Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Montessori suli XX.ker!

Cili-baba
Létrehozva: 2013. Április 7. 12:38

Sziasztok !

 

A pesterzsébeti Montessori iskoláról ,vagy úgy áltaában Montessori iskoláról érdekelnének ,lehetőleg személyes vélemények ! Jó - rossz egyaránt ! Köszönom előre is ! 

  1. 2018. május 1. 17:1213.

    Alapvetően ez egy érettségi papírt gyártó iskola, természetesen jó pénzért. Az igazgatónő, Juhász Edit havi 50000 Ft kötelező tandíjat szed be mindenkitől, amelyről több szülőnek nem ad számlát (természetesen utóbbi években hirtelen új Opel terepjáró autót és családi házat vásárolt, amióta megemelkedett a tandíj), de sok szülő ezek felett szemet húny, ugyanis vagy neveletlen, elkényeztetett, vagy szellemi sérült gyereke nem állta meg eddig sehol a helyét, itt pedig nem foglalkoznak vele a nemtörődöm, ráhagyó, engedékeny, jellemtelen tanárok, hogy tanítási órákon folyamatosan hangosan beszélgetnek, nem csinálják a feladatot, ki-be járkálnak, késnek 20-30 perceket, vagy igazolatlanul hiányoznak, hiszen a pénzért mindent elnéznek, kivéve, ha a szülő nem tud annyit fizetni.


    Amint mondtam, az igazolatlan hiányzásokat rendre eltussolják, nem jelentik a jegyzőnek. Azokat a tanárokat, akik vagy elvártak valamit a diákoktól, vagy próbáltak rendet teremteni, vagy csak simán nem illettek bele az engedékeny képbe, már mind elüldözték az iskolából.


    Ezen kívül van, hogy az igazgatónő osztályozó vizsgák anyagait elküldeti a szaktanárokkal magának, és tovább küldi az iskolát anyagilag jól támogató szülöknek, tehát a buta, lusta gyerekek sok esetben már előre tudják a vizsga feladatait.


    Mellesleg az államtól elfogadják a különleges igényű diákok után járó többletjuttatásokat és beszedik a magas tandíjakat, színvonaltalan oktatás van, és nem fejlesztenek semmit az iskolán (kivéve 2 mosdót, amelyet 2 szülő saját pénzén csináltatott meg). Igénytelen öltözők, tantermek (amelyeket kötelezően tanáraikkal festetnek ki nyáron), koszos, büdös mosdók, stb.


    Az iskolát melegen ajánlom azoknak, akik gyerekeikből életképtelen, motiválatlan felnőtteket szeretnének a jövőben.


     

  2. 2013. Április 7. 21:3412.

    Na pont a gimi részét kerülném el nagy ívben... igen, a 20. ker. (Régen volt a 10. ker)

     

    Véleményem szerint.

     

    Ha személyesen találkoznánk, mesélnék, de így nem merek, nehogy feljelentsenek, vagy hasonló történjen.

    előzmény:
    Cili-baba (11)
    2013-04-07  20:07
  3. 2013. Április 7. 20:0711.

    Oviba mi is montessori csoportba jártunk.A lányomnál nagyon bevált,a fiamnál viszont kevésbé.Ezt inkább a gyerek habitusának rovására / javára írom,mint a módszert minősítem vele. A XX.-ker.-i iskolának van gimnázium része is.

    Nyesegetjük mi is ,de inkább a figyelmét kell fejleszteni. :-) ,mert amúgy okos gyerek sok mindent tud az őt érdeklő dolgokból.De ami nem érdekli...  

    előzmény:
    sziga (8)
    2013-04-07  19:24
  4. 2013. Április 7. 20:0210.

    Köszönöm ! A XX.-ker érdekelt elsősorban,és minden képpen megnézem !

     

    előzmény:
    Sziv-varvany (7)
    2013-04-07  17:48
  5. 2013. Április 7. 20:019.
    Nekünk már 7. éve van ott ugyan az a tanító néni,és nagyon szeretjük .Én nem bántam meg hogy ezt az "elvet " követtem.
    előzmény:
    tamtamtam (6)
    2013-04-07  17:26
  6. 2013. Április 7. 19:248.

    semiramis!

     

    Sokszor olvasom a hozzászólásaidat, és többségében egyet is értek vele, de ez most nagyon-nagyon sántít!

     

    A montessori módszert nem szabad sem összekeverni sem összehasonlítani a waldorffal!

    Az én lányom egy angol-magyar montessori oviba járt 4 évig, sem szociálisan, sem pszichésen sem sehogy sem volt és lett sérült, ellenben úgy ment iskolába, hogy a módszernek és a pedagósuknak köszönhetően 7 évesen jól ért és kevésbé jól, de a  7 évesek átlagán  magasan felül beszél angolul. Tudott olvasni, írni nyomtatott és írott betűkkel, érti a szorzás lényegét és átváltja a törteket, nyilván nem a 47/56-odot, de az egyszerűbbeket simán, érti a logikai feladatoka, szóval nem gondolom, hogy úgy húzhatnád le a módszert, hogy NINCS TAPASZTALATOD!!!!!!!!!!!

     

    A magam részéről nem hiszek az általad említett álliberalizmusban, és az oviban sem hittek, jól szocializált, de önálló döntésre képes gyerekeket bocsátottak útra az iskolába. Megtanulták a gyerekek tisztelni és segíteni egymást és tudtak normálisan csoportban sétálni az utcán, kultúráltan végignézni egy színház előadást és tudnak viselkedni múzeumban is, szóval teljesen rendben vannak.

     

    Topikindító:

     

    Hogy a kérdésedhez is hozzászóljak:)

     

    Mint fent írtam van tapasztalatom a módszerrel kapcsolatban, a konkrét iskolával kapcsolatban viszont nincs, de! Azt mindenképpen tudnod kell, hogy a gyerekeket teljesen más szellemben nevelik, mint egy átlagos magyar iskolában, nem biztos, hogy a gyerkőcöd be tud illeszkedni, de ez csak másodlagos problém. A nagy baj az- és mi ezért nem vittük tovább a lányunkat montessori suliba-, hogy nagyon-nagyon más nevelési módszer miatt nagyon nehéz a gyereket visszatenni az állami képzési rendszerbe. Ha az információim nem csalnak az általános iskolával vége van itthon a montessori iskoláknak, ergo a gyerekedet 14-15 évesen kell majd visszahelyezned a "társadalomba", nem lesz könnyű. Mi a 7 évessel is megszenvedtük ezt egy kicsit, de ettől függetlenül a kisebbem is ebbe az oviba megy.

    Összefoglalva én nem vinném át, pláne nem úgy, hogy nem "montessoris" inkább keresnék egy fejlesztő pedagógust aki egy kicsit megnyesegeti a kisfiad. Nem tudom merre laktok, de a XI. kerületben jó szívvel tudok neked segítséget ajánlani!

    előzmény:
    semiramis (2)
    2013-04-07  12:52
  7. 2013. Április 7. 17:487.

    NE válaszd azt az iskolát - szerintem. (Tudom, azt kérdezted, jó, rossz vélemény, de a mai "szólásszabadságban" inkább meggondolom, mit szólok.) 

    Volt szerencsém pár ottani pedagógusról tapasztalatot gyűjteni.

     

    Régen - pár éve - az intézmény szinte anarchikus volt. Gyerekek nem tanultak szabályok szerint élni - az iskolában sem. A pedagógusok egy része inkább dohányzott minden szünetben, sem mint felügyelt volna. Persze a dohányzás is a gyerekek szeme láttára történt. (Szép kis példamutatás...)

     

    De tudod mit? Menj el, nézd meg. Alsóban általában barátibb mindenhol...

    S ha ezt is választjátok, még felső és gimi részen sok minden történhet...  Ráadásul az utóbbi években az iskola a 10. kerből a 20.-ba költözött... Hátha ezzel az egész is változott...

    Képekből ítélve a "törzsgárda" megmaradhatott. Persze volt egy-két jó tanár is, jelenleg is van egy-két jó tanár a karban, de szerintem ez kevés. Alapvetően én nem választanám ezt az iskolát. 

    előzmény:
    Cili-baba (1)
    2013-04-07  12:38
  8. 2013. Április 7. 17:266.

    "tanító nénit kell választani,nem iskolát"

     

    Hát pedig sokkal biztosabb, hogy néhány hónap múlva az iskola még mindig ott lesz, mint az, hogy a tanító néni is...

    előzmény:
    Cili-baba (5)
    2013-04-07  15:55
  9. 2013. Április 7. 15:555.

    Nem elsős a gyerekem már ! Az alsós tanító nénivel nagyon elégedett vagyok,nagyon jól kezeli a fiamat (is) meg mások gyerekét is.

    Viszont nem egyszerű eset a gyerek,és a felsőtöl nagyon félek.Ráadásul úgy menne,hogy okos,nagyon jó tanuló nővére van,aki szintén abba a suliba jár.Szóval nem lesz neki annyira egyszerű ! :- (

     

    Amúgy teljesen igazad van,tanító nénit kell választani,nem iskolát ! Csak ht a felső tagozat.... 

    előzmény:
    alyobi (4)
    2013-04-07  15:48
  10. 2013. Április 7. 15:484.

    5 fő gyerek iskoláztatása után a tapasztalat az,hogy elsőben egy szerethető, kedves tanító nénit kell keresni, mindegy milyen suliban.

    Próbálj anyukákkal beszélni erről, jobb tanácsot kapsz a környező tanítónénikről, mint itt, úgy áltaílában. 

    előzmény:
    Cili-baba (1)
    2013-04-07  12:38
  11. 2013. Április 7. 15:313.

    ennyi  vélemény ? nemá :-)

     

    előzmény:
    Cili-baba (1)
    2013-04-07  12:38
  12. 2013. Április 7. 12:522.

    szellemi, psziches es szocialisan serült gyerekek gyüjtöhelye. az epeket tönkreteszik, a serülteket nem "epitik". tanarkenti szemelyes tapasztalat (nem montessori, hanem waldorf, de az elv es a gyakorlat ugyanaz).

     

    jönni fognak persze a "gyerek szabad leny, szabad döntesekkel"- al-liberalizmusaval (valojaban a szülöi felelösseg elharitasaval) is.

     

    a te dolgod jozan esszel es felelösseggel (!!) eldönteni, akarsz-e jol rajzolo, repat ültetni tudo szociopatat csinaltatni a gyerekedböl vagy sem... 

    előzmény:
    Cili-baba (1)
    2013-04-07  12:38

Címlap

top