Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Önéletrajzba hogy írjam??

cinege25
Létrehozva: 2004. szeptember 20. 09:06
Sziasztok!
Az lenne a nagy gondom, hogy jelenleg ugyan dolgozom, de szeretnék munkahelyet váltani. Most kezdődne ugyebár az önéletrajzküldözgetés, de már előre borsózik tőle a hátam, brrr...na mind1, szóval a helyzetet nehezíti, hogy levelezőn egy főiskolára járok. Ezt szerintetek hogy írjam bele az önéletrajzba? Gondolom eleve esélytelen vagyok így egy új állásra...De ha eltitkolom és kiderül, az is nagyon ciki lehet...Pedig igazán nem jelent ez nekem gondot, csak a szombati órákra szoktam bejárni, és vizsgaidőszakban is csak szinte a vizsgákra szoktam kivenni 1-1 nap szabit, mert esténként és hétvégén tanulok. Szóval nem tűnnék el hetekre a munkahelyről, nem várnék el anyagi támogatást, stb.. De ezt kicsit nehéz lenne így elmagyarázni mondjuk egy felvételi beszélgetésen, elég hülyén hangzana.
Különben vidéki vagyok és naponta járok be Bp-re, no és azt már megtanultam, hogy ezt tuti el kell titkolnom! Emiatt sokszor hátrányba kerültem, ezt utólag tudtam meg.
Van valakinek tapasztalata/jó ötlete ezzel a tanulás melletti munkakereséssel kapcsolatban?
Köszi!
  1. Torolt_felhasznalo_190999
    Torolt_felhasznalo_190999
    2004. szeptember 20. 10:563.
    Szerintem most még jegyezd meg az önéletrajzodban, pár próbát megér. Viszont, ha a féléves vizsgákig nem sikerül, akkor szerintem utána próbálkozhatsz úgy is, hogy nincs benne, (elvégre ha emiatt nem kell hétköznap elmenned, akkor nem kötelező, hogy rájuk tartozzon) mert igaz, hogy 3 hónapig a próbaidő alatt nem mehetsz szabira, de mire az évvégi vizsgák jönnek, már pont letelik, akkor meg arra veszed ki, amire akarod, és mivel az ilyet az ember nem az utolsó pillanatban tudja meg, már hetekkel előbb tudod jelezni, hogy mikor szeretnél menni, így talán belekötni sem tudnak.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2004. szeptember 20. 09:242.
    Hello!

    NE titkold el semmiképp! Szerintem al egjobb megoldás, ha a motívációs leveledbe beleírod, hogy mennyi elfoglaltságot jelentene ez Neked. Tapasztalataim szerint ezzel soha nem volt gond, mert én is úgy találtam munkát hogy közben tanultam egyetemen.
    A vidékről való bejárással nekem is volt negatív tapasztalatom, 3 körös interjún voltam túl , amikor az ügyvezető meglátta, hogy nem pesti vagyok, egyből nemet mondott:(( Hiába magyaráztam, hogy nem lenne gond, blabla. . . NEm érdekelte, azóta is bánom hogy nem kamuztam be vmi címet, ahol mondjuk albérletben lakom:)
    előzmény:
    cinege25 (1)
     

Címlap

top