Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Messenger illem

pompidouenne
Létrehozva: 2019. Április 20. 15:28

Sziasztok!


 


Ma egyik ismerősöm azt kérte a falán, hogy megkér mindenkit, este 8 és reggel 7 között ne írjon neki üzenetet. Ez engem nem érint, mivel én vele sosem leveleztem, ettől függetlenül kíváncsi vagyok ki mit gondol. Én kérdeztem tőle miért nem kapcsolja ki a telefont vagy veszi le a wifi-t?! Én ezt teszem, így nincs zavaró üzenet. A sugárzása miatt, ha a közelünkben van, amúgy is ildomos kikapcsolni a telefont, de a net levétele is tuti megoldás. Persze alapból az ember tényleg nem írogat túl későn/túl korán, max azokkal, akiket közös megegyezéssel lehet zavarni. Ettől függetlenül volt azért olyan, hogy több napig elfelejtettem emberi időben egy üzenetet megírni, mert folyton rohanok, csak este tudtam, mikor volt rá időm. Elnézést kértem a későiért és hozzátettem, hogy természetesen nem várok most választ. Mondjuk nem lepődtem meg hogy az illető még akkor melegében visszaírt, mert tudom, hogy ő is rohan egész nap.


Az ismerős végül azt írta a javaslatomra, hogy nem fogja ő ki-be kapcsolni  a telefont, tartsa be mindenki az illemet! De mi az illem? Én pl. telefonon 8-20 között hívok valakit, nem közeli ismerőst 19-ig, de az üzenetre nem használtam ilyen szabályt, saját magamból kiindulva, akit a teló kikapcsolása okán nem is tudnak zavarni. No meg ő pl. 20-reggel 7 közötti időtartamot jelölt meg. Na, ha ez hétvégére esik, én ölnék, ha valaki negyed 8-kor felébresztene, tehát nálam inkább 9 lenne a kezdő időpont. Persze nála lehet a hétvége eleve tabu. És akkor ott van, aki 3 műszakos. Nem tartjuk számon, hogy épp milyen hete van, simán felzavarjuk délelőtt, ha nem kapcsolja ki a telefont...


Ti mit gondoltok?

  1. 2019. Április 23. 15:269.

    Micsoda baromság az ismerősöd részéről! Ilyen alapon mindenki írja ki, hogy mikor hajlandó fogadni az üzeneteket, te meg csináljál egy mátrixot, hogy kinek mikor írhatsz üzenetet? Erre valók a beállítások, ahogy már korábban is írták itt. Ha az illető ezt nem tudja, csak elvárja, hogy mindenki hozzá alkalmazkodjon, akkor inkább őt kéne némi illemre tanítani!

  2. 2019. Április 23. 10:348.

    Ezzel az illem dologgal az a fő gond, hogy egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti, hogy mikor szeretné, ha nem "zaklatnák". Én pl. későn kelek, későn fekszem. 9 előtt nem szoktam felkelni, cserébe viszont akár éjfélig is elérhető vagyok. Nekem ez az "illem". Aki nem akarja, hogy elérjék, az kapcsolja ki a telefonját, de legalábbis jöjjön le a netről. Egyetlen mozdulat. Aki erre lusta, az meg kockáztassa, hogy olyankor is keresik, amikor neki nem alkalmas.

  3. 2019. Április 23. 07:357.

    Vannak FONTOS EMBEREK   - akiket állandóan hívnak...., DE  , ha ő nem tartja magát fontos embernek, miért nem teszi azt a telefont olyan helyre, ahol nem hallja a pittyegést....ha már kikapcsolni nem tudja....


    Szerintem senki nem telefonál  "szórakozásból"   éjszaka  -   sem hajnalban,....     valami fontos közlendője lehet, ami a hívott félnek is érdekes....

  4. 2019. Április 21. 16:296.

    Jesszus, de ráérsz. :)


    A válaszom: Te kikapcsolod a telefont, ha nem akarod, hogy baszogassanak, ő megkéri a tisztelt publikumot erre 1 db üzenetben.


    Mondjuk mert a családtagjai, közeli barátai hívását várja, vagy csak úgy, mer'  neki így a jó, oszt kész.


    Olvassál inkább egy jó könyvet, és akkor nem fogsz hülyeségeken agyalni.

  5. 2019. Április 20. 23:375.

    Tényleg nem a világ nagy kerdese ez, azért voltam csak kíváncsi a véleményekre, mert engem meglepett ez a felhaborodottsag ezzel kapcsolatban. Én simán lekezeltem ezt azzal, hogy beszabalyoztam mikor kaphatok üzenetet...


     

    előzmény:
    Babyface83 (4)
    2019-04-20  22:08
  6. 2019. Április 20. 22:084.

    Azt gondolom, hogy ez így ebben a formában eléggé túl van lihegve. Nem kell kikapcsolni a telefont, a messengeren belül is be lehet állítani, hogy ne kapja meg az értesítést értesítést, ha valaki nem szeretné. Kivételeket is be lehet állítani, hogy ha valakitől fontos lenne azonnal megkapni, ha ír, arról ne maradjunk le. Az rendben van, hogy késő este nem illik felhívni valakit (bár nyilván ez sem mindenkire érvényes), de a messengeren egy írásos üzenet azért nem ugyanaz.

  7. Torolt_felhasznalo_265455
    Torolt_felhasznalo_265455
    2019. Április 20. 16:103.

    előzmény:
    margaret3711 (2)
    2019-04-20  15:45
  8. 2019. Április 20. 15:452.

    Ennel nagyobb bajod  soha ne legyen.

Címlap

top