Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fibroadenoma

nori76
Létrehozva: 2005. június 8. 19:51
Sziasztok!Kb.8 eve van az egyik mellemben egy fibroadenoma,ami teljesen joindulatu elvaltozas,gyakori 20 es 30 ev közötti nöknel.Felevente jarok vele UH-ra.Eddig mindig azt mondtak az Uh-n az orvosok,hogy nincs vele teendö,mert csak 2 cm.atmerö felett javasolt az eltavolitasa,az enyem pedig meg hatareset.Raadasul ha terhes leszek ugyis magatol felszivodik a hormonalis valtozastol.Eddig mindig ezt mondtak.Erre ma,amikor mar pont gyermeket tervezünk par honapja,beszol a doki,hogy tervezett terhesseg elött tavolittassam el mindenkepp,mert nem tudni hogyan reagal a hormonalis valtozasra.Kicsit kibuktam,mert eddig pont azert nem feküdtem kes ala,mert azt mondtak a korhazban,ha terhes leszek elmulik....Erröl olvastam is több helyen.Es szivesen kihagynam azt a mütetet!Bocs hogy ekezet nelkül irok,de ilyen a billenyüzet!Ha volt valaki terhes fibroadenomaval,vagy atesett ilyen müteten,vagy esetleg szakavatott a dologban es megirna a velemenyet,tapasztalatat annak nagyon örülnek!Köszi!
  1. 2018. Április 21. 23:07117.

    Szia, nekem volt 18 čves koromban 2 db fibroadenomŕm, nagyon nagyon fajtak időnként, pl a suliban kiesett a toll a kezemből mikor benyělalt a fŕjdalom, mikor mintát vettek  potyogtak a könnyeim annyira fájt.Čn az operŕciót vŕlasztottam mert azt mondták alma nagyságúra is megnőhet, nem szerettem volna ezt megvŕrni , és egyre sűrűbben fájt.Čvente 1x kontroll ultrahangra kell mennem , eddig minden rendben volt.

    előzmény:
    Kopika (116)
    2018-03-01  09:37
  2. 2018. március 1. 09:37116.

    Sziasztok!


     


    Nekem is találtak egy ilyen fibroadenomát a jobb mellemben, illetve remélem, hogy az mert múlt héten voltam mammográfián ahol nem látszott, aztán volt egy uh, aztán meg mintavétel is egyből, annak az eredményére várok.Csak az a fura nekem, hogy itt senki nem írta, hogy fájna neki, nekem viszont nagyon durván fájt és fáj is. A mintavételt rettenetes volt számomra pedig azt mondták, hogy annyi lesz mint egy vérvétel.Hát én bírom a fájdalmakat, több műtétem is volt már, de az enyém még messziről sem olyan volt mint egy vérvétel.


    Kíváncsi lennék, hogy van e valaki akinek fájt is ez az elváltozás, vagy ez valami egészen más lesz? 


     


     

  3. 2017. december 30. 02:23115.

    Sziasztok! Régen nem volt már hozzászólás ebben a témában,de talán van,akinek az én tapasztalatom segíteni tud.Mammográfián szűrték ki,hogy az egyik mellemben felül van egy csomó.Nem vettem észre magamnak,utólag viszont már ki tudtam tapintani: kemény,cseresznyeszerű dudor volt.1 héttel később ultrahang.Az orvos szerint fibroadenoma,20 mm-es,de biopszia kell,hogy biztosra meg tudják mondani.Rögtön megcsinálták (kb. mint egy vérvétel).1 hét múlva az onko-team közölte:a biopszia eredménye bizonytalan,bár jóindulatú csomóról lehet szó,de ez egy gyorsan növő változat(phylloid tumor)is lehet,ami elfajulhat,így ki kell metszeni.Műtét 2 hét múlva, egynapos sebészeten.Előtte kivizsgálások: EKG,mellkas RTG,vérvétel,anaeszteziológusi vizsgálat.A műtét napján drót-tűzés. Erről az orvos nem tájékoztatott korábban.3-an vártunk műtétre,kettőnket vittek el a tűzésre.Ez egy hosszú, vékony drót, amit bevezettek a mellembe,egyenesen a csomón át,melynek a végén kinyílt egy horog,hogy a helyén tartsa. Hát ez fájt (nem ajánlották fel az érzéstelenítést, javaslom,hogy kérdezzetek rá erre a lehetőségre, ha valaki idáig jut). A drót segíti a sebészt a műtét alatt, hogy merre vezesse a szikét.A műtét altatásban zajlott,kb. 1 óra volt. Az ébredés zavaros volt, nem emlékszem hogy kerültem az ágyba, aztán nagyon fáztam.Fájdalmaim nem nagyon voltak. Próbáltam aludni, de a nagy jövés-menés miatt nem ment, és a háton fekvés is sok volt már. 1-2 órával később fáslival körbetekerték a mellkasom. Ez jó volt,mert rögzítette a mellem, és a mozgás könnyebbé vált. Nagy fájdalmaim továbbra sem voltak. A nővér szerint ez normális, pedig a műtét után kapott fájdalomcsillapító hatása már múlt. Délben hoztak ki a műtőből,5-kor már mehettem haza. Nagyon fáradt voltam és álmos, fél 6-tól reggel 6-ig aludtam. Másnap keltettem a gyerekeket, szendvicsek, iskolába indítás. Jól bírtam! Fájdalomcsillapítóra nem volt szükségem, de pihentem, amennyit egy jövő-menő család mellett lehet. A mellem felül dagadt volt  egész a hónaljamig. Kötözés 3 nappal később. A seb a bimbóudvar szélén vezet félkörívben a mellbimbó körül,esztétikai okokból.Varratszedés 1 héttel a műtét után. Ez megint fájt, sőt utána aznap a "belső" sebem is fájt.  A szövettan 2 héttel a műtét után lett meg: jóindulatú volt (fibroadenoma), de évente szűrésre kell járnom. Összességében: jóval fájdalmasabb felépülésre számítottam. A műtét óta 3 hét telt el,1 hete mindent csinálok, a seb "szép", de a mellem érintésre, nyomásra érzékeny, és van benne egy nagy kemény dudor. Remélem segítettem!

  4. 2014. január 21. 09:06114.

    Szia!

     

    Bocsi, hogy majdnem egy évvel a hozzászólásod után írok, de érdeklődni szeretnék erről a Medical Centeres műtétről. Nekem egy 4centis fibroadenomám van, amit tavaly decemberben (2013. december) diagnoztizáltak. A nőgyógyész nem mondott konkrét sebészt így most keresgélek. Én a 18. kerületben lakom kb 20 percre a Medical Centertől, a Dél-pestitől pedig kb 10 percre. Jó lenne, ha nekem is lehetne ilyen egynapos sebészettel megoldani a dolgot. Te milyen messze laksz a kórhától, meg a Medical Centertől? Pontosan hogyan zajlott a műtét és utána? :)

     

    Válaszodat előre is köszönöm :) 

    előzmény:
    Jucc944 (110)
    2013-03-28  11:33
  5. 2013. december 7. 07:40113.
    Szia én is 19éves vagyok fél éve vettem magamnak észre a csomot  ami jóindulatú fibroadenóma 2cm-re nőt és elejinte nem fájt de mostanság igen szar...:( és félek tölle még dohányozni se merek van okom félni vagy vissza ujulhat neke mondtak ilyet ? ELŐRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZOD 
    idézet:
    katisza (112)
    2013-12-07 07:21:43

    Kedves katisza!

     

    Minél előbb menj orvoshoz, mert ez nem játék.

    És a TE érdekedben kérlek, minél elöbb annál jobb.

     

    Amúgy meg ha tudod mi a bajod, akkor gondolom azt orvos állapította meg.Ő milyen tanácsot adott neked ezzel kapcsolatban?

     

    Ha meg nem voltál orvosnál, mégis honnan tudod hogy jóindulatú fibroadenóma" -d van?

     

    Dokihoz menj!

     

    Ami a dohányzást illeti, nem is lenne baj ha nem füstölögnél, kedves.

    Nehogy megedd a süket szöveget, hogy van aki 100 éve bagózik és egészséges.Az ő.Te meg más vagy és te nem  tudhatod rád milyen hatással van.

    Egyébként is oylan vegyi,kémiai hatások érik az embereket nap mint nap felesleges tovább mérgezni magad még a cigivel is.

    előzmény:
    katisza (112)
    2013-12-07  07:21
  6. 2013. december 7. 07:21112.
    Szia én is 19éves vagyok fél éve vettem magamnak észre a csomot  ami jóindulatú fibroadenóma 2cm-re nőt és elejinte nem fájt de mostanság igen szar...:( és félek tölle még dohányozni se merek van okom félni vagy vissza ujulhat neke mondtak ilyet ? ELŐRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZOD 
    előzmény:
    Jucc944 (110)
    2013-03-28  11:33
  7. 2013. december 7. 07:16111.
    Sziasztok nekem most lassan fél éve vettem maganak észre egy csomót a ball mellembe először cisztának nézték aztán kiderült hogy  jóindulatú fibroadenóma....és most ezen a héten voltam szerdán orvosnál és má 2cm-re nőt...és február.6-ára ki vagyok írva műtétre és nagyon félek...a műtéttől és a műtét utáni dolgoktól is hogy vissza alakulhat e  Szeretnék ntanácsot kérni vagy vallamit  mert fáj is és még dohányozni se merek mellete van értelme félnem?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_369662 (9)
    2008-01-29  17:30
  8. 2013. március 28. 11:33110.
    Sziasztok! 18 éves vagyok, hétfőn műtöttek a Medical Centerben 3cm-es fibroadenoma volt a mellemben. Nálam jobban nem tudom lehet-e rettegni az orvosoktól és magától a műtéttől, de most már egy cseppet sem bánom, hogy belevágtam, mert iszonyú jó érzés túl lenni rajta. :) Február 8-án diagnosztizálták nálam, akkor választási lehetőség elé állítottak a sebészorvosommal együtt, akit 2 nap múlva fel is kerestem. Vagy egyeztetjük a műtéti időpontot, vagy jövök pár havonta ellenőriztetni. Mérlegelni kellett magamban, hogy megéri-e várni, kockáztatni, hogy rosszindulatú legyen, vagy még nagyobb legyen, aminek nyilván még nagyobb metszés a következménye, úgyhogy így mindent egybevetve eldöntöttem, hogy megműtettem magam, nekem is jobb lesz, ha nem kell nem tudom meddig stresszelni magam, mert tudom, hogy mindig bennem lett volna ez. Jöttek sorra a vizsgálatok, az eredményre várakozások, de minden tökéletes lett. :) A napok elteltével egyenes arányosságban nőtt bennem a feszültség is. Amikor megvolt az utolsó vizsgálat is és már csak a műtét volt hátra, nem tudtam eldönteni, hogy túl vagyok-e a nehezén, a bizonytalan várakozásokon, a sok vizgálaton vagy csak most jön-e igazán a neheze?! Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a helyet, ahol én voltam. Nagyrészt ennek a barátságos, otthonias környezetnek és az engem körbevevő embereknek köszönhetem azt, hogy mosolyogva tudok mesélni, az ott eltöltött időről. :) Le a kalappal az orvosaim előtt, mind szalmailag és emberileg is! :)) Egynapos sebészeti dolog volt ez, amiben részt vettem tehát pár óra után már itthon lábadoztam, de kaptam telefonszámokat, közel van a kórház is, úgyhogy nem lehetett nagy gond. :) Tökéletesen érzem magam azóta is, fájdalomcsillapító nélkül tűröm a hol jobb, hol kellemetlenebb érzéseket, de nincs szó egyáltalán konkrét fájdalomról. :)) A látogatóimat általában az első 3 percben "kiakasztom", mert egy falfehér betegre számítanak, aki az ágyában lábadozik... :) Igaz, hogy sokat pihenek, de teszek-veszek is közben és sugárzik belőlem az életenergia! :) A legfontosabb, hogy ne parázzatok rá, mert én is csak saját magamat készítettem ki a semmiért! :)
  9. 2012. március 4. 17:52109.
    Igazabol nekem  a doki mondta ,hogy mivel aranylag nagy a csomo inkabb altatas legyen.Erdekes nekem is ez volt a legnagyobb felelmem,de kb.ket pillanat alatt elaludtam es mar kesz voltam mikor felkeltem.Semmi gond nem volt!tudom ,hogy nem nyugtat meg ,hogy azt mondom ne felj ,de tenyleg nem kell!
    előzmény:
    Amidaalah (108)
    2012-03-02  15:28
  10. 2012. március 2. 15:28108.
    Örülök, hogy minden rendben megy! Gyors gyógyulást kívánok! Én az altatástól félek.... Meg a kórházi létet se bírom túl jól. Többek is azt írták, hogy helyi érzéstelenítésben műtötték ki a csomót. Így nem vállalta az orvosod, vagy Te nem? Vajon méretfüggő???? Helyileg hol műtöttek?
    előzmény:
    eusebia (107)
    2012-03-02  13:36
  11. 2012. március 2. 13:36107.

    Szia , 

     

    Hétfőn volt a műtét ,altatásban . Nem fájt egyáltalán ,sőt most se fáj .

    Egy kicsit húzódik a seb ,de az se vészes ,majdhogynem olyan mintha mi se történt volna ,csak oda kell figyelnem ,hogy ne tegyek hirtelen mozdulatokat.Nekem ki kellett venni ,mert elérte a kritikus méretet ,de nem bánom . A sebet még nem láttam,de nem lehet túl nagy ,mert egy kb.2 centis géz van rajta.

    Én nagyon paráztam,de semmi gond nem volt ,úgyhogy nem kell félni !  

    előzmény:
    Amidaalah (106)
    2012-03-02  11:23
  12. 2012. március 2. 11:23106.

    Szia Eusebi!

     

    Úgy látom, itt már csak kérdezünk... Gondolom azóta túl vagy a műtéten. Hogy érzed magad? Altatásban, vagy helyi érzéstelenítésben végezték? Orvosod azonnal javasolta, vagy Te szeretted volna kivetetni? Éreztél valamit műtét közben, fájt utána? 

     

    Üdv:

    Amida

    előzmény:
    eusebia (105)
    2012-02-13  16:18
  13. 2012. február 13. 16:18105.

    Kedves Mindenki  ,

     

    Nekem egy 2*3 cm-es fibróm van ,ezt február végén műtik .  Azt szeretném megkérdezni ,hogy milyen gyors a gyógyulás üteme ( tudom ,hogy sok mindentől függ),de úgy nagyjából kinél  mennyi idő volt míg nem érzett fájdalmat ? Illetve míg gond nélkül tudott tevékenykedni ?

     

    Előre is köszönöm a válaszokat .

     

    Üdv ,

    Eusebi 

    előzmény:
    dorem (2)
    2005-06-08  21:20
  14. 2012. január 9. 12:26104.

    Sziasztok!

     

    Nekem szülés után vették észre a csomómat, amikor már beindult a tejtermelés, tehát akkor műteni nem lehetett - 2cmes volt. Szoptatni "lehetett" vele, volt tejem, de szerintem pszichés alapon is nehezebben ment, illetve fizikailag is nehéz volt. A csomó a bimbó szélénél volt, babám csak bizonyos szögekben tudta bekapni a bimbót, ill nekem nehéz volt elfogadno a csomó látványát. Az ugyanis teljesen nekifeszült a bőrömnek és teljesen kevehető körvonalú volt. 6 hónapos koráig tudtam szoptatni a manót, de a részleges kudarc hátterében még sok más ok is volt, nem fogom csak erre.

    Most második baba előtt állok és ki szeretném vetetni a csomót, tud vki egy jó orvost ajánlani? Az altatástól félek, helyi érzéstelenítéssel szeretném - ekkor ugye nem kell bent aludni a kórházban? Mennyi időt kell bent tölteni? Csövek mindig maradnak ben? Amúgy Bp-i vagyok és jelenleg az Istvánba járok.

    előzmény:
    sugarbabe23 (103)
    2011-06-28  13:39
  15. 2011. június 28. 13:39103.
    Szia! Én már 2001 óta járok dokihoz ezzel a problémával. Engem már 2-szer műtöttek. Először 2006-ban aztán pedig 2009-ben. Szerencsére jó indulatú volt mind a kétszer. :) Nekem javasolták, hogyha babát szeretnék, érdemes lenne megműtetni magam, mert állítólag, szülés után, ha van fibroadenomád nem lehet szoptatni. A műtét nem vészes. 3 nap kórház. Egyik nap befeküdtem, másik nap megműtöttek aztán következő nap pedig már haza is engedtek. A második műtétemkor be sem kellett feküdnöm, mert érzéstelenítéssel megoldotta az orvos. Nagyon féltem tőle, de nem éreztem semmit szerencsére.
    előzmény:
    nori76 (1)
    2005-06-08  19:51
  16. Torolt_felhasznalo_351342
    Torolt_felhasznalo_351342
    2009. december 15. 12:16102.
    Jaaaj bocsi... Szóval egy megfizethető plasztikai sebész érdekelne itt Budapesten és minden ezzel kapcsolatban...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_351342
    Torolt_felhasznalo_351342
    2009. december 15. 12:11101.
    Sziasztok! Nem tudom jár e még itt valaki. Nálam 2004 ben fedezték fel az első fibromát és pár évre rá a másodikat. Az első már 18 mm volt a fél évvel ezelőtti Uh-s kontrollnál és most kell visszamennem újabb kontrollra, de anno a doktornő megvígasztalt, hogy most már valószínű ki is kell venni mert majdnem eléri a 2cm. Hát én nagyon félek a kórháztól, a műtéttől és főképp az altatástól. Na meg a hegtől ami utánna marad. Mert sajna az én bőrőm elég selejtes és hegesen gyógyul. Tudnátok ajánlani nekem egy jó orvost vagy netán egy plasztikai sebészt aki jól és nem megfizethető áron csinálná meg? Köszönöm előre is...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2009. november 17. 09:02100.

    Szia!

     

    Köszönöm a válaszod. Azóta már megműtöttek. Igaz a mellemen nem látszik semmi a varraton kívül, de baromira elkeserít az, hogy a műtét előtt arról volt szó, hogy inkább nagyobb részt vágnak ki és akkor biztosan kiszedik az egészet amit kell. Erre meg a szövettan azt hozta ki hogy maradt benne. Tehát nem vagyok megelégedve és teljesen tanácstalan vagyok sajnos nem tudom mit csináljak ezek után. Nagyon idegesít az a tudat, hogy maradt belőle a mellemben. E mellett az az elkeserítő, hogy az orvos meg nem igazán segítő kész nemtörődöm magyarán szólva. Így jártam SAJNOS.

    További szép napot. Magdi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_106570 (97)
    2009-11-04  18:47
  19. Torolt_felhasznalo_106570
    Torolt_felhasznalo_106570
    2009. november 4. 19:0799.

    Jujj most látom a hozzászólásod, remélem tudsz nekem segíteni és még erre jársz néha:)

     

    Röviden:

     

    20évesen találtak fibrókat a mellemben.        Bal 1, Jobb 3.

    1,5évvel ezelőtt műtét,a jobból - 2. Az állás   Bal 1, Jobb 1.

     

    Most voltam megint féléves kontrollon-az előzőeknél semmi változás, mindig csak 1 mm-ert nőttek, most 2mm-ert és a jobban lett mégegy:S

    Az állás: Bal 1, Jobb 2.

     

    Engem az érdekelne, ha tudsz ebben segíteni, hogy 22-éves vok és 6 és fél éve szedek fogamzásgátlót.

    Amikor műtöttek, másfél éve akkor azt mondták hogy mivel nem tudják mitől vannak ezek, nem muszáj abbahagynom a gyógyszert.:S

    Most hogy lett egy újabb kis csombékom gondolkozom rajta hogy abba kellene hagyni.

     

    Szerinted beszélnem kell ezzel kapcsolatban orvossal?

    Te beszéltél vagy ő javasolta, hogy hagyd abba?

    Voltál már azóta UH-n hogy féléve nem szedted a gyógyszert?

    Nőtt, nem változott, kisebb lett esetleg vagy újak?

     

    Nagyon köszönöm előre is:)

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_844385 (76)
    2008-08-31  10:46
  20. Torolt_felhasznalo_106570
    Torolt_felhasznalo_106570
    2009. november 4. 18:5898.

    Felesleges kivetetned, jó döntöttél:)

     

    Nekem 21-évesen találtak 1et a balban,3at a jobban, a jobbot műtötték de csak kettőt vettek ki onnan is, mert azok 2-2 cm-esek voltak. Én kértem volna, hogy a többit is távolítsák el,de azt mondták hogy felesleges, mert azok még csak 1 cm-esek, így csak félévente kell kontrollra járnom.

     

    Most lett még egy a jobban, tehát az állás most: 1:2 :S:) nem nyúlnak hozzá, továbbra is félévente járnom kell.

     

    Engem pedig az érdekelne, ha valaki tud ebben segíteni, hogy 22-éves vok és 6 és fél éve szedek fogamzásgátlót.

    Amikor műtöttek, másfél éve akkor azt mondták hogy mivel nem tudják mitől vannak ezek, nem muszáj abbahagynom a gyógyszert.:S

    Most hogy lett egy újabb kis csombékom gondolkozom rajta hogy abba kellene hagyni.

     

    Szerintetek beszélnem kell ezzel kapcsolatban orvossal?

    vagy valakinek nincs véletlenül tapasztalata, aki huzamosabb ideig szedett fogamzásgátlót, majd abbahagyta és pl fél év után ment UH-ra? nőtt vagy nem? esetleg kisebb lett???

     

    köszi a válaszokat, remélem régi vendégek, erre jártok véletlenül:):)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_750582 (96)
    2009-10-10  17:57
  21. Torolt_felhasznalo_106570
    Torolt_felhasznalo_106570
    2009. november 4. 18:4797.

    Hello!

     

    Már az is lehet hogy túl vagy a műtéten, de azért biztonság kedvéért válaszolok neked én:)

    Nekem kettő volt közvetlenül egymás mellett és így tettek ki 4 cm-ert. A legelső gondolatom nekem is ez volt, hogyha kiveszik lesz ott egy nagy horpadás!!!:O

    A mellem olyan mint új korában-Azt leszámítva, hogy még mindig van a mellemben 1 és 2 db-hiszen belül is varrják vagy mi, tehát ugyanolyan szép kerek lesz és semmit nem érzel majd:)

    Remélem tudtam még segíteni időben:)

    előzmény:
    csatarimagdi (95)
    2009-09-07  10:53
  22. 2009. október 10. 17:5796.

    Sziasztok!Nekem is van egy ilyen csomóm,ami 6 éve megvan,és szerencsére nem nő,11mmes.

    Évente járok vele Ultrahangra,és azt javasolták,hogy 30 éves koromig vetessem ki,vagy szülés után.Most voltam egy plasztikai sebésznél akit ajánlottak nekem,és ő meg azt mondta,hogy ez veszélytelen dolog,és kérésemre megműtthetik,de nem szükséges,és a terhességnél sem lesz útban,és nem lesz vele gond,és csak nagyot nézett a doktor amikor említettem,hogy nekem azt javasolták,hogy vetessem ki.A doktor sok éves tapasztalattal rendelkezik,és csak jót hallok róla,megnézte,de azt mondta amit előbb elmítettem,hogy nem szükséges kivenni,csak ugyanúgy figyeltetni kell,de ha nem nőtt,nem változott,akkor nem lesz vele baj,és akkor kell kivenni,ha rohamosan nőni kezd.ha nem muszáj,akkor inkább nem múttetem meg.Lehet pont az nem lenne jó,h hozzányúlnának.meg valószínű a fogamzásgátlótol alakult ki akkoriban ez a csomó.Remélem jól döntök ha nem vetetem ki,mert most kétségek között vagyok amiatt egy kicsit..

    Meg,hogy az orvosban is bízhatok!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2009. szeptember 7. 10:5395.

    Szia Cicuka!

     

    Megszeretném kérdezni tőled, hogy a műtét után mennyire látszódott a helye a kivételnek? Mivel írtad, hogy egy szilványi nagyságú volt a te fibroadenómád. Nekem is elég nagy egy kb. 4-5 cm-es és attól félek, hogy egy nagy horpadás lesz a mellemen. Várom mielőbbi válaszod Köszönöm addig is üdv! Léna

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_599010 (10)
    2008-02-19  07:35
  24. 2009. május 14. 12:2594.

    Nekem is van fibroadenomám. A terhességem elött is volt, utána is megmaradt.

     

    Én mindenkinek azt tanácsolom akinek a mellével bármi baja van a MAMMA KLINIKÁRA menjen. Ők ezzel foglalkoznak! Ne a kerületi intézetekben nézessétek meg magatokat!!!!

     

    www.mamma.hu 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top