Pilonidalis cysta ???

joanne2000
Létrehozva: 2007. november 21. 11:16

Sziasztok!

A páromnak tályog nélküli pilonidalis cystája van. Kb. 2 hónapja. (van aki sinus pilonidalisnak ismeri)

Kérem, akit kezeltek hasonlóval, informáljon!

A sebész azt mondta meg kell műteni, mert csak így múlhat el. Viszont sok helyen azt olvastam így is visszatérhet.

A bőrgyógyászunk eddig heti 2x kitisztította, szerinte nem kell műtét. Elmúlt, 3 hétig szinte semmi nem volt, most viszon újra előjött neki.

Jövő hétre van kiírva a műtétre. Nem tudja elmenjen-e, mert azért ez mégiscsak műtéti beavatkozás és lehet, hogy ettől megint újra kiújúlhat. Vagy csak járjon tisztításra a bőrdokihoz és majd csak elmúlik?

Bármilyen infót szívesen veszünk.

Köszönöm!!!!

694 hozzászólás
 1. 2018. január 22. 10:31694.

  Tehát nem gerincbe, csak a ciszta környékére megy. Beadja az elsőt, megvárja, mig hat és a többit szurit már nem is érzed.

  előzmény:
  normalize (691)
  2018-01-13  01:52
 2. 2018. január 22. 10:28693.

  Szia, én hármat kaptam, helyi érzéstelenítés, semmi fájdalom.


  Most kerestem vissza, nyáron lesz 2 éve, hogy műtött, azóta tünetmentes vagyok.


  Jobbulást!

  előzmény:
  normalize (691)
  2018-01-13  01:52
 3. 2018. január 13. 17:46692.

  Sziasztok. Tenap előtt mütöttek meg vele Békéscsabán. Altatasban. Most 2 napja fekszek nagyon faj alig birok mozogni menni. A seb level alaku összevan kicsit varva de mai nap a doki szedett ki varratokat hogy tudjon tisztulni. Egyebkent nemsok varrat van benne csak összelett huzva. A legnagyobb problemam a wc-s. Sajna nem megy es felek mert nehogy beöntes legyen. Kupot kaptam de nemsokat ert. Az a baj hogy inger van demikor leülök akkora a fájdalom hogy elmulik minden. :( ez az en törtenetem. Fekszek gyogyulgatok de nagyon faj. Kb 5 napot leszek a korhazban utana 2 naponta kell jönni kötözesre...

 4. 2018. január 13. 01:52691.

  Sziasztok szeretném megkérdezni hova adják az injekciot érzéstelenítésnél lovas doktor úrnál Sopronban? úgy néz ki nekem is meg kéne csinálni ezt a lézeres beavatkozást.


  Gerincbeadják? Nagyon félek valamiért az injekciótól.


  Egyszer voltam már feltárás on sztk- ba de az valami borzalom volt. 


   

  előzmény:
  tolmacs.ferenc (668)
  2017-02-03  20:22
 5. 2017. november 15. 14:34690.

  Sziasztok !


   


  Szeretnék azoknak a táborához csatlakozni, akiket Lovas Doktor Úr CO2 lézerrel gyógyított meg. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A Doktor Úr rendkívül kedves, emberséges, és ami a legfontosabb, hozzáértő. A lézeres beavatkozás egyáltalán nem fájdalmas, az utána levő 2 nap kellemetlen csupán. Nincs vágás és a fertőzés esélye is rendkívül alacsony. Előtte én is megszenvedtem a betegséggel, jártam olyan helyen is, ahol fel sem ismerték mi is ez pontosan. Örülök, hogy nem feküdtem sebészkés alá, mert a lézer ezt teljes mértékben kiváltja.


  Ha bármilyen kérdésetek van bátran keressetek meg e-mailen.


  horvath.nikolett1995@gmail.com

 6. 2017. november 13. 11:26689.

   


  Üdv mindenkinek!

  Olvasgatom itt a fórumot, és sajnos azt tapasztalom, hogy úgy félnek az emberek ettől a betegségtől, mintha valami daganatos betegség műtétje előtt állna az ember. Pedig ez a mi betegségünk semmi egy olyanhoz képest. 


   


  Röviden a betegségről.
  Nekem kb. 8 éve megvolt ez a dudor a farkcsontomon. Egy évbe 1-2 alkalommal begyulladt, utánna néhány nap alatt megnyugodott. Naponta 1-2 alkalommal tisztítottam az érintett területet, valamint le is volt borotválva. Így szinte teljesen tünetmentes volt. Ám eljött a nagy nap.
  2017. márciusában begyullad, de nagyon és rettentően fájt. Elfakadt és utánna csak killódtam vele. Egy alkalommal szakrendelésen meg is lett nyitva, de az orovs mondta, ismét be fog gyulladni, talán 2 hétig bírtat, be is gyulladt ismét. Rögtön szóltam, hogy írjanak ki műtétre.


   


  A műtétről és sebről.
  Hatvani kórházban műtöttek, október 20-án spinalis érzéstelenítéssel, nyitott sebes eljárással, seb széle levarva (nem össze varva). A műtét mindennel együtt kb. 60 perc. Másnak haza is engedtek. Csak megjegyezném, én számomra rendkívűl pozitív benyomást keltett az egész hatvani kórház sebészeti osztálya, mindenkinek csak ajánlani tudom.
  A seb levél alakú, 7cm hosszú, 2-3cm széles és 1-1,5cm mély lehetett.
  A műtét után az első éjszaka kemény volt, ezt nem tagadom, szívesen kihagytam volna azt a napot az életemből. De túléltem.
  A spinális érzéstelenítés után nem szabad mozogni, persze én azt gondoltam kemény vagyok. 8 órával a műtét után felálltam. 6 napig görcsös fejfájás lett az eredménye, pedig figyelmeztettek...
  A műtét után 1,5-2 hétig minden nap kötözés, elég kellemetlen volt, de simán túléltem. Ez idő alatt a seb erősen váladékozik, de ez velejáró dolog. Viszont elég kellemetlen szagú. Majd jött a varrat szedés, na az már fájt. :)
  Első héten nehézkes a mozgás. Fekve keresni kell a poziciót, hogy ne húzódjon, fájjon a seb. Felállni fekvő pozicióból nem egyszerű dolog. 1,5-2 hét után zuhanyozni is lehet.


   


  A seb 1,5-2 hétig fájt. Addig vagy álltam, vagy feküdtem, persze a hátamon nem tudtam feküdni. 2 hét után már tudok ülni, ücsörögni.
  Most 3,5 hétnél tartok, szinte egyáltalán nem fáj a seb. Persze azért kiméletesen az üléssel és a háton fekvéssel.
  A seb szépen gyógyul. 1 hét és ha minden igaz, megyek dolgozni. Nem fizikai munkát végzek!
  A telejes gyógyuláshoz kell még kb. 1 hónap. De erre ne úgy gondoljatok, hogy úristen, milyen hosszú idő a gyógyulás.
  Ebből kb. 3-4 hét ami kellemetlen. A többi idő olyan mintha ott sem lenne a seb. Kötözöd és ennyi.
  Persze a gyógyulás függ a seb méretétől is.


  Tehát a lényeg, ne halogasd, ha már megindult a folyamat (váladékozik, folyamatosan fáj vagy begyullad), meg kell műteni, és csak is a nyitott módszerrel.


  Esetleg ha valakinek kérdése van, szívesen megpróbálok segíteni.

 7. 2017. október 21. 09:07688.

  Szia!


  Persze, megadom a szamat, csak valamiert nem tudok privat uzenetet irni, kiirni a forumba meg nem szeretnem. Irj egy e-mailt nekem es valaszlevelben elkuldom a szamat. (horvathistvan0507@gmail com)

  előzmény:
  Polip (687)
  2017-10-16  20:37
 8. 2017. október 16. 20:37687.

  Szia! Engem érdekelne a szegedi sebész! Tudsz segíteni?

  előzmény:
  sodpeet (685)
  2017-05-24  19:15
 9. 2017. július 27. 18:39686.

  Sziasztok!


  Engem május 4-én műtöttek, spinál érzéstelenítéssel. Az előzmények hasonlóak, mint a legtöbb kommentelőé( begyulladt-leapadt-nem foglalkoztam vele-majd megint begyulladt). Elég nagy volt a kimetszett rész, sacrumig( keresztcsont) kellett "hatolni" a szikével. 4 napot voltam kórházban, 'hálistennek nekem nagyon jó orvosom volt, mindenre felkészített, pl.: hosszú gyógyulási idő, hatalmas lyuk 2 naponta kötözés, mindennapi kellemetlenségek, stb..Lassan 3 hónapja hogy lábadozom,de még mindig van egy kis lyuk, ami teljesen normális, hiszen a sebnek saját magától kell felsarjadni, gyógyulni. Kaptam speckó kötszert, a neve Kaltostat, amit konkrétan a lyukba kell nyomkodni, rá egy gézlap (Mesoft), arra pedig egy sebfedő párna ( Zetuvit), végül a ragasztólap. 2 naponta, ahogy gyógyult egyre ritkábban jártam kötésre, mostanra már 1 héten max 1szer járok és ezt a speciális kötszert is elhagyhattam már. 


  A lényeg,amiért írok az az, hogy higgyétek el, hogy a kezelő orvos szakképzettségen,tapasztalatain és tudásán múlik nagyrészt ez a procedúra, illetve a beteg szervezetén, vagyis, hogy milyen gyorsan tud gyógyulni a seb. A másik dolog, vagyis kérdés, hogy miért kell összevarrni???? Nyíltan kell hagyni a sebet, így kerülhető csak el, hogy ne gyulladjon be és, hogy a váladék tudjon ürülni, a seb pedig tisztulni. Ha lezárunk egy mély, nyílt sebbet varratokkal, mégis hol és hogy fog tisztulni, majd gyógyulni??? Nyitvahagyásos technikával lehet akár 3-4-5 hónap is a gyógyulási idő, de inkább ez, minthogy hetente nyitogassanak és turkáljanak egy friss sebet,'neadjisten újra szike alá kerüljön az ember ezért. Ez az egyetlen végleges gyógyulási mód. Mi már ki is moshatjuk langyos vězzel, sőt ez ajánlott is. Betadine-nel átmostuk ezután,majd kötöttük. Ma már nincs ennyi kötés, csak bórsav por és egy gézlap rá. 1-2 hét és vége,remélem. Lassan 3 hónap alatt semmi komplikáció nem volt, szépen váladékozott, tisztult és sarjadt a seb, majd beszűkült. 2cm mély és 1 cm hosszú. 


  Összegezve mindenkinek aki ebben a makacs betegségben szenved, hogy csak a nyitvahagyásos technikával műtesse meg és legyen nagyon nagyon türelmes és kitartó, hiszen megéri, meg fogtok gyógyulni! Szívesen írok mindenkinek aki kíváncsi a "történetem", én is megszenvedtem ezt az egészet!


  Ja, és ne várjatok  semennyi időt, ne halogasátok, ha begyullad ne nyomkodjátok, irány egy jó doki!!


   

 10. 2017. május 24. 19:15685.

  Kedves Amon!


  Én 2013. április 18-án írtam egy hosszabb bejegyzést ide a fórumba a tapasztalataimról a szikés műtéttel és a lábadozással kapcsolatban. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy rávettem magam a műtétre, én is végigolvastam a fórumot és az betegséggel kapcsolatos összes neten található anyagot. Ezek alapján döntöttem úgy, hogy a végleges megoldást csakis a kimetszés és a seb nyitva tartása hozhat.
  Engem Szegeden a II. Kórház sebész főorvosa műtött meg, aki komoly tapasztalattal rendelkezik ezen elváltozással kapcsolatban, rengeteg embert szabadított már meg ettől a betegségtől véglegesen. Ő kizárólag a "nyitva hagyásos" technikával műt, mivel ez biztosítja a seb tisztíthatóságát és a gyógyulási folyamat során a váladékok szabad távozását.


  A műtét rövid volt, főleg, hogy aludtam :D
  A lábadozásnál az első 1,5-2 hét volt a kritikus, főleg az ágyból való felkelés volt a legrosszabb. Nem szedtem fájdalomcsillapítót a kötéscserék és sebtisztítások alkalmával sem, az első hét kötéscseréi (napi 1, kb 3-5 perces művelet) elég fájdalmasak voltak, de bőven elviselhetők, ha valaki nagyon nem bírja, akkor fájdalomcsillapítóval minimálisra lehet redukálni. 1,5 hét után már egyedül mentem kötéscserére autóval kb. 25 km-re. Ezt követően napról napra jelentős volt a javulás, 3 hét után már enyhe fájdalmaim sem voltak. Nekem elég nagy részt metszettek ki, pontosan már nem emlékszem, de biztos volt 4-5 hónap mire teljesen visszanőtt.


  Sajnálom, hogy így el vagy keseredve, ne tedd, hiszen van megoldás!
  Engem 4 éve műtöttek és azóta semmi bajom, a hegnél kicsit érzékenyebb a bőröm, ennyi.
  A fájdalom és az egész lábadozás a több éves kellemetlenségekhez képest nulla.


  Meg tudom adni a sebész elérhetőségét, ha írsz nekem privát üzenetet.


  Remélem tudtam segíteni! 

  Kitartást kívánok!

  Üdv! :)

  István

  előzmény:
  amon (682)
  2017-05-04  14:10
 11. 2017. május 9. 22:44684.

  Azt mondjuk inkorrektnek tartom, hogy megvárná, míg megduzzad, hiszen az már sürgősségi beavatkozást igényel, amit értelemszerűen nem fog tudni elvégezni.


  Nem is értem... Kiújult, él a garancia és kész, ha nem, az átbaszás, mi az, hogy váladékozzon csak? Akkor mondja azt, hogy nincs garancia és kész. Írd meg neki, hogy megduzzadt és kérj időpontot, ott meg megmondod, hogy útközben kifakadt, a fene egye meg.

  előzmény:
  amon (682)
  2017-05-04  14:10
 12. 2017. május 9. 22:34683.

  A városunkban nemrég a vonat elé feküdt egy 21 éves gyerek szerelmi bánatában. Életben maradt, cserében viszont levágta a vonat kezét-lábát. TB-je sem volt. Neki most a seggét is más törli. Ő lehet depressziós, de neked még nem kell feladni.


  Nyugi, menni kell tovább. Másnem megműtteted hagyományos módon. Nekem még nem újult vissza (a Lovas doki műtött) , de most rámijesztettél :)   


  Ha tele vagy pénzzel, irány Németország, ott állítólag korrekt az utókezelés, ami a kiújulás szempontjából nem mindegy. Mondjuk röhej, hogy nálunk ez így megy...


  Tudod mennyi szar betegség van, menjél fel egy Chron fórumra, az a kemény, azután ez kész felüdülés :D


  Na jobbulást és fel a fejjel!

  előzmény:
  amon (682)
  2017-05-04  14:10
 13. 2017. május 4. 14:10682.

  Sziasztok,


  Már egy jó ideje követem ezt a fórumot és eljött az ideje, hogy én is megosszam veletek a tapasztalataimat, illetve történetemet.


  2015 tavaszán arra lettem figyelmes, hogy valami nyomot hagyott az alsóneműmben. Fél óra internetes kutatás után felállítottam a diagnózist: pilonidalis cysta, négy sipolyszerű járattal. Másnap már a proktológia szakrendelésen voltam. A Doktornő valamilyen folyadékot fecskendezett a járatokba és kitisztította azokat. Utána jött a szokásos információ csere: mi ez a "betegség", milyen lehetőségek vannak, stb. Közölte velem, hogy épp gyulladó félben van a ciszta és ezt előbb-utóbb műteni kell, illetve ekkor jöttünk rá közösen, hogy valójában ez az egész történet valamikor 2011-ben kezdődött, amikor ezen a területen pár nap leforgása alatt előjött egy kelés és ki is fakadt (sűrű váladék, elviselhetetlen bűz). Itt követtem el a legnagyobb hibát, nem foglalkoztam vele, nem mentem el orvoshoz, egyszerű kelésnek tudtam be ezt az egészet, ami a kifakadás után begyógyul. Be is gyógyult, de a cysta 4 év alatt négy járatot alakított ki... Sokkal egyszerűbb lett volna kezelni 2011-ben a szimpla cystát, mint most a négy járattal együtt. Igazából 2015 óta csak szenvedek ezzel a nyavalyával. Itt vissza is kanyarodok a 2015-ös évhez. A szakrendelés után jegeltem és betadine kenőcsöt használtam. A váladékozás abba is maradt, a cysta nem gyulladt be. Itt kezdtem el komolyabban foglalkozni a témával, akkor találtam rá erre a fórumra és végigolvastam az egész históriát. Elkeseredtem. Közben egy közeli ismerősről is kiderült, hogy ugyanezzel a problémával küzd. Őt kétszer műtötték szikével, mindkettő a nagy műtét volt, kimetszéssel. Az első műtétje után nem gyógyult be seb, emiatt másodszor is kimetszették azt a területet. Azután sem gyógyult be, azóta inkább együtt él ezzel, minthogy félévenként  kés alá feküdjön. Időnként begyullad neki, kifakad, váladékozik, begyógyul majd X ideig nyugalmi állapot és kezdődik elölről a körforgás.


  Visszatérve a történetemhez 2015 augusztusában elkezdett érzékeny lenni a cysta, pár nap leforgása alatt szépen be is duzzadt, majd irány a sürgősségi. Szerencsémre épp proktológus volt az ügyeleti sebész. Felvágta, kitisztította, bekötözte. Jött a szokásos procedúra, gondolom mindenki ismeri sajnos. Kötéscserék, kontrollok, majd egy idő után mehetett az otthoni kötéscsere. Nekem több, mint 2 hónap alatt gyógyult be teljesen azaz apró vágás. És ezt még mindig nem értem, hogy az orvosok milyen 2-3 hónapos gyógyulási időről beszélnek a nagyműtét esetében? Ha ez a kis vágás több, mint 2 hónap volt, akkor a nagyműtét esetében a kis vágáshoz képest az a hatalmas terület, amit kimetszenek mégis hogyan gyógyul be 2-3 hónap alatt? Ezt a mai napig képtelen vagyok felfogni. Szóval 2015 őszén begyógyult a vágás, eltűnt a gyulladás, nyugalmi állapotban volt a kicsike. Utána kilátásba helyeztük a nagyműtét, elkezdtem intézni a papírokat. Már csak a vizsgálatok lettek volna hátra a műtét előtt, de inkább mellékvágányra helyeztem. Hátha többször nem gyullad be, mások is együtt élnek ezzel. Minek műttesem meg, ha nagy az esély arra, hogy eleve be sem gyógyul a seb, illetve begyógyulás esetén is nagy arra az esély, hogy kiújul. Hónapon vagy éveken keresztül szenvedni és semmi garancia a teljes gyógyulásra, inkább elvetettem.


  2016 júniusában ismét előjött a feszítő érzés, elkezdett duzzadni a cysta. Felkerestem a sokak által javasolt soproni Dr. Lovas Tamást. Pár nappal később elvégezte a lézeres beavatkozást. Boldog voltam, azt hittem a hátam mögött tudhatom ezt a nyavalyát. Szűk egy hónap alatt begyógyultak a sebek, viszont augusztusban újra ürült belőle váladék, fontos, hogy nem gyulladt be, nem duzzadt be, de ürült belőle váladék. Folyamatosan egyeztettem/egyeztetek a Doktor úrral e-mail-en keresztül. Decemberben elkezdett újra duzzadni, majd pár nap múlva megnyomkodtam és a cisztánál lévő lézeres heg megrepedt és újra kitört belőle a sűrű fehér váladék, a sipolyszerű járatok is kinyíltak, egy ideig váladékozott, volt amikor véres váladék jött belőle, illetve szőrszálak is kikandikáltak a járatokból. Majd ismét "nyugalmi" állapotba került, értsd: nincs duzzanat, nincs váladékozás. Ez is folyamatosan kommunikálva volt a Doktor úrral és sok-sok e-mail-ezés után az alábbi következtetéseket vontam le.


  Valamiért abban a hitben voltam, hogy a lézeres kezelés egy az egyben helyettesíti a szikés nagyműtétet, de ez nem így van és ez a megfelelő kommunikáció hiánya volt. Szóval a lézeres kezelés nagyjából a szikés feltárásnak (nem nagyműtét) felel meg. Szépen kitisztítja a cystát, illetve a járatokat majd azok begyógyulnak, nem megszűnnek/eltűnnek! És az általa javasolt szőrtelenítéssel, izzadásgátlással, wc papír megfelelő irányú használatával az újbóli gyulladást lehet jó eséllyel megelőzni. Persze sokkal kultúráltabb és fájdalommentesebb, illetve jóval rövidebb időt vesz igénybe a sebek gyógyulása, mint a szikés megoldás, de ez a lézeres megoldás alapvetően kezelés nem pedig megszűntetés. Abban a hitben feküdtem lézer alá, hogy az teljesen megszűnteti ezt a nyavalyát, pedig nem szűnteti meg, csak kezeli. És ez nem lehet az én hibám, mert az orvosnak kell meggyőződnie arról, hogy a betege tisztában van-e azzal, hogy mi történik. Illetve az általa említett garancia: ha kell akkor akárhányszor újra megműti, ingyen. Most decemberben, amikor beduzzadt a cysta azt mondta, hogy újra műteni (ő nem is műtés, hanem a beavatkozás kifejezést használja) csak akkor kell, ha nem rendeződik spontán kifakadással a dolog. Oké, hogy spontán kifakadt, de ezek szerint a cystában megint baktérium van, szőrszálak stb. Szóval megint csak idő kérdése, hogy újra elkezdjen begyulladni. Most akkor az ép ész azt diktálja, hogy ezt bizony újra ki kéne "pucolnia", de nem "pucolja" ki csak ha nem fakad ki magától és megint egy nagy duzzanat oda nem nő? Egyszerűen már nem értem...


  És ezt a mai posztolást az váltotta ki, hogy ismét elkezdett váladékozni.... Teljesen tanácstalan vagyok.


  Tudtok olyan esetről, amikor szikés nagyműtét után rendesen begyógyult a seb és azóta sincs vele probléma? Néhányat itt is olvastam, de jóval több a negatív komment. Mondjuk az is íratlan alapszabály, hogy alapvetően azok fórumoznak, akik nem gyógyultak meg..


  Sajnos a pesszimizmusom kezd átcsapni depresszióba.


  Üdv,


  Amon

 14. 2017. Április 27. 10:43681.

  Sziasztok! 


  Valaki meg tudná adni Dr. Lovas Tamás elérhetőségeit? 


  Illetve aki volt már nála írna privit? Lenne egy csomó kérdésem. 


  Köszi! 

 15. 2017. Április 26. 12:36680.

  Pár kép a fölöttem lévő plafon történetéről , a horkológépekről akik miatt persze mozgásképtelenül fogcsikorgató fájdalommal az alvás is könnyebb illetve a felépülést segítő állami korházas klasszik menü 


   


  Megosztom veletek én is a sztorimat. Immáron 10 éve nem vagyunk barátok a testemmel , mióta gondolt egyet és előhozta ezt a kis fain betegséget. Az okosok azt mondják ez az embrionális fejlődés közben fellépő elbaszódás végül is azt jelenti hogy van egy köcsög kis ciszta manó derék tájon aki folyamatosan termel undorító dolgokat mint pl szőr-bőr-hámsejtek ...stb. , és mivel a "termék" nem tudja elhagyni a gyárat ezért sipoly formájában kedves kis barlangrendszereket hoz létre ahol mehet a transzfer. 


  Nekem immáron 2 ambuláns műtétem volt ahol ezt a kis szarrágót szerettem volna kivágatni. Ennek folyamata: Korházba be - infuzióra fel - műtőbe be - derékba jöhet a lábbénító szuri természetesen a filmekben eltúlzott lóbaszó nagy tűvel - majd lezsibbad minden ami köldöktől lejjebb található - hasalás át műtőasztalra - és miközben a doktor bácsik  , doktor nénik jól megdolgoznak popi tájon - te félkomásan / ébren próbálod elütni az időt.  Majd 30-60 perc múlva hopsz vissza hordágy irány a szobád és szundi. Kezdődik is a 4 hetes hasonfekvés + lassú séta 5 percig + előtör belőled minden kreativitás a fürdésnél fellépő víz ne érje a bibid és nagywc utáni higéniai tisztálkodás meneteinek kitalálására mindenfajta szuperebbnél szuperebb ötlet. Ez a kaland tart kb 1 hónapig , közben gyakran menni kell találkozni előzőekben említett doktorokkal és hónap végére minden frankó. 


  Eltelik első műtét után 1 év és újra itt ez a kis rossz csont. A második műtét után még izgatottabb volt már és  csak 3 hónap kellett neki hogy jelezze él még.  Most pedig lassan újra rá kell vennem magam egy ilyen kalandra ,de most totál nyitva hagyják a sebet mert eddig valami fura oknál fogva félig meddig bezárták. "szerencsére" mostanra már a kis cisztácska szépen fejlődött és 4 sipoly járat boldog tulajdonosa lehetek.  100% megoldás nincs az orvostudományban ennek a bajnak a leküzdésére. olvastam akinek már 7 műtéte volt minden fajta féle, de van akinek az első után már say good bye... 


  Szívás a minden napi "váladékozás" , de még szívásabb ha nem váladékozik hanem elzáródik és feszít mert akkor irány s.o.s.be doki hogy kicsit vágicsáljon már ott hogy működjön a folyamat mert anélkül kb lerobban a testyed.


  Summázva tehát szívás az egész, műtét sose garancia tök mindegy milyen fajta féle, a lényeg hogy nevör giv áp v hátha egyszer bejön a dolog és cisztesó lelép.


   


   


   

 16. 2017. március 27. 12:15679.

  Sziasztok


   


  Én borzalmasan el vagyok keseredve... 


  2 éve szórakoznak velem az orvosok. Ez idő alatt most lesz az 5. műtétem, kb fél évente kiújul. Minden alkalommal csak a tályog megnyitására került sor ami iszonyatosan fájt, hát még a kötözések... De egyiktől se lett vége nagy kimetszések eddig nem történtek.


  Nekem egész mélyen, lent a farpofáim közé van beszorulva és fölötte egy járaton fúvódik a genny lufi módjára. Az ez alatti csomót, ugyan minden orvosnak elmondtam h igazából ott fáj, senki nem vizsgálta, vágta meg. 


  Már nagyon elegem van belőle... És teljesen tanácstalan vagyok. Már azon is gondolkodtam h szétbarmolom én és ott ahol fáj, mert senkit nem érdeklek... A TB s dokik egymásnak adogatnak mint vmi békepipát de egyik se jut előrébb velem. 200.000 ftom meg nincsen magánorvosra. 


   


  Most mit tegyek?


   


   

 17. 2017. március 11. 22:12678.

  Szerintem fotózd le és küldd el neki e-mailben.


  Az a legegyszerűbb első körben. ;)

  előzmény:
  Angyalka89 (675)
  2017-03-10  16:18
 18. 2017. március 11. 22:09677.

  Sopron, Lovas dr.

  előzmény:
  FB#1884312025147176 (674)
  2017-03-08  23:25
 19. 2017. március 10. 22:05676.

  Szia.nem tudom h túl vagy e a műtéten vagy sem de leirom velem mi volt.2012ben műtöttek altatasban. Szikevel szépen kivagtak. Volt egy 2 3 centis nyílt sebem mert ugye ezt nem varjjak. Mert ki kell tisztulnia. Aznap bent kellett maradnom a kórházba és másnap délben már mehettem is haza.a felépülés 2honapba telt.annyi idő kellett amíg osszeforrt.ágyban nagyon nem tudsz feküdni sőt igazán menni sem az első hétben csak nehezen.hetente kellett járnom vissza a sebeszetre ahol tisztitottak és kotoztek. 

  előzmény:
  FB#1079612395518364 (671)
  2017-02-23  11:18
 20. 2017. március 10. 16:18675.

  Sziasztok!

  Engem két éve műtöttek Sopronba ilyen problémával. Azóta lekopogom,de nem újult ki. Azonban észre vettem,hogy lehet az egyik járat,ami volt...magyarázta a doktor úr,hogy ilyen kis pöttyök lejjebb járatok..az egyik pattanásszerű lett és fekete. Valaki nem tapasztalt valami ilyesmit? :(
  Kicsit megvagyok ijedve. 

 21. 2017. március 8. 23:25674.

  Sziasztok ! Engem tavaly mütöttek meg a Dermoid Cisztával. Eddig nem volt semmi baj mostanáig. Megint váladékozik a seb nagyobb lett  , félek egy ujjabb mütéttől de sajnos muszály leszek elmenni. Az meg butaság hogy a sok üléstől jön ki olyan munkát véguek ahol 8 órában le se tudok ülni. Nem tudom mi hozhatta ki. Nekem a doki azt mondta 26 év alatt jön ki most 29 vagyok ilyenkor mivan ? Hallott már valaki másmien beavatkozásról állítolag van lézeres kezelés is hatékonyabb legalább is azt mondják.Nekem annyira megkeseríti az életem állandóan váladékozik viszket egyszerüen megörülök. Ha meg megmütetem megint kiesik egy hónap azt eluszom a rengeteg csekkekkel. Valami ötlet valakinek ?

 22. 2017. március 6. 15:30673.

  Szia, te melyik orvost ajanlod es mennyibe kerult a mutet? Megadnad az elerhetosegeit? Valaszodat ha lehet az email cimemre kernem :) elore is koszonom: 


  zekanmisi@gmail.con

  előzmény:
  kisspistajozsef (442)
  2012-09-26  13:52
 23. 2017. február 24. 06:07672.

  Szia, ha van időd, olvasd végig a kb. 600 hsz-t.


  Én így tettem és ezután döntöttem Sopron mellett. Bp-en is van lézeres beavatkozás, de pl. az arsmedicáról horror történeteket olvastam a fórumokon.


  Mindkét módszer kiújulhat, de lézeresnél mehetsz dolgozni akár másnap. Persze pár nap pihi nem árt.


  Nagy előnye a co2 lézernek, hogy nem trancsíroznak szét. Ha bírja a gyomrod, vannak képek a neten. Itt 2 db 5mm-es lyuk marad, ami 2 hét alatt begyógyul teljesen.


  Én tavaly júniusban voltam és azóta semmi gáz.


  jobbulást  

  előzmény:
  FB#1079612395518364 (671)
  2017-02-23  11:18
 24. 2017. február 23. 11:18671.

  sziasztok!


  Azért írok ide, mert olvasgattam a kommenteket, és igazából még mindig nem sikerült eldöntenem, melyik megoldás lenne a legjobb a problémámra.


  Nekem kb 7 hónapja kezdődött a dolog. Épp nyaralni voltam a párommal, amikor éreztem, hogy valami nem oké, de nem volt nagy fájdalmam. Mivel busszal mentünk Horvátországba, így elég sokat utaztunk, betudtam annak, hogy kényelmetlen volt az ülés. A haza úton egyre rosszabb lett a helyzet. Mire hazaértünk, kb borsónyi csomót éreztem, ami nyomásra érzékeny volt. Ezzel még mindig nem fordultam orvoshoz, amit most már bánok... 5 nappal később a csomó dió nagyságúra nőtt, és elviselhetetlen fájdalommal járt. Elmentem a sebészeti ambulanciára, ahol közölte velem a doki, hogy ezt most meg is vágja. Én persze megijedtem, azt sem tudtam mi ez. Nem is halottam erről a betegségről azelőtt. A beavatkozás kb 30-40 perc volt, semmilyen érzéstelenítő nem hatott, és nagyon fájdalmas volt. Aztán jött a szokásos, 2 naponta kötözés, stb. A sebem szépen (és elég gyorsan) beforrt, és meggyógyult. Azt hittem, végre fellélegezhetek, de nem. Egy hónappal később jött is a fájdalom, amitől nagyon megijedtem. Az orvos azt mondta, hogy ez ugyan az, de nem ugyan ott jött ki, és hogy ezt műteni kell. Rakott rá párakötést, ami hatott, és 2 nap alatt el is múlt teljesen a fájdalom. Így nem foglalkoztam a figyelmeztetéssel. Mostanra már havonta egyszer kiújul, és egyre tovább tart, a fájdalom pedig egyre nagyobb. Most már ott tartok, hogy ráveszem magam a műtétre, de el vagyok bizonytalanodva a beavatkozásokat illetően. Az én orvosom a szikés feltárást javasolta, nem is beszélt arról, hogy van lézeres módja is ennek. Erről itt olvastam először. 


  Az lenne a kérdésem, hogy Ti melyik opciót választanátok? A munkára milyen hatással van a szikés műtét? Tényleg 3-4 hónap ágyban fekvéssel jár? A lézeres műtét mennyire hatásos? Milyen gyors volt a felépülés? Van, akinek a lézeres műtét után is kiújul? És mennyibe kerül? 


  A válaszokat előre is köszönöm. 


  Mielőbbi gyógyulást mindenkinek!

1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek