Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hol NE vásároljunk!

Torolt_felhasznalo_357324
Torolt_felhasznalo_357324
Létrehozva: 2004. július 2. 10:00
Sziasztok!
Új témát indítok, már csak azért is, mert szeretnék más embereket megkímélni attól, amin én most keresztül megyek/mentem.
Az üzlet a Blaha L. téren,a Smatch mellett található, színes ruhák, cipők a kirakatban, biztos ismeritek. A történetem pedig, igen röviden: egy hónapja vásároltam egy nadrágot, ami négy mosás után festékhiányra utaló foltokat produkált. Én visszavittem, jóhiszeműen, hogy a pénzemért megfelelő kiszolgálást kapok majd ezután is. Nem így lett. Gyanúsítás, persze ellenem, miszerint én biztos folttisztítót használtam. A vita végén már hypo volt a "ludas" stb. A Kermi vizsgálatot elfelejthettem, a "hölgy" kijelentette, hogy ő nem küldi el, a pénzemet nem adja vissza, és egyébként is menjek amerre látok, felőle feljelenthetem, beírhatok a panaszkönyvbe, ami nincs. Idegességemben kikaptam a kezéből a nadrágom és elviharzottam. Nem gondoltam volna álmomban sem, hogy egy ilyen kis dolog ekkora tortúrával jár. Másnap, egy férfi ismerősőm társágában jelentem meg. "Nem adom fel!"- felszólalással. Érdekes módon az ő határozott fellépésére már kézségesebbnek tűnt ugyanaz a "hölgy". A gyártókhoz akarta küldeni, de ebbe persze nem egyeztünk bele. Nagy nehezen ráállt a Kermibe való beküldésre, de az ehhez szükséges formátúmú papírral nem rendelkezett.(!!) Ma folytatódik, mi viszünk papírt, elég röhejes nem?!:) Mindegy! Amit ajánlhatok, hogy ne kerüljön senki ilyen helyzetbe, csakis a cég nevével ellátott és felcímkézett ruhadarabokat vegyetek, és azt is inkább egy drágább helyen-bár ez sem volt olcsó-, talán ők jobban a szívükön viselik az üzletük hírnevét. Ennyi lett volna, azt hiszem ez egy olyan dolog, ami mindannyiunk számára fontos, hisz nők vagyunk,sok ruhát vásárolunk, és egyébként sem mindegy mit kapunk a pénzünkért. Üdv,Athellia
  1. 2018. július 21. 18:25677.

    Bijou Brigitte problémám van nekem is. Három darabos karkötőt vettem és mivel négyen vagyunk barátnők, hogy mindenkinek jusson legalább egy darab,  vettem kettőt. Így feleslegesen megmarad belőle, de mindegy. A két egyenként 3490Ft-os termékből viszont hármat blokkoltak. Sajnos csak később vettem eszre, amikor kiselejteztem a blokkjaimat. Boltban azt mondták sajnálják.


    Az egyik eladó blokkol, a másik csomagolja. Nem direkt volt én elhiszem, de ahol ennyi áru van még a leltárnál sem derül ki. Mindenesetre figyeljetek, én 3490Ft-ért nem kaptam semmit.


    Üdv. Anna

  2. Torolt_felhasznalo_444910
    Torolt_felhasznalo_444910
    2005. augusztus 3. 16:18675.
    Nekem általában akkor megy tönkre a cípőm, ha cipészhez viszem. :-(((((
    előzmény:
    meecon (669)
     
  3. 2005. augusztus 3. 15:06674.
    OKÉ!:)
    előzmény:
    meecon (673)
     
  4. 2005. augusztus 3. 14:16673.
    Gicu, hát igen, hülyeséget írtam, szóval: le a műanyaggal, fel a gumival! ;-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2005. augusztus 3. 14:15672.
    Ügyes vagy, gerdamama:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2005. augusztus 2. 15:33671.
    Most akkor műanyag v. gumi sarkat rakatsz rá?:)
    Én is jobban szeretem a gumit: nem kopog annyira, nem csúszik, főleg a téli cipőknél, csizmáknál szeretem a vastag, jól bordázott gumitalpat.
    előzmény:
    meecon (669)
     
  7. 2005. augusztus 2. 14:13670.
    Nem akarok hencegni, de én saját magamtól - szakértő tanácsa nélkül - alkalmazom ezt a módszert. Az én cipőim zöme X +1000 Ft talpalásba kerül. :( Az új szerzeményt rögtön viszem a suszterájba, és rakatok rá egy bordás gumitalpat. Nem azért, hogy ne törtjön el a merev talp, ez eszembe se jutott, hanem hogy ne essek fenékre a sima talpú cipőkben. A járdán is, de főleg a metró peronon úgy csúszik, mintha jeges lenne az út.
    előzmény:
    meecon (669)
     
  8. 2005. augusztus 2. 12:40669.
    Sziasztok, én nem konkretizálnám boltokra a dolgot, de az fix, hogy már jó ideje rengeteg cipőm megy tönkre. Általában letört a sarka vagy kettétört a talpa, a ragasztásnál szétválásról nem is beszélve. Tette ezt márkás és nem márkás cipő is. Minekután a gatyám ráment minden évszakban az új cipőre, olyan cipészt kerestünk, aki tud ezekkel mit kezdeni (a legtöbb nem tud, ragasztást és sarkat vállal, aztán kész).
    Ez a nagyszerű cipész elmondta, hogy a mai cipők sarkára nem vagy csak ritkán tesznek gumi talpat. A műanyag pedig csúszik az aszfalton, feszíti a cipő talpát, ami így széttörik. Jó esetben még meg lehet csinálni, de a legtöbb cipész vasalást sem vállal. Úgyhogy azt tanácsolta, hogy a vétel után pár száz forintért azonnal érdemes műanyag sarkot tettetni rá. Én megfogadom a tanácsát.
    De azért elkeserítő, hogy ez van. Régebben évekig hordtam egy cipőt, most pár hónapig. (Akit érdekel, ez a cipész egyébként a Boráros téri aluljáróban dolgozik. )
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2005. augusztus 2. 07:32668.
    A fiam vett egy világos vászonnadrágot és egy bordó kockás inget a Váci út elején (a Nyugatinál), valami férfiruha-butikban.
    Az ing szárazon (!!) teljesen összefogta a nadrág derekát, körben, ahol hozzáért. Kimostuk a nacit, persze el sem halványult a "rózsaszín öv". Visszavitte mindkettőt, a nadrágot rövid vita után kicserélték. (Vajon mit kezdenek vele, talán befestik? Mindegy, ez nem az én gondom. ) Az inget is ki akarták cserélni, de a fiam nem kérte, nyilván a többi is ugyanebből a sz@r anyagból van. A kisasszony rögtön átváltott magas C-re, hogy lehetett volna annyi eszünk, hogy használat előtt ecetes vízben kiöblítjük az inget. ??? Hát, tényleg nem volt ennyi eszünk, de legalább neki lett volna annyi esze, hogy erre a teendőre felhívja a figyelmet, és akkor biztosan nem vettük volna meg - így a fiam. Már pedig pénzt nem adnak vissza, erősködött a leányzó, nyomatékul a főnökét is felhívta (állítólag vele beszélt) telefonon, és az is csak cserére lett volna hajlandó.
    Na, nem húzom tovább a történetet: a gyerekem közölte, hogy leül törökülésben a küszöbre, és ott várja meg a Kermit, a Köjált, az APEH-et, az összes szentet meg a bulvársajtó képviselőit. Szegény leány fáradt el előbb, visszaadta a pénzt. Remélem, nem csapta agyon a főnöke!
    (Nem is gondoltam az én halk szavú kisfiamról, hogy ilyen hatékonyan bír ügyintézni, én biztos a gutaütés határán, eredmény nélkül távoztam volna. :)) )
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2005. július 24. 19:41667.
    Semmit , már az új törvény szerint 21-nap van a javitásra. Ha újból szétmegy ugyan ott , akkor kérheted a pénzt vissza. Egyszeri javitást köteles vagy elfogadni.
    előzmény:
    Zee (647)
     
  11. 2005. július 23. 15:21666.
    Sziasztok! A pátyi CBA-ban vásároltam . . . bár ne tettem volna. . miértis? mert a pölöskei almaüditő lejárt szavatosságú volt rajta volt az árcimke és nem vettem észre((((((a pulykamell büdös volt amikor kibontottam itthon. . . szét robbanok a méregtől((((nem tudja valaki hogy nincs ezeknek valami emailjük amire lehet panaszlevelet irni????((((köszi. Vera
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_211399
    Torolt_felhasznalo_211399
    2005. március 22. 10:35665.
    Szerintem született mázlista vagy!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_135265 (664)
     
  13. Torolt_felhasznalo_135265
    Torolt_felhasznalo_135265
    2005. március 22. 10:31664.
    ja, és még egy, ami egyelöre csak kisebb bosszúságot okozott.
    ugyanaznap történt, mint a szoknyás eset, igazából ezen a jó üzleten buzdultam fel, hogy még vásároljak :P
    szóval már kb 3 hete csizma után rohangáltam, mert szétment a régi.
    kb utolsó esélyként látogattam el a nyugatihoz a skálába, de éppen leltár volt, így szomorúan ballagtam gyalog a blaha felé, abban a reményben, h a kis üzletekben még találhatok vmit.
    még a nyugatinál a kezembe nyomtak egy röplapot: "minden második cipö 1 ft! márkás cipök leárazása" és a cím. hát, miért ne, benéztem oda.
    álmaim csizmájával és egy 1 ft-ért vásárolt szandállal távoztam.
    1 azaz egy hét után a csizma sarka szépen lejött. szerencsére a boltban adtak pótsarkakat mindkét cipöhöz, de azért ez mégiscsak gáz, hogy egy hét után. . . azóta nincs baj :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_135265
    Torolt_felhasznalo_135265
    2005. március 22. 10:25663.
    hali!
    én csak magamat okolhatom a hülyeségemért, de egy minöségi (olasz) ruhaboltban kiválasztottam magamnak egy piros minit, és a pénztár felé menet megláttam egy türkizkéket is. azt már nem volt kedvem felpróbálni, de hozzámértem a piroshoz, amit felpróbáltam, és u. akkorának tünt, és a méretcimke se volt árulkodó. tekintve, hogy nagyon olcsón, akciósan vettem meg a két szoknyát, nagyon örültem nekik. . . és otthon felpróbáltam a türkizkéket is.
    természetesen kicsi volt, a fenekemre sem ment fel, nemhogy felhúzzam a cipzárt!!
    na, mondom, az van a blokkon, 3 napon belül kicserélik. bár azt még anno az üzletben is elolvastam, hogy akciós termék esetén az árat nem adják vissza, csak más méretre cserélik ki.
    persze az adott szoknyából csak u. olyan volt, illetve más színü, és a boltos csaj közölte velem, hogy más színre nem cserélheti ki, mert az másik áru. de menjek el egy másik üzletükbe, hátha ott van nagyobb méret.
    nosza, el a közeli üzletbe.
    a csaj húzta a száját, de kicserélte nekem más színüre (türkizkék ott sem volt nagyobb méret). akkor felpróbáltam a szoknyát.
    azért lehet, még mindig jól jártam, mindenkinek tetszett az új szerzemény :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2005. március 19. 13:54662.
    Ma a kispesti Intersparban majdnem vásároltam egykilós mirelit zöldbabot. Két vonalkód is volt a hűtőpultra ragasztva, betűről betűre megegyezett, az egyiken kb. 50 Ft-tal drágább ár volt feltüntetve, mint a másikon. Nem volt hangulatom a pénztárossal vitázni (meggyőződésem, hogy a drágább árat olvasta volta le a gép, de lehet, hogy nincs igazam), ezért inkább nem vettem zöldbabot.

    Szerdán a Váci úti Tescoban láttam hatalmas Akció! feliratot az egyik sonkakupacnál. Ki volt írva az új ár, de a vonalkódos címkéken a régi szerepelt. Próbaképpen odavittem egyet a vonalkód-leolvasóhoz (sajnos, kevés üzletben van ilyen), naná, hogy a nem akciós árat olvasta le.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2005. március 19. 07:40661.
    Szerintem is általában megnézi az ember a címkét (első) mosás előtt, sőt, a boltban, az anyagok válogatása közben is. A biztonság kedvéért arra nem árt szóban is felhívni a figyelmet, hogy pl. egy sötétítő függönynek szánt anyag nem mosható, csak tisztítható. Egyszer egy pulóvernél vettem észre egy ilyen címkét, már a pénztárhoz menet. A guta megütött volna, ha csak otthon derül ki. Önkiszolgáló Aranypókról lévén szó, nem biztos, hogy a pénztáros kötelességének érezte volna, hogy figyelmeztessen.
    előzmény:
    azaki (657)
     
  17. Torolt_felhasznalo_727047
    Torolt_felhasznalo_727047
    2005. március 16. 18:38660.
    Hol ne vásároljunk? Gőzöm sincs
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_784698
    Torolt_felhasznalo_784698
    2005. március 16. 15:06659.
    ÉLEDJ FEL TOPIK
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_784698 (658)
     
  19. Torolt_felhasznalo_784698
    Torolt_felhasznalo_784698
    2005. március 16. 01:34658.
    haho
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. 2004. november 25. 18:07657.
    Akkor most én is hadd kérdezzek valamit! Nem konkrétan tőled, bárkitől szívesen veszem a választ. Függönyboltban dolgozom. Elég-e a kezelési útmutatót (mosási, vasalási, stb leírás) a függönyre felvarrni, plusz egy nyomtatványt csatolni, vagy minden egyes esetben szóban is fel kell világosítani a vevőt a kezelésre? Azért kérdezem, mert nekem természetes, hogy mosás előtt megnézem, de a sógornőmnek már nem az. :(
    előzmény:
    MaZsike (654)
     
  21. 2004. november 25. 10:52656.
    Azért nem megy a fejembe. kb 160 oldalas, fránya körmondatokkal könyv késsssssz vagyok. :)))))))))

    előzmény:
    silver21 (655)
     
  22. 2004. november 25. 10:46655.
    tök jók ezek a körmondatok:-))))
    előzmény:
    MaZsike (652)
     
  23. 2004. november 25. 10:42654.
    A választott szavatossági igény érvényesítése elsőroban a kötelezetthez intézett nyilatkozattal történik. A hiba felfedezése után a jogosult a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni, különben a közlés késedelméből eredő károkért felelőssé tehető. Fogyasztói szerz. esetében a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni. . . . . . . . . . zagyvaság

    Ha a kötelezett a kijavítást nem megfelelő határidőre vállalja, illetve nem végzi el, a jogosult a hibát a kötelzett költségére maga is kijavíthatja vagy mással kijavítatthatja. Fogyasztói szerz-ben semmis az a kikötés, a mely a szavatossági jogoknak törvényben meghatározott sorrendjétól a fogyasztó hátrányára tér el. (306 paragr. 83)-(5) bek) ha a jogosult pl kijavítást kér ettől áttérhet árlesz. -ra vagy kicserélésre stb. , de az áttéréssel okozott kárt köteles megtéríteni a kötelezettnek, kivéve ha az áttérésre éppen a kötelzett magatartáa adott okot vagy az áttérés egyébként indokolt volt. (306/A paragr)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2004. november 25. 10:33653.
    nya remélem érthető, mert nekem a polgárjog nem:))))))
    előzmény:
    MaZsike (652)
     

Címlap

top