Aktuális

Borzasztóan megugrott a panelek ára

Egyetlen év alatt közel harmadával nőtt a panellakások ára Budapesten, Budán átlagosan 565 ezer forintba, de Pesten is több mint félmillióba kerül egy négyzetméter.

Egyetlen év alatt újfent csaknem harmadával drágultak a panellakások Budapesten – írja a Magyar Nemzet híre alapján az Index.

Fotó: MTVA / Jászai Csaba

A Duna House értékesítési adatai szerint idén az év első negyedében Budán átlagosan 565 ezer forint, de a pesti városrészekben is több mint félmillió volt a panelek átlagos négyzetméterára. A drágulás igen számottevő: 2018 első három hónapjában Budán 435 ezer, Pesten 379 ezer forintba került átlagosan a panelek négyzetmétere.

A vidéki nagyvárosokban is hasonló a helyzet. A DH adatai szerint például a keleti országrészben csaknem 40 százalékkal nőtt a panelek ára, a 300 ezer forintot meghaladó négyzetméterárak nemrég még Budapestre voltak jellemzők.

A szakértők szerint egyelőre nem is várható árcsökkenés: amíg felfutóban van az ingatlanpiac, addig a házgyári lakások ára is tovább emelkedik majd. Ráadásul a csok mellé júliustól már használt lakásra is felvehető támogatott hitelnek várhatóan a panelpiacon is jelentős hatása lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top