Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bromocriptin gyógyszerről

Sziszi44
Létrehozva: 2003. szeptember 23. 12:55
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ha valaki szed bromocriptint légyszi jelentkezzen.
  1. 2019. Április 13. 15:53589.

    Sziasztok!


    Én a magas prolaktin szintem (2.170) miatt kezdtem el szedni a Bromot 3 hónapja.2,5 mg-ból napi felet.Így ment 1 hónapig,majd néztünk labort és semmi sem változott.Aztán azt tanácsolta az orvosom,h hetente kezdjük emelni az adagot fél szemenként.Így eljutottam mostanra a napi 3 szemhez,amit egyszerre vettem be este lefekvés előtt,vacsora után.Korábba semmi mellékhatást nem tapasztaltam,viszont ez a 3szem rebgeteget előhozott;hányinger,hányár,fejfájás,szédülés,izomgyengesék, hasmenés,fárdékonyság,aluszékonyság.Konkrétan 2 napja nem bírok felkelni az ágyból,úgy szédülök és még a vizeg is kihányom.Az orvosomhoz legalább 2 hét várólistával lehet bekerülni....nektek voltak ilyesmi tapasztalásotok?

  2. 2013. október 6. 19:06588.

    Sziasztok!

     

    Kb 1 éve szedem a bromocriptint. Eleinte nagyon sok mellékhatása volt, de már megszoktam. De egy valami nagyon zavar. A libidóm egyenlő a 1-val. Nálatok si volt ilyen hatása? Vagy ez szerintetek mitől lehet? Régebben ezzel sohasem volt baj.

     

     

  3. 2006. július 6. 22:58587.
    U.i.: Amúgy a Bromocriptint enyhébb esetekben is felírják, például ha valakinek emelkedett a prolaktin szintje, nem feltétlenül csak a hipofízis daganatban szenvedőknek.
    előzmény:
    Sziszi44 (1)
    2003-09-23  12:55
  4. 2006. július 6. 22:57586.

    Sziasztok!

    Az agyalapi mirigy azaz a hipofízis agyunk központi szerve. Nemcsak a hormonháztartás vezére, de a vegetatív idegrendszerért, a só- vízháztartásért, a táplálkozásért, meg szexuális szokasainkért is felelős. 

    A Bromocriptin egy világszerte alkalmazott hatékony gyógyszer a megbetegedése, az adenóma ellen ( prolaktinóma és akromegália estén. ) A szer nemcsak összehúzni, de megszüntetni is képes lehet a daganatot. Szedése fontos, mert nemcsak a hormonszintre de az elváltozás méretére is hat. Alkalmazása rendszeresen az orvos által előírt dózisban szükséges. Kerülni kell az alkoholt, a hormonális fogamzásgátlókat, mint ahogy ezt a használati utasításában is feltüntetik. Terhességről a kezelőt tájékoztatni kell! Néha mellékhatások felléphetnek ekkor is szólni kell a doktornak. Maga a gyógyszer nem direkt hormonhatású, mert a magas értékű hormonnak a receptorára hat, vagyis a hírvivő anyagot befolyásoló vegyületre. Nem okoz függőséget, ám ahogy a rászokásához egyre emelkedő dózis kell, úgy az abbahagyásához is, mivel a hormonrendszer érzékeny. Általában hatékony és nem igényel életfogytig tartó alkalmazást, de abbahagyni csak orvosi javaslatra ajánlott.

    A műtéti technológia igen fejlett. Az idegsebész a méret, a látóideghez való elhelyezkedés, erek érintettsége, az adenóma által okozott tünetek s egyebek alapján dönt az operációról. Szükséges az endokrinológus és az idegsebész együttműködése a beteg érdekében. Ma már annyire fejlett ez a komoly sebészeti beavatkozás, hogy a műtétet nemcsak jó arányban élik túl a páciensek, de nem sérül a hipofízis egyéb szövete sem az eljárás során. Igazán ritka az, ha valakinek még szükséges az egész hipofízisét kivenni, s emiatt az illető élete hátralévő részében gyógyszerekre szorul.

    További információk a hipofízis adenómáról szóló honlapon:

    http://hipofizis.hu

     

     

     

     

    előzmény:
    Sziszi44 (1)
    2003-09-23  12:55
  5. Torolt_felhasznalo_252115
    Torolt_felhasznalo_252115
    2004. október 10. 15:25585.
    Szia!
    Elég elkeserítő választ tudok neked adni. . . nagyon benne vagyok a témában, mert nekem is az van. . . és kénytelen voltam utána nyomozni, mert az orvosok képtelenek rendesen felvilágosítani.
    A mikroadenoma a hipofízis saját mirigyhámjának a sűrűsödése, ezért jóindulatú. . . csakhogy nyomhatja a szemideget (méretétől és elhelyezkedésétől függ), és látótér kiesést, látászavart okozhat+ a hipofízisben termelődő hormonok túltermelődését okozza. Ha a prolaktin (tejtermelődésért felelős hormon) termelődését zavarjam akkor szoktak Bromocriptint felírni, ami elvileg csökkenti az adenomát, de nem szünteti meg. Gyakorlatilag örökre szedned kell a gyógyszert, ha babát szeretnél, azt meg kell tervezni, ha abbahagyod, akkor megnőhet az adenoma és más zavarokat is okozhat. Azt mondják, hogy a terhesség alatt javulhat az állapot. Műtét nincs, csak akkor, ha túl nagy (makroadenoma), de azt ne kívánd, mert az egész hipofízist kiveszik és minden hormont utána mesterségesen kell bevenned!! (a műtétet orron vagy szemgödrön keresztül végzik. . . )
    Bocs, hogy ilyen nyersen, nem szépítve írtam le, de hidd el, már több, mint egy éve csdinálom ezt és elkeserítő az orvosok hozzáállása, és az a tudat, hogy meddig kell még ezzel a gyógyszerrel mérgeznem magam. A bromokriptinről azt olvastam, hogy egyes esetekben kábítószerről való leszokásnál adják az elvonó kúrákon. . . hallott erről valaki?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_225302 (583)
     
  6. Torolt_felhasznalo_698807
    Torolt_felhasznalo_698807
    2004. október 5. 13:50584.
    Szia!
    Nekem mikroadenomám van, és az endokrinológus azt mondta, hogy nem kell kezelni, csak a prolaktin szint csökkentésére kell folyamatosan gyógyszert szedni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_225302 (583)
     
  7. Torolt_felhasznalo_225302
    Torolt_felhasznalo_225302
    2004. október 4. 18:59583.
    Sziasztok!
    A mikroadenomát miként kezelik? Van rá gyógyszer?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_698807
    Torolt_felhasznalo_698807
    2004. szeptember 22. 15:52582.
    Szia!
    Ne haragudj, hogy csak most jelentkezem. Este elmentünk vacsizni, aztán már nem interneteztem. Ma meg egész nap annyi munka volt, hogy csak most tudtam leülni a gép elé. Sajnálom a barnázást :( , olyan elkeserítő tud lenni. Azért hallottam már olyant, hogy valaki barnázott, de mégis babás volt, és egészséges babája született. De lehet, hogy nem szabad túl gyors hatást várni ezektől a gyógyszerektől. Mi tegnap este úgy döntöttünk a párunkkal, hogy bár nagyon-nagyon szeretnénk már babát, de tök jól megvagyunk kettecskén is, így nem görcsölünk a dolgon. Persze azért elmegyek dokihoz, és megteszek mindent.
    Nem tudtam, hogy az Aviva ilyen lassan fejti ki hatását, akkor elkezdem újra. Te hány percet szoktál tornázni? Mert én csak a rövidített változatot csináltam.
    Próbálok feltenni újabb képeket a bemoldalamra.
    K.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_839306 (581)
     
  9. Torolt_felhasznalo_839306
    Torolt_felhasznalo_839306
    2004. szeptember 22. 09:41581.
    Jó reggelt!
    Sajnos én nem szolgálhatok jó hírekkel. Ma van a 27. nap, a hőm még magas, 38, 9 de már barnázom minimális, de barna. . nem lenne szabad. . . :(
    Most egy kicsit elkenődtem. Igaz ez volt az első Clostys hónapom, de azért azt hittem nekem ennyi is elég lesz. . . :(
    Te hogy vagy? Az AVIVA amúgy legalább 5-6 hónap mire kifejti hatását, nem csodaszer. . . :) Én úgy vagyok vele, hogy ha már csak annyit teszek, hogy heti kétszer mozgok, már jót teszek vele. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698807 (580)
     
  10. Torolt_felhasznalo_698807
    Torolt_felhasznalo_698807
    2004. szeptember 21. 17:00580.
    Szia!
    Megnéztelek, nagyon szép menyasszony voltál! Az én bemoldalam kezdetleges, de este még teszek fel képeket. Most borzasztóan lassan jön az nlc.
    Egy pár hónapig én is aviváztam, igaz csak könyvből. Nem éreztem pozitív hatást. Lehet, nem voltam elég kitartó, és újra el kéne kezdenem. A barátokkal is tartom a kapcsolatot, már soknak van babája, így kiélhetem a babázási kedvemet is. De azért az nem olyan. . .
    Megy a drukk ezerrel!
    Most mennem kell, este még benézek!
    K.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_839306 (579)
     
  11. Torolt_felhasznalo_839306
    Torolt_felhasznalo_839306
    2004. szeptember 21. 16:23579.
    Hát igen. . én pont ettől kapok néha frászt. Minden leleted okés, és akkor barnázol. . . a prolactin nem hiszem hogy okoz ilyeneket. . . bár nekem is magas volt és barnázom. . . :(
    Elküldöm neked a jelszavam, megnézhetlek én is téged?
    Most marhára izgulok én is. Ma van a 26. nap, hőm még magas, de holnap már többet tudok, legkésőbb a 27. napon ugyanis elkezdtem mindig barnázni. Hátha most nem. . és hátha van bent valaki. . .
    Elterelő hadművelet? Hát nehéz. . . mi építkezünk, ez sokat segít. . . de érdemes összeszedni az elejtett barátokat és az ő bajuk elég elterelő. . . . :)
    A hastánc nagyon jó ötlet és AVIVA tornázom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698807 (578)
     
  12. Torolt_felhasznalo_698807
    Torolt_felhasznalo_698807
    2004. szeptember 21. 15:53578.
    Helló!
    Sajnos, nekem is több hetet kell várni a hormon eredményeimre. Tényleg elég elkeserítő, de mivel laborban dolgozom meg tudom érteni, biztos valami olyan módszer, hogy nem csinálják mindennap. A múltkori leleteim nyár elejéről valók. Ez a lelet nagyon jó (korábban más dokinál jártam), mert mindenféle határérték rajta van, ciklus elejei, végei, férfiaknak való, menopauza esetén, ez alapján tényleg csak a prolaktinom volt rossz. Attól tartok, most más is elromolhatott. Vajon a gyógyszertől, vagy túlságosan is ezen jár az agyam? Valószínű a köv. ciklusban én is megyek újabb hormonvizsgálatokra. Tényleg van valami jó figyelemelterelő ötleted? Csak azért, mert én elég sokat görcsölök ezen. Most elkezdtem hastáncra járni, és nyelvtanulásba is bele akarok fogni, hogy lekössem a gondolataimat.
    Remélem, a jövő UH-n nem látnak nálad cisztát, hanem valami sokkal jobb hírt mondanak Neked majd. . . Mindenesetre drukkolok!
    E
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_839306 (577)
     
  13. Torolt_felhasznalo_839306
    Torolt_felhasznalo_839306
    2004. szeptember 20. 16:18577.
    Hahó!
    Nekem nézik a 20. és a 22. napon a hormonokat. Bár elég furi, mert közölték, hgy 5 hét múlva lesz meg az eredmény. . . Nagyon ki vagyok segítve. . . annyi idő alatt már vége a következő ciklusomnak is. . :(
    UH-ra jövő ciklusban megyek, amikor már a második havi Clostyt beszedtem és a közepén leszek. . . akkor látszik majd nincs e ciszta. Eddig jól reagáltam mindenre. . .
    Nem értem nálad ezt a barnázást. Nézz utána mennyi a progreszteronod. Én jobb szeretem tudni az eredményeimet és én isutánanézek, nem egyszer már félrediagnosztizáltak. . . holnapra megnézem mi a határ. Vagy az FSH és LH is lehet a ludas, minden esetre nagyon sárgatestelégtelen gyanus vagy. Mit mondott a dokid?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698807 (576)
     
  14. Torolt_felhasznalo_698807
    Torolt_felhasznalo_698807
    2004. szeptember 20. 14:23576.
    Szia Bartika!
    Ez a fórum nem túl pörgős, nem baj, ha csak most válaszoltál, így is örülök neki. Az jó, hogy Neked van bizonyítottan peteérésed. Nekem, amikor nézték UH-gal négy esetből, csak egyszer volt :( , bár a múltkor azt mondta a doki, hogy lehet, hogy túl korán volt a PÉ. Egyébként a hormoneredményeim a prolaktint kivéve jók. De a prolaktin se túl magas, olyan 30 körüli. Én most vagyok a 21. napon, de a barnázás már a 17. napon elkezdődött, ez a második hónap, hogy így van, de úgyis kell mennem a dokihoz nemsokára, kíváncsi vagyok, hogy mit mond erre a "fejlődésre". Nagyon drukkolok Neked, hogy beváljon a Closty!!! Neked nézik minden hónapban a hormonszinteket, és jársz UH-ra is? Én egyébként nem csak a bromocryptint szedem, hanem egy homeopátiás szert is, azt is a doki írta fel. Lehet, hogy a kettő együtt sok?
    Én is várom a válaszod, legalább mi ketten tartsuk fenn ezt a fórumot!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_839306 (575)
     
  15. Torolt_felhasznalo_839306
    Torolt_felhasznalo_839306
    2004. szeptember 20. 12:41575.
    Szia Katicicó!
    Bocsi, hogy csak most írok, nem emlékeztem melyik fórumon voltunk. . . :)
    Szóval nekem azért csak Clostyt adott a doki, mert nekem bizonyítottan frankó peteérésem van minden hónapban, pontos 29 napos ciklussal. Vagyis nem a prolactin kavar be. . . :) AMúgy is 25 a határ és nekem 31 volt, tehát annyira nem vészes, a legtöbb embernek 10-15-szörös érték. . . . De mondta amúgy a dokinéni, hogy nézzük a hormonokat és ha kell később felírja a Bromot is. . . :(
    Most vagyok a ciklus végén ( 25. nap ), nagyon nagy reményeket fűzök a dologhoz, mert nekem, így hogy elég jó a peteérésem, ciklusom, a doki szerint gyorsan fogok reagálni a Clostyra. . . bár ez volt az első adagom. :)
    Neked milyenek a hormoneredményeid?
    Most már jövök sűrűbben, várom válaszod!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698807 (574)
     
  16. Torolt_felhasznalo_698807
    Torolt_felhasznalo_698807
    2004. szeptember 15. 16:40574.
    Szia Bartika!

    Igen, én is úgy tudom, hogy összefüggés van a prolaktin és progeszteron között. De én úgy emlékszem, hogy a progeszteron a sárgatest hormon, amit a petesejt érés után a sárgatest termel, ami a megrepedt tüszőből alakul ki, és ha nincs normális peteérés (a prolaktin miatt), akkor tényleg lehet túl alacsony a progeszteron. Bár nekem nézték a progeszteront is, és az a határértéknek megfelelő volt.
    Mondjuk, azt is mondta a doki, hogy ha nem elég a bromo, ír majd mást is (bár én ódzkodom újabb gyógyszer szedésétől), a PÉ serkentésére, csak várjunk egy pár hónapot. Én nagyon biztam benne, hogy elég lesz, és végre normalizálódik a helyzet. Nem tudom van-e rá esély, és mennyi idő alatt. Már nagyon szeretnénk babát! Azért biztató, hogy vannak itt a fórumon, akiknek már sikerült.
    Köszi a választ!
    Kati
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_839306 (573)
     
  17. Torolt_felhasznalo_839306
    Torolt_felhasznalo_839306
    2004. szeptember 15. 13:24573.
    Szia katicicó!
    Nekem is hasonló barnázásom van és kicsit a normál fölötti Prolactinom. Nekem azt mondta a dokim, hogy a barnázás az alacsony progeszteron miatt van, és ez valaho összefügg a túl sok prolactinnal, mert úgyanúgy az agyalapi mirigyben termelődik. Én nem is bromot szedek, hanem csak Clostit. Ez az első hónapom. Ma voltam vérvételen, hogy nézzük a progeszteron szintet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698807 (572)
     
  18. Torolt_felhasznalo_698807
    Torolt_felhasznalo_698807
    2004. szeptember 14. 15:53572.
    Sziasztok!

    Sajnos, Athene77 kérdésére nem tudok válaszolni, de ezzel kapcsolatban nekem is lenne kérdésem.
    A fogamzásgátló abbahagyása után van rendesen piroskám, de előtte kb. 1 héttel barnázás is elkezdődik. Nekem a doki azt mondta, hogy ez lehet a magas prolaktin szint miatt. Voltam vérvételen, MR-en, és megállapították, hogy igen, magas a prolaktin szintem, és mikroadenomám van. Most már 2 és fél hónapja szedem folyamatosan a bromot, de a barnázás, még mindig előjön. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? El fog ez múlni egy idő után, vagy nem hatékony a bromo? Kérdeztem a dokit is, de nem kaptam egyértelmű választ. Köszi szépen!
    előzmény:
    Athene77 (571)
     
  19. 2004. szeptember 13. 20:06571.
    Sziasztok!

    Nem tudom irtátok e már, de lenne egy kérdésem. A gyógyszertől semi bajom nem volt. Még az elsőtől sem. Kétszer felet kell szednem. kb 30 napja kezdtem. Az első mikim ezalatt 2 napos volt, most pedig már a 25. napon barnázom, pedig előtte nem volt ilyen soha. Lehet, hogy ezeket a tüneteket a gyógyszer okozza? Csak a vérvételből derül ki, hogy helyreállt- e a prolaktinszintem?
    Elkezdi e a doki az inszemet, ha nem látta még a vérvétel eredményemet, vagy még egy hónapot ki kell hagynom?
    Athene
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_325345
    Torolt_felhasznalo_325345
    2004. szeptember 11. 15:16570.
    Szia! Mi már 2 éve próbálkozunk! Én is szedtem a bromot 8 hónapig. Egyszer lement, egyszer felment a prolaktin szintem, nem állt be a dolog. Mellékhatások voltak, már elegem lett. 1000 feletti értékeim is voltak.
    Magamtól abbahagytam a szedését. Úgy volt hogy csak pár hónapig kell szednem. MRI-n is kétszer voltam.
    Júniusban egy másik helyen kezdtem el a vizsgálatokat.
    2 hét múlva lesz HSG-m, aztán mondják meg mi lesz.
    Lehet lombik, vagy felhelyezés.
    előzmény:
    andrea1977 (563)
     
  21. Torolt_felhasznalo_602614
    Torolt_felhasznalo_602614
    2004. július 12. 13:27569.
    Sziasztok!
    Mindkettőtök poci lakójához gratulálok és sok boldogságot kívánok!!!
    Kedves sziszi!
    Azt hiszem akkor nekem még van időm. Nekem még csak a bromot írta fel a doki, és azt is még csak 11 napja szedem.
    Mérem a hőmet mellette, hogy lássam van-e a peteérésem. Nekem azt mondta az orvosom, hogy egyenlőre három hónapig szedjem a gyogyit. És még "csak" november óta próbálkozunk!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2004. július 9. 08:58568.
    Bocs, az újaktól. Sajnos ez a topic nem él minden nap. Csak ritkán jövünk. Ilyen problémája nem sok embernek - szerencsére.

    Andrea:
    Teljes bedobással tavaly február óta próbálkoztunk. Augusztustól szedtem a bromot és a clostit 6 hónapig. Utána 1 hónap szünet. Majd a bromot ismét szednem kellett. Most kezdem abbahagyni, szép fokozatosan, már csak 2-3 naponta veszek be felet , negyedet. És kész vége egy darabig remélem.

    A rosszulléteket ( bocs, a gyogyit ) majd megszokja a szervezeted és utána már nincs gond.

    Kívánok neked is pocaklakót.
    Minden jót . Sziszi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2004. július 9. 08:52567.
    Szióka!
    Gratulálok és nagyon-nagyon örülök nektek.

    Csak így tovább. Mi elkezdtük, most már ti jöttök.
    Remélem. Nagyon szeretném, hogy mindenkinek sikerülne a babaprojekt.

    előzmény:
    dzsincsill (566)
     
  24. 2004. július 8. 13:05566.
    Szisz én is gratulálok, és én is kaptam végre pocilakót, aminek nagyon örülünk ám, szóval senki ne adja fel!!!
    előzmény:
    Sziszi44 (558)
     

Címlap

top