Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Párizsban élő magyarok

agnesf
Létrehozva: 2003. október 14. 12:20
Sziasztok!
Én igazából Párizsban élő barátnőmnek nyitottam ezt a topicot. Nagyon aranyos, talpraesett, vidám, ugri-bugri lány aki francia férje miatt lett párizsi lány.
Ő most a "Külföldit szeretni" topikba írogat és ott ugyan sok hasonló cipőben járóval levelezget az igazi az lenne ha kiderülne Párizsban is sok a hozzá hasonló lány/fiú.
Most pediig szólok neki, hogy ünnepélyesen megnyitottam számára ezt a topikot. Remélem írtok neki!!
  1. 2013. január 23. 23:0816250.

    Udvozollek!

    Nem kell azert lemondani a parizsi kaladrol, cak szorgalmasan kell haladni a nyelvvel, e talan az a nehany honap kel is lelkileg is felkeszulni.Nem tudom, mennyire vagy vandorlo tipus, en regota nem otthon elek, de nem itt toltottem az eletem.Nekem kulonosebben nem a vagyalmom volt ez a varos, viszont mivel ezt a nyelvet tudom a magyar mellett, nem volt mas valasztas, tehat, nem kell am nagyon irigykedni!Bar , szeretek itt elni, es szeretnek tovabbra s maradni, eleinte nem voltam elajulva.Miutan megismeri az ember a varost jobban , a sok csodat, amit felfedezhet, igy valoban beleszerettem, mint sokan masok is.

    Tehat , ha a baratnoddel utnak indultok es a vagyatok idehuz, nem kell felni, csak legyen eleg akarat es foleg kitartas! A lakas megszerzese nem cak a dragasag miatt nem konnyu, hanem a rendzere miatt, egeszen mas , mint otthon es szinte logikatlan es epp ezet elerhetetlen sokszor.Most nem akartalak elriasztani de sajat tapasztalat es masok tapasztalata is ez.

    Mindent bele! Jo keszulodest de meger egy atgondolast a tervetek.

     

    előzmény:
    Csengőci (16249)
    2013-01-20  12:47
  2. 2013. január 20. 12:4716249.

    Kedves Safrika!

     

    Nagyon köszönöm, az infókat, igaz nem túl kecsegtető, de nem számítottam másra, rosszabb lenne ha beleélném magam ezekbe az ábrándokba, mint így. Igen, a nyelvet sejtettem, hogy ennyire fontos, elég büszke népség. :) 

    A lakásügyet is természetesen gondolom hogy nehéz, mivel az egyik legdrágább város a világon...

    Hát jó be kell látnom, elég merész álmot álmondtam magamnak :) :/ 

     

    Mindenesetre nagyon köszi mégegyszer és ha bármi kérdésem van, remélem írhatok még Neked. (Addig is megesz a fene itthon, és besárgulok hogy Te kint élsz és így ismered a dolgokat! :) ) 

     

    Köszi mégegyszer, Csenge.

    előzmény:
    safrika (16247)
    2013-01-13  19:27
  3. 2013. január 20. 11:3016248.
    Párizsban szeretnék munkát találni. Magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő vagyok, egész életemben gyerekek között mozogtam.... Az élet azonban Párizsba szólít :) így arra gondoltam, hogy párizsi magyar családnál szeretnék dolgozni, ahol fontos lenne, hogy a gyermek ismerje a magyar irodalmat, nyelvet...írva és beszélve is.    laknom van hol, a nyelvet tanulom.....ha valaki tudna segíteni, megköszönöm.... email címem: dith.nagykukacgmailpontcom
  4. 2013. január 13. 19:2716247.

    Kedves Csenge!

    Hat parizsi cipoben nagyon jo az igaz, akinek van eleg penze!

    Viszont , aki nem beszeli jol a nyelvet, akkor nagyon nehez boldogulni es foleg dolgozni.A franciak ugyanis nem nagyon birjak , ha valakivel nem tudjak megertetni magukat;

    Nem mindegy uyanis, ha valaki idelatogat, vagy lakni jonne es dolgozni.Tehat az elso lepes, hogy minel surgosebben intenziv nyelvtanulasra add a fejed.

    A kovetkezo nagy kerdes, a lakas , ami rettento nehez , ha csak nincs ismerose valaknek.A berlesek itt nem ugy mukodnek, mint otthon es munka nelkul nincs lakas, viszont ha nem dolgozol, akkor sincs.Aki idejon, altalaban ismerosokne lakik, amit aztan idovel , ha mar dolgozik legalabb harom hnapig , ki tud cserelni, csakis hvatalos mukaval persze.Ezek a hvatalos dolgok, viszont vannak altalaban kiskapuk, ait en nem ismerek nagyon, es nem nagyon ajanlok senkinek, de ha nincs mas...

    Lehet felvenni lakasugyben az itt elo fiatalokkal, vagy peldaul  Katolikus Misszioval, a cimet a neten talalod.

    Sajnos szepitkezo korokben sem vagyok jaratos, ebben semmi infom nincs.

    Amit feltetlen ajank, az a nyelvismeret.Sokan jottek mar ide alig tudassal, de nem tudtak mit kezdeni magukkal.Ez olyan, mint otthon, aki nem tud jl magyarul, az nem tud dolgozni, meg a multinacinalis cegeknel is tudni kell neha magyarul.

    Minden esetre, sok sikert kivank es kitartast, priviben is irhatz, es ha tudok, valaszolok.

     

     

     

    előzmény:
    Csengőci (16246)
    2013-01-09  11:38
  5. 2013. január 9. 11:3816246.

    Sziasztok Kedves Fórumozók!

     

    20 éves vagyok, kozmetikusnak tanulok Pesten. A terveink között között szerepel egy barátnőmmel, hogy ha végzünk a sulival júliusban,kipróbáljuk magunkat Párizsban, persze a szakmában.

    Viszont, ahogy olvasgattam a fórumokat, kicsit félek, ugyan is nem beszéljük a nyelvet és így gondolom nagy hátránnyal indulunk :/ (mondjuk tervben van, hogy elkezdjük, hogy legalább az alapokat tudjuk, mire kijutunk).

    Személy szerint imádom Párizst, a francia jazz zenét, azt az életérzést ami körbejárja a várost. Sajnos csak egyszer volt szerencsém kijutni, de az egy iskolai szervezettségű hét volt és most elhatároztam, hogy kijutok/tunk és megpróbálom milyen francia cipőben járni :) 

     

    Szeretném a segítségeteket kérni, aki bármilyen infóval tud szolgálni ezzel kapcsolatban, vagy a szakmával odakint, vagy hogy kihez fordulhatok még segítségért, mik a követelmények ezzel kapcsolatban, mennyi egy lakás bérlése a belvárosban vagy bármi infó ezzel kapcsolatban kérem írjon!

     

    Nagy köszönet és hála előre is!

     

    Üdv: Csenge! 

  6. 2012. december 28. 15:1816245.

    Sziasztok!

     

    Tavasszal szeretnénk kis családommal 5-6 napot Párizsban tölteni. A gyerekek 12 és 14 évesek, nagyon lelkesek ők is! Szeretném megkérdezni, hogy tudnátok -e kiadó lakást javasolni számunkra.

    Ekkora gyerekek mennyire élveznék Disneyland-et?

     

    Köszi előre is:

    Andi

  7. 2012. augusztus 9. 00:5816244.
    Sziasztok!

    Ket honapja elek Parizsban, 2013 juliusaig maradok. Szivesen megismerkednek itteni magyarokkal. ***

    Udv
  8. 2012. június 25. 14:3216243.

    Sziasztok!

     

    Van rá némi esély, hogy pár hónapon belül Párizsba (környékére) költözünk. A férjem már tavaly október óta kint van kiküldetésen, és ha hosszabb távra terveznek vele (ez elvileg nemsokára kiderül), akkor valószínűleg mi is mennénk a 3 és fél éves kislányommal. A kérdésem az lenne, hogy mi a helyzet Franciaországban óvodai elhelyezést illetően. Van-e esélyünk bekerülni állami óvodába, mi annak a feltétele, esetleg létezik-e (magyar) nemzetiségi óvoda (ez lehet, hogy hiú ábránd), a magánintézmények kb. milyen árakon elérhetőek? Meg úgy egyébként, minden info érdekel. Aki volt hasonló helyzetben, hogy élik meg ezt a változást a gyerekek (nem érti meg a többieket, őt sem értik meg, stb)? Gondolom, gyerekfüggő is, de azért kíváncsi lennék a tapasztalatokra. 

     

    Köszönöm!

    anómanó

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  9. 2012. június 4. 20:5016242.
    Kedves Párizsi magyarok!
    Farkas Boglárka vagyok, félig Párizsban félig pedig Magyarországon élek, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem elsőéves hallgatója.

     Egy időre passziváltatnom kell magam az egyetemen és munkát keresnem, hogy abból finaszírozzam a tanulmányaimat.

    Nyárra, majd valószínűleg szeptembertől is keresnék családot ahol gyerekekre tudnék vigyázni, ebben kérném a segítségüket.
    Magyarul és angolul beszélek, referenciákkal valamint elsősegélynyújtási ismeretekkel rendelkezem. Továbbá franciául is tanulok.
    Párizs ill. környéke lenne ideális, szállásom és címem is van kinnt, már egy ideje ingázva kinnt is élek Párizsban egy kedves ismerősön keresztül.
    Kérlek segítsetek ebben, továbbítsák ezt az üzenetet a közösségükön belül, hátha leesz, akinek szüksége lenne rám.Előre is köszönöm!
    Előre is köszönöm!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  10. 2012. május 29. 07:1916241.

    Kedves Fórumozók!

    Új regisztráltként üdvözlök mindenkit! Bár már egy ideje Levalloisban élünk a szintén magyar férjemmel és a 2 és 3/4 éves kislányommal, csak most találtam rá a fórumra.

    Szeretnék találni hasonló korú magyar játszótársakat a lányunknak és társaságot magunknak , ezért szívesen ismerkednénk meg a közelünkben élő gyermekes családokkal. Akinek lenne kedve hozzá, itt, vagy emailen is írhat. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. 2012. május 21. 23:0716240.

    Kedves Jolan!

     

    Sok sikert a munka kereseshez, mert aban mindeg hiany van!

    Maig nem tudom, mit irhattam valahol, ahol a szegeny erdelyi nepet kritizalhattam.Kulonben nem is lehet talalni munkat csak ugy itt Parizsban sem, ha valaki nem beszeli a nyelvet, ami ugye az erdelyieknel nem ugy van, sokan ugy erkeznek, hogy van nemi francia tudasuk.A tanultabbaknak foleg.Az, hogy huzzak vagy sem az idot, hat mindenki , ahogy nezi , ha nem akad csak alkalmi munka , az bizony nagyon kellemetlen es valoban ideiglenesen jo, es ezt nevezhetjuk idohuzasnak.Viszont , amikor valaki bejelentett munkat talal, akkor nincs mit huzni.Ismerek sok fiatalt, akik azert vallanak fizikai munkat atmenetileg, mert nincs mas es az is jo , de keresnek nekik megfelelot.Ez a hozzaallas mindenkire vonatkozik, aki idejon dolgozni, nem gondolod?

    Egyebkent te hol elsz, csaladosan vagy egyedul?

    Minden jot kivanok es szep hetet!

     

    előzmény:
    jolcsi0211 (16239)
    2012-05-20  23:12
  12. 2012. május 20. 23:1216239.

    Kedves Safrika.

     

    Nos lehetoleg,nem jol olvastam,de megis az remlik hogy kicsit eleg nyoatekosan valamelyik cikben az Erdelyi Magyarok jelenletet mintha nem szivesen fogadnad.Hogy csak az idot szeretik huzni es nem dolgozni valami lyesmi.De ha megis tevedek bocsanat.en is szivesen levelezodom ha gondolod.Kulomben azert regisztraltam ,hogy a noveremnek nezek allas utan.Mert itt ahol mi vagynk Franciaorszegban ,nem sok a lehetoseg.

    Udvozlettel Jolan.

    előzmény:
    safrika (16238)
    2012-04-07  22:45
  13. 2012. Április 7. 22:4516238.

    Kedves Jolan!

    Mibol gondolod, hogy van baj az erdelyiekkel?Senki nem irt ilyet, foleg nem en, vagy nem tudom, mire jott ez a level.Egyebkent is nekem sok onnan jott ismerosom van es soha nem erdekelt , ki honnan jott ide, en egyebkent en is mashonnan jottem, de ez mas dolog.

     

    Elnezest, ha valaha valahova olyat irtam volna , hogy ketertelmu lenne!

    Egyebkent szivesen leveleznek veled, hogy tisztazhassuk a felreertest.

    Udvozlettel 

    előzmény:
    jolcsi0211 (16237)
    2012-03-19  19:42
  14. 2012. március 19. 19:4216237.

    Draga Safrika.

    Nos, akik Erdelybol jonnek magyarok,ok is emberek, meg persze magyarok is.Nem tudom miert faj ez a Magyarorszagi magyarnak az hogy Franciorszagban is eljonnek.Hogy Magyarorszagon kikozositik oket ,az oke.De meg itt is megjegyzik hogy Erdelyi magyar,az mar sok.hiszen egy nyelvet beszelnek,hol itt a gond?.Persze nem mindenki egyforma,van rendes is meg rendetlen is.De ugyan az van a Magyar ,magyarok koztis.,,Nics erdo szarassag nelkul,,.En is munkat keresek ,de nem azert nem talalok,mert nem komolyan gondolom,vagy csak hogy az idot huzzam.Egyszeruen nem talalok,mert itt az elonyben levok a Torokok,a Marokanok stb.

      Tisztelettel Jolan.

    előzmény:
    safrika (16190)
    2010-09-23  23:19
  15. 2012. március 18. 16:0416236.

    Szia

    En a parommal november ota elek franciaorszagban es szeretnenk talakozni mas franciaorszagban elo magyarokkal is. Ha te is szeretnel, varom a valaszod.

    Koszonom

    Piroska

    előzmény:
    hmarta9 (16235)
    2012-02-04  00:26
  16. 2012. február 4. 00:2616235.

    Sziasztok!

     

    Aki magyar társaságot keres, írjon!:)

     

    Márti

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  17. 2012. február 2. 10:1916234.

    Sziasztok!

     

    Kiadó lakást vagy szobát keresek, nagyjából 400 euróig, max 3-as zónáig. Akinek van bármi hasznos infója, lécci szóljon:) Nagyon köszi!

     

    Márti

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  18. 2012. január 12. 16:0116233.

    Sziasztok!


    Ez év első felében szeretnék kiköltözni párizsba.Kérlek titeket aki tud ebben a témában segíteni bármilyen hasznos információval(nyelvtanulás,munka,tapasztalatok,életérzés... ..) annak segítségét válaszát szívesen fogadnám.
    A válaszokat köszi előre is!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  19. 2011. november 11. 20:2516232.

    Szia Márti!

     

    Én keresem majd kint a magyar kapcsolatokat, mert nov.28-án megyek Párizsba.

     

    Üdv

    Timi 

    előzmény:
    hmarta9 (16227)
    2011-09-02  12:31
  20. 2011. szeptember 12. 22:4616231.

    Kedves Parizsban lakok!

    Egy felhivassal jelentkezem, akiket erdekel , irjanak, vagy telefonaljanak!

    Szeretnenk a Parizsban elo francia-magyar csaladok kis gyerkeinek szervezni egy ovodai foglalkozast  szerda delutanonkent.Erre kerunk jelentkezoket 3-6 eves gyerkocoket hivunk elososrban de kisebbek es nagyobbak is johetnek.Amennyiben lenne elegendo jelentkezo, akkor lehetne keresni megfelelo helyiseget ..Azokra gondoltunk, akik Neuilly/Seine vagy a kornyezo keruletekben laknak es a tobbi ilyen jellegu talalkozokra nem jutnak el, mert messze van .

    A cel, hogy  a kicsik jobban megismerjek a magyar gyermekdalokat,jatekokat es verseket.A konyvek is sokat segitenek, de sokkal kellemesebb egy kozossegben dalolgatni , verselni, mint a konyvet hallani, nem igaz?.Nem utolso sorban ismerkedni a tobbi felig magyar gyerekkel , kialakitani egy kis barati kort, nagyszeru dolog.

    A szulok is jol kibeszelgethetik magukat es jo alkalom ismerkedni , tapasztalatot cserelni...stb.

    Tehat, akit erdekel, jelentekezzen, vagy telefonon, vagy itt a topicban.

    Gyertek minel tobben!

    0621866415

    mindenkinek szep hetet kivanok!

    előzmény:
    agnesf (1)
    2003-10-14  12:20
  21. 2011. szeptember 7. 10:0316230.

    Sziasztok!

    Jövőre készülök kiköltözni Párizsba. Itthon járok francia magántanárhoz. Szeretném kint is folytatni a nyelvtanulást. Olyan magyrokat keresnék, akik tudnak tippeket adni kinti nyelvtanuláshoz, (ha van olyan, aki tudna tanítani, de nincs tanári végzettsége az is jó lenne, és legalább hallanék majd pár magyar szót is :D) és szívesen fogadnék bármilyen tanácsot, élményt, tapasztalatot. Továbbá, ha bárki tud munkával kapcsolatban tippeket adni, azt végképp szívesen fogadnám. Tudom, ez a dolog nem egyszerű, de minden lehetőség érdekelne. Regisztráltam Au pair oldalakra, de semmi jót nem tudnak mondani. (csupán annyit, hogy menjek Londonba, ott van sok állás...Londoba??? :D Hahhahah ki akar Londonba menni! :D) Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Várom hozzászólásaitokat, és segítségeteket előre is köszönöm!

    Melcsi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  22. 2011. szeptember 6. 19:1416229.

    Szia!

     

    Nem kell megijedni, vannak itt még magyarok rajtad kívül :) Nekem igazából csüt.ön dől el, h megyek haza vagy maradok, de ha maradok, akkor persze, simán talizhatunk!:)

     

    Puszi

    Márti 

    előzmény:
    MarosvolgyiZs (16228)
    2011-09-04  09:00
  23. 2011. szeptember 4. 09:0016228.

    Szia!

    Én 19 éves vagyok, hétfőn érkezem Saint-Cloud-ba (péntek óta vagyok Franciaországban), és egyelőre nagyon meg vagyok ijedve, itt leszek még 4 hónapot, de nem tudom, hogy lesz-e magyar rajtam kívül a suliban. Ha nem javul a helyzet, akkor esetleg tudnánk néha találkozni? Köszi előre is! 

    előzmény:
    hmarta9 (16227)
    2011-09-02  12:31
  24. 2011. szeptember 2. 12:3116227.

    Sziasztok!

     

    Márti vagyok, 24 éves, 1,5 éve lakom Páritól nem messze. Aki magyar társaságra vágyik, írjon bátran :) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  25. 2011. július 22. 20:0016226.

    Sziasztok!

    Parizs kornyeken elek csaladommal es ket es fel eve magyar lany dolgozik nalunk "gyerekfelugyeletben". Nem au-pair munka, hanem teljes idos, bejelentett munka. Egyik kolleganom latvan a rendszert nalunk ugy dontott, hogy o is megprobalkozik vele. Ha van valaki akit erdekel ez a munkahlehetoseg (ottlakassal), kerlek irjatok priviben es leirom a reszleteket. Kezdes: eleg surgosen....

     

    Udv: manoe

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     

Címlap

top