MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
280320 hozzászólás
 1. 2018. augusztus 21. 18:04280320.
 2. 2018. augusztus 21. 15:50280319.

  Szervusztok.


  Kihasználtam a reggeli hűvöset, és kerteztem, mivel ma zöld hulladékos nap van, és nekem üres volt a kukám, gyorsan meg kellett tölteni, nem okozott gondot. Nem sokáig tudtam kint lenni, hamar jött a forróság. Ebédre egy kis lecsót csináltam, igazán nem is tudom mit ennék, talán valami könnyűt, de egy idő után reklamál a gyomrom valami tartalmasabb után is.


  Magdikám, a tűzijáték  szerintem is látványos volt, a zenével én is úgy voltam mint Te, nekem nem jött be. Nekem is lesz reggel egy temetői menetem, ki kell dobni a virágokat amit öcsémék hoztak. Én már nem viszek fel élő virágot, nem tudok olyan sűrűn menni.


  Ildi, jó babázást, ez egy nagyon édes időszakuk. Szép a mai gondolat.


  Pötyi sok élményt hozott/hoz ez a nyár Neked is. Örülök, hogy Leona szerencsésen hazaért, gyorsan elszáll a következő találkozásig az idő.


  Julika hogy tetszett a film? Olyan jó kis könnyed darab, nekem voltak problémáim a szereplők énekszinkronjával /Pirse Brosnan/, de végignéztem, csak a hangos mozit nem szeretem.

 3. 2018. augusztus 21. 15:07280318.

  Megjött ez a cuki kislány. Annyira aranyos, barátságos. Nem is tudom máshoz hasonlítani, mint a rajzfilmbéli Enikőhöz. Lent mászott a kövön. nagyon megtetszett neki Bea, aki az egyik nagyagya szerepet is betölti, kérdezték leszek-e a dédanyja. Hát persze hogy lettem. 


  Még nem volt az ölembe, majd talán délután. 


  Ma pörkölt volt nokedlivel, sav.sággal, /kétféle/  és vargabéles, valamint sajtos rud, amit tegnap megsütöttem. Ma az enyém volt a főzés, Beáé a többi, a mosogatást feleztük. 


  Most éppen alszik a kislány, és  jól evett,még bébiételt kap. Apukája etette meg,  Az asztalnál ült ő is velünk, Bence régi magaslábu székén. Huncutkodott, hát olyan nézése van?!


  Délután, estefelé séta lesz a kastélyhoz, holnapra is kitaláltak valamit. Holnap Bea főz, én majd csak leszek, csinálom amit meglátok. A lábam kicsit jobb, nem mondom, hogy nem fáj. 


  Magdi, neked van angyalkás gyűjteményed?  Úgy látszik mindenkinek van v alami. 


  Most ideköltöztem Beához aludni, remélem tud majd tőlem, nem fogok horkolni,megigértem magamnak. Neki nem mertem, mert hátha  nem tudom betartani. Itt van a gépem is, ilyen függő nőszemélyt nem lehet gép nélkül hagyni. Ezt tudják. 


  Itt is nagyon meleg van, bár a szél lengedez.


  Pötyi biztos szép esküvő lesz, a koszoruslányok szépek lesznek, és csinosak. 


  Örülök, hogy Lajos megjavult. 


  Mindenkire gondolok sok szeretettel. 


   


  Mai gondolat:


  Odasimultam öregapámhoz, mint a hajtás a vén fához. Talán arra gondoltam, hogy évek múlva hozzám simul majd így valaki, aztán meg őhozzá, de el nem fogyunk soha-soha... - talán arra, hogy nekem adja nagyapám karja melegét, mellyel átkarolva tartott, hogy továbbadhassam annak, aki utánam jön.


   

 4. 2018. augusztus 21. 13:13280317.

   


  Engem alaposan átvert az idő.Úgy észleletem ma kellemes lesz.Mire kiértem Tómalomra már igen meleg volt. Gyorsan megöntöztem a cserepeseket.Jöttem a következő busszal haza.csuromvizesen.Alig cihelődtem át mikor csengett a telefon ...Vera a régi szomszédasszonyom volt a kapuban.Hozott egy nagyon aranyos angyalt a gyűjteményembe....Mehetnékje volt ....engem is elakart vinni a boltokba ....meg is haltam volna ebben a melegben.


  A tegnapi tűzijáték csodálatos volt.Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy tudják így megszerkeszteni....hiszen ebből nem lehet főpróbát tartani .B-ék élőben néztek a Margit-hídról.Töredelmesen bevallom : én a zenét teljesen halkra vettem...sőt.Külön-külön minden előadót kedvelem ....de nekem ez most nem jött be....a hiba bennem van.


  Haza felé jövet bementem a másik házba.Olyan szép csokrokat kaptak pénteken a lányok.J mondta vigyek belőle a temetőbe ....nincs értelme lesül  1 nap alatt.Holnap este mindet ki kell dobni ...mert elmennek.OLyan kár értük.

 5. 2018. augusztus 21. 10:42280316.

  Igen, lesznek koszorúslányok az esküvőn. A Dalma barátnői .tőlünk a Zsuzsi és Leona. Varrónőnél csináltatják a ruhákat..Leonáról már előre levette a méretet és otthagyott egy ruháját ami most jó rá...gondolom azok alapján varrja meg, mert vele nem tud próbálni.

 6. 2018. augusztus 21. 10:38280315.

  Sziasztok!


  Villany fénynél írok, redőnyök leengedve. Elegem van a melegből, pedig főznöm is kell valamit.


  Én is mostam..éppen most csilingelt a gép..lehet kivinni az erkélyre szárítani.


  Tegnap megvarrtam Dalmának amit idehordott felhajtani, bevenni, cipzárt kicserélni egy egész szatyorral.


  Nincs más újság..Lajos a hörghurutból szépen felgyógyult, már nem köhög.


  Már annyira kellene takarítani, de meg várom a hűvösebbet.


  Megyek teregetni.

 7. 2018. augusztus 21. 08:25280314.

  Jó reggelt!


  itt pillanatnyilag 23 fok van ....a tegnapi 35 után.Enyhe szellő fújdogál ...de már kezd égetni a nap.


  Összepakoltam a könyveket.9-kor nyit a könyvtár ....majd onnan megyek Tómalomra.Nem sok reménnyel ,a hőség biztos megtette a magáét.


  Ildikém ...sokat gondoltam rád tegnap ....eltévedtem az időben ....azt hittem már babázol.Biztos szép napjaitok lesznek.


  Sacikám ...tegnap a nagy melegben én is elmentem Korzikára.Bevallom nem sokat tudtam a kötelezőn kívül a szigetről. Érdekes ,különleges hely.Vitték a bicikliket is?


  Leoona is haza ért.kicsit kalandos úton....nem csoda ha fázik a "hűvös" Angliában.Rengeteg élményt vitt magával.Térül-fordul és itt a szeptember vége és újra itt lesz.Nálatok is lesz koszorúslány az esküvőn?


  Gondolok mindenkire...sok puszival.


   


   


   

  előzmény:
  franci47 (280313)
  2018-08-21  07:54
 8. 2018. augusztus 21. 07:54280313.

  Jó reggelt. 


   


  Olvastalak benneteket tegnap is. Írni már nem nagyon sikerült, mert eléggé futós nap volt.


  Sok mindent előkészítettünk, sütöttünk, pakoltunk ide-oda.


  Mivel átadtam a szobámat, így ez is munkát  hozott. 


  Pötyike, köszönjük az időzítést. 


  Sacikám, jó kis történetek lehettek, amikről  hallottad a mesét. Te tudod legjobban milyen szépek is lehetnek a kövek a természetben. /Kavicstörténetek/.Hogy ízlett Alinának a koszorúslányság?  Valamikor voltam én is a vőfélyem a férjem volt. Egy másik alkalommal Évánál voltam koszorúslány. Nagyon tetszett nekem abban a szép  hosszú, rózsaszín ruhában flangálni. A mosás nálunk is mindennapos művelet. Akár több menetben is. Sajnálom Bizsu esetét. Velünk is megtörtént Negróval hasonló


  Anikó, hamar megjöttél, vagy csak nekem tűn úgy?


  Julika, ez a gyapjúmosás nagyon nagy munka. Mit fogsz készíteni belőle? Igazából ugye a gyapjút nem szabad forró vízben mosni, mert összemegy. Ez az alapja, a szappanos mosásnak, amikor valamit készítesz belőle?


  Magdikám Barbara és Dávid nagyon aranyosak, annyira nevettek a tortával a kezükben, és te ott középen, nagyon jó kép. El is fogyott? Tetszett még, hogy ebben a melegben nem mentek a fiatalok gálában. Nyugodtan lehettek nyári öltözékben. Sok sikert a továbbiakban.


  Annuska, már én is nagyon várom a meleg enyhülését.  


  Tegnap délután gondoltam beírom, hogy a sarkam  javult, de még jó, hogy nem dicsekedtem,mert estére  a "régi nótát" fújta. 


  Szerintem  a vendégeskedős napok után majd gyógyul valamicskét. Vasárnap el akarok menni a Piktor tanodába, az több óra lábhasználat.


  Borsika, remélem megnyugodtál, és jobbulást Tecának.


  Marika, kell egy ilyen teng-lengek nap is. Majd mi is megtartjuk, talán pénteken délután. Nagyon meleg van, és nehéz bírni. 5o fokon állt a hőmérő a napsütésben. 


  Erika, a legjobb helyed talán neked van. Élvezd ki amíg lehet. /jó értelemben vett irigységem határtalan/ 


  Mennem kell a konyhába, délre már ideérnek a picivel.  Itt lesz műszakiztatva a kocsijuk is. Remélem belefér  ebbe a 3 napba. 


  Reménykedjünk a kislány is  elfogadja az ideglenes helyet, mindent eltologattunk, hogy tudjon mozogni, még nem megy csak minden mellett járkál, és pakol, és pakol, tehát nagyon kell vigyázni, mihez nyúl. Rá nem nekünk kell vigyázni.


  Tényleg konyhába kell menni, és kipakolni a cuccaimat a szobából. 


  Legyen szép napotok. 


  Remélem senkit sem hagytam ki. 


   


   


   


   


   


   

 9. 2018. augusztus 20. 20:49280312.

  Sziasztok!


  Ma még nem voltam. Délelőtt izgultam Leonáért..valami felfordulás volt a Német határon...3 órát álltak, aztán továbbra se úgy haladtak ahogy kellett volna..lekésték a kompot mi Angliába viszi őket..szóval 9 helyett délre értek haza. A lényeg, hogy szerencsésen otthon van. Beszéltünk vele és mondta úgy fázik, hideg van!


  Naná a mi 35 fokunkhoz a 20 fok biztos nagy különbség.


  Dezső cica itt lógatja a lábát a billentyűzetre..nem győzök törölni, mert ír szorgalmasan.


  Vigyázzatok magtokra, jó éjszakát.

 10. 2018. augusztus 20. 18:20280311.

  Jól leragadtatok a diófa alatt..de most igazán ott a legjobb. Pláne, hogy jó hírekkel jött Bors, jót derültem Bosco "disznókodásán"..milyen a disznó? ma mindenki a mangolicát keresi


  ma is sokat dolgoztunk, főleg Nórival, a "lányok" délutánra jöttek masszázsra, Zsuzsinak elment a vendége és így ő is beállt a sorba. kellett nagyon még egy dolgos kéz...mert még sok van...de már csak az utolsó mosás van hátra és a száírítás..,akd holnap újra folytatjuk. 


  Annuska!


  A többi zsákot nem fogjuk egyenlőre csinálni...most elegem van belőle..majd megint "megkívánom"

 11. 2018. augusztus 20. 16:53280310.

  Szervusztok.


  Itthon vagyok, egyre jobban szeretek itthon lenni, persze néha elkívánkozok, de haza jönni nagyon jó. Még csak átpörgettem a hsz.-ket, majd visszaolvasok rendesen.


  Kiskutyát pesztráltam megint, ott folytattuk, ahol a múlt hét végén abbahagytuk. Majd 3 hét múlva megint ügyeletben leszek, így nem leszek olyan felejtős neki.


  Örülök, hogy szerencsések hazaértek a nyaralók. Talán Leona is hazaér lassan, biztos üres a ház utána.


  Magdikám sok sikert kívánok Barbinak, kb 2 hete láttam egy riportot egy magyar lánnyal, aki ott vállalt munkát, és csupa jókat mondott az ottani légkörről, a befogadásról és lehetőségekről.

 12. 2018. augusztus 20. 14:12280309.

  Sziasztok!


  A helyzet változatlan....nagy meleg van és én olyan vagyok mint a lekvár.


  Csodálom Julikáékat, hogy ebben a melegben is mennyi mindent képesek csinálni.Nóri és Laci  áldás a szomszédban ....de tesztek is valamennyien egymásért.A film biztosan nagyon jó lesz.


  A mai kimozdulásom annyi lesz ,hogy átviszem a megvarrt holmikat.Gyöngyi telefonált megy este a kertbe .....de nekem nincs erőm menni.Tegnap hazafelé szerintem a nap megártott.....most már jól vagyok ....de nem kívánkozom ki.A mi kertünk talán már elszáradt.Úgy volt, hogy a gyerekek mennek ki ....de minden megváltozott.Ami maradt maradt....ami nem annak annyi.


  Mindenkinek szép délutánt, estét kívánok!

 13. 2018. augusztus 20. 11:18280308.

  Szervusztok


   Ez már nem is ujság, hogy itt is tombol a nyár .A hömérőhiganyszála csak kuszik és olyan mintha meg sem akarna állni.


  Pötyike, lehet, hogy már Leona uton is van haza felé? Hü szegény szülei csak gyözzék majd hallgatni a sok érdekes eseményt.


  Julika mekkora már Vince. Jó sok munka eredménye szárad a napon és még 8 zsák. Az rengeteg. Az a falu nap dirrekt jól jött, legalább egy kicsit kikapcsolodtál a folytatás elött.


  Magdika megint gazdagabb lettél élményekkel a családi és a B vel kettesben töltött  idővel. B. nek sok sikert kivánok.


  Nem lesz könnyü a mama helyzetének megoldása.


  Ildike, remélem egy kicsit könnyebben vagy. Tornáztatód az izmaidat? Tudsz azért piheni is? Jobbulást!


  Anikó, hogy sikerült a pesztrálás? Megismert a kicsi?


  Erika, kicsit irigykedve, de mindenképpen azt kivánom, hogy élvezzétek a szabad és nyugodt életet.


  Sacika, nagy lehetett a nyüzsgés nálatok. Biztos sok érdekes élményről számoltak be. Az jó, hogy már nem fáj a derekad, de a lábad dagadása nem jó. Mindenképpen orvos kéne, hogy lássa.


  Marika, elöször is jobbulást, vigyázz magadra, hogy minél elöbb egészséges lágy.


  Borsika nagyon rossz lett a rétes? Sokat csináltál?


   Nálam semmi ujság nincs. Tegnap itt volt a fiam,. A nagy meleg miatt még kimozdulni sincs kedvem. Az étel sem esik jól, de gondolom Ti is hasonlóan vagytok. Már nagyon várom az enyhébb időt.


  Bocs, hogy hol ilyen, hol olyan betüvel irtam, de tényleg megbolondult a gépem, s egyenlöre nem tudom vissza állitani.


   Szép és kellemes napot kivánok.

  előzmény:
  Rolta (280306)
  2018-08-20  09:48
 14. 2018. augusztus 20. 10:58280307.

  Szervusztok!


  Reggel 8 ra jött Nóri és Laci....Laci megcsinálta a wc csapot, öröm wc menniEddig minden erőmre szükség volt hogy elzárjam..a bőr el volt benne törve...azután a kamrában a főcsap elzáró csapja is okádta a vizet ha valamiért el kellett zárni. Mostanában ha el kellet  zárni az aknába kellett menni..most már az is álom jól működik. Érdemes "fiatal" barátnőt tartani "fiatal férjjelNóri mosta a  gyapjút én centriztem, teregettem. Holnap reggel megint jön, délután nem dolgozunk, moziba megyünk, Mamma mia!!!!!Még nagyon sok munka van hátra de majd csak készen lesz egyszer...még a kánikulában. 


  Sacikám! Most fogjuk enni..csirke hús van a sok minden alatt. ..hogy milyen lett, majd elmondom. 

  előzmény:
  Rolta (280306)
  2018-08-20  09:48
 15. 2018. augusztus 20. 09:48280306.

  Szép napot Mindenkinek!


  Tegnap nagyon jó napom volt.....délbe jöttek a "nyaralók"...valamennyien csokoládék....ebéd után fényképes élménybeszámoló, sok szépséggel, vidámsággal.....visszavontam a korábbi véleményemet, hogy ott csak kő és víz van.....részben igaz, de mindn nagyon szép...Ajándékképpen kaptunk egy finom gesztenye krémet és gesztenye sört....szerintük ott sok minden szól a gesztenyéről...


  Estefelé megérkeztek a lakodalmasok.....az ő beszámolójuk is jócskán eltartott..tőlük finom sütemény kóstolót kaptunk...


  Ma nálam mosás...a szokás hatalma...


  és   tegnap nagyon rosszul sikerült a vegyes zöldség köret/ a bőti/,  abból készült krémleves, kis vargányával megbolondítva...


  Julika...nagyon guszta az étked....kedvem lenne elkészíteni....a felszín alatt mi lapul? Fóliázva vagy anélkül sütöd?


  Mindenkire gondolok.....próbáljatok hűvösben pihenni....lehetőleg fájdlom mentesen..


   

 16. 2018. augusztus 19. 19:20280305.

  Szervusztok!


  Egykor még gondolkodtam, menjek ilyen melegben? Aztán jöttek Nóriék és mentem. Találtunk még egy üres asztalt, heten voltunk. Hatalmas zajt csinált a zenekar, beszélgetésről szó sem lehetett, inkább a szememet legeltettem, figyeltem a régi ismerősöket. Hogy megöregedtek..velem együttFinom volt az ebéd, bár jó későn kaptuk de legalább kinyaltuk a tányértMeghallgattuk Zsuzsiékat, szép táncot láttunk..majd haza jöttünk, már kocsival hoztak, bementem még egy kávéra Zsuzsihoz. Kellemes délután volt. Olyan falunap, sok sok régi ismerőssel. ..nosztalgia zenével. megfőztem a holnapi ebédet mert reggel jön Nóri és laci, munka lesz. Laci szerelni fog csapokat mi nem szokás szerint, mosunk

 17. 2018. augusztus 19. 18:09280304.

  Sziasztok!


  Most jöttem a diófa alól ....ott legalább elviselhető /lenne/ a hőség.


  Mozgalmas, szép napokon vagyok túl ....most jó időre a csend következik.


  Tegnap késő délután B. elvitt vacsorázni ....csak mi ketten voltunk. Hosszú idő óta nem beszélgettünk ennyit és ilyen mélyen. Nekem kaparta a sírás a torkomat...mert ez olyan "búcsú vacsora" volt.Hamarosan elutazik Csehországban Brnóban fog dolgozni.Szerencsére nincs nagyon messze.Nem is értem magam ....amikor a világ másik végére ment nem szorongtam annyira mint most.Jövő héten költöztetik a szülei.


  Útközben tervezgettük mit fogunk enni ...aztán a rántott húsnál kötöttünk ki.Valahol szimbólikus jelentése is volt.Jót röhögtünk saját magunkon.Akkora volt...nem is tudtuk megenni...elcsomagolták.Este még sokáig ültünk a teraszon ...Boscó az új játékával jól összenyálazta a "szép" szoknyámat ...még jó, hogy mosható.Búcsúzóul még elhoztam egy csomó varrnivalót.


  A mama hol jobban van , majd visszaesik.Javulás nem várható ....talán stagnálás.A gyerekek keresik a megoldást a jövőre .....de minden szempontból nagyon nehéz.


  Ma korán keltem.A klubba vendégek jöttek 10-re.Szóltak, hogy jöjjek ...de jó lenne ha hoznék abból a kifliből.A hátam közepére sem kívántam a sütést.Fél hatkor begyúrtam.Jól sikerült ....percek alatt elfogyott.Dél volt mire elmentek ....elpakoltunk....majd a legnagyobb melegben  elindultunk haza.Azt hittem oda sülök a járdára.Amíg a parkban voltunk elviselhető volt ....de utána.


  Holnap mindenféle programok lesznek ....a lábam nem teszem a város felé.


  Erikám ...maradjatok kint ameddig csak lehetséges.


  Szegény Bizsu ....gondolom milyen megrázkódtatás volt neki.A gyerekek sok szép élménnyel jönnek majd.


   


  Mindenkinek további szép napot ....vigyázzatok magatokra.

 18. 2018. augusztus 19. 17:51280303.

  Bekukkantottam,  hogy vagytok, ...Marika, de jó, hogy ilyen sokat írtál,  ..köszi a féltést, te is nagyon vigyázz magadra,  óvatosan a sok munkával. Tudod, kímélned kell magadat.  


  Julika megy a nagy ebédre, majd biztos beszámol, milyen finomságokat kaptak, és volt-e hozzá valami körítés is?


  Nem főztem ma, mert maradt tegnapról, viszont  sütöttem a net-ről sárga-dinnyés rétest. Máskor nem sütök. Inkább nem. Maradok a hagyományos töltelékeknél.  


   


   

  előzmény:
  Sacika44 (280302)
  2018-08-19  15:44
 19. 2018. augusztus 19. 15:44280302.

  Szervusztok!


  Nagyon szép volt a tegnapi megemlékezésetek.


  Sajnálom, hogy pár kisebb baleset ért titeket.Nagyon kellemetlen lehetett.


  Julika jó sokat dolgoztatok a gyapjúval.Biztos szép lesz a végtermék.


  Ildikó aranyos a pici lány.Lesz nyüzsi.


  Anikó most is a kiskutyát pesztrálod?


  Saci jó sok élménnyel, képpel tértek haza a gyerekek.Csak győzzétek hallgatni a vidám történeteket.


  Magdi, hogy vagy?És a betegetek?


  Erika további jó nyaralást.Állítólag még a legalább két hétig élvezhetitek a meleget.


  Annuska, Borsika vigyázzatok magatokra. Ne nagyon menjetek ki.Borzalmas ez a hőség.


  Pötyi nálatok nagy csend lett.Sokáig hiányozni fog Leona nyüzsgése.Talpraesett aranyos nagylány.


  Az én hogylétem nagyon változó.Tegnap mindent elvégeztem, amit beterveztem.Délután itt voltak Krisztiék, Adrikáék.Jókat beszélgettünk, nevetgéltünk.Mikor elmentek még kiültünk a teraszra.Ma olyan lötyi vagyok, hogy csak az ebédet készítettem el.Azóta tengek lengek, olvasgatok.


  További szép napot.

 20. 2018. augusztus 19. 10:30280301.

  Szervusztok!


  Na mivel kezdtem a napot??? Igen, igen, hallom kórusban mondjátok, gyapjút mostam. Amikor válogattam egy csomót kidobtam, olyan  piszkos volt, nehéznek tűnt a tisztítása..aztán ma megembereltem magam és tisztába tettemnemsoká Zsuzsi megint áthoz egy adagot, azt beáztatom és reggel jön Nóri, mosószeres vízzel átmossuk, szárítjuk és " molyolunk" utána rajta. Szárazan még egy csomó szemét kirázható. 


  Ma már nem csinálok semmit csak a frizurámat hozom rendbe és 1 kor megyünk a pályára. Kettőtől van az ebéd, előtte mindenféle sport van de az nem érdekel..csak a kaja. meg Zsuzsiék szereplése. 


   

 21. 2018. augusztus 19. 09:50280300.

  Szép napotMindenkinek!


  Itt is melegszik az idő.....Szépen emlékeztetek tegnap az eltávozott barátainkról.....sokszor eszünkbe jutnak és nem csak ilyenkor..


  Tegnap szomorúan olvastam, hogy egy fiatal táncművész elhunyt....Verának volt osztálytársa,nagyon ügyes, jó ember volt..


  A nyaraló gyerekeim tegnap késő éjjel értek haz, már nem jöttek be....a várom óket ebédre .....a lakodalmasok meg mmég biztos alszanak, talán estefelé benéznek ....nagyon várjuk mind a két család fényképes beszámolóját....


  A mai főzésem gyümölcsleves, rántott hús, mézes csirkeszárny...köret batáta,patisszon és vegyes mexikói....paradicsom saláta...még van tegnapról töltött paprika is....vőm kedvence .....


  A Bizsu még mindig itt vendégeskedik...kiszedték már a varratai, aztán keletlkezett egy savóval feltelítődött duzzanata, azt is felvágták.....már jól van...tegnap sétáltatáskor a közeli telepről kiszöktek a nagy kutyák és támadták....szerencsére a gazdájuk hamar közbelépett...olyan kiabálás volt, hogy kinn volt a fél utca....szegény meg csak remegett..


  Nekem a derékfájásom szépen elmúlt, most a lábdagadásom aggaszt....egész térdig ....és éjszaka sem apad le teljesen....próbálom felpolcolni többször és éjszaka is....talán majd a meleg múltával rendbejön...ha mégsem akkor jövő hét után már lesz doktornőnk és..


  Olvastalak benneteket tegnap is..


  Julika....nagyon ügyesen tisztítottátok a gyapjut....és sokat...még jó, hogy jó társaságban történt....azért biztos elfáradtatok.


  Ildikó....szép napok előtt állsz....a kislány tündéri.....biztos fárasztó lesz a készülődés, de majd kárpótol benneteket...jobbulást a lábadnak...


  Anikó....most milyen őrzőben vagy?


  Pötyike.....lejárt Leona láogatása....hiányozni fog biztos.....ahogy olvastam rengeteg élménnyel gazdagodott...


   

 22. 2018. augusztus 19. 09:22280299.

  Jó reggelt!


   


  Ma is meleg idö lesz, most nagyon kellemes, enyhe szél fújdogál. Már túl vagyok a locsoláson. Ebéd előkčszitve, paradicsom leves, Gordon blue, mellé csak egy saláta, Erika módra.


   


  Nagyon szépen emlékeztetek meg Ilikéről és az eltávozott barátnőinkről. Nekem is sokszor jutnak eszembe, mennyi kedves emlék fűz hozzájuk.


  Remélem Franciks, hogy enyhült a fájdalom


  Hogy birjátok a meleget? Még egész jövő hétre ilyet igérnek. Mi maradunk itt addig amig az idö nem változik. Itt kéne laknunk, itt nem fáj semmim, szinte hihetetlen, hogy reggel ébredéskor jól érzem magam. Meg is csipkedem magam, hogy élek-e męg.


   


  Gondolok rátok, a betegeskedőknek jobbulást, vigyázzatok magatokra!!! 


  Legyen szép napotok!!!

 23. 2018. augusztus 19. 07:28280298.

  Jó reggelt.


   


  Kedves szizsuzsóka, semmi probléma a "kotyogásért".


  Kenőcsöt használok, gyógyszert nem tudok szedni, /általában mindtől rosszul vagyok/  nem kell aggódnod. 


  Köszönöm a segítő szándékodat. 


   

  előzmény:
  szizsuzsóka (280297)
  2018-08-19  07:03
 24. 2018. augusztus 19. 07:03280297.

  Bocsi a kotyogásért. Véletlenül kerültem ide. a sarokcsont hátsó részén tapad azt Achilles ín. Ennek erőltetése  is erős fájdalmat okozhat. Vény nélkül kapható reumaszerek, kenőcsök és pihentetés javasolt. ( Advil és más hasonló szerek egyedül, kombinálni nem szabad !)

  előzmény:
  franci47 (280288)
  2018-08-18  16:09
1 2 3 4 5

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek