Aktuális

Ki tudod-e mondani magadról, hogy “jó nő vagyok”?

Egy barátnői beszélgetés során merült fel a kérdés, ami elsőre felszínesnek tűnhet, de valójában igen komoly kapcsolatban van az önbizalmunkkal. Nőként milyennek látjuk, és vajon értékeljük-e magunkat? Be tudjuk-e fogadni a külvilágból érkező bókokat, elismeréseket? Te ki tudod-e mondani magadról, hogy jó nő vagyok?

Az eredeti kérdésben volt egy minősítő jelző is, tehát lehet ezt még cifrázni, de elsőre már ez a kérdés is sok mindent elmond arról, hogy hogyan állunk önbizalom ügyében. Mert a válasz az volt rá, hogy “Ja, ezt azért még nem!”. És közben pedig nem értjük, miért is vannak megakadásaink párkapcsolati kérdésekben. Előfordul, hogy csak egy ártatlan megjegyzést tesz ránk a párunk, amit mi olyannak érzékelünk, mintha belénk döfte volna a legélesebb tőrt, annyira fáj. Pedig sok esetben tényleg csak egy ártatlan megjegyzésről van szó, ami egyszerűen egy gyenge pontunkon érint meg minket.

Mi kellene ahhoz, hogy ki tudd mondani magadról azt, hogy “jó vagyok”? Igazából “csak annyi”, hogy elhidd. “De hiszen nekem ezt még sohasem mondták” – mondhatnád magadnak. A kérdés csak az, te magad mondtad-e már magadnak? Mit és kit látsz, amikor a tükörbe nézel? A hibáinkat olyan könnyen meglátjuk, de meglátjuk-e vajon a saját értékeinket? És most nem feltétlenül csak a lelki értékekre gondolok. A testi értékekre is.

Valahogy azt látom, hogy különösen a spirituális-ezoterikus körökben túl lett misztifikálva a lelki sík, a testi ellenében. Pedig nincs alá- és fölérendeltség a kettő között, hanem a kettő egymás mellett, egymással teljesen egyenrangúságban létezik. Test nélkül a lélek nem tudna kiteljesedni, és lélek nélkül a test is csak egy darab hús lenne. Nézz hát a tükörbe, és sorolj fel legalább négy-öt olyan dolgot, amit szeretsz a testeden.

Ki tudod-e mondani magadról, hogy

Azzal, hogy ezt megteszed, megnyitod magadat a külvilágból érkező elismerések befogadásának is, így a bókok már nem pattannak vissza a védelemre felállított falaidról, hanem pozitív módon hatnak az önbizalmadra és a magabiztosságodra. Minden nő jó nő a maga nemében, mindenkiben ott a szépség, aminek az elismerésére bármikor lehetőségünk nyílik.

Mit jelent számodra jó nőnek lenni? Mennyiben változna meg az életed, ha mától úgy élnél, hogy igen, én jó nő vagyok! Milyen ruhákba járnál, milyen ételeket ennél, mivel töltenéd a szabadidődet, egyáltalán megengeded-e magadnak azt, hogy legyen szabadidőd, és azt kicsit magaddal töltsd?

Ugyanúgy, ahogy a testnek szüksége van edzésre, hogy formába jöjjön, a lelkünk önbizalmát is erősíti, ha elismerésekkel edződnek. Kezdd el most, még ma, és figyeld magad. Néhány hét, hónap eltelte után vajon miben változik meg az életed? Lehet, hogy teljesen kicserélődsz? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top