Aktuális

Nyugdíjaskrimi: egy 102 éves asszonyt vádolnak 92 éves szomszédja megölésével

Mintha csak egy klasszikus Poirot- vagy Mrs. Marple-regény elevenedett volna meg egy nyugdíjasotthonban.

A Franciaország északi részén fekvő Chézy-sur-Marne-ban található idősek otthonában borzolta fel a kedélyeket egy különös eset, amelyről a közeli Soissons bírósága adott ki közleményt.

Az eset még múlt szombaton történt, amikor az egyik ápoló nem sokkal éjfél után az egyik szobában az ott lakó 92 éves asszony élettelen testére bukkant.

A bírósági tájékoztatás szerint a nő arca láthatóan duzzadt volt, a boncolás pedig kimutatta, hogy halálát az okozta, hogy valaki többször fejbe verte, és fojtogatta.

Az ápoló ezután körbekérdezett a szomszédos szobákban. Az egyik szoba lakója, egy 102 éves asszony kissé zavarodott, illetve feldúlt állapotban csak annyit mondott az ápolónak: „Azt hiszem, megöltem valakit.” Az idős nőt ezután először a közeli kórházba, majd egy pszichiátriai intézetbe szállították.

Az AFP hírügynökség értesülései szerint a francia rendőrség „fizikai állapota miatt sebezhető személy ellen elkövetett szándékos gyilkosság” ügyében kezdett nyomozni.

Frederic Tinh ügyész szintén az AFP-nek nyilatkozva elmondta, hogy a gyanúsított először pszichológiai vizsgálaton fog átesni, hogy megállapítsák, felelőssé tehető-e szomszédja haláláért.

Tinh hozzátette, a rendőrség egyelőre még nem tudta kihallgatni a 102 éves gyanúsítottat.

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top