Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Ez mitől lehet?

pinkldy80
Létrehozva: 2017. szeptember 5. 10:06

 Sziasztok! az mitől lehet, ha kiveszem a gépből, a ruhákat és olyan érzésem van,mintha nem lenne mindenhol vízes? Az adagoló tök üres, és pár alkalommal bementem megnézni,rendesen  szívja be a vízet,mégis nyomokban száraz a ruha.Nem mindig van így,ma pl.plédeket mostam. Köszönöm!!

7 hozzászólás
 1. 2017. szeptember 7. 08:277.

  Én alaposan körüljártam a témát, neten rendeltem, végigböngésztem egy csomó típust, vásárlói véleményeket kerestem és eszerint döntöttem, és jól. :)


  Nekem elöl töltős, de ki lehet nyitni menet közben (persze nem mindig), berakni vagy kivenni valamit.

  előzmény:
  castaneasativa46 (6)
  2017-09-06  17:46
 2. 2017. szeptember 6. 17:466.

  Természetesen a vásárlásnál mindenről volt szó, csak arról nem, hogy mennyi vizet használ a gép. A márkát az egekig magasztalták - amiből annyi igaz, hogy régebben ez a tipus valóban jó volt - és minden extrát kihangsúlyoztak. Nem vagyok biztos abban, hogy az eladó tisztában volt-e azzal, hogy mit tud a gép.


  Mi még jól jártunk, mert a felültöltős változatoknál van olyan is, amit csak a teljes program lefutása után lehet kinyitni, így nincs lehetőség egy utólagos víztöltésre.


  /Azt viszont zárójelben megjegyzem, hogy a szerelő az ott álló 60 éves, már használaton kívüli keverőtárcsás gépet dicsérte. Ez a matuzsálem ma is üzemképes, három órát  is mos egyfolytában, több menetben az egész család fehér és színes ruhatárát gyönyörűen, ugyanabban a vízben kimossa, még a végén a vászoncipőt is, csak hát a komfortfokozata alacsony./

  előzmény:
  cabron (4)
  2017-09-06  13:17
 3. 2017. szeptember 6. 14:355.

  Azt nem nézted, hogy a szárazzá vált ruhák tiszták - e?


  Mert lehet hogy olyan jó a centrifuga hogy anélkül hogy gyűrné a ruhákat szinte szárazként lehet kivenni  a tiszta ruhát.


   


  Nekem is van néha olyan adag, hogy szinte szárazon veszem ki a cókmókot, DE! tisztán.


  Annyira jó a víz kiszivattyúzása az  egyidejűleg kíméletes centrifugálással.


   


   

 4. 2017. szeptember 6. 13:174.

  Fú, én direkt nem azt a fajtát vettem, ami a töltet függvényében magától megállapítja, hogy mennyi víz szükséges a mosáshoz. Ez is víztakarékos ugyan, tehát a régiekhez képest kevesebb vízzel dolgozik, de van rajta egy olyan funkciógomb, hogy + víz, tehát ha jobban teletömöm, vagy koszosabb ruhákat mosok, akkor ráküldök még egyszer annyi vizet.


  Viszont megvan a lehetőség, hogy az alig szennyezett ruhákhoz ne kelljen bazi sok víz. Nálam az alapbeállításnál sem fordul ilyen elő, hogy szinte szárazak a ruhák.


  Nálam a mosógép vásárlásnál ez szempont volt, hisz a mosáshoz víz kell, nincs mese. Nem dőltem be ennek a bazi takarékosan mossunk és majd az okosgép megmondja a tutit reklámszövegnek. :)

  előzmény:
  castaneasativa46 (2)
  2017-09-05  20:31
 5. 2017. szeptember 5. 20:533.

  Nem lehet, hogy túlságosan teletömted a dobot?


  Ahogy az előttem szóló is írta, ezek a gépek meglehetősen víztakarékosak. Ha fullra teletöltöd a dobot, akkor az alján lévő max. 10 cm-nyi víz nem is tudja átnedvesíteni a ruhát.


   


  Lehet, hogy nem egy környezetbarát megoldás, de én max. félig szoktam tölteni (2-2,5 kg ruha). Így mindig gyönyörű tiszták lesznek a ruháim.


   


   

 6. 2017. szeptember 5. 20:312.

  Nemrég a párom beszerzett egy csúcsminőségű csili-vili mosógépet, ami csenget, a dobot  a kellő helyen állítja meg, kiírja, hogy a mosás befejezéséig mennyi perc van hátra - amit persze nem mindíg tart be - de minden szép és minden jó, csak az a baj, hogy nem mos jól. Azért nem, mert annyira víztakarékos, hogy a ruha sokszor száraz tapintásu. /Pontosan olyan, ahogy Te írod./ A kihívott szerelő elmagyarázta, hogy ezek a csúcsminőségű gépek vízszegényen /!/ mosnak, mert a Műszaki Leírásukban a víztakarékosság fontos szempont. /Ráadásul összezavarta a programokat, egy idő után hibaüzenetet hagyva teljesen beszüntette a munkát/


  Nagy nehezen gatyába rázta a szerelő - garanciában - de ha tisztességesen akarjuk kimosni a ruhát, néhányszor a programot leállítva pót-vizet kell bele tölteni.


  A régi NDK-s automata gépünk - amíg üzemelt - csörögve-zörögve, de bő vizzel, fáradhatatlanul dolgozott közel 20 évig - meghibásodás nélkül - és patyolattiszta volt a ruha. Manapság úgy látszik, nem a jó működés és a tartós üzem a fontos, hanem a jó Műszaki Leírás.


   

Legnépszerűbb cikkek