Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Habtejszín- segítség!

marschaw
Létrehozva: 2007. június 26. 16:16

Sziasztok!

A problémám a következő:

joghurt tortát készítek, és egyszerűen a habtejszínem összeesik, darabos lesz. Mit rontok el?  Pedig már nem elsődjére verek fel habtejszínt.  Eddig mindig jól sikerül.

A habtejszínt el kezdem felverni, majd miután kezd habos állaga lenni, hozzáadom fokozatosan a habfixálót, és közben verem habverővel tovább a tejszínt. 

Már most a második adag habtejszint csináltam meg, és az is összeesett, darabos lett.  Megnéztem mindennek a szavatossági idejét,  még mindennek jó.

Neki merjek kezdeni a harmadik habtejszínnek? Mert már két adagot kidobtam. Most már nagyon mérges vagyok! 

 

Kérlek segítsetek!

Köszi, Marsi

  1. Torolt_felhasznalo_861900
    Torolt_felhasznalo_861900
    2007. július 26. 19:3248.

    a megle habtejszin jol felverödik.

    és a hulala

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_592344
    Torolt_felhasznalo_592344
    2007. július 6. 19:1447.
    12%-os zsírtartalom alatt nem marad hab
    előzmény:
    marschaw (1)
    2007-06-26  16:16
  3. 2007. június 28. 20:2846.
    Köszönöm az ötleteket. 
    előzmény:
    mákati (45)
    2007-06-28  19:19
  4. 2007. június 28. 19:1945.

    sziasztok

    nekem csak egy tippem lenne. én tejszínes dolgokhoz mostanában dr Oetker zselatinfixet használok, és megvagyok vele elégedve, mindig sikerül minden, nem lesz szivacsos, nem kell vele pepecselni, melegítgetni. Növényi tejszín közül szerintem is a hullala az nagyon jó, nem is kell bele fixáló, és ugyis kemény lesz, de az a baj, hogy szerintem másnapra már összeesik, szivacsos lesz, mint általában az összes növényi tejszín. Cukrászoktól hallottam, hogy úgy szokták hogy fele-fele arányba keverik a növényi és állati tejszínt és akkor nem lesz olyan mű íze, és tartósabb lesz az állaga.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2007. június 27. 08:4044.
    örülök, hogy sikerült!!!
    előzmény:
    marschaw (43)
    2007-06-27  07:12
  6. 2007. június 27. 07:1243.

    Szia!

     

    Kipróbáltam az ötletedet, be raktam a fagyóba a tejszínt, és sikerült felvernem!  Nagyon fini meggyes joghurtos tortát csináltam! 

    Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét! 

    előzmény:
    chilii (3)
    2007-06-26  16:32
  7. 2007. június 27. 07:0942.
    Köszönöm a segítséget! A Hulalát már olyan sokan írtátok, hogy biztosan ki fogom próbálni. 
    előzmény:
    maddimama (39)
    2007-06-26  19:28
  8. 2007. június 27. 07:0741.

    Szia!

    A tojásfehérjét én is mindig pici sóval szoktam felverni, és tényleg sokkal jobb a fehérje állaga, hamarabb is felverődik a hab.

    Azt nem tudom, hogy habtejszínnel működik- e? Aki esetleg próbálta már sóval írja le, hogyan sikerült!

    előzmény:
    Szippancs (38)
    2007-06-26  18:15
  9. 2007. június 27. 06:3740.
    köszönöm szépen a képet igy már tudom hogy mit kell keresnem én még soha sem csinálta joghurtos sütit csak tejfölös tortát és ahhoz tejszinhab potlopor kell az aromája miatt
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2007. június 26. 19:2839.
    A HULALA habot a tescoban biztosan betudod szerezni,mert ott mindig van.A joghurtos tortához én mindig a joghurtban olvasztom fel a zselatintés úgy keverem a habot bele,nem kell hozzá habfixáló.A HULALA a legjobb.Van literes,fél literes csomag.
    előzmény:
    marschaw (1)
    2007-06-26  16:16
  11. 2007. június 26. 18:1538.
    Szia!

    Nem olvastam a hosz-okat, és lehet, hogy most hülyeséget is fogok írni, de azért leírom.
    Az egyik szakács a tv-ben azt mondta, hogy a tojásfehérje felverésénél, tegyünk egy pici sót a fehérjéhez, és akkor jó kemény lesz. Nem lehetne megpróbálni ezt a trükköt a tejszínnél is?
    előzmény:
    marschaw (1)
    2007-06-26  16:16
  12. 2007. június 26. 17:5637.

    Majd megpróbálom egyszer dezodoros tejszínnel is, hisz a tortám zselatinos, de azzal még nem mertem.

    Most megpróbálom a harmadik habtejszínem a fagyasztóba berakni egy kicsikét, és nagyon kiváncsi vagyok fel sikerül- e vernem.  Majd beszámolok.

    Legközelebb megpróbálom Hulalaval, vagy habporral is, hiszen szeretek új dolgokat kipróbálni.

    Köszönöm mindenkinek a segítségét, nagyon sokat segítettetek. 

    előzmény:
    Snöcy (35)
    2007-06-26  17:48
  13. 2007. június 26. 17:4936.
    persze, a sütis topikban is volt fent egy.
    előzmény:
    Snöcy (34)
    2007-06-26  17:46
  14. 2007. június 26. 17:4835.

    Ja az előbb kérdezted,hogy a dezodoros tejszin is jó e a joghurt tortába.

    Még nem próbáltam,de ha kell a tortába zselatin,én elméletileg elképzelhetőnek tartom.

    előzmény:
    marschaw (31)
    2007-06-26  17:41
  15. 2007. június 26. 17:4634.

    A google-ból szedtem a képet,egy kicsit lilás-rózsaszinesebb a doboza valójában szerintem is

    De azért rá lehet ismerni ,nem? 

    előzmény:
    lucifer21 (33)
    2007-06-26  17:43
  16. 2007. június 26. 17:4333.
    Az enyém lilás. Lehet másfajta.
    előzmény:
    Snöcy (30)
    2007-06-26  17:39
  17. 2007. június 26. 17:4232.
    Fehér doboz, lilás, sárgás felirat, elején egy sütivel. de rá van írva, megismered. Vettem már CORA, SPAR, KAISER'S, TESCO üzletekben.
    Én azért szoktam bele habfixálót tenni, de van aki nem tesz. Ja és cukrot is.
    előzmény:
    anake (28)
    2007-06-26  17:33
  18. 2007. június 26. 17:4131.
    De jó, hogy felraktál egy képet! 
    előzmény:
    Snöcy (30)
    2007-06-26  17:39
  19. 2007. június 26. 17:3930.
     
    előzmény:
    anake (28)
    2007-06-26  17:33
  20. 2007. június 26. 17:3929.

    Én eddig még csak Tescoban tudtam venni,van fél literes és 2 dl kiszerelésben

    Ehhez nem kell habfixáló se meg cukor se,magától úgy maard 3 napig is

    előzmény:
    anake (28)
    2007-06-26  17:33
  21. 2007. június 26. 17:3328.
    és hogy nézki eza hulala tejszinpotlo izé mármint a csomagolása

    előzmény:
    lucifer21 (27)
    2007-06-26  17:24
  22. 2007. június 26. 17:2427.
    Én is Hulala habot használok, növényi eredetű és sokkal jobb az állaga és tovább "szép" marad.
    előzmény:
    marschaw (7)
    2007-06-26  16:38
  23. 2007. június 26. 17:1926.
    Ok,igazad van,a tejszín szócskát idézőjelbe kellett vona tegyem.Mindenesetre a tejszínes polcon található,és állaga,íze is arra hasonlít... 
    előzmény:
    eeen (24)
    2007-06-26  17:15
  24. 2007. június 26. 17:1625.
    ÉN is mindig Oké habtejszint szoktam venni, de most csalódtam benne. Azért is mindig ezt veszem, mert pont 3 dl- re van szükségem.
    előzmény:
    chilii (18)
    2007-06-26  17:04

Címlap

top