Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Hajegyenesítés-keratinnal

Bubimano
Létrehozva: 2011. június 21. 19:00

Brazil keratinos tartós hajegyenesítés röviden: ez egy olyan eljárás, melynek során keratint juttatnak a hajba, az eredmény pedig sima, egyenes egészségesen fénylő haj 3 hónapon át... Jól hangzik, nem?

 

Ha van köztetek olyan, aki már csináltatott magának ilyen kezelést, kérem, hogy ossza meg tapasztalatait. Elsősorban a végeredmény és a tartósság érdekelne.

 

Köszi 

104 hozzászólás
 1. 2016. július 5. 21:38104.

  Sziasztok!


  Én kb három hete csináltattam meg a brazil hajpakolást/hajegyenesítést. Az eddigi hatással többé-kevésbé elégedett vagyok. Azért csak többé-kevésbé, mert a hajpakolás utáni második hajmosásnál úgy tűnt, mintha kezdene máris kimenni a hajamból. Nekem alapból enyhén hullámos a hajam, és festem több éve. El kezdtem növeszteni, és azért csináltattam meg a hajpakolást, hogy ne kelljen vasalnom, de mégis nézzen ki valahogy.


  A második hajmosás után rendeltem egy szulfátmentes sampont és mellé egy szulfátmentes hajkondicionálót ( mindkettő 4105 Ft volt és 350 ml), amit a fodrászom ajánlott. Miután elkezdtem használni a sampont, teljesen elégedett vagyok a pakolással, hiszen a sampon és a kondicionáló jobban tartja a hajamban az egyenest, mint gondoltam. Emellett nagyon fényes és puha lett tőle a hajam. (Itt azért megjegyzem, hogy a revalidot is szedtem egy hónapig az egyenesítés előtt, ami szintén előnyömre vált.)


  Azért mertem belevágni ebbe az egyenesítédbe, mert barátnőmnek, akinek alapból ki volt szőkítve a haja és a lehető leggöndörebb volt, teljesen rendbe hozta és egyenessé varázsolta ez a "csodabogár".


  Az eljárás során a fejbőrt valóban nem érinti a kezelés, így a ráktól és az esetleg felmerülő vegyi anyagoktól nem félek. Enyhén csípte a szememet az anyag, amikor belevasalta a fodrászom, de ezt ki lehetett bírni. 


  Még nem tudom, nálam meddig tart a hatása, mindenesetre remélem a legjobbakat, mivel, barátnőm haja 6 hónapig maradt tőle majdnem ugyanolyan egyenes, mint amikor elvégezték a kezelését.


  Egyébként mindez egyéntől függ, ahogyan az is, hogy lehet-e közben göndöríteni, vagy sem. Én, konkrétan felfogott hajjal járok nap, mint nap dolgozni, és örömmel tölt el, amikor látom, hogy egyáltalán nem látszik meg a hajgumi nyoma a hajamban, miután egész napok után kiveszem belőle.


  Göndöríteni még nem próbáltam, mert a célom, hogy a lehető legtovább egyenes maradjon.


  Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a kezelést, aki hosszantartó, egyenes, selymes hajra vágyakozik, és a pénztárcája megengedi.


  Nekem szerencsém volt e tekintetben is, hiszen a fodrászommal jó kapcsolatban állok, így a hátam közepéig érő hajamat 9500 Ft-ért vállalta el.


  Ugyanakkor kezdő, brazil kakaós hajpakolást végző fodrászhoz csak az menjen, aki bízik a fodrászában és elég bevállalós! ;)


   


  További szép estét Nektek és jó olvasgatást! :)


   


   

 2. 2016. június 5. 18:41103.

  5 napja volt a brazil egyenesítésem. Okulásként, egy még általam nem olvasott tapasztalat. Kedd után csütörtök reggelre mindkét, de főleg a jobb fülem bedagadt, piros volt. Allergia gyógyszer, kalcium pezsgőtabletta, fenistil gél alkalmazása után két nappal, szombat reggelre kicsit az öedema visszahúzódott, elkezdett sebesedni ugyanúgy mindkét fülem, de főként a jobb. Most a második nap, kenegetem bepanthen-el, ragad hozzá a hajam. Nagyon fájnak a füleim, kellemetlen a látvány is, 46 éves vagyok, soha nem voltam allergiás semmire, ezt most nagyon benyeltem. A hajamat ma mostam meg először.Életemben először nem kellett kefével szárítanom, csak az ujjaimmal igazgattam szárítás közben, ennek örülök,viszont nem fényes és szöszös is, ezért le kell majd olajoznom, a jó minőségű olaj 9 ezer forint, ami nem zsírosít, ezt most nem tudom megvenni. Ha tud valaki hasonló tapasztalatról szeretnék segítséget kérni, hogy valóban allergia lehet-e, vagy esetleg nem szakszerű munka.


   


   

 3. 2015. május 15. 18:16102.

  Szia! Én is így jártam sajnos:( Azóta sikerült kideríteni, mitől lett seprűs a hajszálad?

  előzmény:
  zsofesz (97)
  2013-07-16  22:32
 4. 2013. november 25. 20:27101.

  Pedig hidd el, hogy teljesen egyenesnek kellene lennie. Ne hagyd magad lerázni, menj vissza a fodrászhoz, hiszen egy vagyont fizettél érte!!!  Azt nem tudom, hogy mikor lehet legkorábban újra megismételni a kiegyenesítést, de ez a minimum, amit elvárhatsz tőlük. Valamit techikai bakinak kellett történnie...

   

  Én 3 éve csináltattam meg, nekem is nagyon hullámos a hajam, sőt inkább göndör, mint hullámos, ráadásul vastag szálú és dús is. Az eredmény pedig szög egyenes haj lett, ami valóban tartós lett, 3 hónap után kezdett csak el fokozatosan göndörödni.

  Nekem is macerás minden hajszárítás, megint megcsináltatnám, de 3-4 órát nagyon nehezen viselek el egy helyben ülve.

  Ja, az én fodrászom a brasil cacau-val csinálta. És láttam már olyan vendégét is szög egyenes hajjal ilyen eljárás után több héttel, akinek eredeileg olyan göndör a haja, mint egy friss dauer-osnak.

  előzmény:
  Shinshin (100)
  2013-11-25  20:12
 5. 2013. november 25. 20:12100.

  Sziasztok

   

  Segítséget szeretnék kérni... 

  Én három hete voltam egy fodrásszalonban brasil cacaus hajegyenesítésen.  Egyébként a hajam hullámos, és már régóta szerettem volna kipróbálni az egyenest (úgy, hogy ne kelljen hajvasalózni), így hát gyűjtögettem rá... 

  A 3 órás művelet után (amit a fodrász aszisztense csinált meg), gyakorlatilag ahogy kiléptem a fodrásszalonból, rá 30 percre már elkezdett felfelé kunkorodni a hajam vége... Azonnal felhívtam a fodrászt, de azt mondta, hogy várjak még pár hetet, mossam meg párszor a hajam, és ha akkor sem lesz jobb akkor keressem. Egy héttel később, a hajam majdnem ugyanolyan hullámos lett mit elötte. Így visszamentem a fodrászhoz, aki nem volt bent. De az aszisztense megfésült (mert szerinte azért volt hullámos a hajam, mert nem fésülködtem...) majd mikor látta ,hogy esélytelen, azt mondta, hogy hogy hihettem, hogy teljesen egyenes lesz a hajam, és menjek vissza máskor, amikor a főnöke is ott van.

  A gond az, hogy amikor megcsinálták a hajam, és kifizettem a 17000 Ft-ot, nem kaptam számlát sem. Már félek visszamenni, mert nem tudom mivel védhetem magam...de úgyérzem, hogy becsaptak. Nektek mi a véleményetek? Szerintetek mit csináljak?

   

  előzmény:
  Bubimano (1)
  2011-06-21  19:00
 6. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  2013. szeptember 16. 17:5499.

  Szia ! ... nem hiszem, hogy zavarna, hogy nem álltál ellent magadnak. Itt bárki hozzászólhat bármihez.

   

  Szerintem Te csak egy részletet ragadtál ki az egész beszélgetésből. Amit írsz azon nincs min vitatkozni és azon sincs amit én írtam........, de a lényeg lemaradt számodra.

   

  Ezer éve volt, nem nagyon akarnám visszavenni a fonalat, ne haragudj.

  Üdv Neked is !

  előzmény:
  tsakbetti (98)
  2013-09-16  17:33
 7. 2013. szeptember 16. 17:3398.

  Szia.

  Ne haragudj, de nem bírtam megállni,hogy ne szóljak hozzá.

  12-es középiskolai tananyag:

  A bőr és a hajak keratinból épülnek fel. 

  "A haj Keratinból épül fel. Ez ugyanaz az anyag, mint amiből a köröm, szarv, pata, karom áll, de a struktúra nem ugyanaz. A Keratin 18 féle proteinból áll (amino acid), közülük a legtöbb a kéntartalmú cisztin, ami a hajnak rugalmasságot kölcsönöz."

  Szóval először olvass utána. Üdv. 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (79)
  2012-09-15  20:28
 8. 2013. július 16. 22:3297.

  Szia,

   

  nekem nemrég lett a hajam Lisse Design-nal kezelve. Nem volt valami egészséges a hajam, de egész jól tudtam különdböző termékkel kezelni.

   

  Most azonban a kezelés után egyik része nagyon sima, a másik - főleg a fedőhajak - pedig szinte vatta szerűek. Korábban ez ennyire nem volt érezhető. És igaz hogy messziről összhatásban simábbnak tűnik a hajam, és jobban is kezelhető mosás után. De minden fesülésnél a végéből apró darabok törnek le

   

   

  épp azért csináltattam meg ezzel a hajamat, hogy jobban tudjon nőni, ne törjön le a vége, mert épp a fedőhajam az amelyik szinte sosem akar megnőni. És most láthatóan törik, vatta szerű.

   

  az a kérdésem, hogy te mint fodrász tudod-e hogy el lehet ronta a Lisse design kezelést?

  Mert nekem úgy tűnik, hogy a kevésbé károsodott hajam sokkal szebb lett, de a már eleve porózus hajvégek, fedőhajak, borzalmasak lettek.

   

  Lehet hogy nem tett rá a fodrász elég anyagot?

   

  Most mit tudok csinálni? Sosem volt ilyen a hajam, ha levágatom vállig érőből nagyon rövid lesz, de nagyon idegesít hogy vatta az egész teteje.

   

  Használom a sampont és balzsamot is, de valami pakolást kéne találnom ami kompatibilis ezzel. Van rá esély hogy idővel javul a helyzet, vagy az olló az egyedüli megoldás?

   

  Köszi!

  előzmény:
  zadrika (90)
  2012-11-13  17:59
 9. 2013. február 4. 17:5296.
  Akkor én még viszonylag olcsón találtam fodrászkelléles boltban, 250 ml 2300 Ft.
  előzmény:
  KarakVuk (95)
  2013-02-04  10:32
 10. 2013. február 4. 10:3295.

  Szia Eszti!

   

  Nekem is szulfátmentes sampont javasolt a fodrászom. Nem tudom te mennyiért találtál, de náluk 300 ml 4.900 Ft körül volt.

   

  előzmény:
  horvatheszti (94)
  2013-02-01  18:24
 11. 2013. február 1. 18:2494.

  Sziasztok!

  Tegnap voltam Lisse Design-os egyenesítésen, szép sima lett a hajam a hajvégeket kivéve, azok sajna eléggé össze-vissza állnak, mint előtte :/ A tartósságáról majd még később írok. Olyan kérdésem lenne viszont, hogy a fodrász azt javasolta, hogy használjak szulfátmentes sampont, ami sajnos elég drága, így gondolkodóba estem, hogy megéri-e az árát. Mit gondoltok, ti milyen sampont használtok?

 12. Torolt_felhasznalo_556958
  Torolt_felhasznalo_556958
  2013. január 8. 19:5193.
  Érdekel valakit a Lisse Design keratin terápiához való anyag? Mind a 4 fázis megvan. Sampon, keratin, hővédő, hajkondiciáló!!!!!!! Csináld saját magad otthon!!!!
  előzmény:
  Bubimano (1)
  2011-06-21  19:00
 13. 2012. november 15. 15:2592.

  Itt bizony van vasalás menet közben is.... A fodrászom is azt mondta, hogy 6-7-szer kell átmenni egy tincsen. Én jövő kedden megyek, kíváncsi vagyok, milyen lesz...

  Megkérdezhetem, hogy mennyibe került?

  előzmény:
  Dorkaaa (91)
  2012-11-15  12:59
 14. 2012. november 15. 12:5991.

  Sziasztok! 

   

  Nekem tegnap előtt csinálták meg, de ahogy olvastam a hozzászólásokat, furcsálltam, hogy mindenkinek kivasalták a keratinos dologgal! Nekem csak simán rákenték, az a neve, hogy Dikson Keratin Action, rajta volt 15 percet, közben néha átfésülte, lemosta, rátett egy fixálót ismét 15 percre, majd gőzbúra megint 15 percre, és körkefével egyenesre szárította. Most nagyon aggódom, hogy esetleg átvertek... Örülnék, ha egy szakértő megnyugtatna!

   

  Nem vagyok elájulva az eredménytől sem, nekem eredetileg alig hullámos a hajam, csak rettentően károsodott a sok szőkítéstől, meg nagyon vékonyszálú és sprőd, főleg párás időben... Reméltem, hogy fényes, egészséges, légy esésű lesz, ahogy írjátok, de egyelőre ezt nem tapasztaltam. Majd lehet, hogy az első mosás után veszem észre, ha én szárítom.

   

  Ráadásul 3 napig nem moshatok hajat, ami nekem egy kész kínszenvedés, mert naponta meg kell mosnom annyira zsírosodik. És a szopott gombóc effekt nálam is fennáll! :D

   

 15. 2012. november 13. 17:5990.

  Sziasztok!

   

  Fodrász vagyok,és kb 1 hónapja dolgozom a Lisse design hajsimító és keratinfeltöltő termékkel.

  láttam, hogy sokan nem tudják káros-e vagy milyen is lesz a végeredmény ezután. ezért leírom.

  Így van,nem mindnkinek ugynaugy reagál a haja,  a leglátványosabb nyilván a lestrapált, festett vatta szerű hajon látható érezhető és valóban szép egézséges és életteli lesz, de félrértés ne essék ez nem hajegyenesítés, az csak a mellékhatása  a terméknak, mivel feltölti keratinnal a hajszálakat ezért sima hatású lesz a haj, Nekem is meg lett csinálva 2 hónapja a hajam szőke festett , hosszú és roncsolt volt, most sima és egézséges még minig és nagyon élvezem:)Nem káros a szervezetre, és bármennyiszer alkalmazható, igaz ez pénztárcafüggő is.Az ár valóban 9-25ig terjed, nálam baráti:)

  Én is készítem, ha érdekel valakit , vagy kérdése lenne akkor irjon itt vagy :cellerhaj.hu a weboldalam 

   

  előzmény:
  Rubint (88)
  2012-10-02  15:18
 16. 2012. október 25. 16:4489.

  Sziasztok, nagyon érdekes ez a kezelés, nem tudtam, hogy ilyen sok ember küzködik ezzel a problémával ami párás időben történik például a hajjal.

   

  Ezen a weboldalon sok rosszat olvastam a kezelésről: http://velvet.hu/trend/2011/09/18/brazil_haj/, pontosabban a formaldehid -ről ami miatt elbizonytalanodtam.

   

  Tud valamelyikőtök egy másik megoldást a vasaláson és a brazil krémen kívül??? :)

   

  Köszi


  Claudia

   

   

 17. 2012. október 2. 15:1888.
  Sziasztok. Valaki tudna segiteni, hogy honnan tudnám beszerezni Lisse Design termékeket. Előre is köszönöm.
 18. 2012. szeptember 18. 15:0487.

  szia.

   

  en mar ketszer is megcsinaltattam,igaz abban nem vagyok biztos hogy mind a ketszer Brasil cacau-t hasznaltak,de mindketto eredmenyevel elegedett voltam.nekem vekonyszalu melirozott szoke hajam van ami konnyen gondorodo es nagyon szaraz szalkas,es a keratinos kezelessel nagyon szep fenyes puha es egeszseges hajam lett.valoban 3 honapig tart,de ez azert hajtipustol is fugg am. nem tudom mennyire karos van aki azt irja rakkelto..de nem erdekel,manapsag mar minden rakkelto amit eszunk iszunk minden.szerintem nem karosabb mint egy akarmilyen hajfestek,vagy dauerviz.soot!ettol nem megy tonkre  ahaj hanem szep es egeszseges lesz.

  előzmény:
  Bubimano (1)
  2011-06-21  19:00
 19. 2012. szeptember 18. 14:5986.
  szia.nekem olaszorszagban csinaltak meg a hajam ezzel a termekkel,mar masodszorra,de szerintem legeloszor nem  Brasil cacau volt,mert az nagyon csipte a szememet.masodszorra nem csipte egyaltalan,es mas volt a szine is meg az allaga is a keratinnak.de 100%-osan nem bizom meg a termekben igy sem,mert sokan azt allitjak hogy brasil cacau kozben megsem az..megkerdezhetem hogy milyen szinu a keratin mivel irtad hogy te is ezt hasznalod?nekem bevallt es nagyon szep lett tole a hajam,csak sajnos Olaszorszagban ketszer ennyibe kerul mint amennyit te irtal..ezert ha van modom hazautazni es otthon csinaltatni Magyarorszagon akkor inkabb otthon csinaltatnam meg.te merre fele dolgozol?Budapesten?koszonom elore  is a valaszodat.udv.
  előzmény:
  Marjanka (40)
  2011-08-05  20:55
 20. 2012. szeptember 18. 14:3685.

  Én is voltam tartós hajegyenesítésen, a Brasil Cacau-s verzión. Soha olyan egyenes nem volt a hajam, mint az első 2-3 hétben, még vasalóval se lehetett olyan egyenesre megcsinálni. Viszont szörnyen szopott gombóc fejem volt... Kb. 1 hónap után kezdett fokozatosan kimenni a hajamból. Most vagyok 2 hónapnál, a hajam még mindig egyenesnek mondható, de már nem ugyanolyan, mint az elején. Viszont sokkal könnyebben formázható, és tartja is a formáját. Korábban ha kivasaltam, és ráesett egy csepp eső, már úgy néztem ki, mint aki belenyúlt a 220-ba.

  További pozitívum, hogy nagyon puha, selymes lett tőle a hajam, azóta sokkal kevesebb pakolást kell használnom. Szerintem ápol, legalábbis a hajam jobb minőségű lett tőle.

   

  Viszont kicsit tényleg büdös, és a fodrász szerint van, akinek csípni szokta a szemét (én ilyet nem tapasztaltam). A fejbőrömet kicsit csípte az anyag.
  További negatívum, hogy szerintem nem tart 3 hónapig a hatása, ahogy mondják.

 21. 2012. szeptember 17. 23:0684.

  Hát ezt szomorúan olvasom.:(

  De köszönöm, hogy válaszoltál .

  Azért még remélem, hogy jön valaki pozitív tapasztalatokkal....

   

  előzmény:
  ezjóvégre (81)
  2012-09-15  21:17
 22. 2012. szeptember 16. 15:0283.

  Nem szeretnélek meggyőzni, isten ments! a vendég el tudja dönteni, mi jó neki és mi nem, ahogyan azt is mivelóhajtja mérgezni magát.  Csak ismételni tudlak: nem ismersz és nem ismered a munkámat....nem ismered, követem-e a mindennapokban a fodrászati ipar fejlődéseit.

   

  Nekem bőven elegendő az a visszajelzés, amit a vendégektől kapok.

  ( Úgy gondolom, az egyre növekvő számuk engem igazol :)

   

   

  Nem állt szándékomban a szívedbe lopni magamat :)

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (82)
  2012-09-16  14:36
 23. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  2012. szeptember 16. 14:3682.

  Azt gondolom, hogy éppen az én értelmezésemmel nincs baj. Természetes, hogy véded az érdekeid, hiszen Te ebből , azaz vegyszerek használatából élsz...

   

  Ráadásul nem nagyon kell nézegetni az összetevőket, minden értelmes mai ember tisztában van a kozmetika ipar visszásságaival, de ami a fodrászatra vonatkozik, azzal azért illene tisztában lenned, felesleges jobban mérgezni a vendégeket és magadat, mint amennyire kénytelen vagy.

   

  Engem nem kell győzködnöd, de ha ennyire ragaszkodsz a vélt igazadhoz, mint kutya a konchoz, nem sok vendéged marad egy idő után...Ez eléggé ellenszenves tud lenni.

   

  Ahelyett, hogy engem győzködsz, talán inkább gondolkozz el ezen.

   

  előzmény:
  ezjóvégre (80)
  2012-09-15  21:14
 24. 2012. szeptember 15. 21:1781.

  Nekem igen :)

  Sajnos nem tudok segíteni, nem ismerem. A lisap termékei szerintem alacsonyabb minőséget képviselnek.

  Ettől még lehet jó, de én még nem hallottam, hogy bárki használta volna.

  előzmény:
  bogi1 (78)
  2012-09-15  19:39
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek