Aktuális

Szenvedélyes szerelem Szegeden (X)

Ha számodra is mindig komoly fejtörést okoznak a karácsonyi ajándékok, íme, egy tipp, amely garantált siker lesz: ajándékozz egy szerelmes nyári éjszakát! A Szegedi Szabadtéri Játékok évről évre egyre színesebb repertoárral büszkélkedhet, jövő nyáron pedig folytatódik a shakespeare-i sikersorozat. 2018 nyarán az angol mester leghíresebb love storyját, a Rómeó és Júliát tűzi műsorra a fesztivál.


Szeged neve mára már összeforrt a nyári Szabadtéri Játékokkal. A gyönyörű város mesebeli Dóm tere ad helyszínt minden évben a színházi előadásoknak, ahová június 29. és augusztus 19. között mindenképpen érdemes ellátogatni, hiszen igazi fesztiválhangulat várja az ideérkezőket. Az előadások mellett számos kiállítás és kulturális program nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra.

Főszerepben a szerelem

2018 júliusában a legjobb prózai színészekkel könnyezhetjük meg a „baljós csillagzat alatt született szerelmesek” történetét, amely a világ egyik, ha nem legismertebb szerelmi sztorija. Shakespeare Rómeó és Júliája az itáliai Veronában játszódik. A két ellenséges család gyermekei között szövődő, végzetes szerelem meghódított már számtalan művészeti ágat, és a magyar színpadokon is sokszor láthatta már a közönség, ezúttal a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és rendező, Hegedűs D. Géza álmodja színpadra a történetet.

A rendezőnek mindig is fontos volt Szeged, hiszen számtalan sikeres előadás és számára is kedves szerep köti őt ide. Szereti a város fiatalos lendületét, a kanyargó Tisza zabolátlan erejét és a csodás épületeket. Méltó környezete lesz ez egy felemelő darabnak, amelynek legfontosabb üzenete a szerelem ereje lesz, amely egész életünket áthatja.

Ha még nem találtad meg a tökéletes ajándékot annak, aki igazán kedves a szívednek, lepd meg őt karácsonykor egy felejthetetlen színházélménnyel, és ünnepeljétek együtt a szerelmet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top