Aktuális

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek! (X)

Szeptember 30-ig még bárki csatlakozhat a Procter&Gamble és az ALDI közös jótékonysági programjához

Még tart a Procter&Gamble és az ALDI Zöldebb iskolát! elnevezésű közös országos jótékonysági programja, melynek célja, hogy egy, a vásárlók által kiválasztott magyar iskolát környezetbarátabbá tegyék. A programhoz bárki csatlakozhat, ha vásárol egy bármilyen P&G terméket az ország valamely ALDI üzletében, valamint regisztrál a program weboldalán. A nyertes iskola 3,5 millió forint értékű támogatást kap az iskola környezetbarát felújítására, zöldítésére.

Egy átlagos általános iskolás gyermek szabadidejének legalább a felét, minimum napi 6–8 órát tölt az iskolában, ahol nemcsak a pedagógusok és a barátok, de maga a környezet is fontos befolyással van gondolkodására, érzelmeire, fejlődésére. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy benyomások érik, milyen értékeket sajátít el ez idő alatt.

A P&G és az ALDI mindezt szem előtt tartva augusztus 19-én elindította Zöldebb iskolát! nevű közös, jótékonysági programját. A 6 hétig tartó kampány célja, hogy a résztvevők által kiválasztott nyertes iskolát vagy annak udvarát, játszóterét zöldebbé, környezetbarátabbá tegyék, és ezáltal hozzájáruljanak a gyerekek zöldre való neveléséhez. A részvételhez mindössze egy P&G termék (Ariel, Lenor, Jar, Old Spice, Pampers, Head&Shoulders, Gillette, Always vagy Blend-a-med) bármely ALDI üzletben történő vásárlása, és a program weboldalán (www.zoldebbiskolat.hu) való regisztráció szükséges. Az augusztus 19. és szeptember 30. között zajló program nyertes iskolája 3,5 millió forint értékű támogatást kap az iskola zöldebbé tételére.


„A P&G-nél nap mint nap azon dolgozunk, hogyan érhetünk el pozitív változásokat, hogyan ösztönözhetjük termékeinken, dolgozóinkon és gyárainkon keresztül vásárlóinkat a felelősségteljes fogyasztásra. – mondta Justyna Rymkiewicz, a P&G kommunikációs menedzsere. – A Zöldebb iskolát! országos programunk jelentős lépcsője hosszútávú céljaink megvalósításának, és büszkék vagyunk, hogy márkáink segítségével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egy iskola diákjai zöldebb környezetben nőjenek fel.”

A jótékonysági program mellé állt Görög Zita, aki maga is elhivatott környezetvédő és felelősen gondolkodó édesanya.

„Nagyon örülök, hogy gyermekeink környezettudatos szemléletet tanulnak. Sok a teendő, ezért örömmel csatlakozom minden olyan kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően élhetőbbé válhat a világunk, így most a P&G és az ALDI programjához is, hiszen segítségükkel egy újabb iskola diákjai teremthetnek maguknak zöldebb környezetet.”

„Az ALDI számára a felelősségvállalás azt jelenti, hogy képességeinkkel és erőforrásainkkal pozitívan járulunk hozzá a társadalomhoz – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország ügyvezető igazgatója. – Kiemelten fontosnak tartjuk a társadalom fenntartható fejlődésének támogatását, legyen szó akár napelemek telepítéséről az ALDI üzletekre, a működésükből származó károsanyag-kibocsátás csökkentéséről vagy zöld energia használatáról az ALDI létesítményeiben.”


A játék menete és a program részletei:
www.zoldebbiskolat.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top