Aktuális

Ölelj meg, és megmondom, ki vagy!

Az ölelés az érzelmek kifejezésének egyik legszebb formája, már csak azért is, mert segítségével könnyedén éreztethetjük barátainkkal és ismerőseinkkel a velük ápolt kapcsolat mélységét. Nem véletlen oly népszerű a kifejezés sem: egy ölelés többet mond minden szónál. Anélkül, hogy megpróbálnánk rácáfolni, ássunk kicsit mélyebbre, és térképezzük fel az ölelések világát, hisz az még rengeteg olyan titkot rejt, melyre talán sosem gondoltunk volna.

Baráti ölelés:
Aki így öleli át cimboráját, végtelenül nyitott és őszinte ember. Nem fél kimutatni érzelmeit, fontos számára a barátság, és ezt szereti éreztetni is. Jó érzés a közelükben lenni, hisz bármikor számíthatunk rájuk.

Medveölelés:
Talán nem is kell részletezni, hogy egy medve módjára ölelő ember a legtöbbször valóságos óriás, akinek a szíve is hatalmas. Ha ilyen emberekkel veszed körül magad, garantáltan bővelkedni fogsz a pozitív energiákban, bár könnyen lehet, hogy számolnod kell néhány csontropogtató pillanattal is.

Udvarias ölelés:
Egy ilyen ölelés sokkal inkább a mondanivalóban bővelkedik, semmint külsőségekben. Aki így öleli meg a másikat, talán kissé félénk, vagy túlságosan is udvarias, ez viszont semmiképp nem jelenti, hogy a benne lakozó érzések ne lennének mélyek és végtelenül őszinték.

Ölelő szorítás:
Gyakran helyzetfüggő, ám sok esetben személyiségtípusokhoz is erősen köthető ölelés. Igazi vezéregyéniségekhez méltó gesztus, mellyel úgy ösztönözhetünk másokat, hogy közben a feléjük áradó szimpátiánkat sem rejtjük véka alá.

Ölelj meg, és megmondom, ki vagy!

Vállra hajtott fej:
Aki az ölelés során a másik vállára hajtja a fejét, romantikus lélek, akinek szüksége van rá, hogy vigyázzanak rá. Az ilyen személynek lételeme gyengédség, ezt pedig érezteti is környezetével. Szeret mások közelében lenni, és könnyen rátalál azokra, akik mellett biztonságban érzi magát.

Villámölelés:
A villámölelő folyton rohan valahová, állandó sietsége ellenére viszont nem feledkezett meg a számára fontos emberekről. Ha ismerünk ilyen személyt, semmiképp ne nehezteljünk rá a rohamtempó miatt: bár ölelése csak egy pillanatig tart, abban benne van minden, amit szeretne átadni nekünk.

Egy őszinte gesztussal számtalan módon fejezhetjük ki érzelmeinket, ráadásul mindez személyiségenként is változik. Mielőtt azonban elvesznénk az ölelések labirintusában, jusson eszünkbe, hogy milliárdnyi jelentése és fajtája mellett egy ölelés örök üzenete mindig a gyengédség marad. Erre gondoljunk, mikor az utcán szembejövő fiatalember ingyen öleléseket osztogat, mikor ölelkező plüssmacikat látunk egy kirakatban, vagy amikor boldog mosolyra fakaszt bennünket a puha piskóta ölelésébe ágyazott Milka Cake & Choc!

Merjünk mi is gyengédek lenni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top