Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
31567 hozzászólás
 1. 2018. január 23. 06:0331567.

  Kivetett az ágy. Sziasztok, jó reggelt. Esett egy kis hó, újra fehér minden.


  Legyen gondtalan, jókedvű napotok. Borzalmasakat álmodtam.

 2. 2018. január 22. 22:0331566.

  Pannika szakértő vagy. Amíg kertészkedtem nekem is az volt a program, hogy körbejártam a "birtokot" a kávéscsészével. Most télen a "kertmoziba" ülök. A madárkáimat, meg a mókusokat lesem.  Az hoz kávét, aki előbb ébred, nincs ezzel probléma. Én elég koránkelő vagyok, de most lazulok. Ha több van, akkor van miből válogatni.


  Vera nem is tudtam, hogy a szabóságokban is használják ezt a szót. Ma is tanultam valamit.


  Nagyon jó lett a csilisbab. A maradékot elteszem holnaputánra. Holnap sült csirkeszárny lesz krumplipürével.


  Autónk meggyógyítva, a GPS leadva javításra. A kért fél kiló vöröslencse 1,28 kg lett. vásárolt. Neki nagyon tetszett, a fiamnak is. Van olyan amit nem főz a menyem, mert Ő nem szereti. Akkor a gyerekem jön, ha olyasmi készül. Bab, felesborsó, lencse. Póréhagymát is kértem majd valamikor lesz krémleves.


  Míg nem jó a derekam nem váltom meg a világot, majd, ha jól leszek. A fájdalom miatt hülye tartásom van, ebben a pózban meg hamar elfáradok. Ez van, majd alakul.


  Mostam, mivel vastag cuccok voltak ment a szárítóba. Milyen jó, hogy a mosogatás is gépesítve van. Most biztosan nem menne a mosogatónál ácsorogni. A porszívózás is elég derékfárasztó munka, de még nem adtam elő a családnak az automatizálás ötletét. Még én sem vagyok magamban biztos, hogy mit szeretnék jobban, hamar kiporszívózni fárasztó munkával, és letudni a dolgot hamar, vagy hagyni  dolgozni a masinát és közben vagy "mozizni" ahogy dolgozik, vagy mást csinálni. Nekem a szőnyegek a nehezebb, mert ahhoz, hogy tiszták legyenek, keresztbe hosszába, erővel kell a kefét tologatni, hogy minden szösz eltűnjön.


  Szépségeseket álmodjatok.

 3. 2018. január 22. 20:4231565.

  Sziasztok!


  Én ismerem a pikírozás szót,de a szabó műhelyben egészen mást jelent, mint a kertészetben. Szabóéknál, mikor nem konfekció zakót készítenek, a mellrésznél a vászon rögzítésére, azt nevezték pikírozásnak. Sokat csináltam gyerekkoromban, mert géppel ugyan nem tudok varrni, de kézzel igen. Volt enyv is azt is használta apukám, de az a mester feladata volt, nem tudom milyen esetben. Valószínű, hogy egy célt szolgáltak a kézi varrással, ami egy biztosítás lehetett, hogy ha az enyv elereszt, akkor sem lesz hólyagos a mellrész, amit már elfelejtettem hogy hívtak szabó nyelven. Apukámnak olyan álmai voltak, hogy közösen nyitunk szalont, egyik oldalon a hölgyeknek a női szabóság, a másikon a férfi. De persze én keresztbe tettem az álmainak, mint általában a gyerekek. Elég botorság gyermekekkel tervezni , majd ők megcsinálják az életüket.Kár bennük látni az életünk folytatását, vagy az álmaink megvalósítását. Mostanában főleg. Régen voltak apa fia cégek, De akkor sem volt biztos, hogy a gyerek szívesen csinálta.


  Gyerekek, ma olyan idegbeteg vagyok, hogy a fejem verném a falba. /mama/


  Nagyon fincsi ebédet csináltam, de kevés volt, mert alig volt itthon krumpli, ezért kicsit el is tértem a recepttől, hogy több legyen. Megfőztem a krumplit sós vízben, összenyomtam, kihűtöttem, tojás, liszt és reszelt sajt. Jól összegyúrtam, és csináltam egy vastag hurkát, azt felszeleteltem, zsírban kisütöttem. A szaga kissé borzasztó volt sülés közben, meg is ijedtem, hogy olyan lesz ha elkészül, de nagyon finom volt. Szoktam csinálni sajt nélkül is ilyen pogácsákat, de ez jobb, könnyebb, és hidegen is fincsi. Anyós megevett 6 darabot együltő helyében. Előtte paradicsomleves volt cérnametélttel.


  Most már mindenki megetetve, elrendezve, csak én vagyok nagyon éhes.


  Felvetettem apának, hogy levágatnám a hajam vállig érőről, de nagyon tiltakozik.Most valahogy nagyon idegesít., gumizom, de mégis zavar.


  Jóccakát, sziasztok!


   

  előzmény:
  Tete (31561)
  2018-01-22  10:06
 4. 2018. január 22. 19:4331564.

  Le a kalappal előtted!

  előzmény:
  Pannika515 (31563)
  2018-01-22  14:57
 5. 2018. január 22. 14:5731563.

  Ismételten benyitottam!


  Igen megtaláltuk egymást Verával, váltottunk is pár sort.


  Elnézést, mert én is főztem kávét, de 4 prccel korábbi jelentkezésedet még nem láttam amikor írni kezdtem.


   


  Mióta nyugíjas vagyok én is próbálkoztam a palánta neveléssel.


  Nagy odafigyelést igényel, optimális fény, hő, víz legyen ,mert különben nem lesz belőle semmi.


    A föld is kimondottan magvetésre alkalmas legyen, pl. ne legyen fertőzve mindenféle gyommagokkal.


  Amikor a kis növénykéknek a szíklevélen kívül van két pár levele,


  a kis magoncokat egyenként palántaföldbe kell palántázni, ez a pikírozás. 


  Palántadőlés ellen permetezni kell. 


  Aztán figyelni, hogy minden optimális legyen. Ha pl. kevés a fény akkor felnyurgulnak, ha hideg van nem nőnek.


   Aztán eddzeni kell őket, vagyis ha jó az idő ki a szabadba, éjszaka viszont hideg van még, tehát vissza a zárt térbe.


  Elmondani is sok, és még nem is tértem ki mindenre.


  Ennek ellenére miden évben vetek én is magokat, csak most már szelektálok.


  Inkább különlegességeket vagy aminek drága a palántája olyat vetek.


  Aztán a szomszédos barátném is szól, hogy maradt ki neki palánta ,sajnálja kidobni. 


  akkor befogadom.


  A másik szomszédom fóliában termel paradicsomot ,paprikát. Amokor kaccsolja a paradicsomot, ideadja, vízben kigyökerezik,


  aztán elduggatom műanyag poharakba, majd ha már meleg a föld ,májusban akkor kipalántázom szabadföldbe.


  Úgyhogy nem tudja az ember kivonni magát belőle, és aki szereti csinálni.... szóval a gazda szeme hízlalja a jószágot, akarom


  mondani a kertet.


   Minden nap a reggeli kévét szürcsölgetve körbejárom a kertet, minden hajtást bimbót, virágot szemrevételezek, megsimogatom a


  tujákat ,megpihenek a tó mellett a padon, beszélgetek a halakkal, közben a Frici cica ott trappol mellettem, szalad fel a nyírfára.


   


  Ohhh! Már alig várom !


   


  Futok a fiókokhoz! 


   


  Ölelésem nektek!

  előzmény:
  Tete (31561)
  2018-01-22  10:06
 6. 2018. január 22. 10:1031562.

  Jó reggelt Kislányok!


  Ébresztő, százágra süt a nap!


  Itt van a finom KÁVÉ!!!


   Válogassatok kedvetekre!


   


  Folytatom a fiókok rendezését. Még nagyon sok van hátra! Jajjjjjj! De ha csinálom haladok!


   


  Megyek is!!! Hussssss!


   


  Nagy ölelés nektek!

 7. 2018. január 22. 10:0631561.

  Látom megvártátok, míg összekapirgálom magam. Sziasztok, jó reggelt.


  Ma mosni fogok, meg csilis bab készül. Ragyogó napsütés van, de -8 fok. Legyen szép napocskás vidám napotok.


  Kukanap, akit érint!


  Kimicsinál?


  Vera Pannika megtaláltátok egymást?


  Joe neked minden jót az elfoglaltságodhoz, akármi is legyen az. Ha jól emlékszem annak idején már február végén szórták a paprika, paradicsom magot palántának. Vagy lehet később? Az Anyukám a konyhában a belső ablakpárkányon nevelgette őket balkonládába szórva a magot. Aztán jött a pikírozás. Ismeritek ezt a szót?


  Mandula, Te is mindíg tevékenykedsz, most éppen mit?


  Én jujjjgatok, de inkább csak magamban. Azért minden el van végezve, igaz kicsit lassabban. Van segítség.

 8. 2018. január 21. 16:3231560.

  Azt én sem szeretem, ha kritizálja valaki a főztömet. Az ember tényleg szívét lelkét beleteszi (a belevalókon kívül) akkor már ne szólogassák le. Főleg nem igaztalan dolgokkal.


  Elállt a hóesés, a párom már ment is, még a szomszédság elől is elkezdte eltakarítani. Azt mondja a fiatalok pont akkor jöttek a kutyasétáltatásból, amikor elkezdte előttük is hányni a havat. Azt mondja mindjárt a nyakába ugrott. Mondom a keresztlányom? De velem egyszerre mondja, hogy még szerencse, hogy nem nyalta képen. Akkor kezdtünk el nevetni, hogy én a keresztlányomra gondoltam, míg Ő a kutyáról beszélt.


  Igyekeztem kimozogni a derekamat, megfőztem a rizibizit csináltam paníros meg párizsias húst is. Szűzpecsenye volt, kaptam ám a dicséretet, meg a kézcsókokat. Ha nem is makulátlanra, de tisztává varázsoltam a konyhát. Rájöttem jobban járok, ha én főzöm a reggeli kávét, akkor nem úszunk benne. A kedvesem letette pihenni az ebédet, szoktam mondani az ebéd utáni alvásra, hogy kötődik a háj. Na az én páromra nagyon ráférne.


  Nasinak majd mandarin lesz. Tegnap elfelejtettem tusfürdőt venni, igaz lötyög még valamennyi a régi alján. De én más márkát szeretek. Ez Mikulás ajándék volt.


  Holnap van menőkéje, elromlott a saját GPS-e meg a kocsit is viszi szervízbe. Már megbíztam, hogy vegyen vöröslencsét, mert az üzlet útba esik. Áztatok be babot, csilis bab lesz holnap.


  Az öreg 16 éves cica nem került elő, már mindent elemlámpával végig kutattunk.

  előzmény:
  arirangarirang (31559)
  2018-01-21  13:51
 9. 2018. január 21. 13:5131559.

  Sziasztok!


  Pannika igazán szívesen bejelöllek, de nem tudom milyen néven vagy a FB-n. Most átállítottam pár dolgot, és ott a link is hozzám, mást nem tudok csinálni. Azért Klári, és a FB ellenesek is jó lenne ha elmentenétek, mert sose lehet tudni, amilyen ingatag az NLC.


  https://www.facebook.com/arirangarirang


   


  Jó nagy hó esett, de nagyon nedves és már potyog a fákról hatalmas darabokban, viszont egyre jobban esik valami nagyon apró.Maradt tegnapról egy csomó sült hús, nem, hogy összeugrott, hanem nem akart megsülni. Egész nap sütöttem, már becsomagoltam fóliába, a végén úgy tudtuk megenni, hogy felszeleteltem, és serpenyőben fedő alatt, klasszul megpirult. Rizibizi volt hozzá. A rizs tetejére beraktam 2 kis krumplit, hogy a mama ne rizst egyen, mert mindig a rizsre fogja , ha nehezen mennek a dolgai. De szépen kiválogattam neki pár szem répát, meg borsót, hogy egyen valami zöldséget is. Aztán hallom ám, hogy azt mondja apának, hogy odaadtam neki a tegnapi maradék borsót. Csilis bab volt előző nap, olyan mérges lettem, berobogtam a szobájába, kézzel belemarkoltam a borsókba, és kihoztam, na mondom most már nem maradékot eszik. Mélyhűtve vannak ezek, nem tudom azt hiszi most friss borsóból tudok főzni?


  Tegnap egész nap csak a cincogását lehetett hallani, mert itthon volt apa , és akkor nagyon rátesz egy lapáttal. Most hallgat,el ne kiabáljam,  mert ketten vagyunk. Megint kezelésbe kell vennem , mert egyre jobban ugráltatja apát.


  Annyi mindent kellene csinálni, erre az egyetlen szabad helyre lerakta a vejem a régi tv-nket, amit visszahozott. Annyira elment a kedvem mindentől, most hol fogunk enni? Na átrakodtak közben mindenki meg is eddelt, kivéve engem, mert nem vagyik még éhas. 2-re van beállítva a telefonom, elvileg akkor kéne ennem és a gyógyszert bevenni, de az már mndjárt itt van. Úgy nézem olvad egy kicsit, csak ne fagyjon le.


  sziasztok!


   


   

  előzmény:
  Pannika515 (31557)
  2018-01-21  09:28
 10. 2018. január 21. 10:3231558.

  Sziasztok jó reggelt. Ez már jó lesz délutánra.


  Bevallom, most kecmeregtem ki az ágyból. Szó szerint. persze az volt az első, hogy felcsatoltam a pótderekamat. Este vettem be fájdalomcsillapítót, pedig nagyon nem vagyok gyógyszerpárti.


  De lányok Ti tudjátok, ha az ember megnyavalyásodik, pillanatok alatt káosz lesz. Még valamilyen reklámba is benne van. Az innivaló elcsöpögtetve, a kávé szétlocsolva, a morzsák kergetőznek, asztalon földön. Én meg nem tehetek róla nem bírom. Lassan 10 centis lesz a hó, de füle botját nem mozgatja. Majd ellapátolja, ha eláll, mondja. Már megcsináltam volna, ha nem jujjjgatnák éppen.meg nem csinálja, lehet neki sem hajlik a dereka. Úgy vagyok vele, legyen elvégezve a munka, legyen rend, azután lehet pihenni. A madarak olyan műsort adnak, de annak a nézegetéséből nem lehet megélni. Jááááááájjjjjjjj Fájós vagyok, morgós vagyok. Remélem Ti jobb kedvűek vagytok.

 11. 2018. január 21. 09:2831557.

  Szép jó reggelt!


  Tegnap unokás nap volt. Már pénteken sütöttem sós rudat, tegnap meg habos tejes pitét. Imádták, mint mindent amit a


  mama készít.


  Itt is fehér a táj, tegnap gyönyörű napsütéses idő volt, el sem hiszem.


  Mehetek havat lapátolni, jó kis testmozgás lesz. A tujákat is meg kell söprögetni, mert súlyos rajtuk a hó. 


   


  Én is szoktam álmodni.  Amikor vezetni tanultam, állandóan azt álmodtam, hogy nem találom a féket, és nem tudok 


  megállni a kocsival. Aztán egy másik visszatérő álmom, hogy rossz emberek kergetnek ,és nem tudok futni, elszaladni.


  Elhagyom, ellopják a táskámat az összes iratokkal. Aztán mikor felébredek mondom, de jó, hogy csak álom volt.


   


  Vera! Be akartalak jelölni a facén, de nem ad lehetőséget a bejelölésre, ha neked igen az én oldalam, kérlek jelölj be. 


  Köszönöm!


   


  Na megyek megkeresem a hó alatt a járdát.  


   


  Őlellek benneteket!


   

  előzmény:
  Tete (31547)
  2018-01-20  18:27
 12. 2018. január 21. 09:0931556.

  Na látod, ez egészen máááás! Köszi!

  előzmény:
  Sheriff-2 (31554)
  2018-01-21  05:49
 13. 2018. január 21. 09:0831555.

  Jó reggelt!


  Jááááááááááááááááááááááj Te drága fokhagymapaprikafőzenestbstbstbmester! Honnan vetted el a kávét, amikor Klári még meg sem főzte? Én a sajátomat kortyolgatva megnyitottam ennek a műembernek a klipjét, bevallom nem néztem-hallgattam végig, mert egyszerűen a hideg kiráz tőle. Kerestem a hangját, de az sajnos valahova elgurult, vagy nem is volt. Nem tudom hogy irigyeljem, vagy sajnáljam azokat a fiatalokat, akik sírnak, örjöngenek az ilyen kis vacak figurákért. Fátylat rá.


  Viszont szép fehér lett a táj a gyerkőcök örömére.


  Klári elaludtál???

  előzmény:
  Sheriff-2 (31553)
  2018-01-21  05:20
 14. 2018. január 21. 05:2031553.

  Jó reggelt,


  Ma két kávét vettem el, ilyet ismeg olyat ismeg a Joe nemcsak "Joefőzenebonaszakértőpaprikatermesztőkedveskonyhafiúúú" , hanem ugye "sokfokhagymaduggatóis,is,is,is,is"


  Egy zenebona kávénként, akkor a mai "fizetés" két zenebona, ugyanattól az előadó(művész)-től.


  Óóóóóóóriási tömeget tudott ez a Jackson mozgatni.....


                1,.....Michael Jackson "Billie Jean" 30th Anniversary Madison Square Garden NY - YouTube


                       2,.......Michael Jackson - You Are Not Alone - Live Munich 1997 - Widescreen HD - YouTube


  hmmmmm ízlések/pofonok......

  előzmény:
  mandula2 (31551)
  2018-01-20  20:26
 15. 2018. január 20. 20:4531552.

  Verának a tegnap esti reklamálására gondoltam,(hsz. # 31540),erre válaszolva."Állandóan eltűntök, nem szeretem."


   

  előzmény:
  mandula2 (31551)
  2018-01-20  20:26
 16. 2018. január 20. 20:2631551.

  Jó estét!


  Kedves Joefőzenebonaszakértőpaprikatermesztőkedveskonyhafiúúú! Valószínűleg fogalomzavarban lehetsz, mert azt írtad, hogy "A közeljövőben nagyon foglalt leszek,én nem tudok rendszeresen írni."


  Úgy gondolod, hogy idáig rendszeresen írtál? Reggel gyere, idd meg a finom kávédat, azonban a belépő egy zenebona.


  A legjobbakat felétek!!


  Klári, kosmodisk! Ezt meg most egy kicsit hanyagold:   Csak szépen, lassan!


  Vera vettem édesburgonyát, majdnem egy kilós./hiába vártam hogy az enyém hozzon termést, még a zöldje is visszabújt!!/


  Férjnek nem mondom meg hogy ez az, mert múltkor leszólta, azt mondta hogy nagyon sárga, meg különben is, nem magyar étel, ő bizony... na ezért nem mondom meg, hogy mit fog enni.


  Ma a vacsorához betermeltem egy fél zacskónyi tépett salátát, a levét is megittam. Hú de finom volt. Jobban esett, mint a v.bor.


  Az esti kávé is a múlté. Még vagyok egy kicsit a gép előtt, aztán ki tudja hova, mit, miért? Reggelre lehet hogy betakar a hó. Azt nem szereti az elektr.kapu. Akkor viszont megoldott lesz az aznapi torna.


  Ne fessük az -öt a falra, jön az magától is.


  Fájdalommentes jó éjszakát Mindenkinek.

  előzmény:
  Sheriff-2 (31549)
  2018-01-20  19:19
 17. 2018. január 20. 19:3331550.

  A kislány nagyon tud, jó felvételei vannak. Az FB valamiért nekem sem szimpatikus.


  Majd jelentkezel amikor ráérsz, mi itt vagyunk, valószínűleg nem megyünk sehová. Maximum az enelcö tüntet el mindenkit. Gondolom a végleges cél az.

  előzmény:
  Sheriff-2 (31549)
  2018-01-20  19:19
 18. 2018. január 20. 19:1931549.

  Sziasztok Konyhalányok,


  Az F.B.-n én sem vagyok,nem is leszek, mert nem nekem való.Akinek tudni kell,az tudja hol élek,magasságom/súlyom/telefonszámom, stb...stb.....


  Verának van ötletem a fürdőszobával kapcsolatban,itt van a magyarázat.Amazing Florida home that has a river running through it | Daily Mail Online


  Tudom,tudom, nagy segítség vagyok ma.....amikor még mindkét oldalam összeadva voltam 36 éves,párszor fájt a hátam.Ha pihentem örökre fájt,de ha nagyon dolgoztam,akkor 20 perc alatt eltűnt,a magyarázatot nem tudom rá.Most az egyik oldalam 36,nagyon ritkán fáj,leginkább amikor túúúúúúúlzásba viszem a "hóhányást".


  A közeljövőben nagyon foglalt leszek,én nem tudok rendszeresen írni.


  Kávétok már van,bonának pedig valami nem nagyon ismert,de jó.(jóóóó lassssúúúúú)Joe Bonamassa with Beth Hart - I'll Take Care of You - YouTube


  Ez a kislány pedig nagyon tud dobolni.Sultans Of Swing (Dire Straits); drum cover by Sina - YouTube


           


  Aki nem tud jó lenni,annak az óvatosságot kell megpróbálni.

 19. 2018. január 20. 18:4031548.

  Állítólag reggelre lehet 10-12 centis hó a megyében. Délután esett pár percig, aztán sütött a nap, ki érti ezt? reggel jó húzós volt az idő.


  Nem főztem, össze-vissza ettünk. Azt hiszem most egy kicsit takarékra teszem magam tennivalóilag. Sajnos ennek a kórságnak az idő a gyógyszere. Szóval várom, hogy majd jobb legyen. Olvasok, netezek, filmezek, írogatok, ha lesz kinek. Lesz???????

 20. 2018. január 20. 18:2731547.

  Írtam, aztán huss, mire küldtem volna.


  Csak vásárolni mentünk ide egy közeli helyre. Hazaértünk, pakoltam ki, lehajoltam a szatyorhoz és úgy maradtam. Azóta jujjjgatok, nyögdécselek. Azonnal felvettem a pótderekamat, meg balzsam, de nem lett jobb.


  Én is hülyeségeket álmodok mostanában, reggel még tudtam aztán később már nem. Amikor a lelkem nincs a helyén akkor sokszor álmodok negatív dolgokat.


  Vera, ha Pannikával felveszitek a kapcsolatot, az én email címemet nyugodtan megadhatod, mert én nem használom a FB-t.

 21. 2018. január 20. 12:0231546.

  Sziasztok!


  Már éjfél után pár perccel elaludtam, pedig tegnap átaludtam a délutánt 1-7-ig. Fél négykor ki kellett menni, erre összetalálkoztam apával, társalogtunk, aztán nem bírtam visszaaludni. 8 előtt kimentem, de még nagy csönd volt, visszafeküdtem, aztán naná, akkor elaludtam 10-ig. De nem vagyok kipihenve egyáltalán. Két befejezetlen álmom is volt annyira akartam megálmodni az első végét, de nem bírtam visszaaludni, a másodikban a repülőm indult volna, és nem találtam ki az ajtókon, és elment nélkülem gondolom, mert csak bolyongtam folyosókon, üres szobákban, emberek mondták arra menjek, de ott sem volt semmi.


  Tulajdonképpen azért szeretek aludni, mert mindig jó, mozgalmas álmaim vannak, itt pótolva vagyok a napközbeni bezártságért.Megpróbálok 2 napra főzni, de ahogy a mai húsokat ismerem, úgy össze fog ugrani, hogy a fél fogunkra sem lesz elég.


  Holnap jön a vejem segédkezni apának rámolni, neki legalábbis elrakok a husiból, ne akkor kelljen ugrálni, mikor már menni akar. Így sem biztos, hogy eszik, mert a kedves felesége főz, de ha kedvére való van, akkor azért inkább 2x ebédel.


  Szép napos időt, most veszem észre, hogy még a sötétítőt sem húztam el.


  Sziasztok!

  előzmény:
  mandula2 (31545)
  2018-01-20  11:12
 22. 2018. január 20. 11:1231545.

  Jó reggelt!


  Ide vele! Köszönöm, ez tényleg finom volt.


  Hajnal óta félóránként felébredtem, na mi lett a vége? Az ötödik ébredés után úgy  elaludtam, mint a bunda. Azt mondják, jön a hó. Mondjuk...érzem. Klári hova lesz a menőke? meddig marad? Vera nyugis volt az éjszaka? Pannika felvetted a fonalat Verával?  Az előbb átsuhanva a nappalin, ebben a szép napsütésben láttam újabb pókhálókat. Ezek nagyon szorgalmasak! Felkurblizom magam, aztán tisztaságot varázsolok. Csak előtte még ezt, meg azt, meg minden mást /is/ meg kell csinálni.


  Szép napot mindenkinek.

  előzmény:
  Tete (31544)
  2018-01-20  07:04
 23. 2018. január 20. 07:0431544.

  Sziasztok, jó reggelt.


  Legelőször az éltető nedü.  


  kitalálta, most kell menni menőkézni, akkor most kell menni menőkézni.

1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek