MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
283598 hozzászólás
 1. 2019. május 20. 22:59283598.

  Jó  éjszakát. 

 2. 2019. május 20. 21:46283597.

  Nagyon szép lett. 


   

  előzmény:
  BiriBiri (283594)
  2019-05-20  17:12
 3. 2019. május 20. 18:13283596.

  Szervusztok!


  Borsika örülök, hogy ideértél Bostonból.Mi szépet láttál arrafelé?A töltött paprika nagyon jó lenne, ha felénk tévedne.Valaki már a múlthéten is emlegette.Szeretjük, de ritkán főzők, mert Papának ég a gyomra tőle.Szoktam hozzá krumplit  csinálni, így kevésbé bántja.


  Ma nem voltunk sétálni, mert olyan vihar kerekedett mikor indultunk, hogy alig tudtunk a kaputól beszaladni./a szaladás kicsit túlzás/.Jég is esett az ablakon folyt a víz.A kertbe nem lehet már napok óta semmit csinálni olyan vizes a föld.


  Tegnap szerencsénk volt,nem esett.Délután ki tudtunk ülni a teraszra ünnepelni.Négy szülinaposunk és egy névnaposunk volt.Elmentünk ebédelni és utána nálunk volt a buli.Két nagy torta, kávé és itóka is akadt.


  Sacika láttam a képeket. Régi emlékek jutottak eszembe.Biztos jól érzik magukat a lányok.


  Mindenkire gondolok, vigyázzatok magatokra.


   

 4. 2019. május 20. 17:41283595.

  Hali! Bostonból jelentkezem, nem tudom milyen az időjárás, mert valahogy márciusba kerültem, és havas képeket látok. Most valahogy ki kell evickélnem innen.  Nem tudok sielni. .... Úszni sem,  pedig a reumás f.orvosnő el akart küldeni fürdőbe. O. unokámék jó mély pancsolót építettek a nyárra, és mondták, hogy majd vesznek nekem úszógumit. Mondtam, ne költsenek, én már aligha vetkőzöm le f.ruhára a visszeres lábaimmal. Én majd a partról figyelek. Itthon sem megyek be. Azért sem, mert nálunk a medence körnékén szeretnek a denevérek röpdösni. Persze, csak este felé. Már hosszabbodnak a napok, megfigyeltétek? Nekem akármilyen hosszú a nap, soha nem vagok kész a dolgaimmal. Pedig úgy igyekszem. 


  Ma ingadozik a vérnyomásom,  ezért nem pucolok ablakot. Még kiesnék.  Pedig  igen csak ráférne. Az eső  csúnyán felcsapkodta. 


  Semmi érdemi, vagy hasznos felmutatni valóm nincs,  röstellem is. Majd valamikor bepótolom. Nézem a főzős  csatornákat, a Paprikán éppen gyönyörű bárány bordát sütöttek, majd egy nem tudom mit egybe, nyárson. Én csak egy paprikás krumplit főztem, még a húsvéti sonka maradékkal és a levével. Jó lett. Saláta mellé, és a desszert: egy bolti túrós. 


  Holnap irtó zsúfolt napom lesz, menőkés, postás váró, ..de ezek mellett főzni is szeretnlk.Töltött paprikát, amit majd másnap elviszek az éhes szájaknak. Csak magamról fecsegek, elnézést. Igazándiból most tudok csak visszaolvasni. Addig is gondol Rátok hűséges borsotok.

 5. 2019. május 20. 17:12283594.

  Ezzel lettem ma készen.

  előzmény:
  BiriBiri (283591)
  2019-05-20  16:09
 6. 2019. május 20. 16:28283593.

  Szervusztok.


  Az én napom egy fabatkát sem ér. Benáthásodtam, kapar a torkom, már bevetettem egy-két házi praktikát, kiderül mennyire válik be.


  Pakolásztam a gépen a filmek között, sok befejezetlen van, lehet hogy megválok egyik-másiktól, csak a helyet foglalják.


  Julika sok szerencsét, sikert a sakkozóidnak, lesz izgalom. Ha teheted menj el Szegedre, mozdulj ki, biztosan meg tudjátok oldani a cicákat.


  Pötyi ez jó hír. A kutyusnak arany élete lesz, sok örömöt hozzá.


  Ildi gyönyörű a bíbor, csak képen láttam  ilyet.


  Erika jó sokat dolgoztál, de biztos örömmel, még a sérülések ellenére is. Jó készülődést a szabad élethez, talán már a jó idő is megérkezik hozzá.


  Magdi merre indultál?


  Annuska igazán rendes segítőid voltak, Te csak dédelgesd most már a palántákat. A létrázást sajnos nem tudtam kikerülni, magasra is kellett nyújtózkodnom.

 7. 2019. május 20. 16:21283592.

  Sziasztok!


  A környékünkben éjjel nagy vihar volt, itt csak az eső esett. Nem tudja beosztani! Van amikor3 hónapig egy csepp se jóformán, most meg dagonya van.


  A lányom elvitte orvoshoz a kiskutyát, kapott oltásokat....levágták a körmét amennyire lehetett. De olyan kis buta, látszik nem volt vele foglalkozva.(kb 1 éves lehet)  Fogalma sincs minek gurigatjuk neki a labdát..és hogy azzal játszani kellene. Nagyon meg van illetődve a nagy szabadságtól..meg a lányomék nagy  kutyájuktól.


  Holnap hazaengedik Lajost a kórházból, már nagyon "depi" volt bent. Unatkozott, olyan szobába volt ahol súlyos betegek voltak, nem volt akivel pár szót válthatott volna. Nagyon lefogyott, remélem itthon visszanyeri a "verseny súlyát".


   

 8. 2019. május 20. 16:09283591.

  Ildikém!


  Most jöttem haza, és látom, te vagy a VALAKI!!! Köszönöm, ismerkedek velük, töltöm!!!

  előzmény:
  franci47 (283590)
  2019-05-20  15:48
 9. 2019. május 20. 15:48283590.

  Sziasztok.


   


  Ma olyan vegyes napom van. 


  Délelőtt a ház előtti kiskertet tettem rendbe.  Amennyire tudtam. 


  Sok munkám volt vele.  Aztán lett még ez-az, kicsit pihentem is. A tervezettekből mostmár elhagyom a továbbiakat, mert nem fér bele a  km-be. 


  Olvastalak benneteket. 


  Itt a napocska bújócskát játszik.


   


  Julika láttam kértél valakit küldjön neked filmet. Nem tudom kaptál-e valakitől. 


  Most akkor leszek az egyik Walaki, és küldtem neked egyet, nemt udom milyen mert most olyanokat néztem, amik még nincsenek készen, van egy, ami készül, és biztos jó lesz.  Rengeteg  sorozatom van a gyüjteményben, de nagy méretben. Még én sem láttam. Amit most elküldtem volna, az meg már nincs meg. Annyira sokat írtam róla, akkor senki sem érdeklődött iránta is töröltem. 


  Szóval töltsd le,valami szerelmes sorinak nézem. Aztán még egy imélt is küldtem két  videás sorozatra, mindkettő kiváló.  Nézd meg, az első még nincs kész, csak 26 részig, a második teljesen kész Ezoritu fordította.  /nem kosztümös/. Innen már néztél máskor is és találhatsz itt más  online sorozatot is. 


  Reggel a vadvirágokat nézegettem. 


  Szeretettel gondolok rátok a két képpel.Bíborhere, pár szál, és táblában. 


  Szívesen megnézném élőben. 


   

 10. 2019. május 20. 10:37283589.

  Sziasztok!


  Nyugaton a helyzet változatlan....néha kis napsütés, eső csepergés stb. ..de legalább szélcsend van, hogy el ne kiabáljam.


   


  Annuskám először neked válaszolok : a 100Ft-os boltban voltam. Ez valamikor tényleg olyan 100 Ft. körüli dolgokat árult, utána az euró árfolyama volt a tarifa.Most már felmentek az árak, de még mindig olcsóbb...és viszonylag jó minőséget lehet venni.Sok apró cikk van ....és persze a piac mellett ...így sokszor  benézek .


  Erika örülök, hogy jól teltek a kinti napok.Lehet a köhögésednek jót tesz az ottani levegő.Nagyon régen D-nak gégegyulladása volt ....a desedai párás levegő úgy helyrehozta ....azóta sem tért vissza.


  Pötyi ....ez borzalmas. Komoly büntetést érdemelne a tenyésztő, meg az is akinek az igényei szerint gyötörték a kutyát.Most jó helyen van.


  Pakolászok...el kéne indulnom valamerre..de már lebeszéltem magam .....majd holnap .


  Ebédem még van  tegnapról...de készítettem káposztás tésztát is.Vettem új káposztát a múlt héten ...feléből saláta lett.Most legszívesebben káposztát ennék káposztával...még egy adag frankfurti levesem is van.


   


   


  Vigyázzatok magatokra....legyen szép napotok.

 11. 2019. május 20. 10:05283588.

  Szervusztok


   Itt minden nap volt és van kiadós eső.  Nálm is a hétvége palántázással telt. A fiam és a nagy uncsim jöttek hoztak palántákat, s gyorsan el is ültették. Nekem a kötözés és a rendcsinálás maradt.


  Anikó remélem a kezed rendbe jön , legalább is javul a fürdetés hatására. Te már egész mestere leszel a különböző szakipari munkának. aért a létrázással ovatosan.


   Magdika, ezek szerint a kert már teljesen rendben. Csak az idő legyen kedvező. Boscó igazán rendes. Mennyi van még a fürdőből? Mi az a 100-t?


   Julika, szép a klematisz. Timi nagyon szorgalmas. Neked rendbe jött a derekad?


  Erika, soraidból sok vidámság és élmény, a munka mellett olvasható ki. Nagyszerü, hogy a kinti levegő ilyen jó hatással van rád.


  Pötyike, remélem Lajos jobban van. Jobbulást kivánok. Te vigyázz magadra,  Szegény kutyus. Most éegalább jó élete lesz.


    Borsika, sajnálom, hogy ennyi baj ér utol. Remélem az öblőgető használni fog és a füleden is segitenek.


  Ildike, Negró igazán szép ahogy ott fekszik. Neked is kivánom, hogy a- fájdalmas- kezelés és a fürdő meghozza a gyogyulást. Szerencse, hogy megtaláltad a kulcsot. Ez a keresgélés dolog nagyon ismerős számomra is. A fiam, köszönöm már jól van. Vett olyan tengervizws orr öblögetőt, s az használt.


  Marika, gondolom  Te is jól vagy. Biztos a gyerekek ott voltak.


  Mindenkinek szép új hetet kivánok.


  Sacika, a láníok biztos fáradtan, de tele élménnyel jönnek majd haza. Nagyon ügyes Sacika, hogy igy meg tudta szervezni.

  előzmény:
  erry (283587)
  2019-05-20  09:24
 12. 2019. május 20. 09:24283587.

  Szervusztok!


   


  Tegnap este jöttünk haza, de nem volt erőm a géphez ülni. Nagyon jó volt kint, volt sok munka, de sok öröm is....Nem volt hideg, éjjel nyitott ablaknál aludtunk....És ami fontos a reggeli kávét is kint lehetett meginni, igaz melegebb ruhát vettünk fel. Tegnap reggel volt egy ki eső, de nem tartott tovább 10 percnél, csak felfrissítette a levegőt és lemeózta a frissen felállított sörsátrat. Megtudtuk hogy nem ázik  be. Nagyon nagyon jó volt kint, ami nekem nagyon jó az az, hogy egyet sem köhögtem és nem kellett a pumpát használni, simán vettem a levegőt. Ha minden úgy alakul ahogy szeretném, már a héten kiköltözünk..


  A kertnek annyi, jó fél méteres gaz van, amit a fűnyíró nem is visz. A szomszéd hétvégén lekaszálja......Lesz munkája. Viszont az elhalt páfrányom kihajtott  a sok gaz közül. Felraktam új szúnyoghálót, kivágtam volna egy fácskát és jó darabon lehorzsoltam a kezem, legalább látszik, hogy dolgoztam. Nagyon megöregedett a térdem, nehezemre esett felpattanni rá. Este kenegettem és már jobb. Nem ragozom, vannak sérülések, de az az igazság, hogy jó volt kint lenni.


   


  Most megyek a Vigadóba, vásár van és elemlámpát kell vennem, Ernő megszerelte a régit, azóta nem működik.....Itthon is fel kell tenni új szúnyoghálót, de segítség kell. Ernő a nővérét fuvarozza, majd ha hazajön segít. Addig megyek a vásárba, pénzt költeni. Főznöm nem kell, van maradék.......


   


  Legyen szép napotok!

 13. 2019. május 20. 07:57283586.

  Szervusztok!


  Pötyi! Ez tényleg felháborító, ennyire megkínozni egy kis állatot, de nálatok nagyon jó helyen lesz.


  Az éjjel nagy eső esett, akkorát dörrent, hogy Timi azt mondta majd kiugrott az ágyból..én nem hallottam, aludtam. tegnap délutánra kirúgtam magam de ma is kicsit szédelgősen ébredtem, susog a fülem...Már össze dobtam az  ebédet. Maradék rizs, pörkölt, hozzá főztem karfiolt, összeraktam. ha tegnap azt mondtam, hogy nem lehet a földre menni, ma hatványozódottan érvényes...nagyon elázott minden. Úgy hogy marad a takarítás, porszívózni fogok amit nem szeretek mert megfájdul a derekam...de kell. Más nincs..délután megyek a műv. házba.


  Ha valakinek van jó filmje kérem!!!

  előzmény:
  potymama (283585)
  2019-05-19  21:07
 14. 2019. május 19. 21:07283585.

  Sziasztok!


  Olyan zűrös napom volt. Mentem délelőtt Lajost látogatni..erre valami futóverseny miatt az egész várost lezárták a forgalom elől- A trolira még fel tudtam szállni, de máshova vitt mint nekem kellett volna. Ez semmi..de visszafelé! Semmi nem ott állt meg mint ahol kellett volna..úgy, hogy elindultam gyalog...Alig, hogy hazaértem hívott a lányom, hogy menjek át van új kutyájuk.


  Fáradság ide- vagy oda átmentem.


  Egy francia buldogot fogadtak be. Szegénykének nagyon hányatott élete volt. A tenyésztőtől kikerült külföldre, ahol először 6 hetet töltött karanténban...egy ketrecben. A tenyésztőnek nem tetszett, mert nem volt szép a füle. Visszaküldték--lekerekítették a fülét..ketrecben gyógyult, visszaküldték..6 hét karanténban ketrecben. Mégse tetszett és visszaküldték.


  A vejem annyira megsajnálta, elhozták. A lábai borzalmas állapotban vannak, miután nem mászkált a körmei a húsába nőve..stb.


  Viszont van törzskönyve, útlevele (már nem lesz szüksége rá)


  Holnap viszik állatorvoshoz.


  Annyira felháborítanak az ilyen esetek.

 15. 2019. május 19. 15:15283584.

  Szép napot Mindenkinek!


  Itt is esett valami kevés az éjjel, most viszont nagyon jó idő van, bár a nap már elbújt


  Papa Veráékkal kiment Karosba.Füvet nyírnak és ami még belefér az időbe.Én itthon a garázst próbáltam elfogadható állapotba hozni.Nem mondanám, hogy meg vagyok elégedve, de kicsit átláthatóbb lett.Muszáj volt neki állnom, mert ide hoztuk a lomot és az elszállítás pont akkor lesz, amikor nem vagyunk itthon, a szomszéd kirakja, de jó lenne ha nem tévedne el itt a nagy rendetlenségbe


  Julika biztos sok élménnyel tért haza Virág Erdélyből.Feltétlen menj el hozzájuk, biztos sokat mesél..Lili tavaly volt Erdélybe


  , itt mindig a hetedikesek mennek, előtte Alina volt Szerbiába.A nagy sakkosoknak sok sikert, Karosban is mostanában volt vagy lesz nagy nemzetközi verseny.


  Ildikó nagyon köszönöm a filmet , letöltöttem.Érdekességnek írom, hogy most engedte az eredeti letöltési móddal, hogy ez mitől függhet fogalmam sincs.


  Ha sikerül és érdekel valakit mutatok pár képet a diófa alatt a csapatról, ide kicsinyíteni kellene,


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

 16. 2019. május 19. 13:26283583.

  Folytatom...teljesen lekicsinyedett a lap ...gyorsan elküldtem.


  Május 1-e volt és olyankor mindig " kipucolkodtuk"...mikor hazaértünk J. elkérte a gyűrűt...próbálgatta , játszott vele ...közben egy zacskóból pattogatott kukoricát evett.Valamikor este jutott eszünkbe a gyűrű...felforgattuk az egész házat...végül a konyhai kukában volt a pattogatott kukoricás zacskóban ....valószínű leesett az ujjáról és nem vette észre.Egyébként hozzám hasonlóan ő sem nagyon hord ékszert ....na talán kicsivel többet mint én. A gyűrű még megvan ---a kisujjamra talán rájön ...nagyon eldeformálódott a kezem.


  Most éppen süt a nap.Jó lenne ha holnap esőmentes lenne.Nem kelt ki a babom ...újra kellene vetni.


  Nem megyek sehova ...olvasok ...filmezek ...na és bambulok.

  előzmény:
  harangvirag08 (283582)
  2019-05-19  13:16
 17. 2019. május 19. 13:16283582.

  Sziasztok!


  Itt olyan borongós...néha percekre kisüt a nap ...idő van. A tegnapi palántáimnak biztos jó lesz ....de a ruhámnak aminek száradnia kellene a teraszon ....nem.Nem lehet mindennek kedvére tenni.


  Én is keresésben vagyok ...sehol sem találom az egyik kiskésemet....van jó pár ....de pont ez kellene.Lehet már régen elvitte a kukásautó.A legkalandosabb egy gyűrű volt.Nagyon sok évvel ezelőtt történt.....alig volt ékszerem ...meg egyébként sem hordok.Ez a gyűrű nagyon fontos volt nekem .

 18. 2019. május 19. 11:45283581.

  Én valamelyik este, éjszakába nyúlóan kerestem a kis gép egyik zsinórját. Kettő van, mind a kettőt megrágták a cicák, János megcsinálta. Az egyik elég rövid lett, az asztal mellett  nem tudtam kényelmesen tölteni így a másikat akartam betenni..és sehol nem találtam. Mindent feldúrtam..lefeküdtem, mondom megnyugszom, majd csak meg lesz...de nem hagyott a gondolat, nem lehetek olyan hülye, nincs egyik szekrényben sem..és biztos voltam benne, hogy nem vittem ki a szobából..még éjjel is felkeltem, mindent megint végig néztem..az ágy alá is benéztem, nem láttam. Végül nem tudtam eladni, gondoltam olvasom a Nők lapját..az sincs meg...azt gondoltam, hogy hol lehet..elhúztam a faltól az ágyat és ott lapult  fal mellett a zsinór is. Annyit bosszankodtam már ezen az ágyon, van egy kis rés a fal és az ágy között, azon mindig leesik valami...szemüveg, táviránytó, újság..stb..Most aztán összesodortam egy plédet és oda tettem...most nem esik le semmi. Ha bevackolom magam az ágyba, szeretem ha minden a kezem ügyében van...aztán ha elbóbiskolok csurog le minden..na, most megoldottam.

 19. 2019. május 19. 11:07283580.

  ..nahááát, én még csak most olvasom a vicceket, meg mindent, ...mert nem igazán voltam 100-as,  ..de megérteee!!!   nagyon feldobódtam tőle! Szenzációsak. Kacagok a szájvédőm mögött.  Megöblögettem  és gyógyitgatom a számat. Ildike kipróbálom a te javaslatodat is. Köszönöm. Ahogy "letapogattam" fájó számat belül, felfedeztem egy pontot, amiről nem tudom, hogy sérülés-e, vagy régi fogacska maradvány, amit a Fogtündér bent felejtett?


  Örülök, hogy az utazós gyermekek szerncsésen célba értek.  Kívánok kellemes vasárnapot,  jó időtöltést,  a betegeknek  gyógyulást,  ..kerüljétek el a kukákat, ..hja,  igen,  mi mindent bele lehet oda ejteni, ha elméláz az ember lánya! Jó sztorikat  hoztatok!!! Mennem kell. Megnézem a Diófát is,  hátha van alatta levélke.


   

  előzmény:
  BiriBiri (283570)
  2019-05-18  18:15
 20. 2019. május 19. 10:53283579.

  Sziasztok.


   


  Ahogy Anikó is írja itt  kicsit esett az eső. Hideg nincs, de minden vizes. Most éppen kisütött a nap. Ha nem tévedek Magdi felőletek jön a felhő. 


  Mondjuk a tegnapi paradicsom palántáknak azért talán hasznos. 


  Julika, sajnos nem a benti szemetesben volt a kulcs, hanem a nagy kukában kint.  Nem volt benne még sok szemét. Tegnapi kerti szemetes dolgaimmal együtt  eresztettem bele a kulcsomat is.


  Mennyi ideig kerestem?!


  Nem bánnám, már ha végeznék a Wanggal éppen felénél tartok. Ilyen hosszú sorozatot legjobb a fordítással együtt nézni. De ugye aki egy hónapban egy részt fordít,vagy évenként 2 részt, azt nem lehet. 


  Ma még nem tudom mi lesz a műsorom. Van javítani valóm ruhán, festményen, és mindenen.Reggel megtörtént a zokniválogatás is, és mindenféle apróbb fehérnemű összerakása. Legyen mit összedöntenem legközelebb - ha sietek valahova. 


  Sacika, nálad van a sorozat vége, nagyon nehezen küldöm el magamnak a  részeket, mindenképpen csak a citromélre  küldi.


  Na.... eleget tátogattam itt a  neten, mindenkinek fájdalommentes napot kívánok. 


   


  Mai gondolat: 


  "Nincs a világon olyan kincs, mely akár csak megközelítené a szép emlék értékét."

  (Robert Lawson)


   


   

 21. 2019. május 19. 10:09283578.

  Szőnyeg
  Párizsban rázza a szőnyeget egy arab vendégmunkás az emeleti ablakban.
  Arra jár egy
  francia és felkiált:
  - Mi van, Ali, nem indul?

  Hosszú haj
  A lelkész fia megszerzi a jogosítványt. Odamegy az apjához, elkérni az autót.
  - Ajánlok egy üzletet. - mondja az apja - Levágatod a hajad, és
  viheted a kocsit.
  -  De annak idején Sámsonnak is hosszú haja volt, Mózesnek és Jézusnak is! -
  próbálkozik a fiú.
  - Igen, igen, de ők mindenhová gyalog mentek.

  *********


  Karambol
  A rabbi és a plébános összeütköznek egymással egy kereszteződésben.
  Nagyon összetörik a kocsikat, a  roncsokból másznak ki, de csodák
  csodája egy karcolás sincs rajtuk.
  - Erre igyunk - mondja a rabbi, és már szedi is elő a pálinkát meg a
  két poharat.
    Tölt mindkettőjüknek, a plébános iszik, de látja, hogy a rabbinak
  még tele a pohara.
    Megkérdezi:
  - Mi van, Te nem iszol?
  - Majd a helyszínelés után!


   

 22. 2019. május 19. 09:41283577.

  Szervusztok.


  Úgy látom mindenki kihasználta a tegnapi szép időt velem együtt. Tegnap alig aludtam valamit, gondoltam dolgozok egyet, az ébren tart. A bejárati ajtó mellett a falat kellett rendbe rakni, a napsütés leégette róla a festést, aztán az eső és a szél teljesen lekoptatta, na én leszedtem ami még lekívánkozott, lecsiszoltam és 3 rétegben lefestettem. Létrázni kellett, amit most a derekam érez, de az is lehet, hogy ez a nyavalyás idő, hajlamos vagyok ráfogni. Az éjszaka esett megint, és most ködös-párás a levegő, ráadásul most is esőre áll, így örülök a tagnapi dolgos napomnak. A vőm lekaszálta az árokban a méteres gazt, szó szerint akkora volt, nagyon mély ez az árok, nem lehet belemenni, és állandóan folyik benne a víz.


  Julika gondos gazdája van a nyaralónak, biztos örömmel csinálja. Nagyon szép a klematisz, a szomszédéba gyönyörködök amikor kinézek a konyhaablakon, csak az övé még kisebb, és karók mellett van, szép lila.


  Saci, örülök, hogy a lányoknál minden a terv szerint halad, lesz mit mesélni itthon.


  Remélem Erikáék nem fáztak a telken, majd estére talán megmondja.


  Ildi tudom nem vigasz de már nálam is volt többször kukaborogatás, legtöbbször eredménytelenül, nagyon tud bosszantani a figyelmetlenségem, sajnálom az időmet, pedig egyre többször fordul elő.


  Borsikám sajnálom, hogy megint nincs rendben a füled, nagyon kell rá vigyáznod.


  Pötyi sokat gondolok Rátok, azért pihenj Te is, kell az energia.


  Magdikám rendes ez a Boscó, visszatartja egy két karó a veteményestől. Jó hogy ilyen kedves szomszédod van.


  Végeztem a Wang családdal, egy kicsit már belefáradtam a végére, jó hosszúra nyújtották, de cselekményes volt, összességében tetszett.


  Most megyek egy kis körletrendet rakni.


  Szép vasárnapot kívánok.

 23. 2019. május 19. 08:31283576.

  Szervusztok!


  Gyönyörű napsütés van de valahogy bezavart ez az időváltozás, olyan szédelgős vagyok. Azt hiszem ma ágynyugalmat írok elő magamnak. Persze nem pizsamásat, csak olyan fekverészeset.


  A kukáról jutott eszembe. Timi még egészen kicsi volt, nagyon szeretett felmászni a kuka tetejére, onnan nézett ki a konyha ablakon. A kuka közvetlenül az ablak alatt volt a hűtő mellett. Ahogy bejövünk a konyhába közvetlen az ajtó mellett van az ablak, mellette a hűtő, amire szórakozottan mindenfélét rá szoktunk rakni, meg hogy szem előtt legyen. . Egyszer csak Béla kíváncsian kérdezi, hol a fizetése??? Ahová tetted, mondom én...ő a hűtőre tette, de nincs ott. És elkezdődött egy őrült keresés, minden helyet megnéztünk, hátha oda tette....Timi meg békésen állt a kuka tetején. Aztán valamit be kellett dobni, levettem, kinyitottam a kukát és először a fizetési jegyzéket láttam meg, lejjebb meg ott volt az egész havi fizetés...Timi meg nevetve mondta, píííz.  A gyerek rendet csinált a hűtő tetején. Mondanom sem kell, jó lecke volt ez nekünk.


  A paradicsomok kezdik kirúgni magukat..az éjjel esett az eső, most nem lehet a földre menni, majd holnap karózok .


  legyen kellemes a vasárnap.

 24. 2019. május 18. 21:38283575.

  Nyertél Magdi!


  Ott volt,  véletlen bedobtam más dologgal együtt. 


   

  előzmény:
  harangvirag08 (283574)
  2019-05-18  21:07
1 2 3 4 5

Címlap

top