Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Veleszületett ferdenyak

Ariaden
Létrehozva: 2011. június 28. 22:51

Sziasztok!

 

Olyan szülőket keresek, akiknek ferdenyakkal született a babájuk/már nagyobb gyerkőcük! Érdekelne, milyen kezeléseken vettek részt, mi lett az eredménye, volt-e valakinek ilyen jellegű műtéte?

Az én kislányom 22 hónapos, most megint Dévény tornára járunk, de most már szeretnék más irányba lépni, mert a rossz tartás mellett arcdeformitás is kezd nála kialakulni. 

HHa esetleg valaki tud ajánlani hasonló cipőben jó gyermek ortopéd orvost, azt is szívesen venném! Sajnos, az interneten nagyon kevés erről az információ, azt írják a babák 90 %-a a gyógytornától javul. Azt hiszem, mi a kevésbé szerencsés 10 %-ba tartozunk... Ezért keresnék tapasztalt sorstársakat!

  1. 2017. december 12. 12:007.

    Szia! Hasonló cipőben járunk! Érdeklődni szeretnék,hogy mi a helyzet veletek.Mi lett a megoldás és mennyire látványos az arcán a pici deformitás? Köszönöm

  2. 2012. november 6. 14:596.

    szia Ariaden!

    Hasonló problémával kűzdünk mi is a kisfiúnkkal, aki most múlt 2 éves. Több mint egy év telt el a leveled óta, érdeklődöm rátaláltatok-e azóta a megoldásra. Hálás lennék, ha megosztanád velem a tapasztalataidat. Ha jelentkezel, megadnám a privát elérhetőségemet. Köszönöm szépen!

  3. 2011. június 29. 14:325.

    Sziasztok, vagyok, köszönöm az említett cikket, már olvastam többször is.

    A gyerkőcnél három hónapos korában figyeltem fel arra, hogy a nyakferdesége romlik, addig forgattam, erre-arra a kiságyban, korrigáltam, ahogy a gyermekorvosunk mutatta és mondta. Szerinte nem volt vészes a ferdeség, szerintem egyre rosszabb lett, hat hónapos korában kisírtam egy beutalót neurológushoz. Akkor történt röntgen és ultrahang vizsgálat is, mindkettő negatív, sem csontban sem izomban elváltozást nem láttak. Csípőszűrésre is pont ezért olyan helyre vittük, ahol ultrahanggal is vizsgálták, szerencsére ott sem láttak elváltozást.

     

    Ekkor a neurológus doktornő mutatott tornagyakorlatokat, azt csináltam a babával, de egy hónap múlva még rosszabb lett a helyzet. Ekkor mondta óvatosan, hogy esetleg megpróbálhatjuk a dévény tornát. Nyolc hónapos korától egy éves koráig kezelte a Dévény terapeuta hetente, és a nyaki ferdesége teljesen el is múlt. Ő egyébként minden mozgásban szépen fejlődött a ferdeség ellenére is.

     

    Miután tünetmentes lett örültünk, probléma megoldódott, nem is jött elő újra, úgy kettő hónappal ezelőttig, amikor a kislányom hirtelen sokat nőtt (több centit) és a fejlődési ugrás előhozta a ferdeséget. Ezután tértünk vissza a Dévény terápiához, ami már egyszer eredményt hozott, de most sajnos nem.  Most is hordjuk a tornára, de most már szeretném egy szakavatott ebben tapasztalt orvosnak megmutatni, mert ha műtétre van szükség, mert teljesen kimerítettük a torna lehetőségeit, ezzel tisztában vagyok, annak most jött el az ideje. 

     

    Tegnap átböngésztem az internetet, de sajnos nem találtam ilyen orvost, sőt ezzel a témával kapcsolatban sem sok mindent, ezért indítottam ezt a topikot, hogy esetleg a későbbiekben hasonló gyerekeknek segíthessen. 

     

    Azt gondolom, hogy mindent megtettem, amit én magam, más szakemberek tenni tudnak műtét nélkül (és melyik anya ne azt választaná, hogy amennyiben van más kezelés ne mindjárt műtéttel indítsunk).

    Az ő ferdeségét egyébként ne úgy képzeljétek el, hogy jajj, hát félreáll a feje ennek a gyereknek, hanem ha teljesen tüzetesen megnézed, látod, hogy mintha kicsit jobbra tartana. Ez pedig a torna eredménye, hogy nem durvább a helyzet. De mint szülő tisztában vagyok vele, hogy most már valószínűleg műtét kell, és én sem szeretném a világért sem, hogy a gonddal nevelt lányom ilyen problémával, illetve arcdeformációval legyen kénytelen együttélni.

     

    Remélem, így kicsit árnyaltabb a kép.

     

     

     

    előzmény:
    semiramis (2)
    2011-06-29  11:33
  4. 2011. június 29. 13:174.
    Ezt feltétlen olvasd el, ha még nem láttad. A helyedben megkeresném a cikkíró orvost.
    előzmény:
    Ariaden (1)
    2011-06-28  22:51
  5. 2011. június 29. 11:503.
    Az orvosok sem mindenhatók, sőt...gyakran hihetetlen tájékozatlanok. Nyilván arra kíváncsi a topicindító, hogy másnak mit javasolt az orvos. Hátha valahol, az ország másik csücskében akad egy nagyobb tudású szakember, aki jobbat tud, mint amit most Ők kapnak-alkalmaznak. Ha azt sem tudja, kihez fordulhatna, akkor csak ugyanahhoz a dokihoz tud menni, mint eddig, aki láthatóan csak ezt tudta mondani.
    előzmény:
    semiramis (2)
    2011-06-29  11:33
  6. 2011. június 29. 11:332.

    a tapasztalt sorstarsak SEM ertenek hozza. mindenkie mas, mindenkinek mas a gyogymod.

     

    ORVOSHOZ vidd a gyereket. elöször ortopedushoz, utana neurologushoz.

    es CSAK rajuk hallgass, CSAK akkor vidd devenyre vagy barmi masra, ha ö javasolja.

     

    ez a forum recept-cserelgetesre valo, NEM kuruzslasra.

     

    ui: 22 honapossal eppencsakhogy nem vagy elkesve. ne tökölj, hanem vidd orvoshoz!!! 

    előzmény:
    Ariaden (1)
    2011-06-28  22:51

Címlap

top