Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

SOTE I. Gyerekklinika

aleluci
Létrehozva: 2009. március 24. 13:29

Sziasztok!

 

2,5 éves unokahúgomnak be kell feküdni pár napra a SOTE I. számú gyerekklinikára. Végbélszűkületet állapítottak meg nála, ezért altatásban tágítást fognak végezni. 

Több hónapja nehezen megy a székletürítés, csak segítséggel (beöntés, kúp) tud kakilni. A szülők többször voltak már vele kivizsgáláson, nem csak egy helyen (gasztroenterológia, sebészet, pszichológus), mégis csak most derült ki, mi a baj pontosan.

Az orvos nevét nem tudom, de szaktekintélynek számít. Viszont a vizsgálat röpke 3 perc alatt történt, szinte nem mondott semmi részletet, csak hogy műtét lesz altatásban, majd pár napig megfigyelés.

 

Azon kedves fórumozók hozzászólásait várom, akik már voltak ezen a klinikán, illetve gyermekük átesett ilyen beavatkozáson.

Nem értjük pl. azt, hogy miként végzik el azonnal a műtétet altatásban anélkül, hogy aneszteziológus látta volna a kislányt... Ápr. 1-re van kiírva a műtét, éhgyomorra kell menni. 

Érdekelne még, hogy milyenek a kórházi szobák, van-e lehetőség az anyukának lefeküdni saját matracára. (most várja az anyuka a kistesót, gerincproblémái vannak). Van esetleg alapítványi szoba, ahol csak az anyuka és a gyerek vannak? 

 

Köszönöm mindenkinek előre is az információt. 

Nem ülök folyamatosan a gép előtt, de gyakran figyelem a hozzászólásokat. 

A.

  1. 2018. június 16. 22:4913.

    Kedves Fórumozók! Mielőtt újszülött babánkat a SOTE-ra vittük volna az orvosi ajánlásom túl annak idején én is körbenéztem a neten és nagyon sok pozitív véleményt találtam a Bókay klinikáról és doktor Kiss Imreről is. Sajnos utólag azt kell mondanom, hogy senkinek nem ajánlom ezt a klinikát és kedvessége ellenére dr Kisst sem, mert szakmailag nem értenek hozzá, legalábbis ami a gyerekurologiát illeti. Miután anno en sem tudtam ezért leírom az esetleg hasonló cipőben járó anyukáknak: urológiai  problémával urologushoz vigyétek a babátokát, ne Gyereksebeszhez, mert nem értenek hozzá! A SOTE-n nincs urológus! Egy gyereksebesz és esetleg a morcos Mattyus nefrologus fog vele foglalkozni aki csak a veséhez ért, de komplexen nem ért a húgyúti rendszerhez és a nefrologus sosem műt! Amúgy Mattyus dr-t sem ajánlom senkinek több okból is. Az egész klinika túl van terhelve, a higiénia sem ok, van pár kedves ápolónő, bénázó rezidensek életfontosságú vizsgálatokat csinálnak, összességében amatőr hely. a sote kiharcolta magának azt a jogszabályban rögzített jogot hogy oda kell vinni az újszülötteket ami azért durva, mert nem értenek mindenhez amit kezelni szeretnének! Mellettünk két béllel operált baba is volt és egyiknél sem tudták mi a probléma, azaz diagnózis nélkül műtötték őket..komoly kórházi fertőzést is többen kaptak. Az egész klinika túl van terhelve, a higiénia sem ok, van pár kedves ápolónő, bénázó rezidensek életfontosságú vizsgálatokat csinálnak, összességében amatőr hely. Lehet hg magyar viszonylatban ez még jo hely mert van aki kedves és nem aláznak szét, de komoly problémával irány külföld! 

  2. 2009. március 24. 15:2712.

    A mi babánkat idén januárban (háromhónaposan) Verebély prof. műtötte egy ritka tüdőrendellenességgel. Mi is utánajártunk, és mindenkitől azt az infromációt kaptuk, hogy a kisfiunk a legjobb kezekbe kerül.

    A műtét előtti nap végeztek egy vizsgálatot (vérkép, vércsoport, ekg, röntgen, általános egészségi állapot...), ekkor beszéltünk az anesztessel is, aki elég részletesen kikérdezett, megnézte a babát, elmondta az operáció lépéseit. Egy viszonylag részletes kérdőívet töltöttünk ki a baba és a mi egészségi "előéletünkről".

    A kérdéseinkre pedig mindenki készséggel válaszolt.  

    Feleslegesen pedig nem tartanak bent senkit a kórházban, bennünket két éjszaka után hazaengedtek, pedig nagy műtét volt, de szerencsére semmiféle komplikáció nemlépett fel.

    Alapítványi szobában laktam, így éjszaka is tudtam szoptatni (igaz, szívem szerint inkább a babával voltam, de a tejecske miatt fontos volt, hogy pihenjek.)

    Egyébként tényleg futószalag, bababák jönnak műtét előtti vizsgálatra, varratszedésre, kontrollra. Így tényleg nem sok idő marad egy-egy kis betegre. Érdemes kész kérdésekkel érkezni, hogy semmi ne maradjon megválaszolatlanul.

     

    Ne aggódjatok, nagyon jól felszerelt kórház, nagyon jó szakemberekkel!

    Sikeres műtétet, gyors gyógyulást! 

    előzmény:
    aleluci (8)
    2009-03-24  14:30
  3. 2009. március 24. 15:1511.

    szia!!!

     

    ne aggódj, a legjobb helyen és kezekben vagy a Bókayban, Verebély egy isten, de a többi sebész, anesztes is vérprofi.

     

    a többi meg úgysem számít: bár az alvás tényleg macerás, a mamának mindenféleképpen fizessetek szobát, megéri, mert különben tényleg csak a kisszék marad, az meg terhesen nem igazán jó. 

     

    gyors felépülést kívánunk!!!  

     

     

    előzmény:
    aleluci (1)
    2009-03-24  13:29
  4. 2009. március 24. 14:4610.

    Szia!

    Az én kisfiamat már 2x műtötték az I. Gyerekklinikán. Más problémával (lágyéksérv 2007. 01.hó, heregolyó levitel műtét - 08. 11. hó). Az elsőnél csak 1 éjszakát volt bent, a 2.nál 1 napos sebészeten voltunk.

     

    Az anesztes műtét előtt nézi meg a gyereket, ill. kérdezi meg a szülőket.

    Nekünk először a műtét előtt adtak ún. "sárga papírt", másodjára már az időpont megbeszéléskor ideadták, hogy otthon töltsük ki.

     

    A műtét napján kitöltött sárga papírt a gyerekkel együtt vitték a műtőbe. Elég sok kérdés van rajta, kezdve a gyerek születési paramétereivel, addigi betegségeivel, milyen gyógyszereket szed, stb., szervi problémákra (pl. máj, vese) is kitér,  a családban előforduló betegségekre is rákérdez.

     

    Amikor az első műtét volt akkor bent voltam vele, (nem mondták, hogy van külön fizetős baba-mama szoba), igaz csak du. derült ki, hogy bent kell maradnunk. Egy ilyen (relaxációs vagy milyen) kagyló fotelt tudtak adni, abba meg az ágyrácsra borulva töltöttem az éjszakát.

    A táskát fel kellett rakni, csak az ablakpárkányon volt hely, mert állítólag az a szabály, hogy a földön nem lehet semmi.

     

    A 2. műtétnél az 1napos sebészeten nem volt gond, hogy a földön van a táska. Itt de. csak az egyik szülő lehetett ott a gyereknél, du. mikor készülődtünk hazafelé már nem szóltak érte. A nővérek rendesek voltak, (nem tömtem a pénzt a zsebükbe).

    Az orvosokkal ugyanígy meg voltam elégedve, nekünk Dr. Kiss Imre sebészt ajánlották, azóta is hozzá járunk vissza kontrollra.

     

    Bocsi, hogy ilyen hosszú lett.

    Sikeres műtétet és mielőbbi gyógyulást.

     

    előzmény:
    aleluci (1)
    2009-03-24  13:29
  5. 2009. március 24. 14:359.

    Szia!

     

    Az én kisfiamat 3 hetesen műtötte Verebély professzor és tényleg Ő a legnagyobb név a szakmában. Még a Heim Pálos gyerekorvosunk is azt mondta, hogy a gyerekeit műteni kéne, akkor csak a Verebély. De az összes sebész nagyon jó és kedves is. Szerintem a legjob helyen és kezekben lesz az unokahugod. Az alapítványi szoba miatt meg érdeklődjetek a kórházban még mielőtt be kellene feküdni. Lehet hogy foglalni kell előre.

    előzmény:
    aleluci (8)
    2009-03-24  14:30
  6. 2009. március 24. 14:308.

    köszönöm az információkat.

     

    Megkérdeztem, a Verebély vizsgálata. Utánanéztek, utánakérdeztek és mindenhol a legjobb véleményeket kapták, ezért se mennek tovább más orvoshoz (így is elég sokat meglátogattak már). 

    A váróban egyébként rengeteg gyerek volt, 3 percenként váltották egymást kb. Gondolom neki az ilyen már rutinból megy...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2009. március 24. 14:167.

    Az én kislányomat Kálmán Attila műtötte augusztusban. Verebély proffal egy perc alatt megegyeztek abban, hogy műteni kell, nekem viszont az operáló orvos részletesen elmagyarázta, hogy mi fog történni.

    Az anesztes orvos (aki Mo. egyik legprofibb aneszteziológusa, és gyermek sürgősségi mentőn is dolgozik) a műtét előtt vizsgálta meg (hiszen őket a gyerek műtét előtti állapota érdekli).

    A sebészeten voltunk, ágy anyukának nincs, csak egy szék. Anya-gyerek szobát senki sem említett. A nővérek szuperek voltak, az orvos a műtőből kijövet rögtön adott tájékoztatást

    előzmény:
    aleluci (1)
    2009-03-24  13:29
  8. 2009. március 24. 14:026.

    Szia!

     

    Én másfél éve voltam ott a kisfiammal más osztályon. Vannak baba-mama, vagyis alapítványi szobák, ahol az anyuka benn lehet végig, kórházi kaját is kap. Amikor én voltam, akkor 5000 ft/ éj volt az ára.

     

     

    előzmény:
    RADY (5)
    2009-03-24  13:57
  9. 2009. március 24. 13:575.

    Szia! Mi 2,5 éve voltunk ott, másik osztályon, más problémával. A sebészek mind nagyon jók ott! Legalábbis az a csapat szuper volt. Nemcsak Verebély jó sebész ott, sőt, szerintem annyira elfoglalt...

    Melyik osztályra mennek? Jó lenne tudni, ki a kezelőorvosa. 

    előzmény:
    aleluci (1)
    2009-03-24  13:29
  10. 2009. március 24. 13:484.

    Hívjátok fel a dokit, vagy az osztályt, ahová majd menni kell, ott minden kérdésre válaszolni fognak.

     

    Mi januárban a II. gyermekklinikán voltunk egy hétig. Ott pl. ilyen kicsi gyerekkel simán bent maradhatott a mama (még én is 9 évessel), voltak szállodai szobák is, azért fizetni kellett, de én pl. a kórteremben aludtam a többi gyerekkel együtt, ingyen.

    előzmény:
    aleluci (1)
    2009-03-24  13:29
  11. 2009. március 24. 13:473.

    Szia!

     

    Én nem tudom milyen a kórház de mi biztos megkérdeznénk másik orvost is.Ha csak nem a Verebély prof volt aki vizsgálta mert Ő tényleg egy nagy koponya és az egyik ha nem a legjobb gyereksebész.....

    Viszont ha mást akarnának megkérdezni mi a Heim Pál-ba járunk a Koszó doktorhoz a manometriai szakrendelésre. minden csütörtökön van rendelés déltől 4-ig.Ő is sebész de székletürítési problémákkal foglalkozik.

    Esetleg....

    a honlapon is megnézhető

    http://www.hpgyk.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=150 

     

    Mielőbbi gyógyulást a kicsinek!

    kata

    előzmény:
    aleluci (1)
    2009-03-24  13:29
  12. 2009. március 24. 13:382.

    Az anesztes a gyereket a mütet elött meg fogja nezni.

    Amugy az anya megnezetheti a kicsit mashol is, egy masodik szakvelemeny kerese teljese termeszetes.

    Ezen felül kerjen randevut az OPERALO orvostol es tegye fel az összes (elöre összeirt!) kerdeset neki. Az orvos kötelessege a tajekoztatas IS.

    A körülmenyekröl szerintem az intezmeny szervezesi akarkije pontos felvilagositassal szolgalhat. Az osztaly fönövere tudja, kit kell kerdezni.

     

    A kicsinek gyors gyogyulast, az anyukanak idegesseg-szegeny varakozast.

    előzmény:
    aleluci (1)
    2009-03-24  13:29

Címlap

top