Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Vőfély/Ceremóniamester

Catara
Létrehozva: 2011. május 13. 19:16

Sziasztok!

 

Vőfélyt vagy ceremónimestert keresek esküvőnkre.

 

Ha tudnátok ajánlani valakit aki nagyon tetszett, vagy akivel nagyon meg voltatok elégedve és elküldenétek (priviben) az elérhetőségét azt nagyon megköszönném.

 

Árak is érdekelnének, hogy kb. mennyibe kerül manapság ilyen szolgáltatás igénybevétele.

 

 

  1. 2018. november 17. 11:3413.

    Nemrég voltam egy lagziban, ahol nagy meglepetésemre női ceremóniamester volt. Szó szerint először szkeptikus voltam, hogy na ne, nőt ide , NA NE. S a este végére megbántam, hogy szkeptikusan álltam hozzá. Bernadett, egész este pörgette a hangulatot. Csak is ajánlani tudom. Nektek női ceremóniamesterekkel milyen tapasztalataitok vannak?

  2. 2018. november 13. 10:2112.

    Sziasztok, imént ajánlották figyelmembe az alábbi hozzászólást, és szeretnék rá reagálni,mert minden éremnek két oldala van.


    De előtte leszögezném, hogy a postot író menyasszony se aznap személyesen, se később levélben, telefonon SEHOGY sem jelezte felém a problémáit, pedig a negatív kritika is  fontos számomra, abból tudok tanulni, fejlődni. Ha elmondta volna, az lett volna a valódi segítő szándék jövendőbeli menyasszonyoknak, ez így ebben a formában sokkal inkább egy lejárató kampány. 


    A leírtakkal kapcsolatban elmondanám, hogy az esküvő előtti időszakban a találkozókat a pár hazalátogatásához igazítottuk, mindenben a rendelkezésükre álltam, egy nagyon szerethető, végtelenül kedves párt ismertem meg általuk.


    Mindenkitől azt kérem, hogy az esküvő előtti utolsó két hétben személyesen vagy online beszéljük át a forgatókönyvet és az általam elküldött végleges verziót ellenőrizzék le, mert az abban lévő részletekből fogok aznap dolgozni. Való igaz, hogy ebben a két hétben nekem sajnos egy kisebb de sürgős műtét miatt 2 napot kórházban kellett töltenem, de az összes többi nap lehetőséget biztosítottam személyes vagy online konzultációra. Sajnálatos , hogy erre végül úgy lett lehetőségünk, hogy a pár kocsiban utazva kihangosítón keresztül egyeztetett velem. A zaj és az idegen nyelv miatti esetleges félreértések miatt is nyomatékosan kértem őket, hogy nézzék át a forgatókönyvet, melyben NEM szerepelt 10 ország felsorolása ahonnan a vendégek érkeztek. Ettől függetlenül ha valóban több országot is meg kellett volna említsek és ezt a problémát a beszédem közben/utána/az est folyamán bármikor jelzi a menyasszony, sűrű elnézések közepette, egy kis humorral fűszerezve orvosoltam volna. 


    De nézzük a családi meglepetéseket, melyeknek okán valószínűleg ez az egész post született. Menyasszony kérte, hogy egyeztessek a családdal előre, mert meglepetésekkel készülnek. Kérte, hogy a lehető legoptimálisabban fűzzem bele a programba.  Egyik meglepetés 50-60 lufi felengedése volt. Bár tudtam, hogy a menyasszony egy bizonyos útvonalon szeretett volna a szertartásról a hotelbe visszamenni, a lufi engedés miatt a hotel személyzettel előre!!! egyeztetve egy másik utat kellett választanunk. Ezt felvonuláskor jeleztem a menyasszonynak, hogy tudom, hogy máshogy akart feljönni, de a meglepetés lufikat csak így tudták a családtagok átadni, felengedni. 


    A következő meglepetés egy zenés produkció volt, amit torta vágás utánra terveztünk a többi családtaggal. Előre elmondtam nekik is, hogy éjfél után mikor végre beindul a buli, nem tanácsos egy buli blokkot megvágni egy lassú számmal. A család nem akart az előre megbeszélt időpontban előadni, ezt természetesen tiszteletbe tartottam. Mivel a menyasszony a megrendelő és saját elmondása alapján fontos volt neki a jó buli így kénytelen voltam vele egyeztetni a továbbiakról, anélkül, hogy a meglepetésről több részletet elárultam volna , mint amennyit előre tudott!!!!


    Minden esküvőt úgy vállalok, hogy az utolsó programelemig maradok, ami jelen esküvő esetében a menyasszonytánc volt. Mikor ez sikeresen lezajlott, a buli elindult, elkezdtem összepakolni, hogy indulok. Erre a meglepetés produkció egyik résztvevője kérdezte tőlem, hogy mi lesz a meglepetéssel. Kihívtak egyeztetésre, de a csapat nagy része már ittas állapotban volt.  Próbáltam nekik érvelni, miszerint az est folyamán először van teli a táncparkett, végre buliznak az emberek, jó a hangulat, a zenekar is egy felépített repertoár mentén próbál még ennél is jobb hangulatot teremteni. Nehéz volt egyeztetni ittas vendégekkel,de munkám miatt nyilván nem ez az első alkalom, bár ilyen stílusban szerencsére még korábban soha nem beszéltek velem. 


    Mivel még el akarták próbálni, azt tanácsoltam nekik, hogy várjanak az első buli blokk végéig, és mikor a zenekar amúgy is pihenőt tartana, pont tökéletes lesz az időzítés. Hajlottak erre a megoldásra, de elmondtam,hogy én már akkor nem leszek itt. Elmondtam, hogy a párral egyeztetett forgatókönyv szerint az én munkám itt már véget ért, és kicsit gyengélkedem. Nah ekkor minősíthetetlen!!! stílusban beszéltek velem, hogy le akarom őket rázni, és tönkreteszem ezzel az ő produkciójukat. Egymást túlkiabálva, semmilyen kompromisszumra nem voltak kész. Egyikük azt mondta adják elő azonnal, másikuk meg akarta várni a gitárost. De sem eközben, sem soha semmilyen körülmény között nem kiabáltam még egyik menyasszonyom józan vagy erősen ittas testvérével sem. Tanácstalanul vártam, hogy döntésre jussanak (jelzem, munkám végeztével!). Majd az egyik nem ittas tag a produkcióból odajött hozzám, hogy meggyőzte a többieket, előadják így, de konferáljam most,mielőtt meggondolják magukat. Ennek megfelelően bekonferáltam, de mégsem jöttek be. Valóban ekkor eljött az a pont nálam is, hogy ezért én többet már nem tudok tenni. Abszolút segítő szándék volt bennem a családtagok felé, amit az alkohol fogyasztásuk miatt valószínűleg nem érzékeltek. És pont emiatt is próbálok lebeszélni mindenkit az éjfél utáni produkciókról.


    Igaz, a műtét miatt fontolgattam a lemondást, de egy szívemhez közel álló párt -akik alapos kutatómunka után tiszteltek meg a bizalmukkal - képtelen voltam az esküvő előtti két hétben ilyen helyzetbe hozni. Tudtam, hogy vagyok annyira profi, hogy a megszokott színvonalat,a  forgatókönyvben lefektetett programokat, időpontokat fogom tudom tartani. Sajnálom, hogy volt egy olyan esküvőm, ahol csalódott a menyasszony, de még jobban sajnálom, hogy ezt első körben nem személyesen nekem mondtam el. Ettől függetlenül is leszűrőm belőle a megfelelő konzekvenciákat és azon fogok dolgozni, hogy a jövőben senki ne lehessen csalódott.


    B. Barbara

    előzmény:
    maltgrandy (11)
    2018-04-10  11:50
  3. 2018. Április 10. 11:5011.

    Sziasztok, nyaron volt az eskuvom es sokat gondolkodtam azon, hogy megosszam e veletek a tanacsom, tapasztalatom, vegul ugy dontottem nekem szamitott miket olvastam a vendorokrol akikkel kesobb egyutt dolgoztunk a nagy nap megszervezesen. Elore is elnezest az ekezet nelkuli irasert. 


    Ket nyelvu eskuvonkre alapos kutatomunka utan Bánhegyi Barabara ceremóniamestert kertuk fel. 190.000 Ft ert vallalta amit boldogan fizettunk ki mert biztunk benne hogy teljesiti elvarasainkat. Oriasit csalodtunk benne, a tervezesi munkalatok alatti rugalmatlansagatol a felkeszuletlenseig, majd az eskuvonk hetere idozitett maganugyebol akado programjai miatti elerhetetlensegeig. Mar a ceremonia utan elronotta a forgatokonyv alapjan megbeszelt koordinalast amely osszezavart engem es a vendegeket is es a vegen kapkodosan, rossz helyszinen, nem a megbeszeltek szerint tortentek dolgok amelyek nagyon kizokkentettek minket. Amit kertunk az est folyaman, hogy a ket csaladot osszehozo, laza, kedves hazigazda szerepet jatsza, tokeletesen visszajara fordult. A viselkedesebol az tunt ki hogy tul akar lenni ezen, siettetet mindent es az est folyaman folyamatosan panaszkodott nekem, a menyasszonynak arrol, hogy ki mit miert nem csinal. A vendegek fantasztikusan ereztek magukat, a hangulat szuper volt, de tobb barattol, csaladtagtol kaptuk meg a visszajelzest utana, hogy vajon a ceremonia mesternek mi volt a baja, annyira baratsagtalan volt?


    Hogy peldat is emlitsek a sok kozul, megbeszeltuk (leirtuk!) a forgatokonyvben hogy a csaladtagjaink, vendegeink pontosan melyik orszagokbol erkeztek Budapestre velunk unnepelni. A feladata az volt hogy kedvesen koszontse a nyitobeszedeben minden orszagbol erkezot, ehhez kepest neki a 9-bol 5-ot orszagot sikerult megemlitenie. Kinos volt, hiszen miert nem emlitettuk meg a kanadai unokatesverem, ha a lengyel haverunk megemlitesre kerult? Ami leginkabb bantott a viselkedeseben az az volt ahogy a csaladtagjaim kezelte. A csaladom keszult egy meglepetessel. Elore megbeszeltuk, hogy az est vege fele, rajuk bizva majd jelzik mikor szeretnek eloadni a rovid produkciojuk. Barabara tobbszor odajott hozzam panaszkodva hogy  hihetetlen, de nem hajlandoak eloadni meg, mire en mondtam hogy kerem ne siettesse oket, megbeszeltuk, hogy majd ok szolnak neki ha kesz vannak,es hogy kerem ne mondjon nekem tobb reszletet, mert ez egy meglepetes lesz. 1. termeszetesen nem volt az mert elarula azt 2. meghallottam, hogy a folyoson kiabal a hugommal (aki egyben a tanum is volt) hogy neki mennie kell es hogy azzonal alljanak fel a szinpadra. Ezek utan fogta a mikrofont, leallitotta a zenekart es kozolte hogy meglepetes kovetkezik. Ami nem jott, mivel a batyam meg nem ert vissza (aki gitarizott a produkcioban) a gyerek lefektetesebol.  Annyira kinos es duhito volt, hogy egyaltalan nem erdekelte az hogy mi mit kertunk, vagy hogy mi az alapveto udvarias viselkedes az o szerepeben. Haza akart menni. Jelzem, hogy meg benne voltunk a kifizetett keretben. Ezutan az interemezzo utan odamentem hozza es megkerdeztem mi a problemaja. Itt kibujt a szog a zsakbol es kozolte, hogy neki ma itt se kellett volna lennie mert beteg. Es, hogy legyek halas hogy o eljott. Azt hittem megtepem a hajat ebben a pillanatban. Minden mozdulatan es megnyilvanulasan latszott egesz nap, hogy nem akar ott lenni. Ekkor odaadtam boritekban (termeszetesen elore borravaloval) a masodik reszletet majd elbucsuztunk. 


    Lehet, hogy beteg volt, hogy rossz napja volt, de egy felelos ceremoniamester egy felelos ember akkor a szerzodesnek megfeleoen lemond vagy helyettest intez de ez nem elfogadhato es semmikepp sem professzionalis viselkedes.


    Ha visszagondolok az eskuvonkre elonti a szivem a melegseg, de ez az egy pontja ahol nagyon rosszul valasztottunk es megbantuk. Nem vagyok egy konfrontativ szemely es erre raszanni magam is sokaig tartott de remelem ez segit egy menyasszonynak elkerulni egy ilyen csalodast es Bánhegyi Barabarát.


     

  4. 2012. január 24. 19:0510.

    ha különlegessé akarjátok tenni az esküvőt, akkor csak ajánlani tudom:

    ceremonymaster.hu - Bánhegyi Barbara

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2011. augusztus 23. 21:589.

    Sziasztok!

     

    Én is épp vőfély/ceremóniamester keresőben vagyok. Nézelődtem a neten, és láttam, hogy Szakál Miki is vállal vőfélykedést. Nekem tv-ből nagyon szimpi, de nem tudom milyen lehet ilyen szerepben... Nektek van tapasztalatok vele kapcsolatban? Hallottatok már róla jót/rosszat?

     

    Köszi!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  6. 2011. június 7. 10:008.

    Szia!

    Küldtem privit

    előzmény:
    Catara (1)
    2011-05-13  19:16
  7. 2011. május 14. 12:557.

    http://gyonyoru_zsigmond.lakodalomba.hu/

     

    Ő M.o.-on a legjobb. Csúcs a hapsi!!!!

    előzmény:
    Catara (1)
    2011-05-13  19:16
  8. 2011. május 14. 00:246.

    Én őt tudom ajánlani.
    http://www.szaguldovofely.fw.hu/

     

    A videók alatt az eddigi lagzijaiból vannak részletek. 

    előzmény:
    Catara (1)
    2011-05-13  19:16
  9. 2011. május 13. 22:105.

    Ha beírod a ceremonia-mester-t a szokásos elő (www) és utótaggal (hu), akkor megnézheted az én ajánlottam honlapját! Bettenbuch Péternek hívják egyébként. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_517177
    Torolt_felhasznalo_517177
    2011. május 13. 20:454.

    Ha most nyárra kell, akkor már egy kicsit elkéstetek, a jobbak ilyenkorra már elkelnek.

     

    Nekünk a vőfélycentrumtól volt  a Bolacsek Laci, csak ajánlani tudom!

    előzmény:
    Catara (1)
    2011-05-13  19:16
  11. 2011. május 13. 19:273.

    Budapesten lesz az esküvő.

    előzmény:
    Hóemberke (2)
    2011-05-13  19:26
  12. 2011. május 13. 19:262.

    Merre keresel? Nem biztos, hogy egy soproni elutazik Nyíregyházára, hacsak nincs jól megfizetve.

    előzmény:
    Catara (1)
    2011-05-13  19:16

Címlap

top