. Császármetszés esetén altatást vagy epidurális érzéstelenítést (91 százalékban) használnak. Az epidurális érzéstelenítés „feltételeit megteremtettük, mint lehetőséget felajánljuk, azonban nem propagáljuk. ” A gátmetszés „igyekszünk elkerülni (kivéve koraszülésnél, medencevégű fekvésnél stb. )”

    Komplikációmentes szülés után közvetlenül „kívánság szerint” megkapja az anya a gyermekét. Az újszülöttet az anya mellre tehet, a kísérő személy megkaphatja. Császármetszés esetén az anya „érzéstelenítéstől függően” kapja meg az újszülöttet, „spinál után azonnal” megszoptathatja. A kísérő személy megkaphatja a gyermeket. Az újszülött anyatejet kap.

    A látogatás a folyosón „reggeltől 20 óráig” a lehetséges. A hozzátartozók az újszülöttet üvegen keresztül láthatják. Komplikációmentes szülés esetén „96 óra, császármetszés esetén 6 nap múlva lehet hazamenni. ”

    A szülészeti osztály főorvosa büszke: „Statisztikai mutatóinkra (koraszülés, perinatalis mortalitás stb. ), a kulturált, udvarias, korszerű betegellátásra. Az osztály tisztaságára, a sok (15 százalék) területen kívülről hozzánk ragaszkodó szülő nőnkre. ”

    Min változtatna: „A kórház és az osztály teljes rekonstrukciója szükséges.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2004. július 5. 08:534.
    Judy, te mikor szültél és melyik dokinál?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_510772 (2)
     
  10. 2004. július 5. 08:513.
    Szia d. zsuzsika!
    Én is a k. barcikai kórházban szültem 7 éve a fiamat és most várom a második babaócát őt is itt fogom. Valahol olvsatam hogy most pályáznak (vagy pályáztak?) a bababarát kórház címre, úgyhogy reményeim szerint már sokat javult a helyzet én is most fogok majd konkrétan rákérdezni a dokimnál hogy mit lehet és mit nem.
    Te most itt jársz valamelyik dokihoz?

    előzmény:
    d.zsuzsika (1)
     
  11. Torolt_felhasznalo_510772
    Torolt_felhasznalo_510772
    2004. július 5. 08:332.
    Kíváncsi vagyok, hogy kit ajánlanak majd. Én ott szültem, igaz, nem apás szüléssel és nem alternatív módon. De nem is jutott az eszembe akkor megkérni az orvosom (aki már nem dogozik ott), hogy olyan testhelyzetben szüljek, ahogy én szeretném.

    Azt ajánlom, hogy kérdezd végig az orvosokat, vagy az oszt. vez. főorvost, ha itt nem kapsz több hozzászólást vagy privit.
    előzmény:
    d.zsuzsika (1)
     

Címlap

top