Pilonidalis cysta ???

joanne2000
Létrehozva: 2007. november 21. 11:16

Sziasztok!

A páromnak tályog nélküli pilonidalis cystája van. Kb. 2 hónapja. (van aki sinus pilonidalisnak ismeri)

Kérem, akit kezeltek hasonlóval, informáljon!

A sebész azt mondta meg kell műteni, mert csak így múlhat el. Viszont sok helyen azt olvastam így is visszatérhet.

A bőrgyógyászunk eddig heti 2x kitisztította, szerinte nem kell műtét. Elmúlt, 3 hétig szinte semmi nem volt, most viszon újra előjött neki.

Jövő hétre van kiírva a műtétre. Nem tudja elmenjen-e, mert azért ez mégiscsak műtéti beavatkozás és lehet, hogy ettől megint újra kiújúlhat. Vagy csak járjon tisztításra a bőrdokihoz és majd csak elmúlik?

Bármilyen infót szívesen veszünk.

Köszönöm!!!!

716 hozzászólás
 1. 2018. július 6. 16:30716.

  Kedves Nyibo!


  Nagyon köszönöm a vŕlaszt! 


  Mčg annyit szeretnčk kčrdezni, hogy lčzerrel kimetszi a sipolyozó területet, vagy magŕt a jŕratokat tisztítja ki čs zŕrja? Nčztem több műtčti megoldŕst a netem . Sajnos a fiamnak úgy nčz ki, hogy megjelent a 6. sipolya is.


  Nagyon vŕrom, čs előre is köszönöm a vŕlaszt!


  Üdvözlettel: Erika

  előzmény:
  Nyibo (714)
  2018-06-24  00:24
 2. 2018. július 5. 22:24715.

  Sziasztok!


  Gondoltam megosztom az čn történetemet is :) 23 čves férfi vagyok, októberben egyszer hanyagul - régi szokásomhoz híven - hanyatt feküdtem az ágyon felhúzott, keresztben lčvő lábakkal. Amikor kikeltem čreztem hogy nedves a fehérneműm, mivel izzadós vagyok gondoltam csak beizzadtam. Rá 2hčtre megint, ekkor megnčztük a helyet, čs čszrevettük a "lyukakat" ( nem keveset, 5öt). Bőrgyógyászat, ott elmondta a helyzetet, beutaló sebčszetre. Ismeretsčg által találtam egy doktornőt SZTK alapon.


  Kontrollra járás, 2-3 hetente kifakadás, így teltek a hónapok. Egyszer ,pont kontroll előtt, čreztem, hogy ki fog fakadni, akkor megnyitás nčlkül kitisztította. Az hírtelen meglepett, volt kellemesebb črzčs is annál :) 


  Eljött a március, szintén čreztem, hogy meggyűlt. Zuhanyzásnál megnyomkodtam, de hiába. Vasárnap ügyelet 2 nap hőemelkedčs után, mert ha már arra gondoltam, hogy hozzányúlok is fájt. (Pont megfázásom is volt, így a hőemelkedčs miértje kérdéses volt) Begyulladt, megmetszčs, kitakarítás. Kb 3 centis metszčs volt. Na, ez mondjuk rohadt sz@r volt. Ismčtelten kontroll, kötözčs, čs mčg több kötözčs. Az utolsó kontrollon közölte, hogy a műtčtig valószínűleg folyamatosan gyűlni fog.


  Eljött a július. Az utóbbi hčten már 2 naponta "folytam". 30-án azčrt mčg a rčgi vágás maradványából növesztettem utoljára egy sipolyt. 07.02. reggel, a megváltás napja. Včgre! Kicsit kčsve vettek fel az osztályra így egyből a műtő. Gerincbe szuri, mint a messiást úgy várják, hogy hasson, mert kčsčs van. A műtčt maga semmi, teljesen kibírható. Sajnos az črzčstelenítő miatt spontán nem tudtam vizelni, jön a katčter...ezt ki lehetett volna hagyni :/ 


  Maga a cysta nagyobb volt, mint amire a doktornő számított. Nem lehetett nagyon mčlyen, mert varrta. Mivel mčg nem láttam, egy kb 10 centis varrás lehet a járatok helye alapján. 


  Másnap dčlben hazaengedtek, kaptam egy kis ritikült (drain szívótartállyal). Egčszen tűrhető volt a fájdalom, inkább a csípőm fájt egčszen a mai napig. Most a sebem fáj időszakosan, elčg durván. Háziorvos írt fájdalomcsillapítót, beveszem, 10 perc múlva szunya :) 10 napig včrhigító szuri, hčtfőn pedig remčlem kiveszi a csövet :) Sajnos a gerincszuri nem a legtutibb helyre ment, mert a jobb lábamon az egyik lábujjammal tompábban črzek, de napról-napra jobb.


  Pihenčs van, meg gyógyulás :) Összessčgčben, ha lehet így mondani, kellemesen csalódtam a dologban eddig. Sokkal durvább fájdalomra számítottam, főleg mivel nem bírom nagyon a fájdalmat. Illetve olvastam, hogy hason fekvčs vagy 3 napig, meg oldalt nem tudtak sokan feküdni, nekem szerencsčre nincs ilyen bajom (ezért is fáj a csípőm :D ).


  Így včgszónak pedig, bocsi a hosszú bejegyzčsčrt :)


  A már műtötteknek tünetmentes čveket, a műtčt előtt állóknak, pedig kitartást!

 3. 2018. június 24. 00:24714.

  Bár a kérdés nem nekem szólt, én is dr. Lovasnál voltam. A műtét 150.000 ftba kerül (kontrollal együtt). De garanciát vállal, tehát ha kiújul, újra megműti ingyen. 

  előzmény:
  erikaorosz (713)
  2018-06-18  10:12
 4. 2018. június 18. 10:12713.

  Tisztelt AL!


  Sajnos a fiam / 18 éves / hónapok óta kínlódik ezzel a betegséggel. Kétszer feltárták. Jelenleg 4 db sipoly nyílása van. Sokat utána olvastam ennek a betegségnek, valamint a műtéti lehetőségeknek. Úgy látom, hogy a lézeres műtét a legjobb, ott a legkisebb százalék a kiújulás lehetősége. Szeretném megkérdezni, hogy Sopronban Dr Lovas Tamás doktornál mennyit kell fizetni egy ilyen lézeres műtétért.


  Köszönöm szépen a választ! Üdvözlettel: Orosz Erika

  előzmény:
  AI (698)
  2018-04-06  18:04
 5. 2018. június 11. 16:12712.

  Szia, 


  azt szeretném kérdezni, hogy a hatvani orvosodnak esetleg van valami elérhetősége esetleg magánrendelése ahová elmehetnék hozzá akár vidékről is? 


   


  Köszönöm szépen előre is :)


   


  Lilla


   


   

  előzmény:
  Tomas (689)
  2017-11-13  11:26
 6. AI
  AI
  2018. május 18. 07:34711.

  Szia rudia327!


  Nekem nem volt fájdalmam egyszer sem szerencsére! Egy darab fájdalomcsillapítót sem vettem be,sem előtte,sem utána,maga a beavatkozás kellemetlen,de nem fájdalmas.


  Kb mostanra forrtak be a kis lyukak.


  Természetesen a kiújulás lehetősége fenn áll,ezt el is mondja az orvos,de szinte minden hozzászóló beszámol erről,hogy újra vágják,viszont nem mindegy,hogy addig mennyi fájdalom jut és csak pár lyuknak kell beforrnia,vagy a "fél"feneked hiányzik,a sokadik műtét után!


   

  előzmény:
  rudia327 (709)
  2018-05-12  16:58
 7. 2018. május 13. 15:27710.

  Szia! Neked meddig tartott a fájdalom? 

  előzmény:
  AI (700)
  2018-04-06  18:07
 8. 2018. május 12. 16:58709.

  Sziasztok! Én 4évig szenvedtem a kis cisztámmal, a 6.orvos nem kevés pénz után tegnap megműtöttek. Érzéstelenítés és végül teljesen össze varrták. Tegnap este 7kor már sétáltam ma reggel boldogan hagytam el a kórházat. Még nem fáj annyira hogy fájdalomcsillapítót bevegyek sokkal jobb ha állok,sétálok. A doki azt mondta hogy sétálhatok szép lassan csak a házat ne rendezzem át. Érzéstelenítés miatti fejfájás nincs mondjuk ittam vagy másfél liter vizet és 6órán keresztül szépen feküdtem, remélem már nem is lesz


  Jobbulást minden társnak és mielőbbi gyógyulást!!!

 9. 2018. május 11. 18:34708.

  Sziasztok!

  Leírnám a storym:
  2éve észrevettem hogy van egy gombostűfejnyi kis lyuk a kőművesdekoltázsomban (ez a szakszó), Neten rákerestem, kisilabizáltam hogy valami sipoly lesz...oké elmegyek az SZTKba. Ott a sebészorvos diagnózisa: "Honnan tudjam hogy ez micsoda?" - kösz, ezzel sokra megyek. Elküldött börgyógyászatra, ott vért vettek tőlem, megállapították hogy nem vagyok szifiliszes, illetve HIV fertőzött...kösz másodszor. Vissza sebészetre másik orvoshoz, ő mondta hogy ez bizony pilonidalis ciszta egy kis sipollyal, "nem kell megműteni, de nem árt, mert baj lehet belőle  később. 1 napos rutin műtét" adott beutalót a Szent Istvánba.
  Kaptam 4 hónap múlvára egy műtéti időpontot, eljött a nap meg is műtöttek.

  ROUND1

  gerincbe szuri, 1 nap bentalvás, összevarrták a sebem. Felesleges ecsetelnem ez nem vállt be; összevarták, szétszakadt, megint össze, megint szétszakadt. valamit gyógyult, de nagyon gyatrán nézett ki, kiegyeztünk egy második műtétben
  Tapasztalat: a kórházban próbáljátok meg elintézni hogy egyedül legyetek a szobában, mert én egy 5 ágyasban voltam ahol sikerült összesen fél órát aludni 1 nap alatt. A gerincbe szuritól nem kell félni, nem fáj, nekem fejfájásom se volt utána.

  ROUND 2

  A két műtét között eltelt 10 hónap.
  ugyanott gerincbeszuri, kivágták teljesen, úgy hogy valami  folyadékkal is megfestették, hogy az esetleges járatokat is eltávolíthassák. 1 ágyas szoba=aludtam este vagy 6 órát, nyugis volt, másnap haza


  nyitva hagyták, nem varrták össze. elején naponta jártam vissza, majd kétnaponta,majd három...így tovább. kötést naponta cseréltem magamnak, a sebet kizuhanyoztam, majd betadinos kötés a sebbe a farpofáim közé,erre egy fedőkötés. Nem hazudok ez az elején eléggé fáj, érdemes fájdalomcsillapítót szedni. 

  Amikor a tükörben széthúztam a sebem, és láttam a saját farokcsontom fehérleni a seb alján az megfizethetetlen. 


   


  A seb nagy része felsarjadt, de megmaradt egy kb 3 centi hosszú fél 1 centi mély "seb". 
  Nem sportolok, hogy ne izzadjam szét a sebet, nem járok különböző fürdőkbe strandra emiatt hogy ne tegyem ki fertőzésnek, úgy gondolom eléggé tisztán tartom. Múltkor nyomtam egy 10 napos antibiotikum kúrát, az se segített.


  A seb megmaradt, naponta átkötöm betadineos kötéssel, tisztán tartom, nincs elfertőződve (vettek belőle mintát tenyészetre, nem mutatott ki semmi extrát) Egy probléma, hogy úgy néz ki megállt a seb felsarjadása.... Tudtok esetleg valami módszerről ami segíthet? Volt e valakinek ilyen, hogy maga a sarjadási folyamat lassult le/állt le egy bizonyos pont után?
  A válaszokat előre is köszönöm.

 10. 2018. május 10. 20:06707.

  Sziasztok. Meg Január elején írtam hogy engem is megműtötték szinten nyitva hagyásos módszerrel. Szépen sarjadt de meg mindig nem gyógyult be. Sajnos a mai nap szét nyílt egy darabon. Nagyon vérzett de nem sokáig. Nem tudom hogy mikor lesz már vége de már nagyon rossz. A mai napig fedő kötéssel járok és váladekozik is kicsit. Másnak is ilyen sok volt a gyógyulása?? Már lassan öt hónapja tart :(

 11. 2018. május 4. 21:02706.

  Szia!


  Örülök, hogy túl vagy rajta!


  Én még mindíg várok a teljes gyógyulásra, de minden héten azt hallom, hogy szépen gyógyul, bár az utóbbi pár napban kicsit elkezdett fájni.


  Írtam mailt.


   


  Üdv,

  előzmény:
  dnlofcl (705)
  2018-05-03  17:24
 12. 2018. május 3. 17:24705.

  Szia!

  Úgy elfelejtettem azóta a beígért sört, mint annak a rendje, de ma eszembe jutott, mert ma végre újra focizhatok. Mindössze 2 hónappal és 2 nappal a műtét után!


  Szóval, e-mail bátran: danii.offiicial@gmail.com, ez a nem hivatalos ügyekhez használt mailem, persze akinek kérdése van an yitva hagyásos módszerrel kapcsolatban, természetesen annak is nagyon szívesen válaszolok!

  Így utólag nézve kicsit nagyobb a füstje ennek a betegségnek, mint a lángja. A munkámban szignifikánsan nem hátráltatott, a sportban már inkább. A fájdalom némely kötés cserénél elég intenzív volt, de simán ki lehet bírni. Nagyon kedves és korrekt kiszolgálást kaptam, mint beteg a helyi kórházban, tényleg csak csupa köszönettel tartozom az orvosaimnak és a mai napig nagyon jó döntésnek tartom, hogy a nyitott módszert választottam, mindenkit csak buzdítani tudok erre! A dokim szerint a lézeres műtétnél a 2 éves kiújulási arány egy nem túl kecsegtető szám (nem akarok senkit megijeszteni, sőt, kívánom mindenkinek, aki azt a műtétet választotta is a teljes felépülést)


  Szóval remélem életem végéig elfelejthetem ezt az idióta kórt és kívánom ezt mindenkinek. Illetve, akinek most vannak az első fázisok: nem kell félni ez csak egy makacs, ámde egyáltalán nem életveszélyes betegség!

  előzmény:
  fgabo87 (697)
  2018-03-09  19:53
 13. 2018. Április 17. 22:48704.

  Kedves Sorstársak! 


  Én 16 éves korom óta szenvedtem ezzel a cisztával, ráadásul tályoggal (most 26 vagyok). Eddig 2x vágták fel. Először talán 8 éve. Iszonyú fájdalmaim voltak. A sürgősségin felvágták, ez nem volt annyira fájdalmas, a kötözések annál inkább (nyílt sebben turkálás, bunkó orvosok...).Nem is beszélve a hónapokig tartó gyógyulási folyamatról. Másodjára rá 2 évre vágták fel, hasonló élményeim voltak, mint először. Ezután az évek során többször is begyulladt, de sosem fájt annyira, hogy még egyszer kórházba merészkedjek vele. Rettegtem az orvosoktól és a fájdalomtól (főleg, hogy egyikük először kézzel kezdte el nyomkodni a tályogot). Aztán harmadjára is elviselhetetlenül begyulladt, most hétvégén, ráadásul a legrosszabbkor, mivel külföldön voltam sportversenyen. Rettenetesen fájt, a neten keresgéltem rá gyógymódot/megoldást, így találtam rá a fórumra. Előtte arról fogalmam sem volt, hogy erre a problémára végleges megoldás is létezik (tehát a ciszta és az üreg kivágása/eltávolítása). Végül több hozzászóló tanácsára felkerestem Lovas doktort tegnap, azaz hétfőn. A rákövetkező nap délben már fogadott is. Feltárta a tályogot és CO2 lézerrel rendbetette az üreget és a cisztát. Fájdalmasnak a beavatkozást nem mondanám, de azért kellemes sem volt. Nekem a tályog miatt volt az átlagosnál kellemetlenebb, mivel addigra már kb diónyi nagyságú volt. A beavatkozás kb 40 percig tartott, 4 vagy 5 szurit kaptam, amiből csak az elsőt éreztem (mondjuk az eléggé fájt - de az én fájdalomküszöböm egy bébi pandáéval egyenlő). A matatásokat és a feszítést éreztem, fájdalmat nem. 2 kicsi lyuk van most a fenekemen, amiken áthúzott egy gumicsíkot. 1 hét múlva megyek kontrollra, amikor is eltávolítja a gumicsíkot, és megnézni, hogy gyógyul a seb. Tudok vele mozogni, ülni feküdni - bár kissé érzékeny a terület, szóval csak óvatosan (a hazafelé tartó autóutat is simán végigültem, bár közben egyszer megálltunk a doki tanácsára, hogy ne üljek a friss seben 1 óránál többet). Közben elmegyek Berlinbe egy 3 napos konferenciára is a sebbel - azt mondta semmi akadálya. Dr. Lovas rendkěvül figyelmes és normális. Valamiféle nyugodtságot áraszt, és bizalmat kelt, mindig mondta éppen mit csinál es mi fog következni (ez most kicsit hideg lesz, fesziteni fog stb). Aki ki tudja köhögni a kezelés díját, ne sajnálja rá a pénzt. Én ma 450 km-t utaztam ezért az "operacióért" de minden km és forint megérte.  26/N

 14. AI
  AI
  2018. Április 16. 10:34703.

  Szia Kittus0403! 


  jubileum01@gmail.com

  előzmény:
  Kittus0403 (701)
  2018-04-16  00:16
 15. 2018. Április 16. 00:50702.

  Szia!:) Szeretném elkérni az orvosod elérhetőségét! Engem májusban lesz 2 éve hogy pesten a Honvéd korházban megműtöttek nyitvahagyásos módszerrel de sajnos kiújult már megsem tudom számolni hányszor de most úgy érzem tetőzött. Ülni ismét nem tudok még lassan sétálva is nehézkes a mozgás. Előre is köszönöm a válaszod! 

  előzmény:
  sodpeet (685)
  2017-05-24  19:15
 16. 2018. Április 16. 00:16701.

  Szia! Ugyanezzel szenvedek :/ valahol facebookon, emailben tudunk beszélni privátban?

  előzmény:
  AI (700)
  2018-04-06  18:07
 17. AI
  AI
  2018. Április 6. 18:07700.

  Pylonidalus(sinus) cysta, Dermoid cysta


   


  Sziasztok sorstársak!


  38 éves férfi vagyok,gondoltam megosztom én is a tapasztalataimat veletek,amiket itt szereztem,meg az interneten,plusz az orvostól,hátha segít valakinek a tájékozódásban,ha véletlenül itt kötne ki közöttünk!


  Amennyiben valami nem teljesen tökéletesen van megfogalmazva vagy nem teljesen pontos illetve kiegészítésre szorul az irományom,kérlek ne énekeljetek meg,nem vagyok orvos a józan paraszti észre hagyatkozva írom ezt!


  A kettő elnevezésre kattintva az internet a pylonidalis cystara a farokcsont környéki csomót adja be,míg a dermoid cystara a nőknél a petevezeték környéki csomót dobja ki találatként sokkal nagyobb arányban. De a végeredmény ugyan az,maga a cysta,teli mindennel(haj,szőr,fog,pajzsmirigy...!)


  A legfontosabb,ha már van,nem múlik el soha,csak a műtéti beavatkozás a végleges a megoldás!


  Minél később jut el ide a probléma annál több nehézséggel jár! Felesleges halogatni,mert ez lesz a vége mindenképp,ha szabadulni akarsz tőle!


  Három féle műtčti eljárásról hallottam!
  Szikével vágják ki(nyitott sebbel,levarrva vagy összevarrva egy csővel kivezetve a váladékot) babérlevél formáju vágás,nagysága a cystatól függ. Sok vérrel jár,fennáll a fertőzés veszély,hosszabb,fájdalmas gyógyulás,rendszeres kötözés. Altatásban vagy epidurálással végzik,bent kell maradni a kórházban pár napot! Napi kötözés az elején.
  Lčzerrel vágják ki(nyitott sebbel),nagysága a cystatól függ.nincs vagy minimális vér,minimális fertőzésveszély,kevesebb kötözés,kevesebb fájdalom,gyorsabb gyógyulás.Altatásban vagy epidurálással végzik,bent kell maradni a kórházban pár napot!
  Lézerrel megnyitják a sipolyt(nem keverendő a végbél sipollyal),ha van,feltárják a járatokat,amennyi van(szerencsés esetben csak egy),čs ott is megnyitják lézerrel,ahol nem nyílt járat a bőrön át a külvilág felé,kitisztítják,fertőtlenítik,és egy baktčrium ölő csövet raknak bele(kb 1-2 hétre)leragasztják(nem váladék kivezető cső). Nincs vagy minimális vér,minimális fertőzésveszély,kevesebb kötözés,kevesebb fájdalom,gyorsabb gyógyulás. Helyi érzéstelenítéssel végzik,pár injekció,saját lábadon hagyhatod el a kórházat,aznap a beavatkozás után.(ez volt nekem!!)
  Mindegyik beavatkozásról elég videó van a neten,hogy láthasd is mi a különbsčg!


  Logikusnak hangzik,hogy a második vagy a harmadik műtét humánusabb,viszont ez pénzbe kerül,míg az első TB alapú,tehát ingyenes(ezért a legelterjettebb). Persze,gondolom a 3. sem alkalmazható mindenkinčl csak a szerencsčsebbeknčl,de sokszor őket is szčtvágják,pedig járható lenne ez az út számukra,csak nem tudnak róla!Továbbá probléma,hogy sok esetben maguk az orvosok sem tudnak eleget erről,(sokszor szőrtüsző gyulladásra,furunkulusra gondolnak)így nem kielégítő a kezelés a további tájékoztatás a lehetőségekről!(Tisztelet a kivételeknek

 18. AI
  AI
  2018. Április 6. 18:06699.

  Ugyanakkor a kiegészítő betegbiztosítás fizeti a költségeket,ha van!(ha jók az információim,akinide kerül čs van neki kčrdezzen rá,abból baj nem lehet)!


   


  Mindegyik beavatkozás hatékony čs orvosolhatja a problčmát!


   


  Mindezek ellenére bármelyik megoldás is lesz,egyik sem garancia arra,hogy nem újul ki!!! De addig sem mindegy min mész keresztül! Részben attól is függ,mikor vagy hajlandó komolyan foglalkozni ezzel a problémával! Fontos a továbbiakban a hegesedés után a terület tisztántartása,lehetőleg szőrtelenítése,izzadásgátlása(deo vagy hintőpor)rendszeres fertőtlenítése(pl. Betadinnal áttörölni),kerülni,hogy a területet trauma črje (erős nyomás,ütés) ezzek betartásával csökkenthető a kiújulás lehetősége!


   


  A cystat csak nyugalmi állapotban műtik ki,mikor kitisztult a genny meg a váladék,sajnos kicsi rá az esély,hogy a további tartalma(haj,szőr…) maradéktalanul kijön,továbbá maga a cysta fala is fertőz és gyulladást okoz,ezért kell kivágni vagy kikaparni és a járatokat is fertőtleníteni,míg ez benned marad,a gond is veled marad!Maga a cysta egy burok ami azért keletkezik,hogy a fertőző,gyulladt részeket elszeparálja,körülvegye az egészséges testrészektől. Ennek a tartalma gyullad be,telik meg gennyel és váladékkal. Néha nyomásra,megerőltetésre begyullad jelentős duzzanat keletkezik,ami szerencsčs esetben visszahúzódhat,de csak idő kérdése mikor gyullad be újra(mert be fog!).


   


  Ilyenkor szerencsés esetben sipoly keletkezik és a tartalma kifelé ürül.A sipoly bezáródásáig(ha bezárul)folyamatosan váladékozik(ilyenkor műtik). Szerencsétlenebb esetben a sebésznek kell megnyitnia és kinyomnia a tartalmát,kitisztítani(ezután műtik).


   


  Legszerencsétlenebb esetben befelé nyílik meg a cysta és a tartalma a belső egészséges szervek felé ürül,komoly fertőzést okozva,még komolyabb műtčti beavatkozást igényel(ez a műtét nem tűr halasztást,mert itt már akár az életünk is a tčt lehet a fertőzčs miatt!


   


  Szóval,ha ilyen csomót találsz magadon semmiképp NE!!! kezd el magadnak nyomkodni,bízd a sebészekre,hidd el,több száz,ezer ilyennel találkoztak már,csak neked kellemetlen ez a helyzet!


   


  Ezt a problémát nem szégyelni kell,hanem mihamarabb a legjobb megoldást kell megtalálni,ami a sebészet!


   


  A gyulladás komoly fájdalommal,lázzal jár,nehézkes minden mozdulat,minden pozició. Általában ilyenkor látja elösszőr orvos és reménykedhetsz,hogy nem egy hentest fogsz ki és megfelelően tájčkoztat a lehetőségekről,hogy a legoptimálisabb döntést hozhasd meg.


   


  A procedúdrát innentől kezdve már leírtam,de a legfontosabb szerintem az idő!


   


   


   


  Az én esetem a legszerencsésebbek közč tartozik,azok közül amiket olvastam!


   


  Kb. egy hete vettem čszere a farokcsontom alatt egy csomót(nem mögötte a derekamnál).


   


  Eleinte nem igazán foglalkoztam vele,mivel már volt ilyen egyszer kb. kčt čve čs kettő napon belül elmúlt,de most nem! Zavart az ülčsben,kčnyelmetlen volt,mivel nem volt lázam egyszer sem čs igazán komoly fájdalmam sem volt,egy darab gyógyszert sem kellett bevennem nem keserítette meg a mindennapjaimat,simán csináltam mindent,elkönyveltem szörtüszőgyulladásnak! De mivel a gerincemnčl volt egy csomó mčgis csak črdekelt,hogy mi lehet ez,hátha több,mint egy furunkulus vagy valami hasonló. Itt a 3. napom volt čs amit talâltam erről a neten meg a fórumokban,videókban,hát az életkedvem is elment! De bíztam benne,hogy nekem nem ez van,de azért jó ha tudok erről is a jövőben! De szöget ütött a fejemben ez az egész és nem tudtam nem foglalkozni vele,ezčrt egyre többet olvastam čs tájčkozódtam erről.

 19. AI
  AI
  2018. Április 6. 18:04698.

  Az 4. napon kifakadt(szerencse,kifelé,egy kis nyíláson(sipoly,fisztula,mindkčt elnevezčst olvastam)mčg az a kis kellemetlen nyomás is megszűnt ami volt(kb egy cseresznye nagyságú duzzanat volt,ami már csökkent),gondoltam,végre túl vagyok az egészen,megúsztam! Tudtam ülni,nem zavart semmiben,męg annyira sem mint eddig,minta semmi sem történt volna. Mivel szőrös vagyok volt pár szőr tüsző gyulladásom,tudtam,hogy ott bezáródik elég hamar a nyílás. De nekem nem akart,váladékozott folyamatosan.


  Itt jöttem rá,hogy nem úsztam meg,sőt itt világosodtam meg,hogy nekem is ez a cystam van.


  Már akkor biztos voltam benne,hogy ha van rá módom a harmadik műtčti lehetőséget választom. Több hozzászólónál is olvastam Dr. Lovas Tamás nevét,mint lčzeres sebészét,aki Sopronban műt.


  Nekik utólag hálás köszönet,hogy megemlítettčk a hozzászólásukban!!!!


  Az 5. napon már fel is vettem a kapcsolatot a Doktor Úrral. Kifogástalan,Úriember,csak ajánlani tudom mindenkinek(tudom,hogy nem csak kedv hanem pčnz kčrdčse is).


  A 7. napomon már nála voltam Sopronban. Hozzáteszem aggódtam rendesen,de tudtam,hogy túl kell lennem ezen bárhogy is,ilyenkor nem árt ha valaki támogatja ebbenaz embert,mert nem egyszerű,nem csak a fizikumunk,de a lelkünk is komolyan megszenvedheti,hogy mennyire fognak szétnyitni ott lent,komoly tortúra! Jobb a lelkednek,ha valakivel tudsz erről beszčlni nyiltan,legyen bŕrki is az,legalább az legyen rendben.Szerencsére engem a párom maxmálisan támogatott ebben és egy percre se hagyta,hogy fecséreljem az időt! Eljött az idő,ezer kčrdčsem volt a fejemben….


  Kb 6-8injekciót kaptam az črintett területre,amiből csak az elsőt čreztem,az sem fájt,mint egy kis csípčs. Aztán semmi. Črzed,hogy mikor mit csinálnak,nyomást,húzást,az črintčst,de semmi fájdalmat nem érzel včgig. Egy kis čget szagot čreztem a lčzer miatt. Nekem szerencsčre egy járat volt,amiben egy kis cső van,amit egy hét múlva vesznek ki. Nem kell naponta járnom kötözčsre,varratszedčsre,majd csak 7 nap múlva egyszer čs včge.


  Annyira nem volt fájdalmam,hogy hazavezettem 300 km-t,30 percel a beavatkozás után. Kb egy óránként megálltam,hogy sétáljak egy kicsit(kb 10 percet),mert kényelmetlen,kellemetlen volt,az ülés,de nem fájt! A Doktor Úr azt mondta,hogy szerencsčs vagyok mert csak váladčk volt benne,semmi más,čs időben mentem! Nekem valószínű egy včrömleny indította be a folyamatot,amit edzčs közben szedhettem össze,mert ütčs nem črte! Szóval egy hét alatt túl vagyok ezen a rémálmon.


  Innentől már csak arra kell figyelnem,hogy betartsam azokat az elővigyázatosság intelmeket,amiket felsoroltam čs ha egy kis szerencsčm is lesz,elfelejthetem egy čletre ezt az egčszet!


   


  Ne keseredjetek el,hanem cselekedjetek mihamarabb,mert van arra is pčlda ami velem törtčnt,nem csak a 4 čves tortúra meg az 5. műtčt,meg a 10 cm es vŕgŕs a rengeteg szenvedčssel!


   


  Kitartŕst sorstársak čs fel a fejjel!

 20. 2018. március 9. 19:53697.

  Szia!


  Úgy legyen, remélem megihatjuk azt a sört minél hamarabb :)


  Igen, szivárgó vérzés volt, már inkább ilen savós váladék jön, viszont q fájdalom még mindíg megvan. Egy fokkal talán jobb, remélem ez is alakul minél hamarabb :) Én is jobbulást kívánok neked!

  előzmény:
  dnlofcl (696)
  2018-03-09  18:14
 21. 2018. március 9. 18:14696.

  Udv, fgabo!


   


  Ugyan ugy, ugyan aznap mutottek, bar en mar masnap reggel hazamentem. Teljesen normalis a novekvo fajdalom, az erzo idegek regeneralodasa okozza. Verzes lehetseges, de normalisnak legfeljebb enyhebb szivargas mertekben mondhato. Nezz magad ala, amennyiben nagyobb merteku tiszta verzest tapasztalsz, na az nem okes, bar valoszinuleg a sebeszed latta volna, ha problema van (nekem speciel tul jol hatott az alvadasgatlo) Amennyiben savos valadekozas jelentkezik, az is teljesen normalis, a szervezet reakcioja a benne levo idegen anyagra (amivel tamponaltak a kimetszett reszt). Akkor van baj, ha gennyes valadek kepzodik, az feullfertozest jelent es kezdodik minden elorol. De ne aggodj, hamarosan jobb lesz minden es megiszunk ra egy jeghideg sort, ha gondolod 😃


   


  Jobbulast kivanok!

  előzmény:
  fgabo87 (695)
  2018-03-07  20:22
 22. 2018. március 7. 20:22695.

  Sziasztok!


  Március 1én én is átestem a sinus pilonidalis műtéten,4 napot voltam bent a kórházban.  Engem deréktől lefelé lezsibbasztottak. Hazaengedtek,nem is nagyon fájt. De mióta itthon vagyok, borzasztóan fáj, ma volt kötéscsere , estig gész jó volt ,de megint nagyon fáj. Vérzik is . Azt mondták menjek rendsezreresen kötözsére. Másnak is volt hasonló, mennyire normális ez ? Olvstam, hogy fáj, de ez kínszenvedés :(

 23. 2018. január 22. 10:31694.

  Tehát nem gerincbe, csak a ciszta környékére megy. Beadja az elsőt, megvárja, mig hat és a többit szurit már nem is érzed.

  előzmény:
  normalize (691)
  2018-01-13  01:52
 24. 2018. január 22. 10:28693.

  Szia, én hármat kaptam, helyi érzéstelenítés, semmi fájdalom.


  Most kerestem vissza, nyáron lesz 2 éve, hogy műtött, azóta tünetmentes vagyok.


  Jobbulást!

  előzmény:
  normalize (691)
  2018-01-13  01:52
1 2 3 4 5

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek