Aktuális
Szponzorált tartalom

4 dolog, amit nem tudtál a kávéról (x)

Csökkenti a gyulladásokat

A kávé tele van fontos antioxidánsokkal, nagyon jó hasznát veheted így például egy koffeines krémnek a szemkörnyéki duzzanatok csökkentésében és a sötét karikák eltüntetésében, de a leégett, irritált bőrt is nyugtatja. Persze sokkal jobban jársz, ha tavasztól ősz végéig nagyobb figyelmet fordítasz a napvédelemre, és eleve megelőzöd bőröd károsodását.

Ha odafigyelsz, nem hizlal

Azt gondolod, a cukor a ludas? Sokkal fontosabb összefüggésre szeretnénk felhívni a figyelmedet! A reggeli ébredés után elkezd emelkedni a kortizolszinted, ez biztosítja, hogy ébernek és frissnek érezd magad, de ami még fontosabb, riadóztatja a májadat, amely elkezdi napi teendőit, ennek következménye hétköznapi nyelven az éhségérzet. Viszont ha nem eszel, hanem elintézed az egészet egy gyors kávéval, lőttek az egésznek. A koffein ugyanis stimulálja a kortizolt, ami által folyamatosan éhes és még éhesebb leszel. Innen pedig már egyenes az út a túlevéshez és az étkezések közötti nassoláshoz.

A kávézaccot sokféleképpen használhatod

Miután megfőzted kedvenc Bravos Espresso kávédat, ne dobd ki a zaccot sem! Adj 1-2 evőkanállal a virágföldhöz, számos hasznos tápanyaghoz juttatva ezzel virágaidat. Szüntesd meg vele a szagokat a hűtődben, hamutartóban, vagy dörzsöld be a kezedet a zaccal fokhagymapucolás után! Piknikezni indulsz? Érdemes magaddal vinni kávézaccot, mert szagsemlegesítő hatása elveszi a növények illatát, így nem fognak zavarni a hangyák, méhek, legyek.

A kávéfolt eltüntetése nem nagy ördöngösség

Méregdrága folteltávolítók helyett vesd be házi praktikáinkat a kávéfolt eltávolítására! Az ecet a legnagyobb csodaszer, mosás előtt áztasd rövid ideig langyos ecetes vízbe a ruháidat! Jó szolgálatot tesz a sör, valamint az ásványvíz-szódabikarbóna masszája is, bedörzsölés után csak hagyd őket hatni fél órán át, majd mosd ki az anyagot!

Még több kávés érdekességért, tippért, videós útmutatásért látogass el a www.ineedcoffee.hu oldalra!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top