Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bőrrák (basalioma)

szornyike
Létrehozva: 2005. február 11. 14:41
Sziasztok!

Voltam dermatoszkópos anyajegy szúrésen és kimutatták, hogy a mellkasomon van egy basalioma. Mondta a doktornő, hogy rosszindulatú, de nem kell aggódni, mert kimetszik és kész. Semmi áttéttől nem kell tartani, ez nem az a típus. Volt már Valakinek ilyen tapasztalata? Milyenek a kiújulási esélyek?

Előre is köszi.
  1. 2020. október 13. 20:0232.

    Nekem jobbról az orrom mellöl kellett eltávolítani. December kilencedikén kell mennem a sebészhez ellenörzésre. A seb gyorsan gyógyult és a helye szinte meg sem látszik. Tegnap egyébként rákerestem a "Görcsös görvélyfü"-re, aminek a latin neve "Scrophularia Nodosa" és ezen a néven van forgalomban a belöle készült "tinktura". Elképzelhetö, hogy Magyarországon nem kapható, de pl. Ausztriából beszerezhetö. Viszont véleményem szerint basalioma ellen nem használ. Olvasgattam róla egy kicsit és a neki tulajdonított hatások orvosilag nem bizonyíthatóak. Szóval szerintem kidobott pénz és a vele való próbálkozással csak elodázod a mütétet. Fogadd meg, amit "kne" a 27-es hozászólása végén ír:"Remélem segitettem ezzel a sorstársakon, és mégegyszer mondom, a bőrtumorok nem játékok, ha egyszer kiderül, nem szabad halogatni, el kell távolítani" 

    előzmény:
    Ilke (31)
    2020-10-12  20:58
  2. 2020. október 12. 20:5831.

    Nekem is volt mŕr műtétem, de nem az orromon, ami most kéne...

    előzmény:
    nidda (30)
    2020-10-12  20:46
  3. 2020. október 12. 20:4630.

    Ne kísérletezz vele, hanem fordulj börgyógyászhoz. Minél elöbb annál jobb. Nekem ez év nyarán távolítottak el egyet, - nem volt az elsö eset. Minden kilencedik,-vagy tizedik évben megjelenik valahol. A börgyógyász szerint ezzel a problémával, ha idöben kezelik, akár száz évig is élhetsz... 

    előzmény:
    Ilke (29)
    2020-10-12  15:15
  4. 2020. október 12. 15:1529.

    Kedves Gizga!


    Most láttam a bejegyzésed. Kerestem ezt a homeopátiás növényt basaliomára, de nem lehet kapni.


    Te hogy vagy? Van valami gyógymódod rá?


    Köszönöm!

    előzmény:
    gizga (26)
    2018-05-05  07:01
  5. 2018. július 7. 17:4328.

    Szia!


    Szeretném megkérdezni, hogyan használtad. 


    Válaszodat előre is köszönöm.


     

    előzmény:
    gizga (26)
    2018-05-05  07:01
  6. kne
    kne
    2018. május 24. 19:2327.

    Üdvüzlök mindenkit ! 


    Édesapámnak volt eleinte 4 db az arcán, testén további 7.  A basalioma nem veszélytelen , inkább igen veszélyes rosszindulatú daganat. Nincs ilyen hogy nyugvó fázis, ha egyszer elkezd növekedni , szép lassan megeszi a bőrt, a környező szöveteket, porcot, csontot is akár. 


    Helyi sztk ban fagyasztgatták, metszegették, de volt amelyiket nem sikerül az épben, a fagyasztástól , ha nem megfelelő a mélybe kezd növekedni. 


    Plasztikai sebészt kerestünk ,miután sebész nem vállata tovább, 1 elhajtott , kettő olyan árat mondott, hogy lefordultunk a székről.


    Egy kedves bőrgyógyász a honvéd kórházban dolgozó Dr. Kovács András plasztikai sebész doktorurat ajánlotta. 


    Felkeresés után egy nagyon széles körű tájékoztatást kaptunk, majd időpont egyeztetés után tb alapon aput megoperálta.


    Volt olyan basaliomája, ami akkora volt, hogy nem lehetett már bezárni simán , ott " lebenytechnikát" alkalmazott. 


    Szövettan készült mindből, és nagyon boldogok voltunk, mikor 2 éves járkálás után apu végre tumormentes lett! És most fél év után már szinte semmi sem látszik, a halvány hegvonalakon kívül.


    Már azóta több családtagnak is segített, mi csak hozzá megyünk /mennénk, bátran ajánlom. Mi kedden voltunk nála a honvéd kórházban, a magasföldszinten a 37- 38 ajtó alatt volt a rendelés. 


    Remélem segitettem ezzel a sorstársakon, és mégegyszer mondom, a bőrtumorok nem játékok, ha egyszer kiderül, nem szabad halogatni, el kell távolítani. Ha nekem ilyen jellegű panaszom lesz, csakis a Kovács dr. 

  7. 2018. május 5. 07:0126.

    Nekem több éve van az arcomon, az egyik csendes, a másik felerősödött. Ha erős stressz ért, vagy fagyit ettem, sokat, akkor még ki is vérzett. Mível homeopata természetgyógyász, népi gyógyász vagyok, s más a szemléletem, így nem gondoltam hogy műtét. Persze az orvos rokonaim mind erősködtek  a műtét irányába. Már egy súlyos krónikus mandulagyulladást is jól rendberaktam, az is maradt. Hát igy maradtam a természetgyógyításnál, Kipróbáltam néhány komoly homeopátiás szert, nem volt igazán nyerő. Elmentem családállítási terápiára, azután elindult a változás. Majd a tanyasi házam  beton kockás feljáró homokos réseiben egy új ismeretlen növény kezdett megjelenni, ami még a környéken sehol. Göcsös görvélyfű. Mível gyógynövényekkel is foglalkozom, megnéztem mit tud. Gyógynövényként kevésnek bizonyult, na meg nem akartam megnyirbálni ezt az egy növénykét, meg mentettem a forró betonrengetegből, mert ez nem az élettere. De miattam kibirta az első évet. ( Hát nem csodálatos a természet )Megnéztem a homeopátiás angol repertóriumot, s ott ez a növényt bőr és mellrák gyógyítására használják. Az a különbség, hogy ugyanazt a növényt , amely gyógynövényként tud valamit, potenciálással kinyílik , s még többet tud. Már csak egy aprócska kis dudor az én basaliomám, ami szinte nem él, szépen javul, kb 75 %-os a javulás, nem hagyom abba a kezelést, míg el nem múlik.Már az orvos rokonaim, nem akarják leműteni, látják h jó az irány


  8. 2017. december 12. 21:4925.

    A Basalioma tényleg nem  képez áttétet,ritka esetben, időben el kell távolítani. Nekem 2016-ban szemhéjamon volt egy basalioma, amit az épben eltávolítottak. Sajnos úgy érzem, hogy kiújult, most a vállamnál jött elő, még egy év sem telt el. Ismerem a formáját, mert a szememet százszor is megnéztem, nem tévedek !Most megint megyek a  bőrgyógyászhoz, és amilyen hamar csak lehet kimetszetem. Sajnos egész nyáron a Balatonon vagyok így a napot el sem tudom kerülni, még ha vigyázok is. Mindenesetre most már jobban fogok félni, mert még egy ilyen sok lenne !

  9. Torolt_felhasznalo_942968
    Torolt_felhasznalo_942968
    2005. november 18. 15:4124.
    Sziasztok

    A nővéremnél 3 éve diagnosztizálták a börrákot.Most jött kinyirokcsomó áttéte a combhajlatánál. túl van a műtéten térdtől egész a combhajlatig felvágták.kiszedték a nyirokcsomókat.és 2 nyirokcsomóban masszív rósszindulatúráksejteket találtak.most kap sugárkezelést 1 hónapon keresztül minden nap és még egy ugynevezett interferon kezelést.
    de tegnap már a nyakán is csomókat talált nem tudon mi lesz vele 30 éves és 3 gyermek édesanya.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2005. február 23. 12:5923.
    Közben olvastam hogy már túl vagy a műtéten. :)
    Én is köszi apu nevében is a jókívánságokat!
    Remélem soha többet nem kell ilyennel vagy hasonlóval orvoshoz menned.
    Biztos vagyok benne hogy nincs aggodalomra okod!
    :)Móncs
    előzmény:
    szornyike (22)
     
  11. 2005. február 23. 12:4322.
    Kedves Móncsa!
    Nagyon köszi a bíztató szavakat, igazán jól jött. Kívánok Apukádnak további jó egészséget, és köszi mégegyszer!

    Szörnyike
    előzmény:
    MÓNCSA (21)
     
  12. 2005. február 23. 11:5221.
    Szia szörnyike!
    Csak megnyugtatásképp. Édesapámnak volt ilyen nagyon hülye helyen, a derék és fenék között és mivel állandó irritációnak volt kitéve neki is műtétet ajánlottak. Pár perc alatt kimetszették (kicsi volt) és utána a szövettan is bizonyította hogy sajna rosszindulatú volt. Mivel a családban, illetve a barátikörben több orvos is van, köztük bőrgyógyász és sebész is ők mondták hogy ezen elváltozások többsége hálistenkének betokosodott rákos elváltozás, tehát nem képez áttéteket. Apumnak ez már több éve volt. Alig látszik a helye, mondhatni egyáltalán és teljesen egészséges. Nem keletkezett újabb, nem újult ki és tökéletessen jól érzi magát.
    előzmény:
    szornyike (12)
     
  13. 2005. február 23. 11:3520.
    Örülök, hogy túl vagy rajta, minden jót.
    előzmény:
    szornyike (19)
     
  14. 2005. február 15. 22:1719.
    Sziasztok!
    Na túlvagyok a műtéten. Helyi érzéstelenítéssel csinálták, az egy kicsit kellemetlen volt, amikor az érzéstelenítőt beadták, de onnantól kezdve nem éreztem semmit. Kb. 30 perc volt. Plasztikai sebész csinálta, remélem, hogy nem lesz túl csúnya. Bár inkább az érdekel, hogy többet ne legyen ilyenem. Többet nem tudok róla.
    Én azt tanácsolom Mindenkinek, ha egy kis elváltozást is talál, azonnal menjen, mert megéri. Ami elsőnek jelentéktelennek tűnik is nagyon súlyos is lehet.

    Mindenkinek jó egészséget! Puszi: Szörnyike
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2005. február 14. 22:0918.
    Szia! Meg tudod kérdezni, hogy volt-e fájdalma, és hogy mivel csinálták? Lézerrel, vagy szikével egyszerűen kivágták? Nekem sem anyajegy, csak bőrelváltozás.

    Nem mondták, hogy mik a kiújulási esélyek?

    Köszi előre is: Szörnyike
    előzmény:
    Kisbölény (11)
     
  16. 2005. február 14. 22:0717.
    Szia! Nem csinálják TB-re, de ha tagja vagy valamilyen egészségpénztárnak, kifizetik.
    Megíriom, amint túlleszek rajta.

    Köszi a szorítást, rám fog férni.

    Szörnyike
    előzmény:
    V.Zsuzsi (16)
     
  17. 2005. február 14. 10:1616.
    Szörnyike!
    Azt akartam még kérdezni, hogy ezt a vizsgálatot nem csinálják tb-re?
    Gondolok rád holnap, írd meg mi volt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2005. február 12. 20:4915.
    Én elvittem a fiamat, mert pubertáskor iszonyú sok anyajegye lett. Ott egyet eltávolittattak, és meg is vizsgálták, de nem találtak vele semmi rendelleneset. . De azt mondták, ha az alakja, színe változik akkor menjünk, egyébbként kb 40 pötty után is éredemes megnézetni. Ezenkívül az alakja sem mindegy, ha szabálytalan, vagy szedres mint a magzatcsíra, vagy mint a málna, akkor is menni kellHa piros árnyéka van, vagy vérzik akkor sürgősen. Ennyit mondtak.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. 2005. február 12. 11:2714.
    Szia Gigi8!

    Nagyon jó, hogy időben elmentél. Azt szeretném kérdezni, hogy kellett menni sugárterápiára, vagy kemoterápiára?
    előzmény:
    gigi8 (5)
     
  20. 2005. február 12. 10:0313.
    Szörnyike, jobbulást!
    Köszi az infot, el fogok menni én is.
    előzmény:
    szornyike (12)
     
  21. 2005. február 12. 09:5212.
    Sziasztok!
    A szűrés az alábbi helyen van. IX. Üllői út 21. II. em. 3. Bejelentkezés: 06-30-388-6859-es mobilon. Nagyon kultúráltak és kedvesek. A szűrés ára 13. 000. - Ft. Nem olcsó, de megéri. A műtét jövő kedden lesz, ambulánsan. Helyi érzéstelenítéssel fogják végezni, majd elküldik szövettanra.
    Tetőtől-talpig, a szó szoros értelmében átnéznek egy kütyüvel. Azonnal minden megjelenik a számítógép monitorján. A problémás anyajegyet megjegyzik, és évente vissza kell menni kontrollra, hogy meg tudják állapítani, ha változás van. Én most voltam először, többet egyelőre nem tudok róla.

    Sok sikert Mindenkinek! Nem érdemes várni, mihamarabb menjetek!

    Üdvözlettel: Szörnyike
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2005. február 11. 15:5111.
    Szia Szornyike!

    Apukámnak már kb. 3-4 basaliomája volt (a legtöbb a homlokán, egy a hátán, mindet kivágták, ambuláns műtét, helyi érzéstelenítéssel). Neki nem anyajegy volt, csak "síma" bőrelváltozás. Eddig a Kútvölgyi úti kórházba járt, de az utolsót máshol csináltatta, egy specialistával, aki arra is figyel, hogy ne legyen csúnya a nyoma.
    előzmény:
    szornyike (1)
     
  23. Torolt_felhasznalo_942461
    Torolt_felhasznalo_942461
    2005. február 11. 15:3610.
    Szornyike,
    megírnád hogy hol voltál szűrésen?
    Köszönöm!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. Torolt_felhasznalo_942461
    Torolt_felhasznalo_942461
    2005. február 11. 15:359.
    Szornyike! Hol voltál szűrésen?
    Nekem is el kellene mennem, de nem tudom, hova menjek.
    Köszönöm.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top