MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
281741 hozzászólás
 1. 2018. december 15. 09:46281741.

  Jó reggelt mindenkinek!


  Minden elismerésem a reggeli serénykedőké....én még sehol sem vagyok....próbálom összekaparni magam.


  Itt változatlanul esik a hó ....szép látvány az ablakon keseztül.


  A tegnapi zsíroskenyér-forraltbor party nagyon jól sikerült.Úgy beszéltük meg, hogy 2-re mennek a segítők. Az én buszom késett és még a varrodába is be kellett mennem.Már frászban voltam ....mert nem szeretek késni.Közben még bementem a ház melletti papírboltba...mikor hallom ,hogy valaki a nevemet szólítja.Akkor derült ki , hogy fél négyre kellett volna csak jönni ....és mivel engem nem találtak meg ...így alakult.Na, de nem is baj ....mert lehet kezdeni a kenést.A "fiúk" közben beüzemelték a kondért az udvaron a forralt bornak.Mire a csapat többi tagja megjött megkentem több kiló kenyeret / szeletelt....de olyan igazi kenyér/felszeltem a kalácsot amit Gerti hozott a péktől.Mire a lányok megjöttek csak a sütemények rendezése maradt....amit közben hoztak.Sokan voltunk ....a zenekar karácsonyi énekeket játszott....isteni illat volt a levegőben.A kenyér hamar elfogyott....jó, hogy a túloldalon van a pék.Újra kenés következett.Valaki hozott nagyon finom zsírt...külön erre a célra sütötte, volt még hagymás, meg kacsazsír.Azt terveztem ....jól beeszek ....de aztán ...csak " csipegettem". Kicsit nosztalgiáztunk a lányokkal.A nyáron volt valami rendezvény...akkor is volt zsíros kenyér ...és amikor vége volt / nagyon elfáradtunk / ültünk fent a terem sarkába és szó szerint "zabáltunk". Már nem emlékszem hány darabot ettem meg. / otthon eszembe nem jutna/. Amíg szólt a zene ..elkezdett szállingózni a hó ...gyönyörű volt...a városnak ez a része különösen szépen ki van világítva.Végül a Csendes éj ....volt a befejezés ...beleborzongott az ember.. Nekem a könnyem is kipotyogott. Eszembe jutott az éjféli mise ...gyerekkoromban ...a kis falumban.Ez egy nagyon régi udvar ...jó akusztikával ....szinte zengett.Hazafelé  csak úgy szikrázott a hó a fények alatt.Bementünk a karácsonyi vásárra....nem volt tumultus ...az első kereszteződésnél kijöttünk ....mert nagyon csúszós ott a burkolat.Elköszöntem ....és lassan bandukoltam hazáig...most kivételesen nem haragudtam a hóra .


  Most már jó lenne valamibe belekezdeni....inkább elovasom mégegyszer a tegnapi napot.


   


  Szerencsére Ildiéknél a víz rendeződött.Ezek nagyon bosszantó dolgok.


  Nagyon jó érzés lehet a szomszéd Móni öröme...milyen sokat jelentenek az ilyen pillanatok.


   


  Borsévi ...igen rejtélyes a fiú a naplementében....van érzéke a széphez.Pati olyan vidám ...Áron meg komoly  fiatalember./ remélem nem cseréltem össze a fiúkat/.


  Sacikám ....emlékezetes marad a forraltbor ....de a jó szándék a fontos.Azért ma ne bravúroskodj a karnissal....engedd el ....majd jön fiatalabb és helyre teszi. Néha bár nagyon nehéz ....de szükség van türelemre.


  Most már tényleg megyek .....mert nem lesz belőlem semmi.


  Azt még elfelejtettem ...lehet a zsíroskenyér utáni vágyakozásból ....akkora herpesz van a számon mint egy kacsacsőr....most kezd leapadni.....ez az én formám.


   

 2. 2018. december 15. 08:26281740.

  Szép napot Mindenkinek!


  Reggel is nagyon szép hó hullásra ébredtünk....már aki aludt....Nagyon szép fehér minden....csak a hólapát ne  jutna eszembe...


  Julika ....úgy rákapcsoltál, hogy csak na....megjött a sütő kedved.....még annyit a zserbógolyóhoz, hogy én a darált keksz helyett darált dióval csinálom..egyszer úgyis próbáld meg.....


  Ildikó.....szerencsére elég jól megúsztátok a vízes gondot.......ma alkotsz vagy pihensz?


  Borsika...kösz a képeket...mindenki aranyos , aki engedi látni magát.....a homályban lébő is biztos ilyen.


  Túl vagyok a körlet rendbetételén...már fől a káposztám....kezd beszökni ide is az "illata"....majd egy kereszt húzat elbánik vele......


  Ebéd után elkészítem a bejglit és majd holnap reggel csak sütni kell.....olyan nagy terveim nincsenek mára...papa összeeszkábálta a karnist , fel kellene tennem....félek szétesik és épp a fejemre...


  Holnap is családi nap lesz...és majd megírókázzák a mézeseket......sajnos piros nem lesz....azt mondta Saci, hogy azt melegen kellett volna rákenni, kicsit mérges vagyok magamra.....jó lenne ha volna más megoldás is....az volt a fő éke...


  Remélem minden betegünk javulgat...egészséget , jókedvet ezen  a szép fehér karácsonyt jelző napon...

 3. 2018. december 15. 08:03281739.

  Szervusztok!


  csupa öröm az életem. Örülök, hogy Ildinél megoldódott a víz probléma, Borsika megmutatta a kiskamasz unokáit, Saci olyan jó ötletet adott a fögével, hogy már rumban ázik..illetve aromában. Reggel minden fehér bundába öltözött. A cicák nagyon csodálkoztak, először óvazosan léptek bele majd jól meghempergették magukat..ugráltak, játszottak, mint a gyerekek. 


  Mindjárt megyek Csabára halat venni aztán csinálom a golyókat, mert annyira finom lett az első adag ami olyan "szegényes" de nagyon finom. Nincsen benne semmi csak keksz házi lekvár, kakaó..csokiba hempergetve. Isteni íze van, biztos a lekvár volt olyan jó, a sógornőmtől kapta Timi. A második adagba teszek fügét is. Kitaláltam, hogy a szomszédasszony még paradicsom levet és lecsót, én azt készítem, ők a kolbászt, hurkát, cigánykát. cserébe ezt kapják tőlem ..meg a sütit. Megyek is, ja, a sósat is begyúrtam, azt is megsütöm.

 4. 2018. december 14. 19:05281738.

  Borsika, kösz a képeket. 


  Nagyon  jók, és szépek, van ahol csak az alakot látni, a nyújtós kép is nagyon szép. 


  Kösz, hogy hoztad. Én mostanában nem kapok semmit sem.


  Én sem fényképezek mondjuk,.


  Átadtam a festeményt, nagyon örült Móni, jól megölelgetett, és azt mondta,most még jobban szeretlek.Elhittem.


  Majd holnap felteszem a képet.


  Képzeljétek elaludtam itt a gép előtt.  Nem csoda, bár mostkésőbb keltem egy órával mint szoktam.


  Holnap fogok sütni,ma már nem elfáradtam a vizes ügyben.


   

 5. 2018. december 14. 18:26281737.

  .......kértem egy képet a Szli unokámról Annuska,  .és engedi hogy mutogassam. Ej ..nem találom., ..váúú megvan.Csatolom. Volt Áronról is egy homályos ésti kép, és Patiról egy nyújtózkodós. Azokat is mutatom.


   


   


   

 6. 2018. december 14. 18:08281736.

  ANNUSKA SZIA, DE KEDVES VAGY


  bocsánat fölakadtam ..


  S z i l i   nagyon örült, és köszöni. Azt mondta, hogy mondjam meg az Annuska néninek,hogy sajnos : - (((   nem most tartja, de örül, hogy felköszöntötted. 


  Sóhajt és mondja: bár minden hónapban lehetne névnapja, akkor állandóan kaphatna valami ajándékot!!! : - ))))


  Márciusban szoktuk köszönteni, ..összevonjuk az apukája (Zsolt) névnapjával.  


  --------------------------------


  Nincs mesélni valóm kedves szívem csücskei, semmi új nem történik velem. Délelőtt megint 3 csomagolni való dobozka várt rám, aztán elcsoszogtam egy liter tejért Találkoztam egyik biciklista szomszédasszonnyal, azzal jól elbeszélgettünk. Aztán gondolkodtam aludjak-e egy rövidet, ..és közben eldőltem és el is szundítottam. Holnap megyek piacra házi kolbászért, meg tojásért amit majd a fasírtba teszek. Lesz a káposzta, valami nagy hús leves  is. Köretet nem kell csinálnom, Rita elkészíti, az LányomIldi meg a bejglit. Ennyi van a fejemben. 


   

  előzmény:
  Nusimama (281734)
  2018-12-14  16:21
 7. 2018. december 14. 17:26281735.

  Volt itt a vizes, megcsinálta, szerencse, hogy az elzáró csak volt rossz. 3-5oo Ft-tal megusztuk. 


  Itt még mindig esik a hó,már szép mennyiség van. 


  Várom haza Mónikát,  akkor adom a festeményt. Épp megjött. Nagyon örült, bár még nem látta. 


  A 6 lapos nálam nem karamelles.  Mindig kicsit több lisztet teszek hozzá, talán plusz 10 dk-át a 6o dk-ához. Így jön ki a 6 lap. Különben 5 lap szokott lenni.


   


  Jó szórakozást este.  sötétség szerint már este van, amúgy még nem.


   

 8. 2018. december 14. 16:21281734.

  Szervusztrok


   Enye, bejnye lassan mindenki lebetegszik. Kapjuk össze magunkat igy ünnep elött, mivel a Nagyiknak komoly szerepük van az ünnepei menü készitése során.


   Lám, Sacika, már csinálja a káposztát, Te kis hős. Én biztos nem birtam volna meginni.


  MaGDIKA, BIZTOS MÁR OTT VAN a KLUBBA ÉS SÜRÖG-FOROG.


  pÖTYIKE, VIGYÁZZ MAGADRA. vÉGRE VALAKI VISZONYLAG JÓL VAN.Időközben bolondozik a gépe Most milyen baba készül?


  -Erika, finom lett a kocsonyád? Az enyém  a végét járja. Már csak 2 db kistányérral van.A fiam szerint ehető.


  Julika, nyugi lassan biztos kitisztul a füled . Te is már sütöttél. Én is ma sütöttem meg az este összeállitott darálost.


  Anikó, akkor rossz, vagy kevésbé rossz nap dacára, ma vásárolni voltál. Jó lett a frizud?


  Ildike, rátok jár a rud, a multkor a villany, most meg a viz okozott bajt. Még szerencse, hogy Bence olyan ügyes és legalább átmenetileg tud segiteni. Remélem a szerelő már ott volt. Én is szeretném látni a pirosruhás hölgyet. Biztos örülni fognak neki.Én is vagyok ugy, hogy megsértödök és megbántva érzem magam, de a hosszú évek alatt megtanultam, hogy elöször "emésszem " meg, mert lehet, hogy nem is egészen ugy van, ahogy én gondolom.


  Borsikám, tele vagy programmal és a családod nem hagy unatkozni, s ez jó. Szilikének sok boldogságot kivánok névnapja alkalmából


  Marika, gondolom nálatok is beindult a nagy készülödés az ünnepekre. Ugye vigyázzól magadra?


  Itt az éjjel beköszöntött a tél. Egy vékony hólepel lepte el a tájat reggelre. Most is be van borulva, gondolom jön a következő eresztés. Vásárolni nekem is kell, de egy részét a fiam elvégzi. A jövőhéten az ajándékokat fogom megvenni. Persze nagy dolgokat nem., mivel nálam is a boritékos dolog megy. Igy mindenki azt veheti magának amit szeretne. Jaj még vasalnom kell. A fiam megigérte, hogy hétvégén jön és a függönyöket lecseréli.


  Na most már igazán sokat irtam.


   Betegeinknek mielöbbi gyógyulást kivánok.


   


   

  előzmény:
  Rolta (281733)
  2018-12-14  15:19
 9. 2018. december 14. 15:19281733.

  Ildikém..nagyon jó a figyelmeztetésed és megszívlelendő,,,,a néregól tett létrázás és cipekedés következményét már nagyon érzem.......A hatlaposodat elirigylem.....nagyon szeretem a  régies karamella  töltelékes változatát.....sütni nem tudom és semmi lapost se,,,a szerelő remélem hamar érkezik, ez most biztos nem hiányzott.


  Julika....annyit írok feleslegesen a főzésről....most jól esett, hogy ötletet adtam zserbógolyóhoz.....most hallottam , hogy az aszalt sárgabarack helyett datolyával és fügével is finom....lehet egyszer kipróbálom...


  Anikó.....jó lesz neked, vendég leszel....bár biztos így is fogsz sütni.....én már elmenni nem szeretnék......majd esetleg szokás szerint a lányokhoz a két ünnep közt morzsa partira.....


  Erika....már biztos megfőtt a kocsonyád és biztos finom lett...lehet nem jól emlékszem és tegnap  főzted...


  Magdi....érezd jól magad és gyere majd beszámolóval....Annuskát nem láttam.....remélem nincs baj.....


  Borsikát meg követni sem tudom annyira sűrű a programja mostanában..

 10. 2018. december 14. 14:27281732.

  Szervusztok.


  Szakadó hóesésében jöttem haza, igaz abba is mentem. Itt délelőtt óta esik a hó, már fehér a táj.


  Fodrásznál voltam, hangolódom az ünnepre. Nem éppen vidáman ébredtem, egyrészt rossz álmom volt, és eüs állapotom sem javul robbanásszerűen.


  Erika nagyon együtt érzek veled, és mindenkivel aki valamilyen fájdalommal, bajjal küzd. Igyekszem majd kicsit jobb hírekkel jönni, ez most valahogy összejött.


  Ildi a tényállást nem irigylem sem így ünnepek előtt, sem máskor, ez enyhén szólva is dühítő, még akkor is ha nem mérgelődsz. Az csak természetes, hogy megoldod és túl leszel rajta, de olyan jó lenne egy kicsit gondtalanabbul. Remélem azóta már megoldódott.


  Magdikám csak dicsérni tudom az aktivitásodat, le a kalappal, érezd jól magad.


  Saci ezt nevezem felkészülésnek, az én káposztám még a boltban van, szégyenlem is magam. Nálam nagyon laza, illetve semmilyen előkészület nincs, én megyek vendégségbe, Anikóék Pestre mennek a két ünnep között, így nem jönnek hozzám az idén, csupa szórakozás lesz. Apukám szokott törött borsot tenni a forralt borba amikor náthás volt. Te egy hős vagy, igaz a békességért néha be kell vállalni valamit.

 11. 2018. december 14. 14:12281731.

  Ja, és nem advent körül jöttél, hanem mindig nyáron,. csak a sütemény csinálta karácsonyi hangulatot. Mondtam is, hogy ez karácsonyi süti de én csak ilyet tudok csinálni. Le a kalappal mindenki előtt akik zserbót meg olyan soklaposat tudnak sütni. 


  Olyan sokan dicséritek a Magdi féle kiflit. macerás dolog? Vagy én is megtudom csinálni? Régen Ildi hatására sütöttem kifliket , jó is vlt de elfelejtettem. Az élesztős dolgok nem mindig sikerülnek...el is ment a kedvem tőlük. Bár jut eszembe, Virágnak nagyon izlett...olyan régen volt de most szép emléknek jött elő.

  előzmény:
  BiriBiri (281730)
  2018-12-14  14:05
 12. 2018. december 14. 14:05281730.

  Ildikém!


  Igen, az a süti ami akkor nagyon ízlett neked és ezzel boldoggá tettél engem, aki soha nem volt nagy sütő hírében. Krisztinél láttam először és ő a lekvárt is úgy csinálta ahogy előírták, alma vagy körte volt mákkal. 


  Megcsináltam a zserbó golyót, egy egyszerű változatot, nagyon finom lett így is, most pihen a hűtőben és ha veszek csoki mázat bevonom.Lehet, csinálok még egy adagot mert ha azt szeretném jusson is és maradjon is kell. Nórinak is szoktam sütit adni ő meg beiglit ad. 


  Annyira nincs kedvem kimenni pedig kell, nincsen alágyújtós ide készítve. Úgy szeretem ha itt van a teraszon a fűtő anyag , csak ki kell nyúlni érte. Nem szép látvány, bár igyekszem rendben tartani, de a kényelem a fő. 


  Most jut az eszembe, azt mondta dokinő hogy szopogassak cukrot meg úgy igyak hogy befogjam az orrom, hogy kinyíljon a fülem. Néha hiába fogom de az orrom, fújom, hogy pattanjon ki, nem teszi. de már túltengtem fülileg


  Holnap munkanap. Megyek a piacra halat venni ,Veszek húst, én székelykáposztát főzök magamnak. A két ünnep között az fogom eszegetni, egyedól leszek. 


  Saci írta, hogy jó lett volna ha mind a ketten megyünk.Nem igazán megoldható, már a cicák miatt sem. Melindáéknál nincsen is annyi fekhely, akkor a szomszéd panzióba kelletett volna menni. de az igazi ok a cicák. 

  előzmény:
  franci47 (281729)
  2018-12-14  13:45
 13. 2018. december 14. 13:45281729.

  Ó de jó volt benneteket olvasni.


  Mondjuk szívesebben olvastam volna, hogy nincs fülfájás, jó a hallás stb. 


  Sacikám, soha ne tegyél semmit méregből. Sokszor ráfizettem erre, mostanában mondom magamnak nem mérgelődöm, megoldom, akárhogyan is  meglesz. Jobb így. Mérgelődöm, akkor minden sokkal nehezebb.


  Magdikám készülődj, a mondás nagyon jó. 


  Most mi Bencével várjuk a  vizszerelőt. Reggel anélkül vízbe léptünk, hogy akartuk volna, vagy lábmosás lenne. 


  Még nem ért ide. Most elzárta Bence a vizet, mert már sok vizet kihordtunk a semmibe. 


  Hát ennyit így karácsony előtt.


  A képet feltétlen megmutatom, de még nem értem rá kijavítani a fentiek miatt a  képet, és Zegre sem tudtam elmenni az árvíz elkerülése miatt. 


  Ma sütni is akartam, Anikó féle linzert. eddig elmaradt. 


  Hatlapost mindenképpen fogok sütni, mert a multkori nagyon finom volt. Az feltétlenül kell. Hát ennyit tudok a karácsonyi sütésről. Julika azt a sütit sütötted meg, azt az adventit, amit mindketten sütni szoktunk. Tudod milyen finom volt amikor ott jártam nálad adventen kívül és azt csináltál. Én is megsütöm.


  Kérdés hogy éri meg nálatok az előbb sütött süti a karácsonyt?????????????????????


  Nahát én ilyen napra ébredtem, pedig elhatároztam nem panaszkodom, de ez nem is az ez a Házunkba a TÉNY című műsor. Kényszerüségből nézem, látom, már annyira nem szeretek ilyen dolgokkal foglalkozni. U t á l o m!


  Na majd csak vége lesz ennek is. 


   

 14. 2018. december 14. 13:09281728.

  Már megint itt vagyok....pedig már készülődnöm kellene....


  Sacikám ....annyi hülyeségei írnak össze-vissza...én azért gyakran fejtek rejtvényt, oldok meg kvíz kérdéseket......igaz, hogy sokszor elindulok valamiért ....aztán vissza...mert elfelejtettem.Gyertyát mostanában ritkán égetek ....de volt idő amikor folyamatosan égett.


  Nagyon tetszik nekem ez  a karácsony előtti  szokásotok...jó káposztafőzést!


  Nagyon szomorú, hogy elveszik a karácsonyvárás illúziója..hosszan lehetne taglalni miért és hogyan....minden ember másként éli vagy nem éli meg.


  Találtam egy  gondolatot ....sok igazsággal:


  "Lassulj le,hogy legyen íze az éltednek."/ új keleti mondás/


   

 15. 2018. december 14. 11:52281727.

  Szervusztok!


  Ildikém!


  Rákérdeztem ! Nincs összefüggésben a fürdő és a fül bajom.között. A fülem teljesen tiszta, nincsen semmi gomba, fertőzés.. ha fürdőbe mentem , orvosi tanácsra mindig parafinos olajjal kentem be és füldugót használtam. Soha nem érte víz.Ez az orrsövény ferdüléssel van összefüggésben. Nem fogom megúszni a műtétet. Az arcüregem legkisebb meghűlésekor már össze ér és nem tisztul csak hátra szívogatva. Állandóan sós vízzel és spry el kell, tisztítani, a régi műtét okozta lyukat állandóan kenni mert pörkösödik. Még nem hallok jól, ma megint súg de egy kicsit mint ha javulna. A múltkor is 3 hét kellett amíg vissza állt. Erről ennyit.


  ma sütöttem zsemlét és ha meleg a sütő megsütöttem a hógömböket. nagyon szépen sikerült de elfáradtam, 20 percre el is aludtam, azt sem tudtam hol vagyok, milyen idő van, annyira elbambultam. De már feléledtem, még boltba kell menni.


  Jó hogy Magdi mondta a palacsintát, és jó hogy Saci említett  a zserbó golyót. Milyen sokat csináltam amikor még Miskolcra jártam, nagy sikere volt. Azt fogok csinálni én is. Milyen jó, hogy így megbeszéljük.

  előzmény:
  franci47 (281722)
  2018-12-13  21:11
 16. 2018. december 14. 10:48281726.

  Szép napot Mindenkinek!


  Ildikó..nagyon jó volt reggel a te írásodra jönni....a festményednek biztos nagyon fognak örülni.....kérdezted a sértődésemet...még mindig tart, ez adott erőt az erőn felüli cipekedéshez......mivel csak én tudok róla, előbb utóbb elengedem....a semmittevésem csak félig sikerült...egészen nem is szeretem..


  Pötyike.....jó, hogy nem fáj semmid...tudom nekónk már ez is gyanus.....maradjon is így..


  Anikó....milyen napra ébredtél? Remélem a jó következett...


  Julika....javul e a füled? A cicák ?


  Magdi....én ma állítom össze a töltött káposztát...és holnap főzöm.......a már általunk kialakított hagyomány szerint karácsony előtt egy héttel van a napja.....elkerülendő a sok karácsonyi főzéssel járóütközést.....ja és bejgli is most készül melléje.....azért is jó, mert a jövő hét készülődésében jó lesz rájárni....


  Zserbót nem sütök, de a zserbó golyónak mindig sikere van......nem kell sütni és nagyon finom....emellett kiadós is, mert  elég tömény...


  Tegnap a papa csinált nekem forralt bort...kedveskedni akart, de szegfűszeg helyett úgy telerakta borssal, hogy csak na...hősiesen megittam és megdícsértem....azért remélem ebben a formában nem ismétli meg....


  Nem vagyok jó passzban...nem kellene mindenre figyelni........olvasom, hogy a rejtvényezés nem segíti az agyunk frissebben tartását....aztán a mécses égetés nem jó szokás, mert valami egészségre  káros anyagok szabadulnak fel...   mindezek után következett, hogy az emberek menekülnek a családi karácsony elől....na ez meg nagyon elszomorít....


  Legközelebb vidámabb dolgokkal jövök.....addig is vigyázzatok...gyógyuljatok


   


   

 17. 2018. december 14. 10:15281725.

  baracklekvár és túró.....

 18. 2018. december 14. 10:13281724.

  Sziasztok!


  Lassan jön a tél ....talán már kopogtat a határon / jaaj ....hiszen már nincs is /.Állítólag hó is lesz.


  Megtettem a mai körömet....az iskolás busszal elmentem   fél nyolckor a piacra....még sötét volt.Megvettem a káposztát, majd mivel volt még időm  ezt meg azt.


  Ildikém ....megmutatod majd a festményt?Nézem a Mistyt....nagyon jól játszanak a színészek ....a történet sem átlagos.


  Pötyikém az a " bizonyos összeg" jan1-től érvényes ....nem lesz osztva igaz szorozva se ..tettem mindenből ....lehet választani.


  Tegnap írtátok a zserbó palacsintát. Én a múltkor csináltam .....jó volt ....de semmi szenzáció nincs benne. Én is szoktam a diósat lekvárral enni ....ha olyan hangulatom van.Nálunk a nyáron a baracklekvár 3 túró   volt a nyerő.Olvastam a Fb-on zserbó roládot....nehezen tudom elképzelni ....de lehet majd "jövőre" csinálok egy próbasütést.


  Erika...a könyv kicsit csalódás volt.A történet  nagyon jó ....csak én azt hittem a Nők lapja után még hosszan folytatódik.Sajnos nagyon hamar véget ért.Azért érdemes elolvasni ...de meg nem venném....főleg azok után, hogy több mint a 3/4-ét tavaly már olvastuk./ Milyen hamar elment ez az év /.


  Össze kéne kapnom magam....délután a klubban lesz "forraltboros, zsíroskenyeres advent"...nyitott kapukkal.Mivel számítanak rám a segítésben ....nem húzhatom ki magam....pedig megint " begubózásban " vagyok.


  Legyen szép a napotok....vigyázzatok magatokra!

 19. 2018. december 14. 09:53281723.

  Sziasztok!


  Ildikó, jó volt olvasni az írásodat..igy napindítónak.


  Ma..le ne kopogjam mintha nem fájna semmim! Lehet nem is élek?  Persze ez nem jelenti azt, hogy fél óra múlva már nem fekszem a padlón, mert bele állt a fájás a hátamba.  Hesss!!! Még a gondolatot is elhessegetem!!!


  Vettem a boltban emezt-amazt (sütőpor, van.cukor, kókusz reszelék stb) legyen itthon.


  Hallottam kapunk 2.7 % emelést jövőre. De, hogy januártól..vagy elosztják két felé azt nem tudom.

 20. 2018. december 13. 21:11281722.

  Jó estét.


   


  Na csak ide értél Pötyi te is. 


  Nagyon ügyes vagy a babavarrásban.  Jó sokat kell vele dolgozni, de nagyon aranyosak és szépek. 


  Ma én is ügyködtem, festettem egy másolatot a vörös ruhás nőről. Emerigo Tot  /ha jól írom/  festette meg eredetiben. Eddig nem tudtam. 


  Már régen kérték a szomszédék, hogy adjam el az enyémet, de mondtam csinálok most másikat. Ma délután meglett.  Bea szerint jobb mint az első. Még holnap az egyik kezén kell kicsit javítani. /jaj pedig már összepakoltam, ecseteket mostam, rendet raktam magam után rendesen/. Majd ha kész lesz egészen akkor oda adom. Remélem örülnek neki. Már biztos nem számítanak rá. 


  Jól elácsorogtam a festés idején, jól megdagadt a lábam. Holnapra havat is igérnek azt hiszem, azért van ez a sokféle bajunk.


  Julika, remélem megjavul a füled. A fürdő  biztosan nem használ, még talán a vizgőz sem. Majd kérdezz rá. Zserbós palacsinta? Én a diós palacsintát mindig lekvárral eszem, igaz csokoládét nem szoktam beletenni. A csusztatott palacsintát nagyon szeretem, régen ettem sajnos.


  Ma én is sütni akartam, de aztán elmaradt. Először csak linzert, lehet, hogy szombaton elhozza az egyik ismerősöm a festőkéseket, akkor valamivel meg tudjam kinálni. 


  Borsikám nem szeretnék tyúkokat, elég nekem a kutya, az is rám maradt mint szamárra a kordé. A reggeli ébredés hozza a gondolatot is, hogy mit csináljak.  De nem égetően szükséges semmi sem. Az a baj, hogy nem szeretnék reggel zörögni,mert  Bea és Bence is tudnak aludni, csak én vagyok ilyen kialvatlan minden nap. Napközben papucsban vagyok,nincs házicipőm. Egy elektromos lábmelegítőm van, amit ide a géphez felhúzhatnék, de mostanában nem fázik itt a lábam.


  Erikám voltam a csontkovácsnál 4-én. Sürübben nem járhatok. Használt a kezelés - nem tudom ugyan mi lenne enélkül -  a csontok öregek, és nem maradnak a  helyükön, szétcsúsznak, és akkor jön a fájdalom, főleg, ha az ember emelget, és tesz-vesz, csinál nehezebb dolgokat. Most meghagyta, hogy nagyon vigyázzak magamra,mert jan.8 soká lesz. Eddig sikerült, ez a fájdalom ami van az szokásos, ez kiküszöbölhetetlen. Sajnos besegít a sarokfájás is. Ma csak felvizesedett a lábam, de majd reggelre leapad. Megszoktátok, hogy látszólag semmi bajom, de most sajnos több van már annál, mint szokott. Igérem, többet  nem panaszkodok. 


  Anikó, remélem egyik nap csak a tiéd lesz, ha mégsem kénytelen leszel egyet kinevezni magadnak. Minden rossz nap után  majdcsak jön egy könnyebb. Az lesz a tiéd,csak azt az ember későn tudja meg, pl. a következő rossz napon, hogy melyik volt a j nap. Na most bölcselkedtem egyet.


  Magdikám, szóval nem mész a koncseróra.  Jó szórakozást otthon, kényelmesen, nem kell elmenni, így haza sem kell jönni. Út megspórolva. 


  Sacikám, sikerült-e semmit csinálni. A te hozzáállásod a semmittevéshez nagyon rossz. Velem együtt valamit mindig akarsz csinálni, úgy érzed jól magad. Azért néha hanyagolj valamit. Miért volt sértődés? Békülj ki, de a karnis akkor sem fog összeállni. Újat kell venni. Sajnálom, jó, hogy nem lett  bajod.


  Annuska nincs komoly baj,  vagyis én vagyok elég komolytalan hozzá. Ma kiélvezkedtem magam a festésben, lett volna más dolgom is, de ehhez volt kedvem. Holnap elmennék a gyerekekkel a  boltba, ha csak valami közbe nem jön. Akkor maradok. 7-kor én is fent vagyok már, kivéve, amikor sürgős dolgom lenne, akkor bent maradnék az ágyban. Ilyen kifordított vagyok.


  Marika, eddig csak téged dicsértelek meg, hogy milyen csinos vagy, de  látom követtek a családtagok és ők is  jól néznek ki. Vigyázz magadra. 


  Na most aztán összehordtam nektek mindent, ami eszembe jutott, ami nem az majd akkor jut eszembe,mikor elment az iromány. Szóval, ha holnap reggel olvassátok, így  nézzétek el nekem, amit meg sem említettem. Pedig mindent olvastam.


  Legyen jó éjszakát, szép álmotok, jó meleg helyetek az ágyikóban. /a  hibákat nem javítom ki, így marad/.


   


   


   

 21. 2018. december 13. 20:07281721.

  Sziasztok!


  Csak ide értem! Pedig nem csináltam semmi különöset ami elvette volna az időt tőletek. Igaz varrtam, most magunknak..van két "memória" párnánk, nagyon szeretjük és szétment a huzat rajta. A múltkor kaptam szép fehér plüss anyagot..az eredeti is az volt..szóval azt varrtam délelőtt. Az elsőt kétszer, mert elméreteztem..szét kellett bontani és újra varrni..na azt utálom!!


  A karácsony még mindig nem állt össze nálunk...majd az utolsó pillanatban..szokás szerint. Ez a sütés-főzésre értendő.


  Én is nagyon rossz alvó vagyok..de mindíg is az voltam..ha 5-6 órát alszom az már jó!


  Kérdezted Erika a babákat...keveset adtam el. Többre számítottam. Sajnos nem tudok elmozdulni hosszabb időre itthonról..kellett volna keresnem egy viszont eladót..aki a karácsonyi vásárban árulta volna őket.


  De azért varrok megint egyet nekem ez terápia..annyira megnyugtat. És mivel korán felébredek ezzel töltöm az időt.


  Jön a hó..állítólag..csak nem lesz fehér karácsonyunk??

 22. 2018. december 13. 19:27281720.

  Julika, biztos nagyon örül majd a szomszéd asszonyod a sütidnek. Jó, ha van ilyen barátság. Gyógyulj meg! Erika szegény, Te is, ..jól nézünk ki,  ha mindenki lebetegszik.Ráadásul az ujjad is elvágtad! 


  Magdika, megértelek.. idegölő dolog csak várni, ..oda akkor az egész napod.Egyedül tényleg ne menj koncertre,  úgy nem is az igazi, és nem is elég biztonságos.


  Anikó  kedves, mi baj jöhet még?  Ugye ilyenkor többször is megméred a vérnyomásod?  Én megszegtem a Luca napi tilalmakat,   egyet  mostam. Vajon mi lesz a következménye?


  Ildike, amikor az ember fölébred, azonnal az jut eszébe, hogy ma mit is kell elvégezni?!  Talán ez hajtja ki az ember lányát az ágyból. Akkor meg már csináljunk is valamit.  Én meg délelőtt szeretek túl lenni és azután lazítani. Régről megszoktuk ezt a munkatempót - szerintem. Mi volt a padláson?  Volt valami rejtélyes, izgalmas???


  Jó hogy mondtad a hurkát Sacika, nekem is van egy májas tekercs a mélhűtőben, az O. barátnőjétől Nikitől kaptam. Falusi. Finom. Majd megsütöm valamikor.


  Annuska, Te is mostál ma?!  Jaj jaj, mi lészen most velünk?  ..Ha-ha...lesz egy halom illatos vasalni valónk! .Igen, köszönöm, ..jól szórakoztam, írom  is: Elmaradt névnapra emlékeztünk a Joe bácsi című P.szt.imrei  kocsmában. Alapból valami gyorsételt akartunk enni, de  végül mindenki "rendeset"  választott. Én juhtúróval töltött gombafejet kértem, volt hozzá kapormártás és krokett.  Annyit adtak, hogy a felét hazahoztam. A többiek megbirkóztak az adagjukkal.


  Ildike ki-be jártál, nem varrtál, és tyúkod sincs, semmi károd nem lehet! Mindent betartottál.  Deha volna tikod, mi baj származhatna belőle? biztos, a népi babonák közt lelek valamit róla. Kívánok a lábacskádra minden jót. Napközben papucsban v. házicipőben vagy?


   


   


   

 23. 2018. december 13. 18:33281719.

  Erika!


  Én azt írtam, hogy zserbós soha nem tudnék sütni viszont láttam zserbó palacsintát. Na, azt megtudom csinálni. Lekvár, dió. csoki rszelék...lehet rakottan csinálni és lehet csavarni is.

  előzmény:
  erry (281717)
  2018-12-13  18:19
 24. 2018. december 13. 18:27281718.

  Szervusztok!


  Zsúfolt napom volt. Reggel, Luca intelmét figyelmen kívül hagyva begyújtottam majd Csabára mentem. Ajándékot vásároltam, tegnap néztem ki, ma vettem meg mert nem volt annyi pénz nálam ami kellett volna. 


  Mikor haza jöttem jött a sógorom, hozott rengeteg újságot. Ez nekem aranyat ér a fűtéshez. vele jól elbeszélgettünk, ő is süket de ő  ma jobban hallott mint én. Én szinte semmit sem hallok, úgy meg lett kezelve a fülem, de mondta a dokinő hogy ennek így kell lenni még egy jó ideig. Tényleg nagyon megpiszkálták, szúrták, szívták...de legalább az a hatalmas zúgás megszűnt.


  Aztán délután elaludtam..olyan remegős napom volt, valami front közeleg? 


  Holnap sütni szeretnék..illetve nem szeretnék de kell. Azt szoktam vinni a szomszéd asszonynak, a Böbinek, ö nem szokott sütni.Viszont egy évben többször kapunk kóstolót, én a sütit viszem kóstolni.Meg kap egy dobozkát.


  A gyönyörűen megőszült Nóri is egy kis terítőt , dobozkát és sütit kap.


  Szombaton bemegyek halat venni. 

1 2 3 4 5

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek