Aktuális

Ezért utálom a nagymosást!

Hatalmas szennyes kupacok, végeláthatatlan mosóprogramok, stratégia készítés a teregetéshez, és állandó pára. Ha ismerős a helyzet, ne aggódj, nem vagy egyedül, mi sem szeretjük a nagymosást!

 

Vannak olyan házimunkák, amelyek egyöntetűen a közutálatra tárgyai, mint amilyen a mosogatás, a porszívózás vagy az a bizonyos nagymosás. Öt ok, amiért a hátunk közepére sem kívánjuk a nagymosást!

Mosni senki sem szeret

Most őszintén… van bárki, aki szeret mosni?

Szennyes válogatása

Az egyik legkényesebb kérdéskör a mit mivel mossunk. Mi nem csak hallomásból ismerjük a mosás előtt még fehér, majd a gépből kipakolva rózsaszín színben pompázó alsóneműket egy bennfelejtett piros bugyinak köszönhetően. Akármennyire figyelünk, a nagy számok törvénye alapján egyszer bekerül egy-egy olyan ruhadarab a többi közé, amelynek nem kellene, és önjelölt Picassóvá válunk.

Teregetés

Megértjük, ha azt mondod, hogy számodra a teregetés is a legutálatosabb tevékenységek közé tartozik. Egész egyszerűen macerás kipakolni a gépet, szétválogatni, hogy mit hova teregessünk, és persze a legtöbbször egyáltalán nincs annyi hely, hogy mindent szépen ki tudjunk teregetni, így végül minden ruhadarab egymás hegyén-hátán küzd a végeláthatatlan száradással.

Várnod kell a program végére

Ha tudod, hogy annyi ruhád, ágyneműd gyűlt össze, hogy szinte egész nap mosnod kell, szinte ki sem mozdulhatsz a lakásból, ami, lássuk be, igen frusztráló tud lenni. Az egyik mosást követi a másik, ráadásul a nagyobb daraboktól már mozdulni sem lehet a lakásban, pedig te legszívesebben menekülőre fognád. Ha van a közeledben önkiszolgáló mosoda, ne gondolkozz, menj le, és 1 programmal 10-15 kg ruhát is kimoshatsz, aztán meg is száríthatsz a szárítógépben, miközben elintézheted a bevásárlást, vagy kávézhatsz is egyet a barátnőiddel.

Pára

Ugyan a levegő párásítása fontos, különösen télen, de a nagymosások utáni állapotokat senki nem favorizálja. Amikor a sok száradó ruhától úgy érzed magad, mintha egy öblítőillatú madárházban lennél, és folyton szellőztetned kell, hogy egy kis oxigénhez juss, biztosak vagyunk benne, hogy ez a klíma nem álmaid netovábbja.

Gyűrődés

A legideálisabb az lenne, ha mosáskor csak a gombot kellene megnyomnunk, és a folyamat végén tiszta, száraz ruhákat vehetnénk ki a gépből. Persze erre is van megoldás, ha van szárítógéped, vagy van a közeledben önkiszolgáló mosoda, de ha csak a stratégiai énedre számíthatsz, akkor már nem olyan fényes a helyzet. A nagymosás végén rendszerint konstatálod, hogy most sem fogod megúszni a másik utált házimunkát, a vasalást, mert a helyhiány miatt csak úgy tudtál kiteregetni, hogy még véletlen se legyenek gyűrődésmentesek a ruhák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top