Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Miért jó a túlszaporodás?

badacsony
Létrehozva: 2015. március 20. 02:59

      Egy olyan témáról szeretnék beszélni, ami TILOSNAK SZÁMÍT,bár én nem értem h. miért.   Ezt a témát mindig teljesen helytelenül összekeverik a rasszizmussal, pedig semmi köze hozzá. ÉN SEM VAGYOK RASSZISTA!  Semmilyen népcsoportot nem bántok, minden emberfajtát egyenlőnek tartok.De úgy gondolom mégiscsak létezik egy probléma, amely jelenleg mégis bizonyos népfajtákhoz kötődik a világban.Ez pedig: A TÚLSZAPORODÁS.              


     Miért olyan szalonképtelen téma ez?  Miért nem lehet róla sokkal többet hallani?Miért nem lehet megkérdezni azt az egyszerű dolgot,hogy:HA A FÖLD TERÜLETE VÉGES, HA AZ IVÓVÍZBÁZIS VÉGES, AKKOR MIÉRT HAGYNAK BIZONYOS NÉPEKET A VÉGTELENSÉGIG SZAPORODNI? Hiszen ez senkinek sem jó, az érintett népeknek maguknak sem.


Járványok, éhínség, háború jár együtt azzal,amikor túl sok ember él együtt egy helyen! Ezek ellen aztán fellépnek a nemzetközi szervezetek mély együttérzéssel! A TÚLSZAPORODÁSRÓL VISZONT MÉG CSAK BESZÉLNI SEM LEHET!Hol van pl. az ENSZ ebben az ügyben? Legalább a megszólalás szintjén?


Ha Kína tudta  vállalni azt,h. állami szintről  visszafogja a szaporaságát, akkor más országokkal kapcsolatban miért nem lehet még csak óvatosan megemlíteni sem ezt a lehetőséget?


     Pedig a Napnál is világosabb:EZ EGY KÁROS FOLYAMAT, és a mai globalizált világban egyáltalán nem belügye egy-egy egzotikus országnak! AZ EGÉSZ FÖLDET ÉRINTI!    Jó lenne pl. beszélni a túlszaporodásról a környezetvédelemmel összefüggésben! Kimondani, h. nemcsak az a baj hogy a fehér ember TÚL SOKAT FOGYASZT, hanem az is, hogy  az egzotikus országok lakói SZINTÉN rohamosan élik fel a Föld erőforrásait, pl. a termőföldeket, erdőterületeket. --INDIA pl. már nem is olyan szegény, egyre magasabb életszínvonalon élnek növekvő környezetszennyezéssel, viszont a szaporaságot mégsem adták fel.MEDDIG LEHET EZT FOLYTATNI?


  Ha már nincsenek azon a szellemi szinten,hogy a születésszabályozást megvalósítsák,akkor legalább NEM KÉNE ŐKET ANYAGIAKKAL,ORVOSOKKAL TÁMOGATNI,nem?


  Mert ha ők nem tesznek semmit állami szinten a túlszaporodás visszafogására, akkor BIZONY EZ AZ EGYETLEN MÓDJA AZ EGYENSÚLY MEGTEREMTÉSÉNEK,a mi részünkről. A természet(sors) részéről pedig EBOLA, CUNAMI,HÁBORÚK,stb!!!


 Várom a hozzászólásokat lehetőleg a gyakorlati problémára koncentrálva! Nem emberbaráti szólamokra, hanem racionális gondolkodásra lenne szükség. Hiszen már a tigris is veszélyeztetett faj!

  1. 2019. október 11. 08:14281.

    Egyszer megkerdeztem errol egy indiai netes tarsamat mit szol az ilyen 1 ferj 39 feleseg 94 gyerek szituaciohoz.


    Hat gondolkozz : mi a jobb az extremjobb vilagnezetednek  ?


    39 feleseg es 94 gyerek = 2-3 gyerek anyankent , ha tobbnejuseg


    39 feleseg 39 ferjjel hany gyereket csinalna ? En mar tudom a valaszt...

    előzmény:
    sabangela (267)
    2018-01-24  10:20
  2. 2018. január 31. 07:00280.

    Lehetetlen nem huzni parhuzamot azzal, amiben ma vagyunk bunosok : itt a reges-regi fenykepen tragyava alakitjak a masszivan leolt bizonok koponyajat/szarvat .
    Lehetetlen nem gondolni az afrikai palmatelepitesekre : kihuzva a termotalajt a nagyon nagyon kis okolabnyomu afrikaiak laba alol , bio-energiat gyart maganak Amerika.
    A kep regi : ezek az allatok kihaltak s halalukat kovette az indianok eltunese...

  3. 2018. január 24. 14:31279.

    ozonjukra=ozonlyuk

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (276)
    2018-01-24  13:42
  4. 2018. január 24. 14:22278.

    Mármint melyik?


    Hehe, dolgozz csak nyugodtan, nekem is szükségem lesz majd a linkjeidre egyszer, jó, hogy végre összegyűjtöd őket  a kedvemért!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (273)
    2018-01-24  13:22
  5. 2018. január 24. 13:47277.

     


    Legyszives, amikor idezel , beirni a forrast... es ha idezel , akkor idezzel pontosan ..Itt meghamisitottad a harmadikvilag.hu-n leforditott 2012-es konferencia anyagat...........

    Igen, azt irtam importacio : Afrika kenytelen behozni elemiszert=buza, kukorica, rizs stb / wiki Afrika/ ..ugyanakkor pl Marokko mediterran zoldseg-gyumolccsel arasztja el pl Franciaorszagot egesz evben...Del Afrika almat-kortet-narancsot- asztali szolot-bort-mandarint-szilvat-citromot-avokadot-pamplemouss e-ot , citromot exportal : 2008-ban a vilagon az elso ot elelmiszercuccot exportalo orszag kozott volt.... Talan masodik /?/ a zoldseg gyumolcs konzerv gyartasban es exportban
    Ezenkivul viragot is exportal : vagottat is , cserepeset is , viraghagymat is stb.. Borat is exportalja...


    Es itt erek el odaig , hogy ki hal ehen Afrikaban? Hat az a millio es millio ember hal ehen , akit a fejlett vilagban "csolakonak" neveznek. Az , akinek nincs semmije.

    Mert amit a bekopirozott konferenciaanyagbol szandekosan lecsipegetve a lenyeget rosszul magyaraztal/ertettel meg , az az, hogy abban a konferenciaanyagban az afrikai  "kisparasztrol" beszelnek... Az a konferencia a harmadik vilag ERDEKEBEN lett tartva es a konkluzioja nem az, hogy nem akarnak dolgozni=megerdemlik....
    Arrol az afrikai parasztrol van szo az iromanyodban, akinek van egy kis parcellaja, amit megmuvel...de nem PIACRA termel , hanem sajat maga megelhetosegeert munkalkodik..
    Es amit meg lecsiptel a konferencia anyagabol , az pl az, hogy "foldkisajatitas" es "bioüzemanyag"...

    -tisztázatlan foldtulajdoni és -használati jogosultsagok (értsd: foldkisajátítás)
    -bioüzemanyag alapú
    földhasználati konfliktusok


    1---"foldkisajatitas"= itt van egy ertheto Nlcafe cikk... beszel rola"...Dél-Amerika számos más országából is érkeztek olyan panaszok az Emberi Jogok Inter-amerikai Bizottságához, amelyekben óriáscégeket jelentettek fel az emberi jogok megsértése és földkisajátítások miatt. Hasonló a helyzet Afrikában, és Európa kivételével valamennyi földrészen...."


     


    2---es egy csunya cikk , mibe kerul es hol lopjuk a terepjarohoz a bioüzemanyagot
    "....
    A pálmaolajból előállított biodízel számít az európai piacon szereplő legkárosabb bioüzemanyagnak. Összefüggésbe hozzák a Dél-kelet Ázsia erdeinek gyors kipusztításával, amely az éghajlatváltozást fokozó üvegházhatású gázok kibocsátását, erdőtüzeket és szmog létrejöttét okozza a térség minden részén. Az olajpálma ültetvényeket szintén összefüggésbe hozzák munkajogi jogsértésekkel, gyermekmunka alkalmazásával és több száz esetben a helyi közösségek és a pálmaolaj cégek közötti föld konfliktusok kialakulásával...."


     


     


     

    idézet:
    Mozdonj (231)
    2015-04-18 19:01:27

    ... lopas

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (231)
    2015-04-18  19:01
  6. 2018. január 24. 13:42276.

    Egy cikk a temahoz.... itt ebben az nlcafes cikkben latni, hogy mi az ökolabnyom...


    ....es latszik az is, hogy nem a harmadik vilag fogyasztasa szennyezi a Foldet....

    idézet:
    Mozdonj (209)
    2015-04-15 18:23:40

    .. na ennek sok koze van ahhoz , ami miatt szuksegem van a linkekre : itt Ghanaban kot ki az europai  eldobott informatika...200 ezer tonna
    200 ezer tonna ? Egy rohej. Ma arrol olvastam, hogy az USA 17 millio tonna!!! hazi-szennyet szallitott 2017-ben  Kinaba.. s Kina ugy fog valaszolni az Usa elnok ugatasara , hogy nem fogadja el a nagylabon es nagypofan élo amcsik szennyet.... Foglalkozzanak vele otthon , szortirozzak es tuntessek el sajat maguk ..ugyis szar az elnokuk az ozonjukra: egessek el
    Tohonya rohejes az indiai szent teheneivel ...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (209)
    2015-04-15  18:23
  7. 2018. január 24. 13:31275.

    Masik , a Fold tartalekait felzabalo , cucc az oregedes.
    Lehet oregedni egy bananfa arnyekaban  , valaki a csaladbol  hozza a kecsketejet..
    Es lehet korhazban ulni 30 evet pisiben reggeltol estig , mert a fana tudomany miatt csak 90 eves kor utanra jon a Megvalto , hospiciaban, nyugdijas otthonban vagy otthon, maganapoloval berendezni az oregseget , a kronikus betegsegekkel , demenciaval ....
    Ma ket aktiv dolgozo, 2030-ra 4 aktiv kell ahhoz, hogy egy amerikai nyugdijas  giga-okolabnyomnyi fogyasztasat finanszirozza... de mivel tobben vannak a nyugdijasok, mint az aktivak Amerikaban, es szavazo joguk van es szavaznak ... a giga-kiadas koveti a kovetelozesuket... Normalis, hogy egy giga 300 milliosnal tobb  nepnek , giga öko-labnyommal giga 18 trillios adossaga legyen? Kiszamolgatom, mennyit kolt egy-egy orszag az oregeire .... mekkora egy idos ember okolabnyoma egy fejlodo orszagban es egy...? hol ???  ..a mosonok koran halnak..

    idézet:
    Mozdonj (200)
    2015-04-15 12:19:46

    ...eloregedes

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (200)
    2015-04-15  12:19
  8. 2018. január 24. 13:27274.

    Talan olvassad el a topikot. Itt arrol van szo, hogy ket evtized mulva - meg elni fogsz!- nem lesz viz , nem lesz koolaj , nem lesz ennivalo.
    Az egesz Vilag meghuzta a veszfeket.
    Nem az afrikai szegeny lepte at a piros vonalat : a rendelkezesere allo teruletbol meg boven maradt .
    Megis ugy all a szenaja a negyedik vilagnak , hogy Itt , ebben a topikban , arra van felhivas , hogy kozremukodjunk abban, hogy haljon meg ez a nepreteg.
    A racionalista szamok nem azt mutatjak, amit a rasszista program ajanl ... nem a kiirtando nepreteg a ludas a rank varo VILAGVEGEBEN , es a szamok azt mutatjak, hogy ha kiirtanak oket, akkor az csak egy csepp abban a tengernyi eszetlen  pazarlasban , ami gazdageknal folyik...


     


    ha minden ember a Földön úgy szeretne élni, mint egy katari, akkor 4,8 bolygóra lenne szükségünk ehhez, de ha csak az amerikai színvonalat és felhasználást vesszük alapul, akkor is 3,9 Földre lenne szükségünk.



    Amiket irok , az mind fel van irva vorossel minden orszag legsurgosebben megoldando napirendjebe.


    Ennyi.


     

    idézet:
    Mozdonj (173)
    2015-04-06 10:10:27

    .................................

    idézet:
    Mozdonj (266)
    2018-01-24 09:08:08

    . a kepek

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (266)
    2018-01-24  09:08
  9. 2018. január 24. 13:22273.

    Hess , Muge ! es csittt !
    Egy jo tamadashoz linkekre van szuksegem....
    // off   Nem e miatt a koty-koty-belekotty  hajlam miatt futott inkabb mas pipi utan a kokasod....??? //

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_745347 (272)
    2018-01-24  13:10
  10. 2018. január 24. 13:10272.

    ??? Miért nem szeded össze őket egy doksiba? én annó simán leszedtem innen az nlc-ről anyagot többezer hsz-ből kiválogatva...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (271)
    2018-01-24  12:58
  11. 2018. január 24. 12:58271.

    Most nincs idom folytatni , de az osszes kornyezettel es ökolabnyommal kapcsolatos hsz-emet elore fogom hozni meg ma , mert szuksegem van  rajuk es nincs idom allandoan ujra es ujra rajukkeresni ...
    Elnezest , de nem fogok senkivel sem vitatkozni .

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (266)
    2018-01-24  09:08
  12. 2018. január 24. 12:07270.

    Ezt a műsort nézzétek meg! Itt elmondják, hogy hol kell keresni a metán- és egyéb kibocsátást, pl. Németországban:


    https://www.echotv.hu/adasok/2018/01/19/zold-vilag/3834

    előzmény:
    sabangela (268)
    2018-01-24  10:26
  13. 2018. január 24. 12:04269.

    Azért olyan sok szent tehén nincs ott négyzetkilométerre vetítve! Gondold el, mennyi dzsungel, meg pusztaság stb. van ott, egy bazi nagy terület! A tehenek meg: kószál néhány az autók között, az utak mellett, vagy eke elé fogva néhány ökör... Akkor már inkább az USA metánkibocsátását nézzük, mert ott valóban zabálják a marhát! És egy adag náluk kétszer akkora legalább...

    előzmény:
    sabangela (268)
    2018-01-24  10:26
  14. 2018. január 24. 10:26268.

    Minden orszag legsurgetobb napirendje. OMG!!!!!! Nagyivben szarnak ra. India fakat ultet es egeti az avart. Legszennyzettebb varosaik katasztrofalisak.  Alszent modon vegetarianusak, / igaz a legtobb szarvasmarhat exportalo allamok egyike / mintha a noveny termesztessel kivalthatnak a szent teheneik vegbelgaz okozta levegoszennyezeset.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (265)
    2018-01-24  09:07
  15. 2018. január 24. 10:20267.

    "....INDIA pl. már nem is olyan szegény, egyre magasabb életszínvonalon élnek növekvő környezetszennyezéssel, viszont a szaporaságot mégsem adták fel.MEDDIG LEHET EZT FOLYTATNI?Ha már nincsenek azon a szellemi szinten,hogy a születésszabályozást megvalósítsák,akkor legalább NEM KÉNE ŐKET ANYAGIAKKAL,ORVOSOKKAL TÁMOGATNI,nem? ..."


    Ne ez szamomra is rejtely de itt sok minden mas egyebb is van. Vallas gyerekbe vetet hit ...


    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2051433/Ziona-Cha n-39-wives-94-children-33-grandchildren.html


    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2051433/Ziona-Cha n-39-wives-94-children-33-grandchildren.html


    Egyszer megkerdeztem errol egy indiai netes tarsamat mit szol az ilyen 1 ferj 39 feleseg 94 gyerek szituaciohoz.


    Azt mondta Vannak, akik tarsadalmilag eláruljak az alapveto osztonuket, masok ugyanolyan mentalitassal koltenek penzt a prostitualtakra......

  16. 2018. január 24. 09:08266.

    Talan olvassad el a topikot. Itt arrol van szo, hogy ket evtized mulva - meg elni fogsz!- nem lesz viz , nem lesz koolaj , nem lesz ennivalo.
    Az egesz Vilag meghuzta a veszfeket.
    Nem az afrikai szegeny lepte at a piros vonalat : a rendelkezesere allo teruletbol meg boven maradt .
    Megis ugy all a szenaja a negyedik vilagnak , hogy Itt , ebben a topikban , arra van felhivas , hogy kozremukodjunk abban, hogy haljon meg ez a nepreteg.
    A racionalista szamok nem azt mutatjak, amit a rasszista program ajanl ... nem a kiirtando nepreteg a ludas a rank varo VILAGVEGEBEN , es a szamok azt mutatjak, hogy ha kiirtanak oket, akkor az csak egy csepp abban a tengernyi eszetlen  pazarlasban , ami gazdageknal folyik...


     


    ha minden ember a Földön úgy szeretne élni, mint egy katari, akkor 4,8 bolygóra lenne szükségünk ehhez, de ha csak az amerikai színvonalat és felhasználást vesszük alapul, akkor is 3,9 Földre lenne szükségünk.



    Amiket irok , az mind fel van irva vorossel minden orszag legsurgosebben megoldando napirendjebe.


    Ennyi.


     

    idézet:
    Mozdonj (173)
    2015-04-06 10:10:27

    .................................

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (173)
    2015-04-06  10:10
  17. 2018. január 24. 09:07265.

    Egy átlagos macska ökológiai lábnyoma  0,15 hektár... jo nehanyszaz millio zabalja fel es szarja/pisili/fertosi betegseggel  a Foldet az ember butasaga miatt . Angliaban 8 millio macska ol meg 55 millio madarat evente... Az angol macskak okologiai labnyoma 8 millioszor 0,15 hektar  = 1 200 000 kozosbol lenyult hektar az angolok reszerol.... mivel joval folotte vannak a rajuk juto haktarresznek , ki elol eszi el az eletet az angol cicc ?
    Erdekesseg : egy kis Golf volkswagen okologiai labnyoma ennyi


    lemaradt nehany illusztracio es link


     


    kutya es terepjaro


     


     utanaolvasashoz


     

    idézet:
    Mozdonj (172)
    2015-04-06 09:51:48

    ...........

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (172)
    2015-04-06  09:51
  18. 2018. január 24. 09:00264.

     


    Jó lenne pl. beszélni a túlszaporodásról a környezetvédelemmel összefüggésben!


    A kutya-macskatartasrol nehany adat ...


    .


    Egy kozepes meretu kutya 165 kg hust es 85 kg gabonafelet eszik evente. Egy kg csirkehus eloallitasahoz kb 43,3 m2 szukseges...Beszorozva Bodrival , 0,84 hektar lesz lefoglalva  Bodri eves etetesehez... nagyobb kutya, pl nemet juhasz 1,1 hektart kovetel a foldi kozosbol...


    Hogy jobban lehessen erzekelni, mi tortenik : az  500 000 000 millio kutyat/2010-es adat, link az alabbi hozzaszolasaimban/ azota sokkal tobb van: ketszer ennyi/  szorozzuk be 0.50 hektarral-nel... mert van kicsi kutya is...


    Nekem az jon ki, hogy 250 000 000: ketszaz otven millio hektar uszik el az ember szaja elol kutya etetesere.



     Összehasonlításképpen: egy fejlődő világban élő ember ökológiai lábnyoma 1,6 hektár...


    Erdekes a hasonlat a 0.84 hektart a kozos Fold-bol lefoglalo Bodrival: egy toyota Land Cruisernek FELE akkora az okologiai labnyoma 0.41 hektar : gyartasa-vezetese 10 000 km-n


    Megkovezik a magukat termeszetbaratnak nevezo emberek a "gazdag" Land- cruisert vezetot , porazon vezetve sajat luxuscikkjuket : a Bodrit . A kutya luxuscikk , ketszer annyiert kellene arulni Bodrit , mint a luxuskocsit , hogy  vegtelen szaporodasa lealljon...

    idézet:
    Mozdonj (171)
    2015-04-06 09:29:37

    ..kornyezetvedelem

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (171)
    2015-04-06  09:29
  19. 2018. január 24. 08:58263.

     


    A topikinditobol : Jó lenne pl. beszélni a túlszaporodásról a környezetvédelemmel összefüggésben!


     


    ...belesüpped a földbe, nagy tömegben elsavasítva maga alatt a talajt, gyérítve a gyepet (a húsevő állatok ürüléke nem alkalmas trágyázásra), ha pedig aszfaltra került, széttapossák a járókelők, az autók, porlik és szennyez az anyag, amíg a csapadékvíz bele nem mossa a csatornába és meg nem kezdi utazását a tenger felé.


    kutyakakit szamolgatok : elkepeszto, mennyire elszaporodtak a kutyak....
    Magyarorszagon  tobb mint 2 millio kutya kakil naponta...600 tonna kutyaszart szednek ossze
    Pesten 400 000 ezer klebi 40 tonnat termel naponta
    Az angol kutyak is kakilnak : 1000 tonnat naponta
    Europaban 41 millio varosi kutya van
    Parizsban 200 000 kutyika kakil 16 tonnat naponta
    Az osztalyelso hazieb/gazdi proporcio Ujzelandban : 1,4 millio hazicica es 700 000 oleb negy es felmillio gazdinak orvend


    Ausztralia : 4,2 millio kutyika es  6,3 millio tonna kutyaszart produkal kutyeletuk folyaman: egy hatalmas szarhegyet kepzelj el , amit a tengerbe ontenek..


    Amerika: 83 millio kutya kakil 10 millio tonnat es ehhez hozzateve  90 millio hazicica szaros/pisis alommal teli vödrikéjét , akkora halom varosi haziallatszart  kepzelj el , ami 5000 , 3 meter mély ,  focipalyaba fér bele...


    Es okosok kiszamoltak azt is , mennyibe kerul pl az etetesuk : 800 euro evente kutyusnak es 600 macsikaknak.
    Ha szaraz tapon el a kis kedvenc , mert ha nem , akkor a duplaja..
    Es az eltakaritasnak is van ara : pl Angliaban a szamla: 37 millio dollar evente
    1000 tonna naponta =365000 tonna evente ...
    37 millio dollar kutyaszartisztitas osztva az evi tonnaszammal = 101 dollar a tonna kutyaszar eltakaritasa a varosok jardairol...Angliaban

    Nem is olyan sok... csak akkor, ha a Fold szennyezodik, mert az osszes beszivarog a Foldbe , a véges  ivovizkeszletbe, bekerul a patakokba , a vizcsapba , a tengerbe ... es rasszista egyedek a negyedik vilag kiirtasara uszitanak azt hazudva, hogy a negyedik es harmadik vilag a kotnyezetszennyezes okozoja... Ugyanaz a helyzet, mint a viznel, az eledelnel : aki nem fogyasztja , az nem meriti ki

    idézet:
    Mozdonj (162)
    2015-04-04 14:09:41

    .kornyezetvedelem

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (162)
    2015-04-04  14:09
  20. 2018. január 24. 08:55262.

    Ha én egy pohárral kevesebbet iszom naponta, attól jobb lesz a mozambiqu-i vízellátása? na ugye?


     


    Ebben a mondatodban benne van a topik egesz problematikaja: ha az a tulszaporodott iszik egy poharral naponta , akkor attol neked kevesebb lesz? Na ugye hogy nem..


    De akkor miert akarjak véges a vizivobazis! felkialtassal  sterilizalni es megolni ?

    idézet:
    Mozdonj (133)
    2015-04-02 18:45:20

    boarkkk

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (133)
    2015-04-02  18:45
  21. 2018. január 24. 08:53261.

    Nem , en nem rombolok topikot .


    En a topiknyitoban szereplo kerdesre valaszolok : ".....HA AZ IVÓVÍZBÁZIS VÉGES, AKKOR MIÉRT HAGYNAK BIZONYOS NÉPEKET A VÉGTELENSÉGIG SZAPORODNI?....."


    Es a valaszom az : a "bizonyos nepek" nem artanak a véges ivovizbazisnak = nem a tulszaporodas miatt van ivovizvalsag.


    Megismetlem:
    Kis kukucs a napi vizszuksegletre a vilagban---->
    Hany szomjanhalo ember ihatna a lista elso orszaganak a napi fogyasztasabol ?


    oupsssssss ....es meg is lehet forditani a gondolkodast :
    57 kinyirt mozambikai egy amerikainak enged meg egy napi vizhasznalatot...


    Most azt kellene osszeszorozni, hogy hany ember van Mozambikban es hany ember van az Egyesult allamokban...


    böcsületes es civilizalt USA :  318 697 314 fő
    es a Mozambik saskak :  23 700 715 fő


    Beszorozva :         Usa   573 * 318 697 314 liter NAPONTA
                       Mozambik    10*    23 700 715 liter NAPONTA


    Eredmenyhirdetes :
    USA naponta         182 613 560 922 litert fogyaszt az ivovizbazisbol
    Mozambik naponta       230 700 715 litert fogyaszt az ivovizbazisbol
    Az a ciki , hogy ha ezeket a tulszaporakat kiirtja a humanus harmad-vilag utáló  , akkor meg mindig meg kell valahol talalnia a napi 182 400 000 000 liter napi mosdo/mosogato/kocsimoso/utcamoso/uszoda/szokokut  stb vizet az amerikai tisztaknak...


     

    idézet:
    Mozdonj (132)
    2015-04-02 18:37:06

    docu viz

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (132)
    2015-04-02  18:37
  22. 2018. január 24. 08:52260.

    Kulonben semmi baj : szerencsere az ilyen rasszista alakok ritkak es ilyen nezetek nem lakoznak minden emberben : itt pl pécsi magyarok adomanyoztak 8 wc-t es nyolc zuhanyozot  30 000 szomjazo/ehezo embernek... szivetmelegito, hogy a segitseg letezik ...


    Ezek most elisszak a vizet , vagy mi ?
    Kis kukucs a napi vizszuksegletre a vilagban---->


    Hany szomjanhalo ember ihatna a lista elso orszaganak a napi fogyasztasabol ?

    idézet:
    Mozdonj (122)
    2015-04-02 14:42:40

    oupsssssss ....es meg is lehet forditani a gondolkodast :


    57 kinyirt mozambikai egy amerikainak enged meg egy napi vizhasznalatot...


    Most azt kellene osszeszorozni, hogy hany ember van Mozambikban es hany ember van az Egyesult allamokban...


    böcsületes es civilizalt USA :  318 697 314 fő


     es a Mozambik saskak :  23 700 715 fő


    Beszorozva :         Usa   573 * 318 697 314 liter NAPONTA
                       Mozambik    10*    23 700 715 liter NAPONTA


     


    Eredmenyhirdetes :
    USA naponta         182 613 560 922 litert fogyaszt az ivovizbazisbol
    Mozambik naponta       230 700 715 litert fogyaszt az ivovizbazisbol


    Az a ciki , hogy ha ezeket kiirtja a humanus harmad-vilag utalo  , akkor meg mindig meg kell valahol talalnia a napi 182 400 000 000 liter napi mosdo/mosogato/kocsimoso/utcamoso/uszoda/szokokut  stb vizet az amerikai tisztaknak...


     

    idézet:
    Mozdonj (130)
    2015-04-02 16:09:51

    viz viz viz

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (130)
    2015-04-02  16:09
  23. 2018. január 24. 08:50259.

    Es itt is lehet gondolkozni azon , hogy ki issza el ki elol a topikindito altal siratott "véges ivovizbazist "


    10 kobmeteres tartaly  30 000 embernek es fel kobmeter napi viz aegy amerikainak....

    idézet:
    Mozdonj (124)
    2015-04-02 14:51:28

    ......

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (124)
    2015-04-02  14:51
  24. 2018. január 24. 08:49258.
    idézet:
    Mozdonj (123)
    2015-04-02 14:44:13

    .....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (123)
    2015-04-02  14:44
  25. 2018. január 24. 08:48257.

    ki issza el a vizet

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (256)
    2018-01-24  08:46
  26. 2018. január 24. 08:46256.

    Kulonben semmi baj : szerencsere az ilyen rasszista alakok ritkak es ilyen nezetek nem lakoznak minden emberben : itt pl pécsi magyarok adomanyoztak 8 wc-t es nyolc zuhanyozot  30 000 szomjazo/ehezo embernek... szivetmelegito, hogy a segitseg letezik ...


    Ezek most elisszak a vizet , vagy mi ?
    Kis kukucs a napi vizszuksegletre a vilagban---->


    Hany szomjanhalo ember ihatna a lista elso orszaganak a napi fogyasztasabol ?

    idézet:
    Mozdonj (122)
    2015-04-02 14:42:40

    a fogyasztasrol.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (122)
    2015-04-02  14:42
  27. 2018. január 24. 08:38255.

    A regulacio szerintem arrol az oldalrol lesz kimutathato hamarosan , ahonnan a jomodu fogyasztoi tarsadalom nem varja....


    A gazdag orszagok  "jarvanynak" titulalt  tendenciaja az obesitas=tulsuly es a rengeteg ebbol kifolyo rohadt dragan karbatarthato/apolhato betegseg ma az allamok penhaztartasanak a rakfeneje...
    Az oltasok , gyogyszerek miatt az eletkor elhuzodasa , az is a csodabogar a fejlett tarsadalom levesében...
      Az ossztarsadalom papibummja es mamibummja es az ehhez tartozo toloszekbarat hazikok, hospiciak , pelenkazo , masszirozo , apolo , ejjelinover , papipépet , papipelenkat gyarto szferak , ez az ami a  tejben-vajban  vilag osszedulsehez fog vezetni...

    De itt van orangyalunk, bevonzottuk : az alternativ medicina . Ezek az oregedo , hajas , nagyonbetegek ezt komaljak , az energiagyogyitast es homeopatiat , az oltasellenesseget es tarsait...
    A remenyipar lesz a megoldas a tulszaporodasra .
    Az ezzel elert eredmeny nem is olyan sokara meg fog latszani a statisztikakbol...
    Mert az a csoro kifosztott szegeny , aki egytalrizsezik lagerben Ausztraliaban, es ket korty esoviz az eloitalja  : az  paleozik . Ingyen.
    Es ha a paleo , ahogy ma hirdetik , a hosszu elet titka...

    idézet:
    Mozdonj (34)
    2015-03-22 09:17:25

    ... eloreteszem

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (34)
    2015-03-22  09:17
  28. 2018. január 24. 08:36254.

    Ezekben a felsorolt orszagokban az az izgi, ami a foldjuk alatt rejtodzik...
    Tenyleg erdeke a fogyasztovilagnak a bentlako eluldozese es/vagy  halala : nepjetol kiuresedve megszunne a belso feszultseg pl az erdok massziv kiirtasa miatt...
    Bizony...szetrugja az ekoszisztemat  a koolaj-es a foldgaz kiaknazasa pl Etiopiaban
    ... Ugye ne beszeljek Irakrol ? 
    Mi maradt ott meg ep labon az amerikai haboruk utan ? Laposra lett bombazva...
    Es most meg egy kis haborut keszit ellenuk a zsiros hasszalonnas kulhatalom...
    Most mar nem hazudhatnak atombombat Irakban , elohuztak ujra a vallas kartyat...es Ok beszelnek "patrimoin-rol" , Ok , akik minden evezredes cuccot fold szintjeve bombaztak mindenutt : Irak, Afganisztan , Vietnam, Kina siratja legszebb kincseit...
    Amig lesz a Foldben "kincs" , addig ez lesz a nota : az erosebb aratja a koolajat, foldgazt, aranyat, gyemantot , szenet , foszfatot , uraniumot , a szegenyebb meg dogoljon meg ...
    Es leteznek ilyen arcpiritoan szegyenteljes topikok , mint ez itt , amikben felhivast szabad tenni a segely es az egeszsegugy nehany szar , semmibekerulo cseppjenek megvonasara...
    A "dogoljon meg a szegeny" hirdetoi tudataban van az , hogy emberiseg ellen elkovetett buntenyrol van szo : a mai tarsadalmi torvenyek/szabalyok/es a moralis/?/ szerint...


    Es akkor itt jon az emberiseg ellen elkovetett bun : ahogy Te mondod a "parhuzam" topikban..." itt eszi a fene a pereputtyaikkal egyutt"
    Szetmarcangoltak a szulofoldjet , nincs erdo , nincs haz , nincs etel , nincs elet ....  odakoti a jolettol obezitasban szenvedo vilag kifosztott, felperzselt szulofoldjehez : vagy lager es egy tal rizs , vagy haljon meg....es meg le is kopi

    idézet:
    Mozdonj (30)
    2015-03-22 08:31:57

    .. eloreteszem

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (30)
    2015-03-22  08:31
  29. 2018. január 24. 08:34253.

    A bio miatt kifosztott termeszet es meggyalazott kornyezettel kapcsolatban reszletes irasaim es linkek itt ,  127-es es alatta levo hozzaszolasok : http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=304933


    Az izzadtsagtol  piros honaljrol es majdnem millio forintos alternativ "gyogyitasarol" itt , 36. hozzaszolas : http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&csatid=&topicid=322968


    A cukidobozos omega3 maci es egyeb kiirtott allat itt , 122. hozzaszolas : http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=304933


    Havonta 200 liter zsir az hany telelo medve ? En nem a tigrist siratom...


    ezt a macit siratom


    es ezt az allatot


    es ezt siratom


    es ez a vilagvege, amikor a "feherember" idaig jut


    Ennel tobb mar csak az , ha minden szegenyt kinyirunk , hogy ez az omega3 nekunk jusson ...

    idézet:
    Mozdonj (6)
    2015-03-20 08:49:39

    . eloreteszem

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (6)
    2015-03-20  08:49
  30. 2015. Április 20. 23:48252.

    Gyoztel megadom magam!Talan az Alien Nation-t is lattad?Igaz nem mi mentunk a galaxisba,hanem ok jottek a Mogabi sivatagba,nekem tetszett.


    Talan 7-of nine es borgok segitenenek?

    előzmény:
    zöldike. (243)
    2015-04-19  22:05
  31. 2015. Április 19. 23:55250.

    Ez a vidám zóna a kínai  Disneyland

    előzmény:
    kekelefant (248)
    2015-04-19  23:49
  32. 2015. Április 19. 23:53249.

    A legnagyobb kínai fantomváros Ordos 1 millió lakosra tervezték s 2% lakot ...a többi üres. Ordos sivatag mellé épült s egycsoport építész a meglévő mellé még épített egy új Ordos várost ami később nem lett befejezve kimerült meg visszavont tökék miatt.
    http://www.thebohemianblog.com/2014/02/welcome-to- ordos-world-largest-ghost-city-china.html

    előzmény:
    zöldike. (243)
    2015-04-19  22:05
  33. 2015. Április 19. 23:49248.

    Mindenben talalhatsz rosszt,hiaba jon masnap fel a nap ,ha most lemegy es sotet lesz,nem kell negativomukra konctrelnalni.Na,megis nezel jobbat is,es talan olvasol is,es nem lesz jobb a kedved?

    előzmény:
    zöldike. (243)
    2015-04-19  22:05
  34. 2015. Április 19. 23:42247.

    Kína európai városokat másolt...félsikerrel mivel benépesítés várat magára.
    Kína Parizs

    Kínai Halsstatt

    előzmény:
    zöldike. (243)
    2015-04-19  22:05
  35. 2015. Április 19. 23:05246.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (232)
    2015-04-18  19:07
  36. 2015. Április 19. 22:49245.
    előzmény:
    zöldike. (243)
    2015-04-19  22:05
  37. 2015. Április 19. 22:44244.

    Romániába 11 fantom város van ...lakatlan városok mik térképen még városok de lakójuk nincs.
    http://www.realitatea.net/incredibil-exista-11-ora se-fantoma-in-romania-nu-mai-locuieste-nimeni-in-ele_1642999 .html

    előzmény:
    zöldike. (243)
    2015-04-19  22:05
  38. 2015. Április 19. 22:05243.

    Igaz


    Majd jön Janeway kapitány, és megment bennünket. Hiszen a Delta Kvadránsból is visszajött. Egy kis túlnépesedés biztos kismiska neki.


    Vagy majd a pszichohistorikusok kifundálnak valamit.


    Mindjárt derűlátóbb lettem


    Azért, ha figyelmesen olvasod, társadalomkritikát majdnem mindben találhatsz.

    előzmény:
    kekelefant (234)
    2015-04-19  00:21
  39. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 19. 15:07242.

    Na jó, mégegyszer visszajöttem....dehülyevagyok....


    Csak azt szeretném megkérdezni, hogyha velem nem folytatsz diszkurzust, kivel teszed ezt?


    Így megpróbáltam visszaolvasni, már amennyire a fórummotor engedi, hogy ki az, aki egyetért veled... totálisan....nem igazán találtam olyat...na jó, van itt egy nick, aki úgy képzeli, hogy Afrikában idillikus életkörülmények lennének ha békén hagynák őket...ok, hogy nincs mit enniük, de békések az istenadták....az illető sosem hallott a ruandai népírtásról például....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (241)
    2015-04-19  14:25
  40. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 19. 14:25241.

    Beleszóltam egy hozzászólásba? Nem mondod?


    Miért, csak az szólhat hozzá, aki a kezdetektől itt volt? Te szabod meg, hogy mihez lehet hozzászólni és mihez nem?


    Ez nem egy nyílt fórum?


     


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (239)
    2015-04-19  14:10
  41. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 19. 14:11240.

    doskurzust=diszkurzust

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (239)
    2015-04-19  14:10
  42. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 19. 14:10239.

    Viszont tényleg abbahagyom a diszkurzust veled...nincs értelme...lóval sakkozni...csak egy darabig szórakoztató....


     


    Felhivom figyelmedet arra , hogy en veled doskurzust nem folytatok : beleszoltal egy hozzaszolasba , amit hamupip/vilsi , altalam mas forumrol is ismert nick , 227.-es hozzaszolasara  adtam.


    A hozza intezett valaszom nem a nepirtasrol szol , hanem arra valasz, amirol ez a nick beszel.
    Ebbe kotottel bele ....


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (237)
    2015-04-19  12:48
  43. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 19. 14:05238.

    Nem . A szemelyeskedes tiltott . A szemelyeskedes az nem temahoz kapcsolodo velemeny.


    Nem toroltetem ki.
    Nevjegyed marad . 
    Aki olvas itt, betevedve a google-rol, az majd levonja a kovetkeztetest : latja milyen tipusu alak es mi alapjan szavaz  nepirtasra . Ennyi .

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (237)
    2015-04-19  12:48
  44. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 19. 12:48237.

    "ezeket legyszives abbahagyni....ez szemelyeskedes es raadasul amit irsz a hozzam intezett  hozzaszolasodban , az butasag , es szandekos felrevezetes."


     


    Bocs, de ez egy nyilvános fórum...ha azt gondolom, hogy szemellenzős vagy, és erőszakos, és mérhetetlenül ellenszenves...azt fogom leírni....ez az én véleményem... és ennyi... lehet rohanni a moderációhoz....szokásod szerint....


     


    Viszont tényleg abbahagyom a diszkurzust veled...nincs értelme...lóval sakkozni...csak egy darabig szórakoztató....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (233)
    2015-04-18  19:10
  45. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 19. 12:38236.

    Nem idéztem....leírtam, amit olvastam...ha zavar, lépj túl rajta.


    Engem is zavar a véget nem érő linkelésed, és floodolásod. Aztán kit érdekel, hogy engem zavar...


    Persze, hogy a kistermelőről van szó. Aki megtermelné a saját kajáját, de neki sem elég a jószándék. Még a szorgalom sem.


    És semmiképp nem Marokkóról, ahol nem halnak éhen milliók, és elég magas a várható átlagéletkor. Tökélyre vitted a csúsztatás művészetét. Itt is elegánsan elsiklasz a túlzott népességnövekedés, mint egyik lényeges tényező mellett.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (231)
    2015-04-18  19:01
  46. 2015. Április 19. 00:25235.

    Hat it a pont,csak ennyit akartam en is mondani,de megeloztel!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (230)
    2015-04-18  15:54
  47. 2015. Április 19. 00:21234.

    Nem tudom milyen filmeket nezel,de :Startrek[roddenberry]sorozataban ,mar a 60-as evekben bekesen elt minden nemzetsegu egyutt,a penz fogalmat mar nem nagyon  ismertek ,es kutato utakra indultak magas technikaval,ez nem derulato?Es tovabbi folytatasok is,pl The next generation,Voyager ahol  a kapitany  fiatal  no,hogy tobbet ne is mondjak,mert rengeteg van.


    De talan ha mar Scfi-rol beszelsz olvasd a nagymestereket,mint Asimov,vagy Ray Bradburry.


    Van sok jo az ujak kozul is,ugylatszik ,te kifogtad a pesszimistakat.

    előzmény:
    zöldike. (226)
    2015-04-17  19:45
  48. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 18. 19:10233.

     


    "...Jézusom, elszaladt veled a ló...de mostmár nagyon..."Olvasgass mást is, mint statisztikát..


    Ki kellene húzni a fejedet a homokból és körülnézned..."


     


    ezeket legyszives abbahagyni....ez szemelyeskedes es raadasul amit irsz a hozzam intezett  hozzaszolasodban , az butasag , es szandekos felrevezetes.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (229)
    2015-04-18  15:05
  49. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 18. 19:07232.

    az nlcafe cikket rosszul linkeltem


    "...Dél-Amerika számos más országából is érkeztek olyan panaszok az Emberi Jogok Inter-amerikai Bizottságához, amelyekben óriáscégeket jelentettek fel az emberi jogok megsértése és földkisajátítások miatt. Hasonló a helyzet Afrikában, és Európa kivételével valamennyi földrészen..."

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (231)
    2015-04-18  19:01
  50. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 18. 19:01231.

     


    Legyszives, amikor idezel , beirni a forrast... es ha idezel , akkor idezzel pontosan ..Itt meghamisitottad a harmadikvilag.hu-n leforditott 2012-es konferencia anyagat...........

    Igen, azt irtam importacio : Afrika kenytelen behozni elemiszert=buza, kukorica, rizs stb / wiki Afrika/ ..ugyanakkor pl Marokko mediterran zoldseg-gyumolccsel arasztja el pl Franciaorszagot egesz evben...Del Afrika almat-kortet-narancsot- asztali szolot-bort-mandarint-szilvat-citromot-avokadot-pamplemouss e-ot , citromot exportal : 2008-ban a vilagon az elso ot elelmiszercuccot exportalo orszag kozott volt.... Talan masodik /?/ a zoldseg gyumolcs konzerv gyartasban es exportban
    Ezenkivul viragot is exportal : vagottat is , cserepeset is , viraghagymat is stb.. Borat is exportalja...


    Es itt erek el odaig , hogy ki hal ehen Afrikaban? Hat az a millio es millio ember hal ehen , akit a fejlett vilagban "csolakonak" neveznek. Az , akinek nincs semmije.

    Mert amit a bekopirozott konferenciaanyagbol szandekosan lecsipegetve a lenyeget rosszul magyaraztal/ertettel meg , az az, hogy abban a konferenciaanyagban az afrikai  "kisparasztrol" beszelnek... Az a konferencia a harmadik vilag ERDEKEBEN lett tartva es a konkluzioja nem az, hogy nem akarnak dolgozni=megerdemlik....
    Arrol az afrikai parasztrol van szo az iromanyodban, akinek van egy kis parcellaja, amit megmuvel...de nem PIACRA termel , hanem sajat maga megelhetosegeert munkalkodik..
    Es amit meg lecsiptel a konferencia anyagabol , az pl az, hogy "foldkisajatitas" es "bioüzemanyag"...

    -tisztázatlan foldtulajdoni és -használati jogosultsagok (értsd: foldkisajátítás)
    -bioüzemanyag alapú
    földhasználati konfliktusok


    1---"foldkisajatitas"= itt van egy ertheto Nlcafe cikk... beszel rola"...Dél-Amerika számos más országából is érkeztek olyan panaszok az Emberi Jogok Inter-amerikai Bizottságához, amelyekben óriáscégeket jelentettek fel az emberi jogok megsértése és földkisajátítások miatt. Hasonló a helyzet Afrikában, és Európa kivételével valamennyi földrészen...."


     


    2---es egy csunya cikk , mibe kerul es hol lopjuk a terepjarohoz a bioüzemanyagot
    "....
    A pálmaolajból előállított biodízel számít az európai piacon szereplő legkárosabb bioüzemanyagnak. Összefüggésbe hozzák a Dél-kelet Ázsia erdeinek gyors kipusztításával, amely az éghajlatváltozást fokozó üvegházhatású gázok kibocsátását, erdőtüzeket és szmog létrejöttét okozza a térség minden részén. Az olajpálma ültetvényeket szintén összefüggésbe hozzák munkajogi jogsértésekkel, gyermekmunka alkalmazásával és több száz esetben a helyi közösségek és a pálmaolaj cégek közötti föld konfliktusok kialakulásával...."


     


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (230)
    2015-04-18  15:54
  51. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 18. 15:54230.

    "Namost ki lett szamolva az is , hogy AFRIKA terulete , a kaloriatermelesre hasznalhato terulete , bosegesen termel annyi kaloriat, ami a rajta elo afrikait etetne...
    Azt magyarazzad meg szonoklo ilsi/vilsi/Rozsa Sandor , hogy miert halnak ehen megis ezek az emberek?
    Minden termofold termel ott is , de importra... es ehinseg van..????
    A nagy ökolabnyomu USA es EUropa zabalja az afrikai zoldbabot es epret  decemberben..."


     


    Jézusom, elszaladt veled a ló...de mostmár nagyon....Importra? gondolom, exportot akartál írni...de nem, nem termel epret exportra, zöldbabot sem, annyi élelmiszert sem képes termelni, hogy egy marék rizs jusson fejenként naponta. Ez a tragédiája. Termelhetne, de nem teszi. Így kicsi marad az ökolábnyoma, nem termel, nem fogyaszt, éhenhal. Biztosan jó neki...lényeg, hogy kicsi az ökolábnyoma...Azért nem tiltakozik, ha a baromi nagy ökolábnyomú fejlett országok kaját küldenek neki.


    Olvasgass mást is, mint statisztikát...Afrikában nincs nagyüzemi élelmiszertermelés. Egyesek próbálkoznak kistermelői gazdaságokkal....inkább saját fogyasztásra...de valahogy még az sem működik....Sokan foglalkoztak azzal, hogy egy régió miért nem képes megtermelni a saját élelmiszerét. 


    Az okai nagyjából:


             - alacsony terméshozamok


    - a gyors népességnövekedés
       - a talaj túlhasználata
       - éghajlatváltozás
        -tisztázatlan foldtulajdoni és -használati jogosultságok
       - földhasználati konfliktusok
        -regionális katonai konfliktusok
     - regionálisan ingadozó, és szinte csak emelkedő élelmiszerárak
    - aszályos idoszakok és árvizek
     
     
    Ki kellene húzni a fejedet a homokból és körülnézned...Voltál már Afrikában? Vagy csak guglizod a statisztikákat?
    Igenis, Afrikában elvileg lehetne élelmiszert termelni...annyit, hogy azt a nem egészen egy milliárd embert ellássa. Gyakorlatilag nem lehet. Afrika területének nagyjából a fele (nem mindig ugyanaz) állandó katonai konfliktusban áll vagy hatvan éve, amióta kivívta a függetlenségét. ..a szomszéd állammal, a szomszéd törzzsel....csatamezőn nem lehet szántani-vetni-aratni....hiába a termőföld, ha nem lehet megművelni....
    A hadurak elhajtják a gazdák kecskéit, elviszik a gabonát....lenyúlják a segélyek nagy részét....Afrika ezért éhezik, mert képtelen politikai stabilitást teremteni. Esetleg ideig-óráig, aztán kezdődik előlről az egész. 
     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (228)
    2015-04-18  09:20
  52. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 18. 15:05229.


    Háááát...valahogy nekem nem vonzó ez a jövőkép. Nem is értem miért....


    Szóval költözzünk ki a városokból, neveljünk állatokat...műveljük a földet, énekeljünk, táncoljunk...igyuk a saját borunkat és mindenki boldog lesz.


    Végülis ha nem kellenek utak, mert nem megyünk sehová, építészmérnök páromnak sem kell utakat/ hidakat tervezni, maradhatna otthon a tanyán és nevelhetne malacokat.


    Szóval térjünk vissza a középkorba...nem is tudom, miért gondolok arra, hogy amikor így éltek az emberek, sem volt mindenki hepi....de manapság biztosan jobbak az emberek, és nem vetnek szemet az én malacomra....


     


    Habár amikor azt olvasom itt, hogy "Ösztönödre hallgass, ne az eszedre!" kissé elbizonytalanodok....mert hátha a szomszéd ösztöne aszongya, hogy inkább az én csirkémből főz csirkepaprikást, mint a sajátjából....merthát így - ugye- az övé megmarad....


     

    előzmény:
    hamupip (227)
    2015-04-18  08:38
  53. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 18. 09:20228.

    ...ez szep dolog , csak ma mar nem mukodik...
    Neten irogatsz ?
    Bort iszol, vizet predikalsz , Rozsa Sandor , ökobetyar ÚR ...


    Azt tudod, ugye, hogy ki van szamolva , hol/milyen foldreszen hany szazalak termofold van , es ezeken a termofoldeken hany KALORIAT lehet termelni... es az is ki van szamolva , hogy hany kaloria kell naponta az embernek ahhoz, hogy eljen ..


    Namost ki lett szamolva az is , hogy AFRIKA terulete , a kaloriatermelesre hasznalhato terulete , bosegesen termel annyi kaloriat, ami a rajta elo afrikait etetne...
    Azt magyarazzad meg szonoklo ilsi/vilsi/Rozsa Sandor , hogy miert halnak ehen megis ezek az emberek?
    Minden termofold termel ott is , de importra... es ehinseg van..????
    A nagy ökolabnyomu USA es EUropa zabalja az afrikai zoldbabot es epret  decemberben...

    Kikanyarinthatja-e az afrikai , az amerikai , ausztral , magyar szegeny azt a kis teruletet, ahol a letjehez szukseges kaloriat megtermelhetne madarfuttyos szelmalmanak orvendezve?


    Nem gondolod, hogy csak a nagy ökolabnyomrol lerugas a megoldas , valahogy egyensulyozni kell nagy Okolabnyomot a kurvakicsivel .
    A nagy CO2-t termelot kellene valagbarugni a melegben kikapcsolhato frigojaval ?
    Ökobetyar ur ! Belebolondultal Te is... szelmalomharc..
    a puzzle osszes darabjat kellene osszeszedned es pl kezdjed azzal a harcodat, hogy a kozepes Bodrinak az ökolabnyoma akkora , mint a nagy terepjaroe... a cicamica pedig annyi CO2-t lö dorombolva  a közös  ozonlyukba, mint egy volkswagen POLO...es tobb mint egy milliardra szornak bolhairtot a kismadamok ... hmmm?
    Azt magyarazzad meg ökolo ur, hogy miert nem huztad fel a szemoldokodet, amikor topikindito forum- es embertarsad  a mini-okolabnyomu  szegeny ember  irtasaban latja az emberiseget kiolo baj megoldasat ?
    A Fold szarik am arra, amit a hatan muvelunk : folytatni fogja nelkulunk...nem a Fold él , MI elunk .
    A Fold az VAN. es LESZ. Ennyi.

    előzmény:
    hamupip (227)
    2015-04-18  08:38
  54. 2015. Április 18. 08:38227.

    Tömegtársadalommal nem lehet szociális piacgazdaságot csinálni.


    A mentsvár a régiókba való visszahúzódás.



    XI.
    Éljünk meg a körzetben és a körzetből! Az utazás meg fog szűnni: nem lesz üzemanyag, nem enged át a szomszéd (a határokat ismét lezárják), nem lesz cél (mindenütt szemét), elmehetsz, de nem jössz vissza.
    Tegyük környezetünket kirándulóhellyé! A körzet megtermeli az alapszükségletet – vége az esztelen áru- és személyszállításnak!
    Helyben dolgozni, helyi terméket venni, helyi energiákat, helyi pénzt használni. (28 német helyi pénz van, „regiogeld.de”, itthon a soproni kékfrank, a mosoni tallér).

    XII.
    Az ökologista mindig örül:
    -Ha süt a nap, melegszik a naphőgyűjtője.
    -Ha fúj a szél, forog a szélkerék áramfejlesztője.
    -Ha esik az eső, locsolják a kertjét.
    -Ha hideg van, kikapcsolja a hűtőjét.

    Kertészkedjünk, borászkodjunk, gyűjtsünk vetőmagokat, neveljünk állatokat!
    Könnyű más kenyerét enni. Aki a saját kertjéből lakik jól, mindent másképp lát. Ha magam krumplit termelek, az más, mintha csak bemondom a rádióban.

    Marad az ember, ha játszik. Minél többet játszol, annál kevesebbet vásárolsz.
    Ne múljék el nap ének és tánc nélkül!
    Idd a borod és tiszteld az istent!

    Tilos minden globalizáció-vita, mért szednéd a világ összes gondját a nyakadba?
    A világot nem válthatjuk meg, de a saját lelkiismeretünket igen.

    Az ember fékezze meg az eszét és fedezze föl a kezét!
    Ösztönödre hallgass, ne az eszedre!
    A ma forradalmárja kertjében kapál, vagy a gyerekével játszik.

    Mindehhez nem kell több, csupán egy csöpp jó ízlés és emberi mérték.

    Még egy kicsi és mindnyájan a föld alatt vagyunk.
    Mért ne tennénk valami jót?


    (A sasadi tsz levele)

  55. 2015. Április 17. 19:45226.

    Mintha lett volna itt egy válaszod nekem, valami csillagkapus.


    Akartam írni, hogy ne viccelj, ez komoly téma, de tényleg nem szabad viccelni, úgy látszik.


    A csillagkapu nem rossz ötlet egyébként, csak kérdés, hogy ha kiszabadulnánk a világűrbe, vajon mit kezdenénk a képességeinkkel? Vannak erről jó kis sci-fik. Nem mind derűlátó. Vagy inkább egyik sem az. Miért vajon?

    előzmény:
    sárkánycsont. (225)
    2015-04-17  17:16
  56. 2015. Április 17. 17:16225.

    Az régi műsor,90-ez évek s a gyerekeket kiket onnan örökbe adtak azok is már felnőttek láttam én is azt a filmet.

    előzmény:
    Amarynda (223)
    2015-04-17  09:14
  57. 2015. Április 17. 17:12224.

    Igen vannak lepukkant helyek de a luxus is elérhető ....s az ország agrár területeinek 2/3-dát eladták...ez az amiért itt meredek változások folynak. Mert a dolár meg az euros nyugdíjasok itt élhetnek az megszokott színvonalon jóval kevesebb költségen.

    előzmény:
    Amarynda (223)
    2015-04-17  09:14
  58. 2015. Április 17. 09:14223.

    Ugye te se gondolod komolyan hogy azokat a fotokat meg korhazakat fogjak felrakni a tajekoztatasra ahol nem a legjobbak a korulmenyek.


    el kell talan menni a Csango folder es egy ket olyan helyre ahol tenyleg lehet latni milyen egy oregotthon vagy egy korhaz.


    en lattam a roman arvahazakrol keszult filmeket es azt is amikor kioltoztettek a gyerekeket a filmstab kedveert , cask aztan amikor valaki titkos kamerakkal keszitette a felveteleket es a BBC nek eladta akkor jott ki az igazsag a banasmodrol es az ellatasrol.


     

    előzmény:
    sárkánycsont. (221)
    2015-04-16  21:02
  59. 2015. Április 17. 09:08222.

    JOggal mondhatom hogy soha mert kozel 30 eve nyugati orszagban elek a vilag egyik vezeto eu. ellatasaval,amimeg Europaban sem minden nyugati orszagban van.


    es amikor 1 evig Ausztriaban eltem talalkoztam olyan Romaniaban mutott novel akibol a mutet utan az ujra felnyilott sebbol 6 honappal kesobb is veres gennyes valadek folyt.


    ott operaltak ujra szerencsetlent ha nem ott elunk belehalt volna.


    A romaniai korhazak allapota egyszeruen dobbenetes koszos lepusztult magas halalozasi arannyal es egyre kevesebb orvossal.


    Romania sajnos olyan orszag ami fenyevekkel kullog mindig a fejlodes utan.


    A magyar ellatasi viszonyokat utoljara 2000 ben kellett igenybe vennem , hat inkabb ne terjunk ki ra. szornyu volt annak ellenere hogy az itteni biztositom egy vagyont fizetett naponta a korhaznak az ellatasomert. es ez meg mindig jobb a romannal.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (218)
    2015-04-16  17:59
  60. 2015. Április 16. 21:02221.
  61. 2015. Április 16. 20:58220.

    A városba ahol lakom az egyik kórház honlapja kép galériával , árakkal ...
    http://www.nova-vita.ro/galerie-foto.html

    előzmény:
    Amarynda (216)
    2015-04-16  08:25
  62. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 16. 18:09219.

    "Nem a topik temaja."


    Nem mondod? Akkor mi a csudáért hoztad ide?


     


    "A topikindito tema az , hogy oljuk meg/irtsuk ki a harmadik vilagot, mert KAROSAK : feleszik-felisszak a Foldet."


    NEM! a topikindító téma a születésszabályozás! Nem unod még? Esküszöm, Pityu papagájom értelmesebb!


     


    "lásd hozzászólásaimat, számokkal"


    Lássa a nyavalya...épp elég volt egyszer elolvasni. Egyszer? 12-szer ugyanazt...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (210)
    2015-04-15  18:33
  63. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 16. 17:59218.

    "Romania soha nem fog olyan egeszsegugyet produkalni ami akarcsak megkozelitene egy nyugati idosapolast."


     


    Soha ne mond, hogy soha...


    Fogalmam nincs az idősápolásról, hál'istennek még nem kell ezen filóznom....de ne szidj valamit, amit nem ismersz...


    Mikor otthon voltam a csöppel, és az belázasodott, a doki (anyámék háziorvosa) simán kijött és ellátta, nem zavarta, hogy a gyerek magyar állampolgár és nem tartozik semmiképp az ő körzetébe.... itthon meg, (Magyarországon) -- hmm...itthon...otthon...fura, nem? szóval itthon ha felhívom a háziorvost szombaton, ahova tartozik a gyerek...azt mondja vigyem a kölköt az ügyeletre...szombat van... Lehet, hogy ez csak emberi tényező....de akkor is fontos, nem?

    előzmény:
    Amarynda (216)
    2015-04-16  08:25
  64. 2015. Április 16. 08:26217.

    mocskos lepukkant korhazba

    előzmény:
    Amarynda (216)
    2015-04-16  08:25
  65. 2015. Április 16. 08:25216.

    ja cask korhazba ne keruljon a mocskos lepukkant rosszul kepzett noverek es bunko orvosok koze.


    mert akkor mar mindegy a friss levego.


    Romania soha nem fog olyan egeszsegugyet produkalni ami akarcsak megkozelitene egy nyugati idosapolast.


     

    előzmény:
    sárkánycsont. (205)
    2015-04-15  16:14
  66. 2015. Április 16. 08:20215.

    Egyetertunk , de szerintem falba utkozunk ugyhogy en mar feladtam.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (202)
    2015-04-15  15:57
  67. 2015. Április 16. 00:49214.

    Na most megegyszer utoljara:en dolgoztam SF-ban egy idosek otthonaban,ahol minden nap volt program,szuletesnapi bulik,festo es gyurma leckek,fodrasz,es allando nover es orvosi kezeles.Uszoda ,konyvtar,es egy ez normalos othon volt nem a felso tizezernek,es nem hiszed,de rengeteg az onkentes,aki veluk van egesz nap,maskor arrol beszelj  amit lattal .


    Halvany fogalmad sincs semmirol,mert nem voltal ott,en viszont igen.Itt is vannak nyugdijas  klubok,ahol 2 dollar egy komplett igen jo ebed,sok a szorakozasi lehetoseg,kisbuszokkal[ami ingyenes,mert sokan 80 felett mar nem vezetnek]most beszeltem a ferjem volt igazgatonojevel,aki 94 eves,es egy szuper otthonban van ahol a sajat butorai vannak a szobajaban,es mar ott el 40 eve.Szoval allitsd le magad es ne beszelj arrol amirol semmi fogalmad nincs.Es nem valaszoltal miert utalod ennyire Amerikat?Fajo pont ,nem engedtek letelepedni,nem kaptal vizumot?Na most mar tenyleg mentem,mert ilyen utalkozo alaptalan velemenyre nincs idom.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (200)
    2015-04-15  12:19
  68. 2015. Április 16. 00:07213.

    Miért jó?


    Nézzétek meg a képeket, hátha segít megvilágítani a helyzetet.


    https://populationspeakout.org/the-book/view-book/

  69. 2015. Április 15. 22:31212.

    "Picikem" te jöttél az öregedési faktorral ("Fold tartalekait felzabalo , cucc az oregedes") ....s akkor készülj és ne csak ajánlgasd.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (210)
    2015-04-15  18:33
  70. 2015. Április 15. 21:02211.

    Érdekes a téma, majdnem minden hsz-t elolvastam.


    Kialakult itt több tábor: egyesek luxuspalotában élnek, úszómedence, magánrepülő, 20 kutya, stb. Másoknak naponta egy marék rizs, ha jut. Ja, miért nincs rendesen elosztva?


    Ez régóta így van és így is lesz. A javakat soha nem fogják egyenlően elosztani (ez egy régi ábránd volt...)


    A szegények nagy része nem tehet arról, hogy oda született, a gazdag kisbabák se kűzdöttek meg azért, hogy milliárdos családba szülessenek. Oda dobta őket a gólya és ha fene-fenét eszik, akkor se lehet ezen tömegesen változtatni.


    A lényeg szerintem a szaporodás kérdésében nem a 3.-4. világra vonatkozik (ott megvan a természetes halálozási arány, mint már több száz éve is megvolt), hanem a modern társadalmakra, ahol "senkit nem hagyunk az út szélén" szellemében felelőtlenül vállalnak gyereket, holott rendelkezésre áll a családtervezés minden formája. De megéri, mert több lesz a segély. De sajnos nincs meg ezeknek az embereknek az igényük a szocializációra, és nincs meg a lehetőségük sem arra, hogy becsületes munkából meg tudjanak élni. Ez nem csak ezeknek az embereknek a hibája, hanem társadalmi probléma. Ez nem rasszizmus részemről, hanem társadalomkritika.

    előzmény:
    badacsony (1)
    2015-03-20  02:59
  71. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 15. 18:33210.

    Picikem.
    Nem a topik temaja.
    A topikindito tema az , hogy oljuk meg/irtsuk ki a harmadik vilagot, mert KAROSAK : feleszik-felisszak a Foldet.
    Allitas , ami nem igaz : lasd hozzaszolasaimat , szamokkal

    előzmény:
    sárkánycsont. (208)
    2015-04-15  17:19
  72. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 15. 18:23209.

    Egy cikk a temahoz.... itt ebben az nlcafes cikkben latni, hogy mi az ökolabnyom...


    ....es latszik az is, hogy nem a harmadik vilag fogyasztasa szennyezi a Foldet....

    előzmény:
    badacsony (1)
    2015-03-20  02:59
  73. 2015. Április 15. 17:19208.

    Ezt most, hogy értsem...átgondoltad a jövődet s kiválasztottad a banánfád amelyik alatt ücsörögsz majd 90 évesen?
    Figyelembe vetted az éghajlat változást? 30 év múlva hol lesznek a banánfák?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (200)
    2015-04-15  12:19
  74. 2015. Április 15. 16:55207.

    Modern energiatakarékos házakat építenek ...napelemekkel. A tavaly 2/3-át  az ország területének eladták.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (206)
    2015-04-15  16:20
  75. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 15. 16:20206.

    Hmm....sátorban laknak a hegyekben, és friss forrásvizet isznak?

    előzmény:
    sárkánycsont. (205)
    2015-04-15  16:14
  76. 2015. Április 15. 16:14205.

    Románia az amerikai meg a francia nyugdíjasok paradicsomja. Hegyi friss levegő forrás víz bagóért.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (200)
    2015-04-15  12:19
  77. 2015. Április 15. 16:06204.

    A lengyeleknél olcsó az öregotthoni ellátást s luxust biztosítanak...a németek közül  is  sokan oda küldik a szüleiket.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_219135 (203)
    2015-04-15  16:00
  78. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 15. 16:00203.

    És mi a megoldásod az öregedés ellen?


    Te mit teszel, ha megöregszel? Elmész üldögélni egy banánfa árnyékába?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (200)
    2015-04-15  12:19
  79. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 15. 15:57202.

    Na még egyszer, mert látom, ez nehezen megy neked.


    A TOPIKINDÍTÓBAN sehol sincs szó sem sterilizálásról, sem euthanáziáról, ergo, népirtásra sem szólít fel, hanem születésszabályozásról ír.


    A 189. hozzászólás írója leírta a saját véleményét, amihez minden joga megvan. Hogy nem egyezik a tieddel? Van ilyen...fogózz meg, én bizony egyetértek azzal, hogy nem kellene megszülni az akárhányadik gyereket, hamár az előzöket sem tudtuk eltartani. Mit eltartani? etetni....csak annyira, hogy ne haljon éhen....


    ha szerinted korrekt dolog gyerekeket szülni csak azért, hogy éhenhaljanak, lelked rajta... én valahogy nemcsak a szaporodáshoz való jogot nézem, hanem a gyerekek jogait is egy többé/kevésbé emberi életre.

  80. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 15. 15:57201.

    "Nezzed meg jobban...a hozzaszolasaim a topik temajat veszik sorba."


    Megnéztem....nem a topik témáját veszed sorban...hanem valami olyasmit püfölsz, amiről szó sem volt a topikindítóban...hm...szalmabáb érvelés...mond valamit? persze, hogy mond...eddig ágáltál ellene...


    "Nem az volt a kerese a topikinditonak, hogy anekdotakat meseljenek a hozzaszolok"


    De az sem, hogy a kutyák/macskák végtermékeit elemezze valaki. Eleszik a Földet az ember elől? És aztán? Mennyivel van több joga a Földhöz az embernek, mint bármelyik állatnak?


    "Sajnos a nepesseg raadasul oregszik, es a fejlodo orszagok hosszueletu inaktiv bepelenkazott nagyapa es nagyanya allomanya is sokkal tobbet nyom a Fold feleveseben"


    Kiirtani őket! Ha már nem dolgozik, ne is egyen! Így gondolod?


    Egyszer olvastam egy könyvet, ahol a nagyit, ha betöltötte a 40.(!) évét kitették a jégtáblára ...


    "Ezek az ervek azzal szemben, hogy jobb lesz-e a VILAG , a Fold helyzete, ha kinyirjuk a harmadik vilagot"


    És mégis ki mondta, hogy ki kell nyírni a harmadik világot? A topik arról szól, hogy nem kellene annyi gyereket világrahozniuk, amennyit nem tudnak eltartani. És ez nemcsak a harmadik világra érvényes. De ezt már leírtam n-szer. ..csak nem akarod érteni....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (197)
    2015-04-13  20:39
  81. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 15. 12:19200.

    Masik , a Fold tartalekait felzabalo , cucc az oregedes.
    Lehet oregedni egy bananfa arnyekaban  , valaki a csaladbol  hozza a kecsketejet..
    Es lehet korhazban ulni 30 evet pisiben reggeltol estig , mert a fana tudomany miatt csak 90 eves kor utanra jon a Megvalto , hospiciaban, nyugdijas otthonban vagy otthon, maganapoloval berendezni az oregseget , a kronikus betegsegekkel , demenciaval ....
    Ma ket aktiv dolgozo, 2030-ra 4 aktiv kell ahhoz, hogy egy amerikai nyugdijas  giga-okolabnyomnyi fogyasztasat finanszirozza... de mivel tobben vannak a nyugdijasok, mint az aktivak Amerikaban, es szavazo joguk van es szavaznak ... a giga-kiadas koveti a kovetelozesuket... Normalis, hogy egy giga 300 milliosnal tobb  nepnek , giga öko-labnyommal giga 18 trillios adossaga legyen? Kiszamolgatom, mennyit kolt egy-egy orszag az oregeire .... mekkora egy idos ember okolabnyoma egy fejlodo orszagban es egy...? hol ???  ..a mosonok koran halnak..

    előzmény:
    badacsony (1)
    2015-03-20  02:59
  82. 2015. Április 15. 06:01199.

    Ez a rohadt gumicsont nem akar elkopni.


    en mar nagyon unom ugyhogy azt gondolom reszemrol is befejezve a tema ezek meg gondoljanak amit akarnak  es "kerjek a moderalast" masra ugyse kepesek.


    Komolyan mint az ovodaban. Beee a Pistike  kioltotte a nyelvet ovoneni kerem!!


    a legjobb ha hagyjuk hogy magukban vitazzanak idezgessenek stb. ha nincs reakcio nem lesz mirol ragodni se.


    szep napot neked!

    előzmény:
    kekelefant (198)
    2015-04-13  23:50
  83. 2015. Április 13. 23:50198.

    En el sem kezdtem,te kezded,akinek nem inge ne vegye magara.Mar mondtam ,hogy reszemrol lezarva.Senki sem beszelt emberolesrol,szuletes szabalyozas a tema.

  84. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 13. 20:39197.

    "/mert nagyon egyoldalu volt/"
    Na, ebben egyetértünk...tényleg egyoldalú volt....te mondtad a magadét, mint egy papagáj, és magasról tettél  más emberek érveire....


    Nem vol egy ervetek sem. Mutass egy ervet? Mi az , hogy érv? Tudod? Kerek szepen egy definiciot.


    Nezzed meg jobban...a hozzaszolasaim a topik temajat veszik sorba. Az indito nick ugyanis erveket sorakoztatott fel: a tulnepesedes , ami folyik az "exotikus orszagokban"  fenyegeti a Fold termeszetes kincseit, a veges ivovizbazist es a szennyezi a kornyezetet.Tehat meg kell tagadni a segitseget, hogy ne eljenek , hogy a termeszetes szelekcio vegezzen veluk.
    Nem az volt a kerese a topikinditonak, hogy anekdotakat meseljenek a hozzaszolok , ki es hol susmogott az indian vagy kinai kutyas baratjaval  ,mennyi részeget latott a kis falujaban, vagy ki kit mennyire es miert utal a szine , hovatartozasa stb miatt : ezek anekdotak, ezek nem ervek.

    Az ervek azok, amiket a topikindito emberolo ervei ellen felsorakoztattam: a rengeteg ellenorizheto szam, statisztika a mar megtortentrol , a rengeteg bizonyithato elkoltott penz , a napi 500 liter viz a 10-zel szemben , a napi villanyvilagitas, az energiapocsekolas , az okologiai labnyom , a kutya/macska aki eleszi a Foldet az ember elol, es nem csak eleszi , de teliszarja es tobbet szennyez , mint egy auto... Sajnos a nepesseg raadasul oregszik, es a fejlodo orszagok hosszueletu inaktiv bepelenkazott nagyapa es nagyanya allomanya is sokkal tobbet nyom a Fold feleveseben, mint az ossz. harmadik vilag lagerbe kenyszeritett , egy marek rizst evo nepessege... Ezek az ervek azzal szemben, hogy jobb lesz-e a VILAG , a Fold helyzete, ha kinyirjuk a harmadik vilagot. A szamok beszelnek : nem lesz megoldva azok kiirtasaval, akik semmit sem fogyasztanak..Anekdotazva es szemelyeskedve , sajat cuccaitokat magatokhoz szoritva uvoltozni itt OFF es nem erv .

  85. 2015. Április 13. 13:26196.

    Ne csúsztass! Eutanáziát írtál meg sterilizálást. Ezt kifogásoltuk. Az hogy te mire költöd a saját pénzed senkit sem érdekel.

    előzmény:
    Amarynda (192)
    2015-04-11  07:09
  86. 2015. Április 13. 13:21195.

    Nézd, lehet, hogy te már elfelejtettél magyarul ott kint a nagy Ausztráliában. De a születésszabályozás messze nem egyenlő a sterilizálással meg az eutanáziával. Tudod a születésszabályozással én is egyetértek, míg a sterilizálást és az általad eutanáziának nevezett gyilkosságot pedig ocsmány bűnnek tartom. Ne játssz a szavakkal!

  87. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2015. Április 11. 17:12194.

    Igen, én is néztem.


    Bedobta: oszt jónapot!

  88. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 11. 16:09193.

    Áh...én remekül szórakozom....


    És hálás vagyok a sorsnak, hogy hasonlókkal nem találkozom a környezetemben. Én tudok örülni minden apróságnak.

  89. 2015. Április 11. 07:09192.

    Sajnos a nyugat kenytelen adni meghozza ingyen ugye a "humanizmus" neveben.


    en maximum annyit tudok tenni hogy amikor mindenfele felhivasok es gyujtesek indulnak akkor olyan celra adok amit en helyesnek tartok.


    es abba ezeknek az orszagoknak semmifele tamogatasa nem fer bele nalam.


    en nem akarok eldonteni semmit.


    itt indult egy topic a tulszaporodasrol amiben mindenki elmondhatja hogy mit gondola.


    en azt gondoltam amit es azt hogy nem segitem elo semmifele keppen egyetlen cent adomannyal sem soha hogy ezek a nepek tovabb szaporodjanak anelkul hogy az utodaikrol kepesek lennenek a minimalis fokon is gondoskodni.


    kesz, ennyi a velemenyem . aztan lehet tovabb ragodni a kerdesen meg sokszaz hszolason keresztul.


    majd idonkent benezek hogy lassam pl. mozdonj hanyszor linkeli meg be ugyanazokat a dolgokat.

    előzmény:
    Gina424 (187)
    2015-04-09  21:00
  90. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 10. 14:46191.

    Basszus, muszáj neked ennyiszer ismételned önmagad?  Méghogy nincs időd....


    Vagyis mi is a népirtás, amiről olyan lelkesen nyilatkozol?


    Gondolom a d. pontot próbálod beszuszakolni a topik témájába....mert a többi, akárhogy nézem, off topik.


    Senki sem akarja az illető társadalom tagjait sem megölni, sem súlyos testi-lelki sértést okozni nekik...az életfeltételeiket is maguk választják, senki sem kényszeríti őket, hogy úgy éljenek, ahogy élnek... nincs benne, hogyha én nem küldöm el a vajat a kenyeremről nekik, népirtást követek el...


    Na de mit is mond a d. pont?


    olyan intézkedést tesz, amelynek célja a csoporton belül a születések meggátolása,----->


    kik is akarják meggátolni a születéseket? akik óvszert osztogatnak? akik megpróbálják felhívni a figyelmüket a családtervezés lehetőségére? ha Magyarország középiskoláiban a védekezésről tartanak előadást, akkor népirtást követnek el a magyar nép ellen?


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (185)
    2015-04-09  19:17
  91. hus
    hus
    2015. Április 10. 06:09190.

    Ha mar inditottad ezt a temat es kifogasoltad az emberiseg viselkedeset ugy, hogy magad nem rasszistaztad le, de kered a hozzaszoloktol a racionalis gondolkodas alapjan torteno gondolatok leirasat. Aminek egyenes kovetkezmenye lehet, hogy  egymast rasszistazzak majd le a hozzaszolok.


    Remelem, nagyon  remelem, hogy  lehet rola beszelni normalisan. 


    Hiaba gondolkodik az ember racionalisan, ha a feladatot nem tudja megoldani annak a csoportnak a reszere sem , akinek feladata lenne onkentesen, vagy vilagosszefogassal. 


    Hianyolod az ENSZ segitseget. Ugyan UNESCO-t es a Nemzetkozi Voroskeresztet nem emlitetted, (te alapveto hianyossagod)akik  maximalisan probalnak megtenni minden toluk telhetot ezekert a raszorult emberekert,az  orszagok Voroskeresztes  csoportjai,  maganemberek, akik anyagiakkal probalnak segiteni, kevesnek bizonyulnak a 97 millio onkent vallalkozo Voroskereszt kereten belul dolgozok mellett.


    Kerdezem en, miert?


    A szerinted egzotikus orszagok megengedik a raszorulonak   valo  "élesbeni"   allando segitseget?  Tudod akkor, amikor szemelyesen is talalkoznak a segitsegert kialtoknak.


    Vagy szivesebben fogadnak el penzt, mint adomanyt? Majd ezt a vezetok osszak be es  szet, ugy ahogy ok akarjak, arra amire ok akarjak? 


    Itt akkor meg lehet allni es elgondolkodni. Pl. azon is, amikor valaki azt mondja, hogy azert nem segit tovabb, mert az osszegyujtott penzadomanyok 10%-at kapjak csak meg a raszorulok, a tobbi mashova uszik el?


    Tudod milyen nehez a segitseg a tavoli orszagban eloknek?


    Plane akkor, ha kijelentik, hogy csak erre es erre lenne szukseguk?


    Mondjal egy egzotikus orszagot, akinek a lakoirol szeretnel beszelni.


    Talan azzal segitenel az itteni hozzaszoloknak, ha mar ez volt a kivansagod. 

    előzmény:
    badacsony (1)
    2015-03-20  02:59
  92. 2015. Április 10. 02:55189.

    A ti szerintem,csak szorakozni akart,azert kezdte el,es azota is jol el van a hozzaszolasokkal.

    előzmény:
    Amarynda (183)
    2015-04-09  15:32
  93. 2015. Április 9. 22:31188.

    Most mennem kell,a ferjem onkentes adobevallalasi szakerto,harman csunaljak a konyvtarban,de meg vissza jovok.

    előzmény:
    Amarynda (183)
    2015-04-09  15:32
  94. 2015. Április 9. 21:00187.

    Hát ne haragudj, de teljesen elképesztő a gondolkodásod...


    Mióta világ a világ a szegény emberek sok gyermeket szültek, mert tudták, hogy, ha 13-t szülnek, akkor van esély arra, hogy 2 megélje a felnőttkort. Ez pont ugyanígy volt Európában is 300 évvel ezelőtt. Az meg, hogy te tudod, hogy neked elég 3-4 gyereket szülni, ahhoz, hogy 2 életben maradjon baromira nem fogja őket meghatni. Mert attól még neki 13-t kell szülnie ahhoz, hogy 2 életben maradjon és megélje a felnőttkort.


    Életképtelen újszülött? Az életképtelen újszülöttnek nem kell eutanázia, az meghal magától is. Amelyik meg életképes és élne, ha lenne elég ennivalója, azt bizony sem neked sem senki másnak nincs joga megölni. És igen ez bizony népirtás. Sterilizálni meg éppúgy nincs sem jogod sem pedig morális/etikai mentséged, ahogy ölni sincs.


     


    Azt meg felejtsd el, hogy a nyugat valaha is adott ingyen bármit is ezeknek a népeknek. Szó sincs róla.

  95. 2015. Április 9. 20:49186.

    Még jó hogy nem te döntöd el...

  96. Torolt_felhasznalo_176902
    Torolt_felhasznalo_176902
    2015. Április 9. 19:17185.

     


    Beszeljunk egy nyelvet : mi a nepirtas ?


     


    Nepirtas


     


    A népirtás nemzetközi jogi fogalma


     


    1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről, 155. §,

    Népirtás :
     


     


    (1) Aki valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges kiirtása céljából
     


     


    a) a csoport tagjait megöli,  -------->
    b) a csoport tagjainak, a csoporthoz tartozása miatt súlyos testi vagy lelki sérelmet okoz,---->
    c) a csoportot olyan életfeltételek közé kényszeríti, amelyek azt vagy annak egyes tagjait pusztulással fenyegetik,---------------->
    d) olyan intézkedést tesz, amelynek célja a csoporton belül a születések meggátolása,----->
    e) a csoporthoz tartozó gyermekeket más csoportba elhurcolja,


     


     


     


    bűntettet követ el, és tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
     


     


    (2) Aki népirtásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


     

  97. Torolt_felhasznalo_611266
    Torolt_felhasznalo_611266
    2015. Április 9. 16:06184.

    Nem, nem én nyitottam a topikot, egyetlen topikot sem nyitottam soha.


    És arról sem írtam soha, hogy nekem mim van, mert úgy gondolom, nem tartozik másra, tehát nem sorolom a saját egyéni "izemet", bármi legyen is az.


    Ami a te idődet illeti, szerintem rengeteg van neked belőle, különben nem sorolnád a végeláthatatlan statisztikáidat, ugyanazt számtalanszor. Esetleg tanulmányozhatnád egyúttal a netikett-et is, mert amit te művelsz itt, azért jobb fórumokról már rég kivágtak volna, mint azt a bizonyos macskát....


    apropos, macska....szóval szerinted minden ragadozót ki kellene irtani, mert egyik végterméke sem trágyázza a földet...


    amúgy a száraz vagy nedves tápon tartott, almot használó ciccek többségét a lakásban tartják, nem igazán van lehetősége vadászni...madárra sem...egérre sem...


    "...aki nem fogyaszt, annak a ökolabnyoma ici-pici:"


    aki nem fogyaszt az meghal...persze, hogy az ökolábnyoma ici-pici....


    "Egy gyerek sem fogja azt mondani Neked , hogy oljunk ki egy nepreteget es a problema meg lesz oldva..."


    Na még egyszer...egyetlen topiktárs sem mondta, hogy bármely népréteget ki kellene irtani. Arról volt szó, hogy oda kellene hatni, hogy az önmagukat eltartani nem tudó társadalmak ne szaporodjanak vég nélkül.


    Úgy emlékszem régebbről, hogy az aláírásod a szalmabáb érvelésről szólt. Örülök, hogy annyi önkritikád van, hogy visszavontad ezt, mert amit te csinálsz, bizony kimeríti a fogalmat.


     

  98. 2015. Április 9. 15:32183.

    tipikus. ez a topic meg olyan lett mintha papagajok beszelgetnenek.


    egyik csoport mond valamit, mire a masik elmondja a maga erveit aztan kezdodik elolrol. nevetseges es unalmas egy ido utan.


     


    egyeseknek agyukra ment a "nepirtas" amirol szo se volt.


    a topicindito meg bedobta a temat es lelepett. ez is jellemzo.

    előzmény:
    kekelefant (181)
    2015-04-09  00:19

Címlap

top