MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
278909 hozzászólás
 1. 2018. május 20. 15:28278909.

  Skarlátvörös ártatlanság


  Koreai film. online


  Most néztem meg, kicsit sok benne az intim dolog, de a tartalma ...... majd meglátja aki meg akarja nézni.

 2. 2018. május 20. 13:36278908.

  Sziasztok!


  Nálunk is olyan csend van az udvarban .....szerintem sokan elutaztak.Most végeztem a mosogatással.Ma valahogy semmi kedvem nem volt a főzéshez.Munka mára befejezve.Olvasok és elkezdem a Passionatát.


  Ildikém ...köszönöm az egyik kedvenc koreai fiúmat ....mindjárt jobb kedvem lett.A másik körül valami zaklatási botrány van ...pedig milyen ártatlan a tekintete.Nagy kár érte... ha  igaz. Bár a fordítás olyan rossz, hogy nem is foglalkoztam vele tovább.


  Ügyes "kaszálód" volt.


  Julika  jobbulást kívánok.


  Borsévi ...be kell takaróznikönnyen beszélek ...én még az igazi nyárit nem vettem elő.


  Pötyi ...Leonának jobbulást kívánok! B-val  ezt mi is végig csináltuk.Legutoljára tavaly ...de akkor sem találtak semmit.Elképzelni nem tudom mi okozhatja.


  Gondoltam ma délután járok egyet ....de olyan lusta vagyok....még felöltözni is.Inkább megcsinálom a lábamon a nyári körmöm.


  Holnap reggel kimegyek Tómalomra.Van még virágom amit el akarok rendezni.Tegnap füvet kellett volna nyírnom, de sehol nem berregett fűnyíró ....gondoltam a hosszú hétvége szombatján  én is csendben maradok.Még nem olyan vészesen nagy ....majd  a jövő héten.

 3. 2018. május 20. 13:12278907.

  Jobbulást Leonának.


   


  Mi is jártunk így Bencével, remélem nem fog előjönni ujra. 


   


  Jót szórakoztam a kutyákon. Nagyon jó helyük van. Nem vesznek össze a helyfoglaláskor?


  Nálunk mostanában kétszer is elérte Negrót a görcsroham. Most vettem neki és persze nekem Magne B-6-ot. Minden nap kap egyet. Most kezdtük. Általában telihold utáni napon jön elő. Most nagyon megjegyzem, mikor volt, mert legutóbb csak az "emlékezetemre" támaszkodhattam. 

  előzmény:
  potymama (278904)
  2018-05-20  11:03
 4. 2018. május 20. 13:09278906.

  Annuskám, azt nem mondanám, hogy virágos jókedvemben vagyok, de nincs semmi probléma, ami valami új lenne az életemben. A régiségek lassan elkopnak.


   


  Festeni nem voltam, mert a jövő héten lesz./azt hiszem Magdi kérdezte/. Nem biztos, hogy tudok menni, lehet, hogy kihagyom, ahogy a csúszós utas télit is. 


  Most ebédeltünk. Lehet, hogy filmezek egyet, de leginkább vasalni kellene.


  Kert: Nagyon ritka lett az uborka kelése, mellé kéne még dobnom pár magot. Valamilyen csigák lakmároztak nálam. Most vöröset nem láttam. 


  Borsika, nekem is nyári takaróm van, de az éjjel is kellett a plusz pléd, ami oda van készítve, csak magamra kell húznom.


   


  Jó pihenést kívánok, írjatok, ha nincs mit akkor azt írjátok Nincs semmi. Okééééééééééé?


  Valaki telefonált, nem tudtam felvenni. Esetleg ti voltatok? 


   


   

  előzmény:
  Nusimama (278905)
  2018-05-20  12:23
 5. 2018. május 20. 12:23278905.

  Szervusztok


   Én is minden gyengélk4edőnek jobbulást kivánok. Jőn a nyár, ne legyetek betegek.


   Borsika, tessék meleg holmikat is elől tartani.


  Marika, jó munkát, gondolom nem unatkoztók.


  Magdika, tevékeny voltál.. Időnként kell az a kis kikapcsolódás.


  Pötyike, sajnálom , hogy ilyen pechesek nálatok a lányok, s ennyit kinlodnak a hasukkal. Gondolom már nagyon várják a fiadék, hogy beköltözzenek az új szép otthonukba.


  Julika, nem használtad a fülvédőd?


  Ildike, soraidból az tünnik ki, hogy nem vagy a topon. 


  Anikó, jó pihizést.


   Itt tegnap elég becsületes eső esett. Azt mondják a májusi eső aranyat ér. Na majd meglátjuk.  Különben tényleg minden drágább. Gondolom ez összefügg a benzinár emeléssel. Ma reggel szépen sűtött a nap, de megint kezd elborulni. Nekem is van maradék kajám, csak egy kis zöldséges rizst kell készitenem. Lassan el is kezdem.


  Kellemes pihenést, jobbulást a gyengélkedőknek.

  előzmény:
  potymama (278904)
  2018-05-20  11:03
 6. 2018. május 20. 11:03278904.

  Sziasztok!


  Mindenkinek javulást kívánok aki betegeskedik.


  Nálunk is Leona egy éjjelt a kórházban töltött. Volt már ilyen Brazilban is, hogy elkezdett fájni a hasa nagyon, görcsölt. Most is ez volt..bent tartották megfigyelésre, mert vakbél gyanús volt, de aztán a vérképe nem mutatott erre utaló jeleket, kapott gyógyszert és hazaengedték. Azóta teljesen jól van.


  Ugyanezt játszottuk el Alexával gyerekkorában..1 évig!! Görcsölt a hasa..orvos-kórház...nincs baja, haza. Aztán egy év múlva már nem tudták lyukasztással csak hasfelvágással megműteni.


  Dalma szintén hónapokat kínlódott hasfájással mire rájöttek a vakbele az ok.


  Itt volt a lányom, beszámolt a római utazásukról, délután meg megyünk sütögetni hozzájuk.

 7. 2018. május 20. 10:36278903.

  Szervusztok.Tegnap nem történt velem semmi, csak a mikróm mondta be az unalmast, nagyon vagyok. Főztem is tegnap, a napokban nem kell, majd holnap frissen a fiúknak sütök pogácsát.


  Tegnap délután filmeztem, befejeztem a Passionat Love-t, most majd rendezkedek egy kicsit a gépemen, nagy a rendetlenség szokás szerint, aztán választok majd valami nézhetőt.


  Pötyi, akkor hamarosan költözés lesz, gondolom nagyon várják már a fiadék. Alexának gratulálok a kocsihoz, sok szerencsét hozzá.


  Csendes a környék, biztosan mindenki ünnepel, vagy elutaztak.

 8. 2018. május 20. 10:17278902.

  Jó reggelt!


  Itt most nagyon szép reggel van. Talán a mai nap, amikor elaludtam elég későig.  Igaz mindenem fájt az ébredéskor, szinte begörcsöltek az izmaim a sok fekverészéstől. 


  Ma azt hiszem nem főzünk, olyan lájtos kaja  lesz.  Ha csak Bea mégis nem csinál a kisfiának valami fogára valót. 


  Köszönöm Bence dicséretét, hát nagyon nehéz munkája volt a kaszálással, mert olyan kövér a fű és nagy is, hogy majd a következő kaszálás hozza helyre a mostani rendvágást/ő mondta/.


  Én nem szoktam kaszálni, mert nincs nekünk tologatós, a másikkal nem bírom. 


  Tegnapi nap csak úgy elment félig üresen,  vagy mondjuk így félig tele?  Jó volt. 


  Mai programot nem tudom. Biztos kitalálok sokfélét. A kertben nagy a sár, sok eső leesett. A fehér bazsarózsám gyönyörű, és illatos. Nem vettem le, mert még kicsi a bokor, nemrég kaptam a tövet, így csak két virág diszeleg rajta. 


  Nézi valaki a Passionata Lovet? 


  Jobbulást a betegeknek,  jó szórakozást a menőknek,vagy a különleges programon résztvevőknek, a munkát végzőknek, gratulálok a gyors otthonépítéshez, konyhaszekrényhez, a  szép kerti virágokhoz és más szépségekhez, örömhírekhez, amiben részem volta napokban. 


  Köszönöm szépen a véleményeket a rajzról, de még nincs kész, tegnap még dolgoztam rajta. 


  Örülök minden eseménynek, ami a Menedékházban örömöt, boldogságot okoz.


   


  Gondolat tegnapról,  tegnap olvastam a Zarah c. könyvből. 


  "....pontosan tudta, hogy az életben az igenek és nemek léteznek csupán, az átmeneti állapotokkal magunkat kábítjuk.


  Pedig mikor azt mondjuk valamire, hogy majd meglátjuk,  már igazából megláttuk, csak még nem szedtük össze bátorságunkat, hogy ki is mondjuk".


   


  első kép Magdinak ajánlva.


   


   


   

 9. 2018. május 20. 09:29278901.

  Szia Julika! Szervusztok Kedves  Barátnőim!  Kellemes ünnepet, kikapcsolódást, jó egészséget kívánok Mindenkinek!


  Igen rossz kedvűen ébredtem, de elolvastam a vidám  a hsz.-edet és helyre rázódtam tőle. Mit sanyargok én, amikor örülni is lehet!!  Nahát. Minden rendben.  Kicsit ráfáztam még az éjjel a náthámra, ..kellett volna a téli takaró. Elibe kellett volna menni a bajnak. Most azonban ragyogóan süt a napocska, biztos jó meleg lesz. Annyi kedveset és szépet írtatok!  Imádom. Julika, remélem jót tett a lámpázás a fülednek. 

  előzmény:
  BiriBiri (278900)
  2018-05-20  09:03
 10. 2018. május 20. 09:03278900.

   


  Szép jó reggelt kívánok a ma reggeli útravalóval.


  "Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet. Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel."


   


  Rhonda Byrne


   


   


  Gyönyörűséges pünkösd vasárnapot kívánok. Én gyengélkedtem, melengettem, lámpáztam a fülemet. Most semmi nem ártott meg neki csak valami légköri viszony..már jobb. Csirkehúslevest eszünk sok hússal, zöldséggel. Mást nem csináltam, Timinek ennyi elég. Most jön haza Pestről, baráti társaságban töltötte az időt. Fél 12 kor ér haza, ebédelünk, fél kettőre jönnek Zsuzsiék masszázsra és fél 5 kor már megy is Szanába, kint maradta a kerékpárja. Majd valamikor holnap estefelé jön haza..remélem az idő ugyan ilyen pompás lesz, mint most. Én is úgy látom, hogy J. nagyon hasonlít így Magdira...de így van ez rendjén, az ő lányanagyon nagy a füvem de nem akarok ünnepnapon berregni. nőjön még egy kicsit...az utcán a szomszéd lenyírta 


   


   


   


   

 11. 2018. május 19. 20:58278899.

  Marika..készülget a fiamék háza..99 %-ban kész. Ott úgy van ha leszerződtek az építővel..addig a tulaj be se mehet amig át nem adják..illetve csak akkor mehet be..ha a vállalkozó ott van. A héten a ház környékét csinálták, meg az uszodát csempézték. Annyi hiányzik még, hogy a konyhába valami nagy "kő asztalt" csinálnak aminek csúszik a gyártása.

  előzmény:
  Sacika44 (278897)
  2018-05-19  18:29
 12. 2018. május 19. 20:52278898.

  Jó estét Kislányok!


   


  Már jó ideje itthon vagyok ...de csak szédelgek jobbra balra.


  Reggel időben mentem ...elültettem a virágokat, meg vettem tegnap a piacon még kettő paradicsomot.Levágtam a füge elszáradt részeit. Alaposan megkurtítottam. Eszembe jutott Éva unokatesóm férje / már nem él /...azt mondta mikor ültettem őket ...meg fogom bánni azt a percet amikor a kertbe vittem.Beszél hülyeségeket....gondoltam akkor.Háát ma nem voltam messze tőle ...igaz közben árgus szemmel lesem amit Gyöngyitől hoztam a 3 hajtás / az kicsit más fajta/megered e .Vittem újságot, rejtvényt...elő sem vettem.Délután jött a szomszéd Kata ...áthívtam kávéra ...jól elbeszéltük az időt .Igaz.. én már nem is akartam többet dolgozni...neki is nekem is jól esett a beszélgetés.Holnap itthoni nap lesz . Főznöm kell valamit ....ma volt ebédem .


  J. is telefonált...nagyon szép helyeken járnak. Marika ...közel  2o év után lett ismét barna.Most "állítólag" hasonlítunk is egymásra .


  Ildi rajzát most néztem meg tüzetesen ...tetszik. Elmentél az iskolába?


  Kicsit körbe nézek ...aztán lefekszem.Teljesen felborult a bioritmusom.Este korán álmos vagyok ....reggel korán ébredek.


  Lemaradtam a hercegi esküvőről.Majd biztos mutatnak részleteket  később is.Olyan keveset nézek tv-t ...nem is tudom melyik adó  közvetítette.


  Jó éjszakát mindenkinek!


   

 13. 2018. május 19. 18:29278897.

  Szervusztok!


  Itt jó nagy eső volt, sok apró jéggel.


  Julika jó hírt hoztál.Izgultam nehogy ilyen eső legyen nálatok, mint itt.Tudod írtam már, hogy J. mindig Békéscsabán és Mezőhegyesen töltik az ünnepeket.Bográcsoznak, kimennek a méneshez, kirándulnak.Attól függ mi a program.


  Anikó nagyon ügyes vagy.A pad szebb mint újkorában.Légyszi pihenj is kicsit.


  Annuska biztos megeredtek a virágaid amit ültettél.


  Magdi te is mindig találsz valami munkát.Jó J. haja.


  Remélem Erikáék buliját nem mosta el az eső.


  Saci meddig maradnak Veráék?Jó pihenést, sok fagyizást.


  Ildi rendes gyerek Bence.Kivette a férfimunkát a kezedből.


  Borsika bogarat ültettél a fülembe.Rántott csirke.Jobban szeretem a csontos részeket.A comb még igen, de a mell nem nyerő nálunk.


  Pötyi gratulálok Alexának az új kocsihoz.Fiadék háza elkészült?Lehet figyelmetlen voltam és már ott laknak.


  Megyek elmosom a falitányérokat és köcsögöket.Valami hasznosat én is csináljak.


   

 14. 2018. május 19. 17:54278896.

   Pesten esik az eső???? Itt egész nap gyönyörű idő volt. Kicsit kötöztem a paradicsomot, kicsit gyomláltam, de csak nagyon kicsit. Filmeztem. Nekem sincs ünnepi hangulatom, soha nem tartottuk...de ha dolgoznánk biztosan nagyobb örömet jelentene. megyek a tv elé, nem nagyon látom a békési, apró hímzést lámpánál. na, majd ha jó lesz a szemem

  előzmény:
  BORS (278895)
  2018-05-19  17:22
 15. 2018. május 19. 17:22278895.

  Itt csak esik és esik. Nem bánom,  ..de úgy lehűlt a levegő, hogy szinte fázom. Szia Julika! Szervusztok kedves kislányok. Megfázhattam egy kicsit, .mert csupa nátha lettem. Na, gyorsan ráfogtam, hogy gyengélkedem, és ritkábbra vettem a feladataimat.  Voltam piacon, de utána már vissza fogtam magam a munkától. Néztem a tv-n a nagy esküvőt, közben megfőztem az isteni levesemet. Esküvőből is megárt sok, bele is aludtam. Julika máskor kipróbálom a rántott farhátat. Tudjátok mit ennék? Cs.májat resztelve, vagy sütve, krumplipürevel. A múltkor a tv-ben egy műsorban láttam, amint készítették és úgy megkívántam. 


  Pötyike, gratula a  gyerekek új kocsijához. Annuska nagyon szép a kis kerted. Gyerekek, olyan drágaság van a piacon, mintha megbolondult volna a világ. 

  előzmény:
  BiriBiri (278893)
  2018-05-19  10:31
 16. 2018. május 19. 16:32278894.

  Szervusztok


   Itt is mindig van valami munka.Arról nem is beszélve, hogy minden sokkal lassabban megy mint régen.


  Julika, én is szeretem a csirka farhátat, akár levesnek, akár rántva. Megértő, jó gqzdi vagy. Sajnos  most van a kullancs szezon. Óvatosnak kell lenni.


  Pötyike, nagyon jó dolguk van a kutyusoknak. Alexáéknak  sok sikert az új szerzeményhez, 


  Anikó, komoly munka volt a pad újjá varázslása. Ügyes vagy. Biztos fincsi lett a kifli.


  Magdika, komoly, férfi  munka  a kiásás. Remélem nem áztál el, mert itt jócskán esett.


  Erika, érezzétek nagyon jól magatokat, élvezzétek a szabad életet.


  Sacika, jó pihenés és kikapcsolódást.


  Ildike, gondolom alaposan elfáradtála hegyen. Bence nagyon  aranyos, hogy a suli mellett igy segit. Szerintem jó lett a kép.


  Marika, komoly munkátok lesz mire minden a helére kerül, de utána  milyen jó lesz.


  Közben el is állt az eső. Itt volt a fiam és pont akkor indult amikor  kezdett esni. Remélem simán haza ért.


  Nekem sincs semmilyen ünnepi hangulatom. Valahogy ez nem igazi . Nem szoktuk tartani.


  Jó pihenést kivánok

  előzmény:
  BiriBiri (278893)
  2018-05-19  10:31
 17. 2018. május 19. 10:31278893.

  Szervusztok!


  Borsika!


  A far hátat én is szerem rántva. Ma tepsis csirkét vettem, tudjátok, olyan egész csirke csak nincsen melle. Kettőt vettem, jó lesz főtt húsnak, tormával. meg a zöldség ami a levesben fő...máris két fogásos ebéd. Kint voltam a kertben. Most bújnak a magvak, a gyommal együtt..nagyon Hamupipőke munka kiválogatni...fejjel lefele, mert én nem tudok sámliról gyomlálni mint Marika. Egyszer leültem a sámlira és úgy kellett felcibálni, mert nem tudtam felállni róla. Most jövök megyek a kert és a lakás között, pihengetek mert ez a változó idő kicsit gyötör. Úgy hogy én már nem akarok rátenni egy lapáttal. 

 18. 2018. május 19. 07:31278892.

  Megyek a piacra! 


  Később jövök!


  Szia Mindenki,


  Hello Magdika!


  Lekoppintottam  a  vidám stilusodat,   én is így köszönök be-, és egyben el is, mert 


  nagyon tetszettél, ha-ha ...legyen kellemes napod.


  .......napotok Kislányok. Mennem kell kenyérkét venni, megfehér répát, a levesbe. Csirke  szárnya leves lesz. A hentesnél kacsa-nyakat kerestem, ..de már nem volt. Az egyik vevő mondta: ...vegyen far-hátat, ..az  rántva is jó. Hmm....juszt is csirke szárnyat vettem, és felét a levesbe teszem. 

  előzmény:
  harangvirag08 (278891)
  2018-05-19  06:58
 19. 2018. május 19. 06:58278891.

  Jó reggelt!


   


  Megyek Tómalomra.....majd este jövök!


   


   


   


  Legyen szép a napotok!

 20. 2018. május 18. 19:29278890.

  Julika, itt vagyok.


   


  Nem mondom, hogy nagyon jól,mert most éppen leamortizálódtam.


  Délután készítettem egy rajzot, ez lenne a következő festemény, amit a Piktorban kéne festeni, én lerajzoltam most, kicsi változtatással.  Még nem tudom, hogy elmegyek-e. 


  A fotó,   nem a legsikeresebb, az előzőeket, valahova eltettem, és ujra kellett fényképezni 

 21. 2018. május 18. 19:25278889.

  Jó estét, bár még egy kicsit látszik a napsugár. 


  elfáradtam ma is,  álmos is vagyok, lehet, hogy aludnom kéne. 


  Most jöttem meg a temetőből, vittem egy kis bazsarózsát a sírokra, bár nem sokáig fog tartani, mert lehullatja a szirmait. Délelőtt vásárlásos járat. Délután gyomlálás, takarítás, és nem bírtam megállni, hát egy rajzolás is volt. 


  Sacikám, kellemes pihenést kívánok, és egy cseppet se aggódj miattunk, tesszük a dolgunkat mint ahogy te is szoktad. 


  Magdikám, akár lejártad ma magad, nem kell külön torna. 


  Marika, nagy munkában vagytok, megszépültök, a lelketeknek is nagyon jó. 


  Borsika, remélem jobban vagy már, mint ahogy írod is a nyakadnak legalább használ a kezelés.


  Julika, bizony megérett a helyzet a munkára, ő akarta lekaszálni,d e nagyon megszívta,mert olyan nagy a fű, nehéz kaszálni. Azt mondta a következő már jobb lesz, mert előbb megcsinálja..  Ma be szeretné fejezni, fel kell majd mennem összegereblyézni, mert ekkora fűvet nem lehet ott hagyni. 


  Erika, lehet, hogy tegnap írtad a telken lévő napodat.Annyira felidézted a régi  időket, amikor mi is ketten voltunk kint a férjemmel. Mennyire jó volt a sok jó szomszéddal együtt lenni. Mindnyájan vártuk a találkozást eszegettünk, iszogattunk, sütöttünk, beszélgettünk, volt egy jó nótás  szomszéd, ő mindig énekelt nekünk, operettekből, még áriázott is.  Szívesen emlékszem vissza. 


  Legyen szép estétek. 


   


   

 22. 2018. május 18. 19:20278888.

  Ma nem láttam Ildit, Annuskát, Erikát...biztos a dolguk. Itt nagyon változékony az idő, hol esik hol süt a nap. Délelőtt az oviban voltam, délután itt volt Zsuzsi, Timi egy nagy kullancsot "operált" ki s hátából. Timi azt mondja két vendégnek is volt a testében kullancs amikor a fürdőben masszírozott. A kullancs húzója a Szana kulcscsomón van..át fogja tenni az itthonira, ha még előfordul ilyen le tudja kezelni. Lassan vége a napnak. A mai bosszúság, hogy rájöttem, miért nem működik rendesen az egér. A cicák megrágták de nem most, azt a kort talán kinőtték, régebbről észleltem ezt a hibát de nem gondoltam erre. Most meg állandóan behordanak madarakat, itt bent a konyhában , olyan mint ha tollfosztás lenne. Erről nem lehet leszoktatni. ragadozók. Szép estét nektek!

 23. 2018. május 18. 16:47278887.

  Szép délutánt


  olvastam, hogy milyen ügyesen vagytok......mindenki csinált valami hasznosat,  csak mi süttetjük a hasúnkat a nappal.......már amikor süt..


  ma is jól telt eddig a napunk.....este nagyot akarunk sétálni...


   

 24. 2018. május 18. 16:34278886.

  Sziasztok!


  Ma ilyen jövő menő napom van.....jobban elfáradtam mint a munkában..


   


  Alexáéknak gratulálok az autóhoz.


  Marika ...szépek lesztek mire elkészül minden.


   


   


  Puszi mindenkinek!

1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek