Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Jó gasztroenterológus Bp-e

lutakkr
Létrehozva: 2008. május 6. 14:48

Sziasztok!

 

Évek óta gyötör a gyomorégés, többnyire éjszaka (minden éjjel többször ébredek gyomorégésre magas párna ellenére is) - már több gasztroenterológusnál jártam, de egyik se mulasztotta el a bajom, pedig próbáltam már sokféle gyógyszert, Controlocot, Nexiumot, Losecet, Zantacot, Lansoptolt, Nilacidot, és persze Salvus vizet, szódabikarbónát, meg még alternatív gyógymódokat is, mint talpmasszázs, hipnoterápia, de nem akar múlni. Tudna valaki nekem egy jó gasztroenterológust ajánlani Budapesten, aki tényleg odafigyel az emberre, és ki tud gyógyítani? Magánrendelés is érdekel. Az is fontos lenne, hogy ha gyomortükrözésre van szükség, akkor azt altatásban vagy "kábításban" legyen lehetőség megcsinálni, mert nagyon parázok tőle, és hányós-öklendezős vagyok! Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

  1. 2019. február 2. 12:5422.

    Sziasztok.


     


    Mindig volt problémám az epémmel, de egy-egy Bilagit bekapkodása után rendbe jött. Semmi extra. Aztán mint derült égből villámcsapásként decemberben mocskosul begörcsöltem. AAzóta még volt vagy 5, mindegyik görcs 2.5-3 órát tart.. Azt hittem, hogy epekövem lett, de az UH nem mutatott ki követ, csak mésrsékelt epehólyag megvastagodást. A háziorvos semmit sem mondott. Én utána olvastam, és valószínűleg epehólyag-gyulladásom lehet kő nélkül .  Szinte már alig eszek valamit, prítóson, főtt krumplin és teán élek. Majd megveszek az éhségtől.


    Keresek Budapesten olyan gasztroenterológust, akinek van magánrendelése, de rendel állami kórházban is, ha műtét vagy egyéb vizsgálat kell. Tudnátok ajánlani valakit?


     


    Köszönöm.

  2. 2018. március 22. 15:3521.

    Sajnos nagyon is számít, hogy ki az orvosod. Már két gasztros orvossal is beszéltem, egyik sem volt megfelelően gondos. Nekem komoly előzményeim vannak, két császármetszés, és egy nagy epe-máj műtét, nagyon megbolygatták a beleimet. Epeműtét közben vették észre, hogy a májamon van egy daganat, és levettek a májamból egy 4x7 cm-es darabot, a beleimet pedig rendesen átmozgatták egyéb daganatot keresve. A májdaganatról kiderült, hogy egy FNH - fogamzásgátlós - daganat, ami a rossz epeműködés miatt lett ekkora. Egyetlen gasztrós sem vesz komolyan. Panaszaim vannak puffadás, rossz emésztés, csak akkor tudok normálisan lenni, ha szinte alig eszem, és szigorú epediétát tartok, főtt krumpli, piritós, főtt rizs, minimális párolt csirkemell. Ráadásul kapásból mindkettő gasztros a tükrözésekkel akarta a kivizsgálást kezdeni. Én úgy gondolom, hogy más megoldás is van, amivel lehetne kezdeni, egyik sem küldött el se laborba, se ultrahangra, se semmilyen vizsgálatra, még meg sem hallgattak, alig néztek a papírba, és máris a tükrözéseket szorgalmazták.

    előzmény:
    párhuzam (6)
    2008-05-06  15:41
  3. 2018. március 22. 15:1920.

    Sziasztok! Én nemrég jelentkeztem be a Honvéd Kórházba, Dr. Dékány Katalinhoz, ismeri valaki?


     

  4. Torolt_felhasznalo_228723
    Torolt_felhasznalo_228723
    2018. március 22. 13:1919.

    TB alapon voltam a doktornőnél, vastagbél tükrözésen.A vizsgálatot bódításban,és fájdalomcsillapítással kértem. Erre azt a választ kaptam,hogy először megnézi a doktornő,hogy mennyire tisztult ki a  vastagbelem.Így a kérésem ellenére sem kaptam a vizsgálat elején,se bódítást,sem pedig fájdalomcsillapítást . Alig,hogy betolta a vastagbelembe a csövet a doktornő ,erős fájdalmaim lettek.Erre a kedves doktornő a személyzettel együtt kinevetett,és megkérdezte tőlem,hogy nem tudtam,hogy ez a vizsgálat fájdalommal jár ? Majd megjegyezte,hogy a betegek a folyosón egymást ijesztgetik.És,hogy nyilván ezért viselkedek  így,Ezt ugyan nem tette hozzá,de nyilvánvaló volt.A fájdalmaimat,mélyebb lélegzetvétellel próbáltam enyhíteni,Erre rám kiabált az aszisztens,hogy így elfogok ájulni,Vegyem az orromon a levegőt.Erre jeleztem,hogy nekem orrsövény ferdülésem van.Erre is azt a választ kaptam,hogy akkor is az orromon keresztül lélegezzek .A vizsgálat közben kiabáltak velem, kinevettek,és nem vették komolyan a fájdalmaimat.Kb 3-szor vagy 4-szer jeleztem,hogy fájdalmaim vannak.A doktornő mindaddíg nem adott fájdalomcsillapítót,amíg nyomatékosabban nem szóltam,hogy kérek egy fájdalomcsillapitót.Ekkor a vizsgálat vége felé.már megkaptam ugyan a a fájdalomcsillapítót,és a  bódítást is,de előtte még azért a doktornő rám ijesztett,hogy így még kellemetlenebb lesz így a vizsgálat..De ez már a vizsgálat vége felé volt.Az aszisztens nem találta el a kézfejemen az eret.A hasamból sem tudta kimaszírozni megfelelően a levegőt.,Ezért a kezét diszkréten arrébb toltam Ezt meg is jegyezte.AZ érszorítót egyszerűen rajtam hagyták avval sem törődtek.Ha mások nem szeretnének ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülni,és hasonló fájdalmakat,és megaláztatásokat elszenvedni,akkor TB alapon, semmiképpen se menjenek el hozzá.Én személy szerint az életben soha többé nem szeretnék betegként a doktornőhöz kerülni,és másoknak sem ajánlom. Ha hajlandóak,lesznek egy vastagbéltükrözésért minimum 100000 forintot kifizetni,lehet,hogy néhány fokkal normálisabb ellátást fognak kapni ,mint így.Ugye a TB befizetése kötelező.Képes a NAV az embertől még a házát is elvenni,ha tartozása lesz.S mindezért,ilyen ellátást kap. Mivel 3 orvossal találkoztam,és egyik sem akart fájdalom csillapítót,az egyik még bódítást sem adni a tükrözéshez.az embernek önkéntelenűl is az-az érzése,hogy a betegek,fájdalom csillapításán akarnak spórolni. Lassan eljutunk majd oda,hogy a műtéteknél sem akarnak majd altatni.Eztuán a megtapasztalás után,érthető módon a nem szeretném megismételtetni a vizsgálatot.,pedig szükség lenne rá.Persze ilyenkor ha a beteg egy ilyen tapasztalat után nem akar elmenni,akkor őt hibáztatják. Amikor végre megkaptam a papíromat a vizsgálatról a "kedves" doktornő semmit sem akart nekem a vizsgálat eredményéről mondani.AMikor rákérdeztem,hogy daganatot talált-e a szervezetemben,annyit reagált rá,hogy felejtsem el.


     

    előzmény:
    Adrya (16)
    2009-06-16  15:16
  5. 2017. augusztus 4. 14:5518.

    Sziasztok!


     


    Tudja esetleg valamelyikőtök, hogy az azóta törölt felhasználó milyen hasnyálmirigy enzimről írt, ami neki kevés volt, s az okozta a tüneteit?


  6. 2013. március 19. 16:5817.

    Szia!

    Sor került nekem is egy gyomortükrözésre.Voltál Dr.Nádai Máriánál? Bódításban csinálták? Mesélnél róla? Köszi előre is! 

    előzmény:
    R.Márti (15)
    2009-06-16  15:14
  7. 2009. június 16. 15:1616.

    Dr. László András, Dr. Nádai Mária a 3. kerületben.

    Professional magánrendelő.

    Kitűnő szakemberek, az altatóorvos is remek.

    előzmény:
    R.Márti (15)
    2009-06-16  15:14
  8. 2009. június 16. 15:1415.
    Sziasztok! Szintén megbízható gasztroenterológust keresek, aki altatásban is végez gasztroszkópiát. Segítségetek előre is köszönöm!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2009. június 16. 15:1314.
    Sziasztok! Szintén megbízható gasztroenterológust keresek és engem is elsősorban olyan lehetőség érdekel, aki altatásban is végez gasztroszkópiát. Segítségetek előre is köszönöm!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_872550
    Torolt_felhasznalo_872550
    2009. március 30. 14:1013.

    Sziasztok!

     

    Tudna valaki egy lelkiismeretes, normális gasztroent.ust ajánlani? Kérlek, ha van jó tapasztalatotok írjátok meg ki és mi az elérhetősége?

    Nagyon köszönöm

    K.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2008. május 6. 20:1012.
    Köszönöm szépen a segítséget! Valószínűleg a MÁV kórházas dokit hívom majd fel, a gyomortükrôzés miatt, mert az biztos, hogy kelleni fog. Egyébként igen, pszichikai a problémám gyökere, egy nagyon stresszes idôszak során jött elô elôször a gyomorégés, viszont hiába tanultam azóta relaxációt, autogén tréninget, és váltottam munkahelyet, nem szűnt meg a probléma. Egyébként elôször én is azt hittem, hogy mindegy, kihez megyek gasztroenterológiára, de néhány tapasztalat után rájöttem, hogy nagyonis számít, hogy jó doki-e, aki tényleg kivizsgál, odafigyel rád, vagy pedig elbagatelizálja a dolgot. Ha van esetleg javaslatotok, hogy mivel lehet az éjszakai gyomorégési tüneteket enyhíteni, azt örömmel fogadnám! Én elôször joghurtot ettem, de a végén már 3-4-szer ébredtem csak emiatt, aztán átálltam arra, hogy nem eszem éjjel, csak Salvus vizet iszom és Nilacidot szopogatok, de néha ez sem segít, akkor néhány kekszet eszem kamillateával. Legtöbbször egyébként a Zantac segít éjszaka, de az se mindig, és ha lefekvés elôtt veszem be megelôzésképpen, akkor szinte sose segít, szóval felébredek gyomorégésre akkor is. Van valamilyen ötletetek? Elôre is köszi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2008. május 6. 17:4111.
    Szerintem Neked nem volt még semmilyen belgyógyászati betegséged, vagy jó orvosod van:-) Jó gasztroenterológust legalább olyan nehéz választani mint nőgyógyászt, pedig sajnos manapság elkélne belőlük az empátiás kézszéggel megáldott szakorvos és sok betegségnek nem sok köze van az étkezéshez, életmódhoz, nekem elhiheted.

    Sok egészséget kívánok Mindenkinek!
    előzmény:
    párhuzam (6)
    2008-05-06  15:41
  13. 2008. május 6. 16:5710.

    Szia!

     

    Ki az a szegedi orvos, akit ajánlanál? Barátnőm keres éppen. Ha tudnál ajánlani valakit, megköszönném. Lehet priviben is! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_926949 (2)
    2008-05-06  15:00
  14. 2008. május 6. 15:479.
    Tévedsz!  Nagyon sokat számít kihez jársz mondjuk havonta. Voltam olyan dokinál akinél azt hittem nem élem túl a tükrözést!
    előzmény:
    párhuzam (6)
    2008-05-06  15:41
  15. 2008. május 6. 15:448.

    Szia!

    Lehet,hogy már találkoztunk ?  Holnap reggel sajnos megint megyek hozzá .Szintén szedem a parietet a többi hasonló gyógyszerrel állandóan. Nálam a tükrözés gyakori a nyelőcsőfekély miatt.Szeretem,hogy mindig mutatja a monitoron amit lát,hol van pl.felmaródás stb. Már olyan gyakorlatom van hogy

     Jobbulást! 

    előzmény:
    Eleison (4)
    2008-05-06  15:16
  16. Torolt_felhasznalo_434994
    Torolt_felhasznalo_434994
    2008. május 6. 15:417.
    MÁV Kórház Dr. Zsigmond Ferenc - nagytudású, kedves és kábítva tükröz. Egyébként nálam heliko baktérium termelte a sok savat. Ráadásul édesszájú vagyok, azt nagyon szereti ez a baktérium, jól tud szaporodni.
    előzmény:
    lutakkr (1)
    2008-05-06  14:48
  17. 2008. május 6. 15:416.

    Nem hiszem, hogy számítana valamit is, hogy ki az orvosod. Ez nem olyan, mint a nőgyógyász, vagy a fogosvos.

     

    Szerintem nem szoktak altatni a gyomortükrözésnél soha. Legalábbis nem hallottam még róla. Egyébként nem fáj, csak kellemetlen.

     

    Amúgy odafigyelsz arra, hogy mit eszel?

    előzmény:
    lutakkr (1)
    2008-05-06  14:48
  18. 2008. május 6. 15:235.

    nem lehet,hogy pszichés oka van?Ha már ennyi minden nem múlasztotta el?

     

    előzmény:
    lutakkr (1)
    2008-05-06  14:48
  19. 2008. május 6. 15:164.

    Szia!

     

    Sote I.sz. klinika. Dr. Takáts Alajos.

    Engem nem altatott, mondjuk nem is tudtam, hogy van rá lehetőség, viszont úgy csinálta, hogy semmi gond nem volt és túléltem.

    Csak ajánlani tudom. Nekem is a parietet írta fel, azóta szedem. Csak nagyon ritkán jön fel a savam akkor bekapok egy nexiumot és kész.

    Menj el hozzá.

    előzmény:
    lutakkr (1)
    2008-05-06  14:48
  20. Torolt_felhasznalo_926949
    Torolt_felhasznalo_926949
    2008. május 6. 15:033.

    Ja és nekem is volt gyomortükrözésem kétszer is... ez a nagyon tuti orvos egyszer sem altatott nem nagyon szokták csinálni, veszélyes

    pedig én gyerekkorom óta hányós vagyok nagyon...

     

    A salvus vizet nagyon ajánlják, én is iszom pedig az íze nem valami csodás... meg szedek mellé pariet-et is meg bélflóra védő probiotikumot is...na és diétázni kell egy darabig, vigyázni a kajákkal, pár szabály betartása...

    előzmény:
    lutakkr (1)
    2008-05-06  14:48
  21. Torolt_felhasznalo_926949
    Torolt_felhasznalo_926949
    2008. május 6. 15:002.

    Szia

     

     

    Sorstárs vagy és de sajnálom hogy nem Szegeden keresel...

     

    :(

    Igaz én is most készülök fel Pestre, és nem ártana ott is egy jó hasorvos, de Szegeden tudtam volna egy NAGYON jót ajánlani...

    előzmény:
    lutakkr (1)
    2008-05-06  14:48

Címlap

top