nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Veszélyes étrend-kiegészítők: itt a lista

Veszélyes étrend-kiegészítők: itt a lista

Az interneten megrendelhető veszélyes étrend-kiegészítőkre hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A spanyol gyógyszerhatóság gyorsriasztásában arról értesítette az ÁNTSZ-t, hogy egyes gyógyszernek nem minősülő készítmények forgalmazása alkalmas lehet a fogyasztók megtévesztésére.
A készítmények szibutramin, valamint metokarbamol, dexametazon és diclofenac gyógyszerhatóanyagokat tartalmaznak, ezek azonban nem szerepelnek a készítmények címkéjén és tájékoztatójukban.

Veszélyes étrend-kiegészítők: itt a lista

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet tájékoztatása alapján a jelzett készítményeket Magyarországon nem jelentették be étrend-kiegészítőként. Ezek viszont az interneten keresztül is megrendelhetők, ezért az ÁNTSZ felhívja a figyelmet arra, hogy a gyógyszernek nem minősülő készítmények gyógyszerhatóanyagot nem tartalmazhatnak, jelenlegi összetételükkel veszélyeztethetik az egészséget.

Az ÁNTSZ a lakosság egészségének védelme érdekében azt kéri, hogy amennyiben a nevezett készítmények forgalmazását észlelik, jelezzék az illetékes fővárosi, illetve megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveinek.

Íme a lista: nézd át, mielőtt vásárolsz!

Megosztás Facebookon