Aktuális

Fél éve átadták, mégsem használhatják a diákok a tornatermet

Még az igazgatónővel sem léphetnek be.

A most ballagó nyolcadikos osztály négy éve nem látott tornatermet – mesélte az Indexnek Kárpáthegyi Józsefné, a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola igazgatónője.

Még a Feol.hu tudósított decemberben arról, hogy „látványos tornabemutatóval”, „színvonalas ünnepi műsorral” avatták fel az új tornatermet. Csakhogy a gyerekek azóta sem léphettek be, nem használhatják, a folyosókon vagy tantermekben tesiznek.

A baracskai iskola régi tornatermét 2015-ben nyilvánították életveszélyes állapotúnak. A suliban 180 diák tanul, 8 osztály van, összesen heti 40 testnevelés órát kell tartani.

Két hétig használhatják majd a végzősök

A tavaly decemberi ünnepélyes átadó után aztán kiderült, hogy nem kérték ki az épület használatbavételi engedélyét.

Végül május 2-án sikerült az önkormányzatnak minden hiányzó dokumentumot pótolni, és május 16-án megérkezett a használatbavételi engedély, de még mindig várni kell 15 napot, amíg ez hatályossá válik. Ha nem érkezik fellebbezés, a diákok júniusban használhatják először a tornatermet, összesen két hétig, a tanévzárásig.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top