Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Habtejszín- segítség!
Sziasztok!
A problémám a következő:
joghurt tortát készítek, és egyszerűen a habtejszínem összeesik, darabos lesz. Mit rontok el? Pedig már nem elsődjére verek fel habtejszínt. Eddig mindig jól sikerül.
A habtejszínt el kezdem felverni, majd miután kezd habos állaga lenni, hozzáadom fokozatosan a habfixálót, és közben verem habverővel tovább a tejszínt.
Már most a második adag habtejszint csináltam meg, és az is összeesett, darabos lett. Megnéztem mindennek a szavatossági idejét, még mindennek jó.
Neki merjek kezdeni a harmadik habtejszínnek? Mert már két adagot kidobtam. Most már nagyon mérges vagyok!
Kérlek segítsetek!
Köszi, Marsi
a megle habtejszin jol felverödik.
és a hulala
sziasztok
nekem csak egy tippem lenne. én tejszínes dolgokhoz mostanában dr Oetker zselatinfixet használok, és megvagyok vele elégedve, mindig sikerül minden, nem lesz szivacsos, nem kell vele pepecselni, melegítgetni. Növényi tejszín közül szerintem is a hullala az nagyon jó, nem is kell bele fixáló, és ugyis kemény lesz, de az a baj, hogy szerintem másnapra már összeesik, szivacsos lesz, mint általában az összes növényi tejszín. Cukrászoktól hallottam, hogy úgy szokták hogy fele-fele arányba keverik a növényi és állati tejszínt és akkor nem lesz olyan mű íze, és tartósabb lesz az állaga.
Szia!
Kipróbáltam az ötletedet, be raktam a fagyóba a tejszínt, és sikerült felvernem! Nagyon fini meggyes joghurtos tortát csináltam!
Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét!
Szia!
A tojásfehérjét én is mindig pici sóval szoktam felverni, és tényleg sokkal jobb a fehérje állaga, hamarabb is felverődik a hab.
Azt nem tudom, hogy habtejszínnel működik- e? Aki esetleg próbálta már sóval írja le, hogyan sikerült!
Nem olvastam a hosz-okat, és lehet, hogy most hülyeséget is fogok írni, de azért leírom.
Az egyik szakács a tv-ben azt mondta, hogy a tojásfehérje felverésénél, tegyünk egy pici sót a fehérjéhez, és akkor jó kemény lesz. Nem lehetne megpróbálni ezt a trükköt a tejszínnél is?
Majd megpróbálom egyszer dezodoros tejszínnel is, hisz a tortám zselatinos, de azzal még nem mertem.
Most megpróbálom a harmadik habtejszínem a fagyasztóba berakni egy kicsikét, és nagyon kiváncsi vagyok fel sikerül- e vernem. Majd beszámolok.
Legközelebb megpróbálom Hulalaval, vagy habporral is, hiszen szeretek új dolgokat kipróbálni.
Köszönöm mindenkinek a segítségét, nagyon sokat segítettetek.
Ja az előbb kérdezted,hogy a dezodoros tejszin is jó e a joghurt tortába.
Még nem próbáltam,de ha kell a tortába zselatin,én elméletileg elképzelhetőnek tartom.
A google-ból szedtem a képet,egy kicsit lilás-rózsaszinesebb a doboza valójában szerintem is
De azért rá lehet ismerni ,nem?
Én azért szoktam bele habfixálót tenni, de van aki nem tesz. Ja és cukrot is.
Én eddig még csak Tescoban tudtam venni,van fél literes és 2 dl kiszerelésben
Ehhez nem kell habfixáló se meg cukor se,magától úgy maard 3 napig is
6 dl gyümölcsjoghurt
1 cs. vaníliacukor
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál zselatin
3 dl habtejszín
habfixáló
gyümölcs tetszés szerint
A gyümölcsjoghurtot, a vaníliacukrot, a kristálycukrot, a zselatint csomómentesen elkeverjük, és lassú tűzzön felmelegítjük, de nem forraljuk.
Hagyjuk a joghurtot kihűlni, és a habtejszínt a habfixálóval jól felverjük keményre.
A kihűlt joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal, és hozzákeverünk tetszőlegesen gyümölcsöt. Én őzgerincformába szoktam rakni, úgy hogy előtte folpackal kibélelem, és ha megdermed szépen ki lehet venni a formából.
Ehhez a recepthez fel lehet használni gondolom a Hulalát, meg a habport is. Csak az a lényeg, hogy 3 dl mennyiségű legyen.
nekem ez a módszer eddig mindig bejött, és én elég gyakran használok tejszínt, torába, fagyiba. régen olvastam egy könyvben a jégkockás módszert (keverőtálat jégkockával teli tálba állítani), de azt túl macerásnak találtam , maradt a fagyasztó ! a hűtőben, főleg ha többször nyitogattad az ajtaját, előfordulhat, hogy nem lesz elég hideg a felveréshez. ettől még nem romlik meg, csak épp vaj lesz belőle hab helyett. a levegő is meleg, amitól a hab képződne.
amit még tapasztaltam mostanában, hogy aminek a zacskóján eprek vannak, abból nem lett olyan kemény a hab mint szokott. ha lehet csak okésat veszek, abban még nem csalódtam.
Én tortához még nem használtam,de magában is nagyon keményre verődik fel.A maradék hűtőben napokig ugyanolyan állagú marad,nem esik össze.Enyhén cukrozott.
Esetleg egy kis zselatint tennék bele,ha tortakrémnek használnám.
Az a neve hogy habtejszin por, sokféle van tescóstól Dr otkerig... nem túl drága 60-160 Ft-ig
1,5 dcl hideg tejjel kell felverni.... én azzal csinálom a sharlotte torát is!
Köszi, majd legközelebb megnézem tüzetesebben ha hipermarketben járok.
Ezt is csak fe kell verni? Kell hozzá habfixáló? Bocs a sok kérdésért, de még tényleg nem hallottam róla.
A habporról még nem hallottam. Lehet ebben a melegben jobb is lenne, nem romlana meg olyan könnyedén. Hogyan kell pontosan elkészíteni?
Sprai habtejszínt is fel lehet használni joghurt tortába?
Szia!
Mi az a Hulala? Sose hallottam róla. Hol lehet kapni? Mennyibe kerül?
Lehet tényleg meleg van, és azért nem működik jól a dolog. Mondjuk, ha ez számít, a hűtő legalsó polcán tároltam a habtejszínt, és azért ott nincs olyan hideg szerintem, mint a legfelső polcon.
Akkor be fogom tenni a fagyasztóba egy kicsikét, hátha ez segít.
Köszike...
Nem akarlak elkeseríteni,de szerintem mostanában a tejszinekkel van valami gáz.Nekem sosem sikerül habnak felverni.Tehetem a fagysztóba,tehetek hozzá cukrot,csinálhatok vele bármit nem verődik fel.
Ha valamihez hab kell Hulalát veszek,az legalább felverődik,vagy dezodoros tejszin habot.
Szia!
Mind a kétszer a hűtőből vettem ki a habtejszínt. Nem hűtene elég jól a hűtő? De akkor minden elromlana. Most hoztam a boltból egy harmadik adagot.
Szia!
Nem lehet, hogy az a baj, hogy nem elég hideg a tejszín? Nekem olyankor nem szokott sikerülni, ha előtte nem a hűtőben volt (vagy legalábbis nem elég ideig, hogy lehűljön).