Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Állon göbös pattanás

Torolt_felhasznalo_148337
Torolt_felhasznalo_148337
Létrehozva: 2010. szeptember 21. 22:29

Sziasztok!

Az állam egyik oldalát ellepték hatalmas göbös pattanások (ami még fáj is)

kb8 van...

A bőröm alapjáraton szép...de most mi történt?Semmi újat nem használok...

Kb 3 hete volt egy gyulladásom(más téren)de mostmár rendbejöttem és azóta is jött 2db

Szerintetek mi lehet az ok?

  1. 2019. március 25. 15:3820.

    Szia, én ugyan új vagyok itt, viszont olvastam a hozzászólásod. Szuperül hangzik, örülök is, hogy neked bevált :) Viszont sajnos nekem ez kevésnek bizonyul. Nekem csak addig működik amíg szedem a Doxycyklin-t, utána pár héten belül ugyanúgy jönnek vissza a kelések, több hónapig próbáltam én is, talán fél évig ha jól emlékszem. 
    Nálam az izotretionion tartalmú dolgok is csak addig működtek amíg a kúra tartott, pedig az állítólag az utolsó mencsvár és mindenkinek szokott segíteni.
    Jelenleg a lisztes és gluténtartalmú dolgokat próbálom minimalizálni, úgy vettem észre, hogy amikor minél jobban kiiktatom, akkor talán mintha a combjaimon jobb lenne a helyzet. 
    Nekem mondjuk a sok ülés is okozza valószínűleg, kaptam nem rég aranyér párnát, amióta ezen ülök mintha jobb lenne a helyzet, nem annyira egy pontba összepontosul a súlyom üléskor és nem kap akkora nyomást a bőrfelület ott.


    A teljes fejbőröm, a hajas rész az gyakorlatilag változatlan, tocsog a zsírtól, bármit használok és a teljes területen tele van gyulladt pattanásokkal, sokszor feküdni sem tudok rendesen mert fáj.
    Erre egyelőre nem találtam megoldást, jelenleg bőrgyógyász által kikevertetett erythromycin és talán kénes tartalmú keveréket használok ami képes valamicskét javítani a helyzeten, de mindig csak ideiglenesen.

    Ettől tovább nem jutottam egyelőre így a 12 év alatt, viszont örülök neki, hogy Neked megoldódott a dolog :) :) 

    előzmény:
    hopihe (19)
    2019-01-14  19:48
  2. 2019. január 14. 19:4819.

    Gyulladt, mély pattanásokkal küzdőknek!!! Kb. 8 éve kezdődött a harcom a csúnya, mély, nehezen múló, sokszor semmihez sem köthető (ciklus, étkezés stb.) megjelenésű aknékkal. Nem volt sok egyidőben, de azok nagyon mélyek voltak és fájtak és nehezen húzódtak vissza (sokszor több hét,hónap). Sokmindent kipróbáltam a megszüntetésük érdekében. Kezdve azzal, amit általában minden bőrgyógyász ajánl, hogy menjek el góckutatásra (gyulladt fog, nőgyógyászat, gyulladt mandula stb.), mert sokminden előidézheti a gyulladást az arcon (nekem főként az áll, állkapocs és nyak területén voltak). Ok. Mandulámat kiműttettem, mert kiderült, hogy heges mandulám van, bár nagyon ritkán gyulladt be, és nem okozott különösebb gondot (de később okozhatott volna), mégis önként kivetettem. Külsőleg és belsőleg sokfélét kipróbáltam, természetes és patikai gyógykrémeket, diéták, mindenféle (hosszú lenne leírni), de átmeneti javulást hoztak csak, és a gyulladások okát nem szüntették meg. Voltam kozmetikai kezeléseken, amelyek helyileg enyhítettek a gyulladt csomón, de ha ez el is múlt, jött ki másik, tehát az ok megmaradt. Lényeg a lényeg, végül elkezdtem sokat olvasni erről a problémáról, és világossá vált, hogy a probléma oka a P.acne (propionibacteria acne), amely mindenkinek jelen van a szervezetében, de ha túlszaporodik (és bizonyos faktorok ezt elősegítik, mint pl. ciklus előtti zsírosabb arcből), és a faggyú nem tud kiürülni, gyulladt csomóként pang a bőr alatt (elég mélyen). Ha rákerestek, sok cikket lehet találni magyar és angol nyelven is. És sok antibiotikumot is ajánlanak, de nagyon sok közülük elég erős, nem ajánlatos hosszabb ideig szedni. A kvázi legkíméletesebb, az a Doxycyclin 100 mg-os verzió (középsúlyos és mély aknéra írják fel), én is ezt szedtem. Hátránya, hogy 3 hónapig szedni kell ahhoz, hogy hasson. Sőt, egyesek akár félévig/8hónapig is szedik (ilyet is olvastam). Nekem nem volt ennyire elvetemült a helyzetem, és úgy tűnik elég volt a három hónap, mert már másfél hónap szedés után nem jelentek meg olyan mély, elmúlni nem akaró gyulladások, és azóta sem volt egy sem. Egyébként én is antibiotikum ellenes vagyok, és gyógyszerszedés ellenes, de volt az a pillanat, amikor azt mondtam, ok, ha ez segít, nem bánom, legyen, végigszedem. Ezt kombináltam a Skinoren krémmel külsőleg. A kettőt együtt erősíti egymás hatását. Nekem a Skinoren alapból bevált krém, már évek ismertem, használtam. Az antibiotikum kúra alatt végig szedtem probiotikumot és kefírt is ittam. Hát ennyi! Ami még fontos, az a megfelelő arctisztítás reggel és este!! Remélem segítettem! Sok sikert az akné elleni küzdelemhez! Üdv,

  3. 2013. október 2. 10:3518.
    Szia, nem tudom olvasod -e ezt, most olvastam a hozzászólásodat és a Schüssler sókról szerettem volna kérdezni a tapasztalatidat
    előzmény:
    NoriNoriNori (16)
    2011-03-20  20:59
  4. Torolt_felhasznalo_701754
    Torolt_felhasznalo_701754
    2011. március 22. 07:5017.

    Szia!

    Én is küzdök az állon lévő göbökkel ami akár hónapokig nincs majd hirtelen lesz 4-5 db is...nagyon tud fájni és akár 1 hónapig is ott van.

    Sokáig próbáltam rájönni mitől lehet,de szinte semmivel nincs összefüggésben...

    Én is szintén alapozót rakok a fejemre ,de így is kitüremkedik...

     

     

    Ez a "termék"amit említettél tényleg akár 1hét alatt képes a csomókat eltüntetni?

     

    Van még esetleg valami jó ötleted mivel lehet gyorsan eltüntetni őket?

    Te milyen alapozót használsz?

     

    előzmény:
    NoriNoriNori (16)
    2011-03-20  20:59
  5. 2011. március 20. 20:5916.

    Szia,

     

    en tini korom ota kuzdok ugyanezzel, a borom alapbol tenyleg nagyon szep, de az allamon idolegesen megjelennek ezek az atkozott aknek, gobok, melyek hetekig ott vannak, aztan akar honapokig sem bujnak elo.

    25 leszek, probaltam mar szinte mindent, szteroidok, hormonok; segitettek is, de par honap elteltevel a gobok ugyanugy elobujtak. Nagyon megvisel a jelenletuk, mert alapbol nem szeretnek sminkelni, de igy minden nap alapozok, ami kezdi megviselni a boromet.

    Sajnos dohanyzom, gondolom ez sem hasznal; de igyekszem odafigyelni erre is.

    Ennyi tapasztalat utan azt tudom megosztani veled, hogy kulsoleg majdnem teljesen hatastalan minden kezeles es felesleges nyuzni a bort ezekkel! Ha a problemad tartosan fenn all, akkor az belulrol jon.

    Nemreg alapos kutatomunkat vegeztem, a Schüssler-sókig jutottam.

    Az arcdiagnosztika es a hatoteruletek alapjan kivalasztottam kettot a tizenketobol, igy most a Silicea és a Natrium Sulfuricum sókból vettem és szedem őket, nekem 24 óra után kb. felere csokkent a "masodik fejem" :) merete, szedem oket tovabb es 4 nap utan alig lathatoak! 

    (keress rajuk a neten, nagyon hasznos es informativ dolgokat fogsz talalni!)

    Az emesztes es az eletmod a kulcsa a dolgoknak, ha ezt gorcso ala veszed es valtoztatsz aprosagokon, hidd el meg lesz a gyumolcse!

    A kenyer, tesztafelek es nehezen emesztheto dolgok, gyorskajak elhagyasa elso lepesnek nagyon hasznos.

    A goboket semmi esetre se nyomd, en akkor szoktam le errol, amikor rajottem, hogy igy heges marad a helyuk: megserted a hamreteget.

    Van 1 olyan hegem, amit 17 eves korom ota orzok...

     

    Sok sikert neked!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  6. 2010. szeptember 22. 09:1915.

    Há' mert megvárja, amíg leesik magától !

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_321283 (12)
    2010-09-22  08:10
  7. 2010. szeptember 22. 09:1314.

    Nem hagytál abba fogigátló szedést az elmúlt 3 hónapban? Sokunknak az is betett. A dokik sem fogják nagyobb eséllyel rendbehozni a bőröd, kivéve, ha a vérkép mutat valamit (ezt nézesd meg). Ha nem, akkor széttárják a kezüket, hogy ők sem tudják... (Antibiotikummal rendbeszedhető, amit könnyedén felírnak, csak amint elfogy, jönnek vissza a ragyák.)  És sajnos a vérkép akkor sem feltétlen mutat valamit, ha van valami góc a szervezetben. Tudom, mert velem is ez volt. Na meg ha az orvosok meg tudnák oldani a problémát, akkor mindenkinek szép bőre lenne, mert annyi kínzást bárkinek megér, hogy szép legyen a feje.

    Nézz be a szádba, gyulladt-e a mandulád, és addigis mosogasd gyógyteák egyvelegével (csalán, cickafark, bármi ami gyull.csökk.) az arcod.

    Szimmetrikusan vannak a göbök vagy csak féloldalasas? Az álladon hol? Szemből látszik, vagy lentebb van, ahol a dokik a nyirokcsomót tapintják ki? És hol volt a gyulladásod? Más probléma? Gyomor, fog... Próbáld te megfejteni a dolgot, mert a világon téged zavar a legjobban. Magamból indulok ki...nem egy dokinál voltam már (és ez sok más lányra is igaz).

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_148337 (1)
    2010-09-21  22:29
  8. 2010. szeptember 22. 08:4213.

    Sziasztok!

     

    Biztos, hogy utálatos dolgok!

     

    Minden ilyesmire éjszakára ragtapaszt szoktam tenni.

    Az igazi, hagyományos Leuko......-ot (nem akarok reklámozni).

    De csak akkorát, amekkora elfedi.

    Van, hogy egy éjszaka alatt kiszívja, ami nem odavaló.

     

    Hogy a göbből kiszív-e valamit, nem tudom, de lejjebb szokott menni tőle, viszont ne nyomd, felesleges, csak nagyobb lesz! (tapasztalat)

     

    Egyébként én is a bőrgyógyászt ajánlanám, ha ennyi van belőle!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_321283
    Torolt_felhasznalo_321283
    2010. szeptember 22. 08:1012.
    2 hete is ez volt a gondod...akkor mé' nem mész már orvoshoz?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_148337 (1)
    2010-09-21  22:29
  10. 2010. szeptember 22. 07:2811.
    Az állon megjelenő fájdalmas göbök rosaceától is lehetnek, menj bőrgyógyászhoz.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_148337 (1)
    2010-09-21  22:29
  11. 2010. szeptember 21. 23:0210.
    Szerintem is hormon. Nekem akkor vannak ilyenek, mikor az ösztrogénem a béka segge alatt van. Általában egy héttel a period előtt jönnek, és borzalmasak. El sem múlik soha, esetleg ha ki tudom tisztítani, de utálatosak az biztos. Szójatej. Nekem bevált.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  12. 2010. szeptember 21. 23:008.

    Lehet attól, tisztul a szervezet, méregtelenít...

    Pl. szauna után is lehet ilyen. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_148337 (6)
    2010-09-21  22:49
  13. 2010. szeptember 21. 23:008.
    előzmény:
    bababetű (2)
    2010-09-21  22:39
  14. Torolt_felhasznalo_148337
    Torolt_felhasznalo_148337
    2010. szeptember 21. 22:507.
    Milyen peteérés lehet,hogy ennyi jött? Szerinted lehet attól?
    előzmény:
    fórumozok (5)
    2010-09-21  22:40
  15. Torolt_felhasznalo_148337
    Torolt_felhasznalo_148337
    2010. szeptember 21. 22:496.

    A fogamat húzták ki és tályogos volt azt mondta a fogdoki...De foghúzás után kezdtek el jönni...

    Mostmár elvileg nincs gyulladás ,de ma estére+2 jött megint...

    Nem értem...tulképp göböknek mondanám...

    előzmény:
    fórumozok (3)
    2010-09-21  22:39
  16. 2010. szeptember 21. 22:405.
    peteérés? fogamzásgátló (elhagyás, váltás, kezdés)?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_148337 (1)
    2010-09-21  22:29
  17. 2010. szeptember 21. 22:394.
    Kaja, gyógyszer?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_148337 (1)
    2010-09-21  22:29
  18. 2010. szeptember 21. 22:393.
    hol volt az a gyulladásod?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_148337 (1)
    2010-09-21  22:29
  19. 2010. szeptember 21. 22:392.

    Kozmetikus, bőrgyógyász.

     

    Itt, amatőrök, látatlanban mit mondhatnak ? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_148337 (1)
    2010-09-21  22:29

Címlap

top