Aktuális

Már mobillal is fizethetnek az MKB ügyfelei – ráadásul most az első ötezer új ügyfél 5000 Ft jóváírást is kap új bankszámláján online számlanyitás és azonnali kártyavirtualizáció esetén (X)

Kártyavirtualizáció? Elég futurisztikusan hangzik, de valójában a kifejezés felhasználói oldalról csak annyit takar, hogy bepötyögjük a kártyaadatainkat a bank applikációjába, ami utána pénztárcánk helyett is mobiltárcánk lesz, és a továbbiakban az sem jelent már gondot, ha esetleg a kocsiban felejtjük a táskánkat (benne a tárcánkkal), mert kényelmesen, gyorsan és biztonságosan fizethetünk a mobilunkkal is!

Nem csupán kényelmes és gyors, de az ünnepek után is kifejezetten hasznos, ha új ügyfélként az interneten keresztül nyitunk most számlát az MKB Banknál. Új bankszámlánkra ugyanis 5000 forint jóváírást kapunk a pénzintézettől, ha egyúttal le is töltjük az MKB PAY alkalmazást, és virtualizáljuk benne a fizikai valójában még el sem készült bankkártyánkat. Ezt akár már aznap el is költhetjük, NFC képes, androidos okostelefonunk segítségével bármely erre alkalmas terminálnál. 

A mobiltelefonnal történő fizetés rövidesen ugyanolyan elterjedt és hétköznapi dolog lesz az életünkben, mint amilyen ma az érintős bankkártyák használata, sőt ez a megoldás néhány éven belül akár teljesen háttérbe is szoríthatja hagyományos plasztikkártyákat. Az NFC-képes telefonok tehát valószínűleg hamarosan egyben pénztárcaként is szolgálnak majd a legtöbb ember kezében, még kényelmesebbé és gyorsabbá téve a mindennapos bevásárlásokat.

Bankkártyánkat már nem is kell magunknál tartanunk

Bankkártyánkat már nem is kell magunknál tartanunk

A hazai pénzintézetek közül másodikként, az MKB Bank is lehetővé tette ügyfelei számára, hogy a mobiltelefonjaikat használhassák fizetéskor bármely PayPass-elfogadóhelyen, vagyis közel 94 ezer kasszánál. A szolgáltatással biztonságosan, gyorsan és kényelmesen intézhetők a vásárlások anélkül, hogy bankkártyát kellene magunknál tartani.

Ahhoz, hogy a kényelmi szolgáltatással élhessünk, mindössze egy NFC-képes androidos mobiltelefonra van szükségünk, amelyre letöltjük az ingyenes MKB Pay alkalmazást, valamint szükségünk lesz egy MKB-bankszámlára is a hozzá tartozó Mastercard betéti kártyával. Ez utóbbi valójában nem is elengedhetetlen feltétel, hiszen ha új számlát nyitunk az MBK Banknál, akkor a pénzintézet egy virtuális kártyát bocsát a rendelkezésünkre, amelynek adatait használva akár már a számlanyitás napján vásárolhatunk mobiltelefonunkkal egyetlen érintéssel.

Amennyiben már van MKB által kibocsátott Mastercard bankkártyánk, akkor ezt virtualizálhatjuk az MKB Pay alkalmazás segítségével. Akár internetes kapcsolat nélkül is fizethetünk – egymást követően max. 10 alkalommal –mobilunk segítségével. Egy-egy bankkártya virtuális változatát akár 3 különböző telefonon is használhatjuk, így bármelyik készülékünk is van nálunk, használni tudjuk majd a bankkártyánkat, és a kasszánál nem ér minket meglepetés.

A cikket az MKB Bank támogatta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top