Aktuális

Meghalt Udvardy Anna, az Oscar-díjas „Mindenki” producere

Fia jelentette be, hogy édesanyja elvesztette a küzdelmet a rákkal.

Május 23-án elhunyt Udvardy Anna Oscar-díjas magyar filmproducer. Az 1949-ben született szakember pályája elején a Mafilm Filmstúdió munkatársaként dolgozott, majd létrehozta a Meteor Filmstúdió Kft.-t, melynek haláláig vezetője volt.

2017-ben a legjobb élő szereplős rövidfilm kategóriában nyert Oscar-díjat a Deák Kristóf rendezte Mindenkiért. A díjat Salma Hayek és David Oyelowo adta át Deáknak és Udvardy Annának. Halálhírét a fia jelentette be édesanyja Facebook-oldalán:

Sokan szorítottak neki, sokan küldték a jókívánságokat, amit ezúton is szeretnék megköszönni, édesanyámnak nagyon sokat jelentett, de sajnos elvesztette a küzdelmet a rák felett. Az elmúlt pár év az egyik legszebb időszak volt az életében, szakmai szempontból, rengeteg munkával olyan magasságokra tört, amelyet el sem tudott képzelni. 50 évet töltött el a filmszakmában, ami az élete volt. Voltak örömteli időszakok, és nagy csalódások is, még ha sok ember nem is akart tudomást venni a sikereiről, édesanyám a mai napig az egyetlen Oscar-díjas producer, egyike annak a 9 nőnek, akik elnyerték a szobrot 2017-ben. A támogatók rengeteg erőt adtak neki, a rák viszont még a mai napig rengeteg ember halálát okozza. Még egyszer köszönöm, hogy támogattátok, szorítottatok édesanyámnak.

 

(Kiemelt kép: MTI/ Szalai Eszter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top