Aktuális

Sorfalat álltak az orvosok a 22 hónapos kislány tiszteletére

A kis Coralynn halálával három ember életét mentette meg. Köztük két csecsemőét.
coralynn szervátültetés megható videó

Egy nappal azután, hogy az orvosok megállapították, hogy a 22 hónapos kislánynál egy súlyos vírusfertőzés szövődményeként beállt az agyhalál, Coralynn Sobolik gyászoló szülei úgy döntöttek, felajánlják kislányuk szerveit átültetésre. „Szerették volna, ha a lányuk halála nem értelmetlen. Ha máshogy nem is, így segít másokon” – idézi a news.com.au ausztrál hírportál a Coralynnt kezelő amerikai orvosok egyikét.

A szakember az esettel kapcsolatban elmondta, Coralynnt egy parainfluenzának nevezett vírusegyüttes támadta meg, ami többek között szívelégtelenséget és légzésleállást okozott. „Coralynn szíve háromszor állt le, mielőtt visszafordíthatatlan mértékben károsodott volna az agyműködése” – tette hozzá.

Miután a szülők az átültetés mellett döntöttek, a kislányt kezelő orvosok és ápolók díszsorfalat álltak a rochester Mayo Klinika azon kórházi folyosóján, amin Coralynnt a műtőbe tolták. A megható pillanatról az egyik dolgozó még egy videót is készített.

„Coralynn orvosai fantasztikusak voltak. Minden tőlük telhetőt megtettek a lányunk életéért. Úgy kezelték őt, mintha a saját családtagjuk lett volna” – mondta a kislány édesanyja, Meagan, majd hozzátette, hálás azért, hogy lánya emléke tovább élhet abban a három emberben, akik neki köszönhetik az életüket.

Nyitókép: Facebook / Coralynn’s Angels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top