Ez van karácsony

Betalált Zsolt megható kezdeményezése

Csemetefákat ültet, majd örökbe adja őket a lelkes kertész. Eddig 25 fát fogadtak örökbe Cserkeszőlőn, melyeket karácsony előtt 3 és fél héttel ültettek el a lakosok Zsolt segítségével.

Zöldítik Cserkeszőlőt. Egy helyi erdész csemetefákat ajánlott fel a lakosoknak, melyeket az ő segítségével ültethetnek el – írja a szoljon.hu. Molnár Zsolt a csemetefáihoz a makkokat és a magokat maga gyűjtötte a parkokból, de volt olyan is, hogy óvodásokat és napközis diákokat kért meg erre a feladatra. Cserébe kaptak egy nagy vödör nápolyit.

 „Ezeket a magokat aztán saját portámon ültettem el és gondoztam idáig. Most, hogy már háromévesek lettek, szeretném a fákat örökbe adni a lakosoknak, akik kilencféle fa közül választhatnak” – árulta el.

Képünk illusztráció

Eddig 25 fát fogadtak örökbe, melyeket a helyiek Zsolt segítségével ültettek el. Vitte a földfúróját, így az ásással sem volt gondjuk a lakosoknak. A lelkes erdész a későbbiekben egy internetes közösségi oldalon figyelmezteti a lakosokat a fagondozás aktuális teendőire, így akarja rászoktatni őket – a felelős állattartáshoz hasonlóan – a felelős növénygondozásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top