Aktuális

Mennyei ízek: ezzel a desszerttel újítsd meg a karácsonyi menüdet! (X)

Egyre hűvösebb van, lassan közeledik a tél és vele együtt a legszebb ünnepünk is. Hihetetlen, de itt kopogtat a karácsony, és az egyre erőtlenebb napsütésben sétálva a kirakatok ablakain át megcsillannak az első ünnepi díszek is. A készülődés, a várakozás talán minden évben a legcsodásabb időszak.

Ünnepi fények, ízek, illatok. A gyertya sejtelmes lángja, a pattogó tűz a kandallóban, a fenyőfa friss „zöld” illata, a ropogósra sült húsok és az ínycsiklandó sütemények édes felhője – ilyennek képzeljük a karácsonyt. Lehetőségeinkhez mérten persze meg is valósítunk mindent, amivel a családunknak örömet szerezhetünk. Egy-egy ünnepet ezért mindig megelőznek az előkészületek, a vásárlás, a tervezés.

Az ajándékok mellett a legnagyobb hangsúlyt természetesen az ünnepi ételek, a különleges finomságok kapják. Ugye te is érzed, ahogy a szádban olvad az omlós sütemény és a selymes csokoládé, vagy ahogy éppen kettéroppan egy szem mogyoró?
Tagadhatatlan, hogy a karácsony a sütemények ünnepe is. A desszertet a csodás vacsora után úgy várja mindenki, mint az ajándékbontást a karácsonyfa alatt.

A legtöbb háziasszony ilyenkor napokon át süt-főz, hogy minden napra jusson valami igazán mennyei az asztalra. Én is általában 5-8 féle sütivel készülök. Nálunk az örök sláger természetesen a csokoládé. Minden jöhet, ami csokis. Na, nem akármilyen csokoládé, mert ilyenkor csak a legfinomabbat választjuk, és nálunk ez a Milka csokoládé. Gondolom, többen is így vagyunk vele, hiszen ez az a tradicionális tejcsokoládé a világ egyik legkedveltebb csokoládéja. Utánozhatatlan krémessége, lágy íze éppoly csodássá teszi a forró csokit, mint bármelyik süteményt, és hát mindig jut egy-két kocka a szánkba is. Imádjuk a Milkát, mert mindig követi a trendeket, és újabbnál újabb, finomabbnál finomabb édességekkel lep meg bennünket.

Sütemények, kekszek, puha édes, csokis finomságok, amely csodákat a CSM Bakery cukrászai öntik formába. Az idén azonban még jobban oda vagyok a Milka és a CSM Bakery együttműködéséért! Két olyan finomsággal is megleptek, amelyek igazán illenek az idei karácsonyi menüsoromba.

 Te láttad már a Milka Donutot? Már a látványa is varázslatos. Puha, lágy, aranybarna tészta Milka alpesi csokival bevonva és csokidarabokkal díszítve. Fánkot biztosan nem sütnék, mert nem könnyű feladat, és bizony, időigényes is, és hát valljuk be, dounatot, vagyis ezt az amerikai fánkot nem is nagyon tudjuk otthon elkészíteni. Az én családom pedig, tudom, hogy nagyon örülne, ha a bejgli mellett még egy kis fánk is lenne az asztalon. Nem csak ínycsiklandóan finom, hanem még szép is, ami legalább olyan fontos az ünnepi asztalnál.

Éppen ezért a másik csodás sütemény is ott lesz a desszertek között. Milka Muffin! Imádjuk, de ennyire szépet, mint amivel most megleptek, tuti nem tudnék sütni. Mivel eddig is milkás muffint sütöttem mindig, most inkább az eredetit választom. Mert isteni és gyönyörű. A tésztája hihetetlenül omlós, az illata varázslatos, és benne a lágy alpesi csokidarabok…hm…mindez bevonva csokival…máris megkívántam.

Az én ünnepi asztalom az idén még frissebb, még egyedibb lesz. Úgy döntöttem lila, ezüst és fehér színben pompázik majd minden. Ez a szín fog dominálni a karácsonyfánk csillogó díszein, az ünnepi terítéken, és azt hiszem, a desszertek is passzolni fognak ehhez a család legnagyobb örömére.

 

Már az egész készülődés is örömmel tölt el. Megvettem a lila szalvétákat, és a díszeket is átválogattam. Azért „lila piskóták” is vannak bekészítve, hogy a gyerekekkel való közös készülődés még édesebb, még örömtelibb legyen. Hihetetlen, hogy mire képes csak egy falat belőle. A család minden tagja rávehető a segítségre.A menüt is megújítom. Borleves lesz habgaluskával, ínycsiklandó pulykasült, lazaccsónak, köretnek pedig találnom kell még valami újdonságot. Azért még bőven van időm, így ráérek még átgondolni.

Szerencsére az idén kicsit kevesebbet kell sütni, mondjuk bejglit biztosan, de a különlegességekért inkább elsétálok a SPAR, az INTERSPAR vagy az AUCHAN valamelyik üzletébe, megveszem a Milka Donut- és a Milka Muffin-adagunkat, az így nyert időt pedig a családdal fogom tölteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top